Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Al;e Ty zbliżając się do przejścia musisz być gotowy na takie niespodzianki. Pieszy powie że wchodząc na przejście był przekonany że mu ustąpisz pierszeństwa. 

Myślenie młotkiem 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

za takie coś zwykłemu obywatelowi  policja by pisała mandat

No i teraz mają problem. Bo kto ten mandat wypisze? Może znajdą takiego co w przyszłym tygodniu na emeryturę odchodzi, to wtedy tak.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał(a):

Powinno się powrócić do przepisów poprzednich. Jak samochody przejadą to niech włazi na pasy, jak lezie po pasach samochody przepuszczają.

przepisy zostały dostosowane do prawa europejskiego , a inna interpretacja wynikała w błędzie przy tłomaczeniu z jeż. angielskiego , albo to nawet standardy swiatowe 

Opublikowano

Powiem tak. W interesie Pana Żurka jest aby ktoś jednak ten mandat wypisał a ten go przyjął. Najlepiej od razu po jego otrzymaniu wyraził skruchę i obiecał poprawę ( to ostatnie to taki żarcik he,he,he)

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Powiem tak. W interesie Pana Żurka jest aby ktoś jednak ten mandat wypisał a ten go przyjął. Najlepiej od razu po jego otrzymaniu wyraził skruchę i obiecał poprawę ( to ostatnie to taki żarcik he,he,he)

ale jak przyjmie to nie będzie przesladowany a Sam wielokrotnie podkreslałes jak ważne jest to ,, przesladowanie '' 🤣

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, racyl napisał(a):

Dużo nie trzeba , ograniczenia są czasem na drogach dwujezdniowych czy na jakieś pipidówie .

Bo jak siedzi ktoś sobie na wsi przed monitorem przez 6 miesięcy to mu się wydaje że pozostali też nie mają co robić i wszędzie zdążą 

Słuchaj, nie ma kierowców co są w stanie samochód wyprowadzić z każdej sytuacji, nie ma takich,  a przez to ktoś może zginąć, i nie będzie z mojej strony pobłażania durnocie, ja z moją żoną przez durnego chu*ja już mogliśmy dawno piach gryźć. I dlatego popieram wszelakie ukrócenie  piractwa na drodze.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ajeto napisał(a):

Nie zgodzę się. Obecny stan prawny wynika z tego, że poprzednio kiedy trzeba było ratować dupe jakiemuś prominentowi wszystko podciągali pod wtargnięcie. U nas jeden taki zabił  staruszkę która była już na na drugim pasie. Rodzina nie odpuściła i po wielu latach sądów zaważyło, że nie mogła wtargnąć bo ledwo chodziła o kulach. Teraz jest jednoznacznie. Potrącisz na przejściu twoja wina, nie ma świętych krów. Oczywiście niemal  każdy pieszy uważa, ale to kierowca powinien mieć świadomość tego niemal i w sytuacji kiedy wina wygląda na obojga on będzie odpowiadał

gówno prawda synek ...szwagier mojej zony wpierdolil sie pod maske na pasach  tyko ze z prawej strony prosto ood samochod ktory byl juz prawie na pasach  ..rozwalil leb o asfalt po 2 miesiacach okazalo sie ze ma krwiaka i mial operacje ...nie dostal ani grosza z ubezpieczenia bo sad uznal ze byl wspolwinny bo nie zachował szczegolnej ostroznosci ...ubezpieczyciel uznal na podstawie orzeczenia sadowego ze w znacznym stopniu przyczynil sie do zdarzenia ...odwolal sie i przegral 😜...nie dostal nic

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

przepisy zostały dostosowane do prawa europejskiego , a inna interpretacja wynikała w błędzie przy tłomaczeniu z jeż. angielskiego , albo to nawet standardy swiatowe 

Nie wiem do jakiego prawa ale jak byłem z rok temu w bawarii to się na mnie dziwnie patrzyli jak ich przepuszczałem, włosi to samo. Obecne przepisy są idiotyczne z co najmniej dwóch powodów.

