Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Skoro znalazłeś to czego chcesz?

tam też pisze ze każdy Polak do ciebie dokłada co pracuje na etacie 

i takie coś 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

i takie coś coś ? 

SokzBuraka - Drodzy rolnicy. Macie takie ładne, nowe i cholernie drogie  pojazdy. Nas nie stać nawet na część tego czym Wy jeździcie. Mamy dla Was  propozycję zmiany haseł. Dzięki temu nie będziemy

złożyłeś podanie w biedronce ? 

Opublikowano

nie , to partykuła wskazująca na podobieństwo do przytoczonych sytuacji lub sygnalizująca zakończenie ostatniego członu. Natomiast gdy występuje w zdaniu nawiązującym do poprzedniego, wówczas stanowi podkreślenie najistotniejszych informacji.

Opublikowano (edytowane)

Roman za zeszły rok państwo dołożyło do górnika średnio statystycznie 120 tys zł.  Chodzi o wszystkich zatrudnionych w górnictwie. są w necie dane ile to osób są dane ile co roku dokłada państwo. Być może sa kopalnie gdzie górnik zarabia na siebie i kopalnia jest rentowna bez dopłat od podatnika. Ale więcej jest takich gdzie do tego górnika rząd musi dołożyć więcej lub mniej. I te kopalnie należy jak najszybciej zamykać 

Aby wydobycie w nich się opłacało węgiel musi kosztować 3 tys tona jak był parę lat temu. Tylko za tyle kto będzie nim palił. Już ludzie coraz mniej palą węglem bo ich stać na co innego i sa po prostu wygodni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Roman za zeszły rok państwo dołożyło do górnika średnio statystycznie 120 tys zł.  Chodzi o wszystkich zatrudnionych w górnictwie. są w necie dane ile to osób są dane ile co roku dokłada państwo. Być może sa kopalnie gdzie górnik zarabia na siebie i kopalnia jest rentowna bez dopłat od podatnika. Ale więcej jest takich gdzie do tego górnika rząd musi dołożyć więcej lub mniej. I te kopalnie należy jak najszybciej zamykać 

Aby wydobycie w nich się opłacało węgiel musi kosztować 3 tys tona jak był parę lat temu. Tylko za tyle kto będzie nim palił. Już ludzie coraz mniej palą węglem bo ich stać na co innego i sa po prostu wygodni.

Niech fedruje, ja musze mieć węgiel do pieca a ty jak głupi to marznij przy pompie ciepła i kwicz płacąc rachunki za prąd

Głupot i bredni jak zwykle napisałeś 

Na sklepie pgg w  2024 kupowałem węgiel marcel orzech po 1150zł+234zł( transport doo kdw)

Polska Grupa Górnicza (PGG) w 2024 roku znalazła się w trudnej sytuacji finansowej, prognozując
stratę netto na poziomie ok. 3,6 mld zł. Wyniki te są efektem spadku sprzedaży do 16,7 mln ton węgla przy niższych cenach rynkowych, wobec planowanego znacznie wyższego wydobycia. Cały sektor górnictwa w 2024 r. zanotował stratę ponad 11 mld zł. 
Kluczowe dane finansowe i operacyjne PGG za 2024 r.:
  • Wynik netto: Prognozowana strata ok. 3,6 mld zł.
  • Sprzedaż węgla: 16,7 mln ton.
  • Wydobycie: ok. 17 mln ton

A 2023 kupowałem po 900zł bez transportu gdzie pgg 

Polska Grupa Górnicza (PGG) w 2023 roku wygenerowała przychody ze sprzedaży na poziomie 16,115 mld złotych
. Był to kolejny rok z dodatnim wynikiem finansowym, a zysk netto spółki wyniósł 2,356 mld zł, mimo braku pomocy publicznej w tym okresie. 
Kluczowe dane finansowe PGG za 2023 rok:
  • Przychody ze sprzedaży: 16,115 mld PLN.
  • Zysk netto: 2,356 mld PLN.
  • Produkcja węgla: ok. 21,1–21,5 mln ton.

Opublikowano

Rolnicy do których dokladana jest największa kasa wyliczają pieniądze innym. Dobre. Naprawde dobre.

Zwłaszcza lewacy, których tevałenowski  "ałtorytet" podsumował krótko. Siedzi w psychiatryku i innym wylicza.

Opublikowano
14 godzin temu, witejus napisał(a):

..a obok pod drzewem  ,,bungalow" w stylu vintage.

czternaście godzin trzeba było zanim skapłem o jaki konkretnie "bungalow" Ci chodzi
dopiero przy "drugim czytaniu się ...xD 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To trochę Ci z tym zeszło...

...a wystarczyło zapytać....choćby mnie...🤷

no akurat w tej kwestii nieświadomość szkodliwa nie jest 
jak i świadomość specjalnie jakoś pożyteczna bo i po co? 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Z pewnością wiem kto za to odpowiada....☺️

Bo ci powiedzieli w mediach a taki mądry odstawiłeś rozum na półkę 

Opublikowano
7 minut temu, Rowan napisał(a):

Ja nie wiem o jakim bungalow mówicie😀

Wstawiane było tu zdjęcie z map Google miejsce zamieszkania bogacza z zadupia, nawet i on się zalapal na street view...

I tam po sąsiedzku zwykła lepianka stoi....tak tam bogactwem i cywilizacja kipi okolica...😆

5 minut temu, racyl napisał(a):

Bo ci powiedzieli w mediach a taki mądry odstawiłeś rozum na półkę 

Nie.

Pisowcy się tym zwyczajnie sami chwalili.

Krótka masz pamięć...chłopczyku...😄

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wstawiane było tu zdjęcie z map Google miejsce zamieszkania bogacza z zadupia, nawet i on się zalapal na street view...

Nie widziałem, być może w temacie z zeszłego roku to było, bo ja jestem od niedawna w temacie polityki…

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pisowcy się tym zwyczajnie sami chwalili.

Krótka masz pamięć...chłopczyku...😄

Ale bez ułamka rozumu jesteś 

Pamięć mam ale nie jestem tak bez myślny jak Ty że to co się zdarzyło w 2019 r ma wpływ na to co się wydarzyło w 2024 czy 2025

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Rowan napisał(a):

Nie widziałem, być może w temacie z zeszłego roku to było, bo ja jestem od niedawna w temacie polityki…

Było i w pogodzie.

Już kilka razy pokazywali ten rozpizdziec na podwórku...😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Rowan napisał(a):

zatem zalecam Ci się cieszyć z komfortu niewiedzy akurat w tym wątku bo zaiste lepiej nazwać nie można niż właśnie - komfort wszak sama wiedza na ten temat wartości żadnej nie posiada ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1