Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jak słuchacz youterow to brawo... 

Kogo jak kogo, ale Zelme można posłuchać, on wody nie leje 😎

Minęło już trochę czasu a cała główna twarz Grzesio cichutki.

Ciekawe czy Ty zyskasz 22kg czy też stracisz 😄😉

• Confused 2
Opublikowano
8 godzin temu, jan88 napisał(a):

i co z tego jak mocznik na świecie pójdzie od stycznia w dół to u nas też będą musieli zacząć obniżać ceny 

Tylko ironizuje nikogo tu nie bronie. Nic nie będą musieli przez regulacje które właśnie od stycznia wyjdą w życie.

Opublikowano
28 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej cudów nie ma, i coś co kosztuje 100-200 zł nie zastąpi nawozu za 1000zl ... Raczej jest odwrotnie, i preparaty biologiczne raczej będą droższe niż chemiczne ...

Jeszcze pewnie kilka lat i zostana tylko biologiczne preparaty jak swiat bedzie szedl tak w tym kierunku. 

Opublikowano

Na pewno będzie ekologia dla bogatych a reszta no właśnie...Za 10-15 pensje minimalna podwoją znowu a pszenica po 700-800 na preparatach za gruba kasę 😂 to samo z truskawka niech cena mocno spadnie i gdzie tu opłacalność i cuda na kiju?

Opublikowano
52 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Lepiej tę kasę dziecku daj będzie większy pożytek 😎

Nie martw sie o moja rodzine. Oni nie narzekaja na brak kasy... Szkoda ze nie masz kasy zeby robic testy nowych srodkow ale przez same narzekanie ze to sie nie oplaca kasy nie bedzie...

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał(a):

to samo z truskawka niech cena mocno spadnie i gdzie tu opłacalność i cuda na kiju?

Jak się nie będzie opłacać to się nie będzie uprawiać i tyle ... Kiedyś miałem świnie i już dawno ich nie mam, teraz mam truskawki i bób a co będę robił za 10 lat to nikt nie wie ... Może kwiatki od spodu już wąchał ...

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jak się nie będzie opłacać to się nie będzie uprawiać i tyle ... Kiedyś miałem świnie i już dawno ich nie mam, teraz mam truskawki i bób a co będę robił za 10 lat to nikt nie wie ... Może kwiatki od spodu już wąchał ...

Tylko tutaj mówimy o produkcie na zboża czy tam rzepak. Podstawa to nie uprawa tylko koszty pracy a one nie widać żeby miały przestać rosnąć. Był temat ogórków z Indii i oburzenie a teraz czytałem że u nas jest za drogo i będą sprowadzać taki towar...

Opublikowano
17 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Tylko tutaj mówimy o produkcie na zboża czy tam rzepak. Podstawa to nie uprawa tylko koszty pracy a one nie widać żeby miały przestać rosnąć. Był temat ogórków z Indii i oburzenie a teraz czytałem że u nas jest za drogo i będą sprowadzać taki towar...

Ktoś w komentarzach u grzesia zapytał, czy można stosować na porzeczkę, grzesiu oczywiście, że można, skontaktuj się z przedstawicielem bakterii. 🤣

Opublikowano
10 godzin temu, Zetix napisał(a):

Wstawiam te cenniki już z 20raz i za każdym razem ktoś się pyta czy netto czy brutto 😅 hurtowe są netto 

To już walkowane setki razy ale ludzie nie rozumieją 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jeszcze pewnie kilka lat i zostana tylko biologiczne preparaty jak swiat bedzie szedl tak w tym kierunku. 

a ja myslę, że doszliśmy do ściany i nastąpi jakiś silny regres w USA wycofują wszelkie normy czystości spalin w rolnictwie, ograniczają rygorystyczne normy dla chemii. myślę, że i u nas przyjdzie zapaść i ktoś to w końcu wyrzuci do kosza, gdzieś czytałem ciekawy artykuł, że tak naprawdę obecnie toczy się wojna o żywność i USA chce wyeliminowac UE z tego rynku, aby osłabić więzi między krajami, w sumie to całkiem sensowne

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

To już walkowane setki razy ale ludzie nie rozumieją 

Nie raz się spotkałem z takim przypadkiem że powinna być cena brutto a jak się okazuje po telefonie to jest netto aby klient zachęcić do kontaktu.

3 godziny temu, lolek1 napisał(a):

Nie  prowizji żadnej niema już z tego co mi wiadomo.

Dziwne bo prowizję reguluje ustawa ale może się jakieś możliwość aby to obejść.

Ale przy 600 zł/miesiąc to już pewnie są chętni na Sołtysa?

