Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Co będzie za 2 lata to się jeszcze zobaczy ... Jarek kopnie w kalendarz, PiS się rozsypie i różnie może być ...

Co by nie było rudego ch*ja nie wybiorą a pis bez Jarka nie istnieje tak samo jak po bez tuska. Było to widać jak pojechał za euro za granice.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Co by nie było rudego ch*ja nie wybiorą a pis bez Jarka nie istnieje tak samo jak po bez tuska. 

Jak na razie to Jarek z samą konfą nie da rady rządzić, muszą do stołka wariata Brauna zaprosić ... A chyba nawet PiSiory zauważyły, że koalicja z tym czymś im bardziej może zaszkodzić niż pomóc ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
47 minut temu, Desperado napisał(a):

Taaaa Nawrocki będzie naprawiał co wy spierdolicie, wyborcy was zweryfikują i to niedługo.   xD

A co łaskę robi jest prezydentem. Niech w końcu coś pokaże że realnie Tusk spieprzył jeśli tak jest a nie tylko bełkot. Tylko on wie, że gówno może. 

45 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kilka razy już to robiła i za każdym razem uciekala.

Pójdą na zieloną trawe z wielkim kopem w d*pę. Jeszcze niecałe 2 lata.

Mozliwe tylko że bedą coś kombinować za pomocą UE aby nie oddać władzy.

Tak a potem przyjdzie Kaczyński z konfa i Braunem i oby choć ze dwa lata wytrzymali zanim kopa w d*pę dostaną 

38 minut temu, jarecki napisał(a):

A co do premier Melonni to ona miała być prorosyjska nawet bardziej od Orbana , ja podejrzewam że to prawdziwa kobieta i zmienną jest 🙃

A to ma, że może wraz z nami Francją i Węgrami stworzyć tgz mniejszość blokującą 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Najprostrza - spożycie spirytusu na głowe. Wiadomo - pędzenie, import, eksport. Jesteśmy poniżej średniaj europejskiej do tego prawie cały zachód, który jest rzekomo zdziwiony że u nas w sklepach tyle alkoholu ma większe spożycie. 

Tak jak pisałem. U nas jest tylko inna forma picia.

Daj jakiś link do swojego źródła 

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Widzisz Goebbels i znowu nakłamałeś 

A było tak

3:30 dochodzi do gwałtu, nie mogli go zatrzymać na gorącym uczynku skoro dziewczyna nie zgłosiła, ze ja zgwałcił. 

mija 7 godzin ofiara to zgłasza. 

mija 1,5 godziny sprawca jest zatrzymany i przesłuchany

15:00 ma postawione zarzuty. To co ty bredzisz o jakiejś republice. Być może czekali aż wytrzeźwieje. 

nie zgłosiła gorącego uczynku, jprd

zgwałcił ją na komendzie, na oczach policjantów i nikt nic nie widział, czekali na zgłoszenie :D debilizm po-łgłówka sięgnął zenitu

Opublikowano

ciągniki załadowane zorganizowany transport ... jak by co nie moje ciągniki .. ja zorganizowałem transport ... z opolskiego wyjeżdżali o 17 jedni o 15 żeby na rano dojechać do warszawy  z dolnego śląska rolnicy ruszają po 18 godzin żeby dojechać na kołach ....   

kocham  rudego i PSL 

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nasz rząd oficjalnie jest przeciwko ... A Meloni pokazała d*pę Nawrockiemu i poszła w stronę UvdL ... Tak to pseudokibol pomógł w organizacji mniejszości blokującej ...

4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ale co udaje jak jest przeciw i z Francją i Wręgami chcą zrobić mniejszość blokująca ale im brakuje to co udaje.

tak są przeciw

Umowa z krajami Mercosur w obecnej wersji jest w dużej mierze bezpieczna dla polskich rolników i polskich konsumentów - ocenił premier Donald Tusk. Nie jest idealnie, ale nie jest źle - stwierdził.

