Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, Daro20 napisał(a):

Rury są 6m. Mieli w sklepie jedną przeciętą na pół i mi pasowało bo trzeba było mi 2 kominy po 4,5m. Ciągną opar bardzo dobrze. Są też takiej średnicy rury  gładkie. Ścianka około 1cm. Chyba w takiej samej cenie co karbowane.

IMG_20250611_075742.jpeg

Taki komin żeby dobrze spełniał swoje zadanie, to na stychu powinien być ocieplony.

Opublikowano
Godzinę temu, nikolas29 napisał(a):

W ciul wróbli tu będzie..ale co tam wróble.tez tak miałem 

Wszędzie jest na szczelnie zrobione a pozatym wróbli u mnie nie ma.

Opublikowano

Data określenia typu użytkowego i/lub kierunku użytkowania

robiłem zmiane kierunku uzykowania, jaką date podać? w dniu kiedy składałem "pismo"? troche bez sensu bo widzą chyba kiedy składałem

Opublikowano
16 godzin temu, mat22889 napisał(a):

Data określenia typu użytkowego i/lub kierunku użytkowania

robiłem zmiane kierunku uzykowania, jaką date podać? w dniu kiedy składałem "pismo"? troche bez sensu bo widzą chyba kiedy składałem

A ten typ użytkowania to musi sie pokrywać ze stanem faktycznym ? Jak nie robie zadnych ekoschematów związanych z dobrostanem?

Opublikowano
19 godzin temu, nikolas29 napisał(a):

W ciul wróbli tu będzie..ale co tam wróble.tez tak miałem 

10 lat i żadnego wróbla, a kukawka cały rok otwarta. Para gołąbków dzikich ma gniazdo i jakaś sójka czy inna pustułka.

IMG_20260107_130111_2.jpg

Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.01.2026 o 20:25, Daro20 napisał(a):

Nie widzisz że ma strop betonowy.

W tym roku zmieniałem dach na oborze to wywietrzniki zrobiłem z rury PCV na przepusty 50cm średnicy długość 4,5m.  W sklepie się dziwili po co aż taka średnica.

IMG_20250609_204621_1.jpeg

Jak obrobisz te kominy żeby nie zaciekało?

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
53 minuty temu, pedro2 napisał(a):

10 lat i żadnego wróbla, a kukawka cały rok otwarta. Para gołąbków dzikich ma gniazdo i jakaś sójka czy inna pustułka.

IMG_20260107_130111_2.jpg

Widzę że nie tylko ja odpierdalam cyrki i turlam baliki po strychu. Tyle że u mnie to potrzeba jeszcze 2 chłopów bo 300 sztuk tak wejdzie i to Jeszcze piętro robimy

Opublikowano
10 minut temu, ab23 napisał(a):

Stanieją cielaki 😬

w trybie pszeszłym można zastosować , było sporo byczków hf po 1500 zł w okresie swiątecznym  , możę to przerwa i rolnicy z zakupami tez zrobili sobie wolne , mało kto chciał się zajmować w świeta ,, zasarńcem ''

Opublikowano
16 minut temu, kampl napisał(a):

Widzę że nie tylko ja odpierdalam cyrki i turlam baliki po strychu. Tyle że u mnie to potrzeba jeszcze 2 chłopów bo 300 sztuk tak wejdzie i to Jeszcze piętro robimy

Majo ludzie zdrowia i siły 🙆😜

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

też turlam około 100 😛 ale po unii to lekkie 😉

Toć i ja turlam bo 100 wchodzi i dosypuje akurat ze stropu w paszowoz bezpośrednio ale nie jedna na drugą 😉

Opublikowano
Teraz, michalcium napisał(a):

Toć i ja turlam bo 100 wchodzi i dosypuje akurat ze stropu w paszowoz bezpośrednio ale nie jedna na drugą 😉

aaa tak to nie 😛 jedna na drugą to już musi być mocny strop żeby potem nie siadło 

Opublikowano
47 minut temu, jarecki napisał(a):

w trybie pszeszłym można zastosować , było sporo byczków hf po 1500 zł w okresie swiątecznym  , możę to przerwa i rolnicy z zakupami tez zrobili sobie wolne , mało kto chciał się zajmować w świeta ,, zasarńcem ''

Polowałem od świąt do teraz na żarłaki i nic 🥲 war - mazur , mazowieckie i podlasie 

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał(a):

Jest tego, nawet na ulice już podrzucali 😂

• Haha 4