Opublikowano
6 godzin temu, JarekBazydlo napisał(a):

Nie martw sie o moja rodzine. Oni nie narzekaja na brak kasy... Szkoda ze nie masz kasy zeby robic testy nowych srodkow ale przez same narzekanie ze to sie nie oplaca kasy nie bedzie...

Ja się nie martwię o twoja rodzinę...to tylko dobr rada. 

Działanie tych cudów jest takie że szczęśliwi są głównie Ci co tym handlują, a jak Ty wierzysz w bajki to nie moj problem, zrobisz jak uważasz 🤷‍♂️ żeby znać efekty nie muszę tego stosować. Ale najlepszy efekt widzę po naturalnych środkach nawozowych. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Kurcze nie wiedzialem ze masz takie zdolnosci... Fajnie masz pewnie jak kupujesz np ciagnik to tez nie musisz go testowac bo wiesz ze ten to sie nie nadaje😂

Super porównanie ciągnik do bakter X itp.  🙆‍♂️ Mam  dobrych znajomych co takimi specyfikami handlują, jak również uprawiają ziemię i mnie wystarczy opinia po ich doświadczeniach.  

Jarek a wiesz chociaż w jakich warunkach powinieneś to stosować jak i kiedy, czego unikać aby to co wylejesz miało jakiekolwiek szanse żyć w glebie? 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Super porównanie ciągnik do bakter X itp.  🙆‍♂️ Mam  dobrych znajomych co takimi specyfikami handlują, jak również uprawiają ziemię i mnie wystarczy opinia po ich doświadczeniach.  

Jarek a wiesz chociaż w jakich warunkach powinieneś to stosować jak i kiedy, czego unikać aby to co wylejesz miało jakiekolwiek szanse żyć w glebie? 

Nie mam pojecia🤣🤣🤣 kurde wiesz juz to wylalem jak cos... Ehhhh moglem sie Ciebie spytac Ty masz tych znajomych co tym handluja😂😂😂 oj ja glupi co ja narobilem🤣

10 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

@JarekBazydlo ty to w tym roku stosujesz? To wiadomo będzie dopiero po żniwach czy cokolwiek to dało. Też będziesz ważył z jakiejś powierzchni czy pi razy oko? Nie zapomnij się pochwalić rezultatem jaki by nie był 

Tak w tym roku. Mam porobione kilka zbóż. Już pierwsze testy byly robione i narazie jest na plus. Po co tu coa pokazywac jak tu sa lepsze spece i bez doswiadczenia wiedza co i jak... Albo jakiegoa youtubera obejrza i on im tam powie...

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, JarekBazydlo napisał(a):

Tak w tym roku. Mam porobione kilka zbóż. Już pierwsze testy byly robione i narazie jest na plus. Po co tu coa pokazywac jak tu sa lepsze spece i bez doswiadczenia wiedza co i jak... Albo jakiegoa youtubera obejrza i on im tam powie...

Ale to zastosowałeś zamiast jakiejś dawki nawozu czy po prostu standardowe nawożenie +x? I ile to mniej więcej wychodzi na ha w przeliczeniu na złotówki? 

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał(a):

Zostaw, już była kozacka kukurydza i UG max to teraz czas na x😂

Byla nadal jest. Zapraszam na pola jak bedzie QQ.  Myslalem ze AF jest po to zeby wlasnie pokazywac takie testy ale widze ze niektorzy maja radosc z czystego hejtu tylko dlatego ze chyba nie stac ich na takie wlasnie testy... Ale spokojnie nie skasuje konta bo takie hejty mnie nie ruszaja😂

17 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

Ale to zastosowałeś zamiast jakiejś dawki nawozu czy po prostu standardowe nawożenie +x? I ile to mniej więcej wychodzi na ha w przeliczeniu na złotówki? 

Podziekuj kolegom ze Ci nie odpowiem na to pytanie. Wstawial bym zdjecia czy jest jakas roznica czy nie ale nie bede tego raczej robil...

• Haha 2
Opublikowano

Jaroslawie czytajac co piszesz zdecyduj sie czy juz efekty znasz czy dopiero masz zamiar poznać. Coś mocno rozjeżdża sie to co tu piszesz ... wczesniej pisałeś  że będziesz testował teraz efekty znasz i nie będziesz wstawiał zdjęć 🤔

Opublikowano

A myślisz że czemu GA rozważa upadłość, producenci siewników są załamani i przechodzą na produkcję silosów, ewentualnie wielkich przyczep?

Przypadek?

Nie sądzę 🤔

• Haha 1