Image

co tam polska, eu chce i musi być

a debilne po-łgłowki jeszcze ich bronią 

Opublikowano (edytowane)

jak na kogoś kto pisze poczytne książki okazuje się bezgranicznym głupcem
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jd-vance-grzmi-po-smierci-kobiety-w-minneapolis-byla-czescia-szerszej-lewicowej/7v3epgg,79cfc278

właśnie postawił przeciwko sobie i całemu otoczeniu Trumpa kolejne miliony tak jak by tej klice jeszcze wrogów było mało.

Nieco to usprawiedliwia lewicę z tego jaka jest i z tego co zrobi. Poczucie zagrożenia, realnego i to jeszcze w bandycki sposób pozbawionego jakichkolwiek wątpliwości MUSI ZMOBILIZOWAĆ  wrogów takich venców bo właśnie dotarła do dotychczas obojętnych świadomość że te buce nie znają innych metod władzy jak poprzez strach i siłę.

jeśli tłumaczenie jest prawidłowe tego fragmentu - "Peter Doocy, zapytał Vance'a, kto jego zdaniem stoi za tą "lewicową siatką". — Cóż, to jedna z rzeczy, które będziemy musieli ustalić — odparł wiceprezydent USA. — Ale ujmę to tak: kiedy ktoś rzuci cegłą w agenta ICE lub ktoś spróbuje przejechać agenta ICE, to kto zapłacił za cegłę i nakazał protestującym, żeby się pojawili i dopuścili się aktów przemocy wobec naszych funkcjonariuszy. Jak ona się tam znalazła? Skąd się o tym dowiedziała? — pytał dziennikarzy J.D Vance."

to czy inaczej to można zrozumieć jak zapowiedź fabrykowania dowodów?
w/g innych źródeł pono wracała ze szkoły do której odwoziła swojego sześcioletniego syna a reakcja na bandę państwowych siepaczy to mogła być zwykła panika a nie "atak terrorystyczny" i właśnie skoro jako celowy atak już z samego założenia chce władza to traktować to zadziała to na zasadzie - "mówisz, masz"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

tak są przeciw

Umowa z krajami Mercosur w obecnej wersji jest w dużej mierze bezpieczna dla polskich rolników i polskich konsumentów - ocenił premier Donald Tusk. Nie jest idealnie, ale nie jest źle - stwierdził.

Image

co tam polska, eu chce i musi być

a debilne po-łgłowki jeszcze ich bronią 

Ale on jest głupi.🤦‍♂️ Europa mocarstwem.🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

umowa z merkosur? 
jeśli jankesi nie życzą sobie chińskich wpływów w obu Amerykach to tylko zależy czy zaakceptują swoją słabość i do tej umowy dopuszczą (lepiej niech Europa tam włazi niż Chiny) czy jednak po ostatnich popisówkach jednak uwierzą że sami zdołają pogonić z Brazylii Azjatów i wybór mniejszego zła nie będzie konieczny.

Skoro Orban stawia weto a jest to bezsprzeczny wasal putina i jego agenta a przynajmniej putinowskiego fana Trumpa to oznacza że jednak stawiają na własną siłę a Trump już Grenlandią zadba aby NATO się rozpadło (bo po co Mu ten sojusz gdy w statusie nie ma wschodniej Azji jako strefy oddziaływania? wszak dopiero co uznał że rosja nie jest zagrożeniem dla jankesów czyli = de facto - nie ma potrzeby .... itd.
....

i wszystkie tego konsekwencje już czysto logiczne; co choć nie zawsze polityka się logiką kieruje to bywa że jednak

oczywiście że to dowcip

40 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

.... Europa mocarstwem.🤣🤣🤣

i dla jankesów a zwłaszcza tej kliki która teraz tam rządzi nie ma sensu przejmować się planktonem gdy smok rekinowi zagraża a niedźwiedź może schudł ale to zawsze niedźwiedź i ...
tylko czy niedźwiedziom plankton nie szkodzi?
a no będzie okazja się przekonać i to niebawem

i jewszcze takie jedno niemal akademickie pytanie
umowa z merkosur to przyłączenie się Europy do BRICS, czy rozwalenie tego briksa zanim jeszcze klej się w nim związał?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

debilizmu

wszędzie dostatek

wcale nie zależy mi aby kto to filmidło oglądał; sam screen wystarczy.

