Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, nunu85 napisał(a):

IMG20250624202128.jpg

IMG20250624202155.jpg

Przywieźli mi dziś fosforan.

Z Egiptu sie okazuje.

Jakis taki dziwny kolor mi sie wydaje, mocno pomarańczowy.

Mieliście już z takim styczność?

No takiego jeszcze me oczy nie widziały 

Opublikowano
42 minuty temu, nunu85 napisał(a):

macie mapkę, co będę dla siebie tylko chował.

Europa to jednak bidota na maxa jeśli chodzi o złoża minerałów , ni ma prawie nic poza śladowymi ilościami , ani nawozów , ani gazu , ani ropy , ani niczego 

Opublikowano

Wspomnij nasze mapy.

Nie jesteśmy pustynią, tylko urwy sprzedajne przy sterach i wykorzystać swego Nie potrafimy

Opublikowano

Z jednej strony nie mamy minerałów ale póki co jeszcze klimat umiarkowany w porównaniu do Afryki czy Azji. Oni mają minerały i 50 stopni latem...

3 minuty temu, EppS napisał(a):

Są złoża potasu i to spore.

Tam chyba w okolicach Helu. Coś nie mogą się zebrać za wydobycie

Opublikowano

Pisałem o europejskich, w Polsce też są gadałem z przedstawicielem K+S ale zapomniałem gdzie one są, (chyba Kłodawa). Wydobycie podobno nie opłacalne.

Opublikowano
13 minut temu, EppS napisał(a):

Pisałem o europejskich, w Polsce też są gadałem z przedstawicielem K+S ale zapomniałem gdzie one są, (chyba Kłodawa). Wydobycie podobno nie opłacalne.

Ktoś nie chce ich wydobyć...

Screenshot_2025-06-24-22-23-12-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Opublikowano

Soli potasowej na białorusi w soligorsku trochę jest i Europa do Uralu geograficznie wcale biedna nie jest w Szwecji rudy żelaza na morzu pólnocnym na szelfie ropa i gaz nawet u nas sporo węgla wapieni piasków czarnoziemy na Ukrainie nawet na Podlasiu w okolicach suwałk są złoza tytanu i rudy żelaza miedź na dolnym śląsku kghm. Także do wyboru do koloru

Opublikowano
2 godziny temu, Peron napisał(a):

Ten z Maroka najbardziej mi się podoba. 

OCP ?

Opublikowano

Miałem w zeszłym roku. Po rozsiewie pod rzepak (przed orką) w nocy spadło 2 mm deszczu, to nazajutrz trudno było doszukać się śladu po granulach (jak po saletrze "białej"), w dodatku zero pyłu podczas rozsiewania

Opublikowano
9 godzin temu, nunu85 napisał(a):

IMG20250624202128.jpg

IMG20250624202155.jpg

Przywieźli mi dziś fosforan.

Z Egiptu sie okazuje.

Jakis taki dziwny kolor mi sie wydaje, mocno pomarańczowy.

Mieliście już z takim styczność?

Jaka cena I od kogo kupowane?

Opublikowano

po 2920 z ampol merolu. z tym że zamawiane koło miesiąca temu. W zeszłym roku przywieźli mi normalnie wyglądający dap w workach brandowanuch przez helm AG. W tym nie powiem, trochę tą dostawą z Egiptu zdziwili. No ale cóż, zakładam że towar jest sprawdzony i ma to co powinien mieć. Tym bardziej jak szpitalem w sieci, to bardzo dużo tego z Egiptu idzie na Australię.

Opublikowano
11 godzin temu, nunu85 napisał(a):

macie mapkę, co będę dla siebie tylko chował.

polidap bez siarki to lipa. Chyba ze będziesz z kizerytem mieszał.

10 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Mamy towaru a ile nygusow co by chcieli z tego żyć bez pracy. KGHM to wydobywa ogromne ilości srebra 2 koncern na świecie pod względem ilości...

KGHM wydobywa miedź. Reszta to odpad. Jak by w tym odpadzie nie było srebra i innych pierwiastków to wydobycie było by już nie opłacalne. 

Marzy się Wam wydobywanie potasu a jest on trudno dostępny. Było by jak z górnikami teraz. Co miesiąc trzeba dokładać kilkanaście milionów do wydobycia ale za to mamy własny węgiel.

Opublikowano
3 minuty temu, kibix napisał(a):

Marzy się Wam wydobywanie potasu a jest on trudno dostępny. Było by jak z górnikami teraz. Co miesiąc trzeba dokładać kilkanaście milionów do wydobycia ale za to mamy własny węgiel.

Państwowe spółki zawsze będą niewydolne. W USA gaz łupkowy też poniżej pewnej ceny jest nieopłacalny ale w życiu bywa różnie...