Po pierwsze - ludziom się pieprzy od tego w głowach i zanika im instynkt ostrożności. Powinni cały czas wiedzieć że coś dużego może im zrobić krzywdę i muszą uważać.

Po drugie - w dobie dbałości o środowisko emisji CO2 itd, nonsensem jest że kilka samochodów hamuje by potem ruszać i emitować duże ilości spalin bo jakiś pieszy nie może przepuścić kilku aut. Do tego dochodzi też aspekt hałasu, szybszego zużycia hamulców opon, napędu itd. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

..szwagier mojej zony 

Szwagier żony, czyli Twój brat? ewentualnie mąż siostry żony, dobrze koncypuję?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

gówno prawda synek ...szwagier mojej zony wpierdolil sie pod maske na pasach  tyko ze z prawej strony prosto ood samochod ktory byl juz prawie na pasach  ..rozwalil leb o asfalt po 2 miesiacach okazalo sie ze ma krwiaka i mial operacje ...nie dostal ani grosza z ubezpieczenia bo sad uznal ze byl wspolwinny bo nie zachował szczegolnej ostroznosci ...ubezpieczyciel uznal na podstawie orzeczenia sadowego ze w znacznym stopniu przyczynil sie do zdarzenia ...odwolal sie i przegral 😜...nie dostal nic

I bardzo dobrze za głupotę nie powinno się dostawać nagrody. Nawet jeśli zrobił to nie umyślnie. 

Najważniejsze że jeszcze jest jakaś sprawiedliwość w sądach. 

Opublikowano
W dniu 26.01.2026 o 21:06, Przemuś13 napisał(a):

Bo już nie chcieli z ciebie robić beki obszarniku z farminga. 🤣🤣🤣🤣🤣

dobrze dowartościuj się tyle ci zostało ...........    

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):
W umowie handlowej z krajami Mercosur znalazła się lista ponad 340 produktów z oznaczeniami geograficznymi, dla których nie można spoza UE sprowadzać tańszych odpowiedników. Inne kraje wpisały na nią po kilkadziesiąt towarów, Polska tylko dwa - Polska Wódka i Żubrówka.
Nasze Małe Wielkie Imperium jak zawsze w formie XD
Priorytety przede wszystkim XDDD
Umowa z Mercosur chroni ponad 340 produktów z oznaczeniami geograficznymi. Jej beneficjentem są przede wszystkim Włochy (57), ale też Francja (63), Hiszpania (59), Niemcy (27), a Polska – 2 XDD
Fot. Prace komisji w ministerstwie rolnictwa podczas wpisywania na listę polskich produktów podlegających ochronie:
Brak dostępnego opisu zdjęcia.

łżą jak te qurwy rzecznik rządu 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „ADAM SZŁAPKA !MANIPULACJA Wiedzieliście, że NIKT z PiS nie podpisat zaakceptowanego przez PE wniosku o odesłanie umowy UE-Mercosur do TSUE? No to już wiecie. NIKT. " X, 21.01.2026 Kontrolujemy polityków. Wesprzyj nas na Patronite! QY-NC-ND hehmanahacacaae ND20 DP Mosytikac Demeagap ))) DEMAGOG”

brygada hej uśmiechamy sie  

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „fot. tarnogorski.info TG TARNOGÓRSKI WAŻNE WAZ Bezrobocie w Polsce przyspiesza. Takiego wzrostu nie było od 5 lat”

Opublikowano

patrząc na cenę ropy i dolara to paliwo powinno kosztować 4,5 a nie 5,5, ciekawe do ilu podniosą jak zaraz dolar zacznie drożeć 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał(a):

Nie wiem do jakiego prawa ale jak byłem z rok temu w bawarii to się na mnie dziwnie patrzyli jak ich przepuszczałem, włosi to samo. Obecne przepisy są idiotyczne z co najmniej dwóch powodów.

w niemczech są dwa typy przejść różniące sie kolorami , na jednych samochód przepuszcza pieszczego a na drugim pieszy samochód  ,