wyśmiewanie pederastów na siłowni nie jest niczym innym jak wyśmiewanie dowolnej innej choroby do których pederastia bezsprzecznie należy.
Niby się zgadzam co do treści ale forma kolejny raz zabiła treść i miast satysfakcji jedynie niesmak

i zestawienie
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Trump-o-mozliwym-ultimatum-Grenlandia-na-wlasnosc-albo-koniec-NATO-9065451.html

gdzie naprawdę autentycznie, wręcz ujmująco brzmi - "że może stanąć przed wyborem między przyłączeniem Grenlandii, a zachowaniem NATO. Stwierdził, że pozyskanie Grenlandii na własność jest ważna. Oznajmił też, że uważa własną moralność za jedyne ograniczenie dla swoich działań."

i nie mam wątpliwości że w obydwu przypadkach był autentyczny

no właśnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

właśnie postawił przeciwko sobie i całemu otoczeniu Trumpa kolejne miliony tak jak by tej klice jeszcze wrogów było mało.

A jak była ciamajdan to cała Polska była za peowcami ? To tak samo w USA część społeczeństwa popiera mimo wszystko działania gwardia narodowej , a że słyszymy tylko jedną stronę to tak jest zawsze , ostatnio lewicowcy spalili most w Niemczech w ubiegłym tygodniu a chyba niektórzy do tej pory prądu nie mają przez straty w sieci energetycznej bo była pod mostem .  Mogę dalej dziś jest strajk czy demonstracja rolnicze a że jestem rolnikiem to muszę popierać te działania ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jarecki napisał(a):

Mogę dalej dziś jest strajk czy demonstracja rolnicze a że jestem rolnikiem to muszę popierać te działania ?

jeśli możesz pytać czy musisz to znaczy że nie musisz. 
sam sobie odpowiedz czy chcesz
ja nie znam odpowiedzi na żadne z tych pytań

wrogiem towarowych rolników nie są inni tacy sami gdzieś na drugim końcu świata, wrogiem są pośrednicy; jakie ceny są płodów rolonych? jaki ich wzrost w czasie - powiedzmy - ostatniej dekady a jaki wzrost cen detalicznych w tym samym czasie? to jest wojna nie z rolnikami brazylijskimi czy nawet ukraińskimi. Ceny w marketach brazylijskich są bardzo podobne do tych u nas, ceny płodów rolnych tu i tam też i bez żadnych umów liberalizujących rynek i jeśli te umowy coś tam wpłyną to bardziej wpłynie przypadek np pogody niż te umowy.

nie wiem czy mamy jakikolwiek wpływ stając po którejkolwiek ze stron czy po żadnej. 

czasami rzucam monetą

qwa też problem; moneta ma dwie strony a tu są trzy opcje 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

To tak samo w USA część społeczeństwa popiera mimo wszystko działania gwardia narodowej ,

Gwardia Narodowa ma podległość stanową.  Iiiiiiii tu się zaczyna problem. 

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty nie ma strajku ?? Nie pojechałeś obalać Tuska ??

Ja wam tuska nie wybierałem

To tusk namaścił ursule na kata Europy i ją poparł swoją bandą

Tuska banda była przeciw odwołaniu kata 

Screenshot_20260109_074159_com.facebook.katana_edit_997133089383782.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tuska banda była przeciw odwołaniu kata 

Nawet Orban pokazał 4 litery PiSiorom i poparł UvdL zamiast tego całego Sariusza Wolskiego xD 27:1 xD

Edytowane przez Tomasz0611