Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chłopaki mam pomysł i dobra radę . Uciekamy wszyscy do Polmeku z gwarancją ceny Piątnicy 😂i żaden kryzys nam nie grozi 😂 a tak na poważnie to Piątnica rozwala system , szczerze mówiąc w głowie się nie mieści że wszystkie nasze kochane mleczarnie nas obdarowują obniżkami a tutaj cena bez zmian na niewyobrażalnym dla nas poziomie 

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

A nie są 🤔

Jak ktoś pisze że 8 koła można w mleczarni zarobić to raczej na produkcji w okolicy nie słyszałem o takich pieniądzach na niższych stanowiskach

Opublikowano
Supersebusiek napisał:

A wy jako dostawcy Piątnicy to wiecie co to jest np kredyt czy wam jest to nie znane zjawisko :) 

Miałem liczarkę ale za dużo tej kapusty i kupiłem sobie wagę (milion w setkach waży 9kg) 🤣🤣🤣 A tak poważnie to człowiek dopiero 4 sezon kończy w Piątnicy i jeszcze pamięta łaciate mlekpolowe czasy....I nie jeden kredyt miał 🙂

• Haha 3
Opublikowano

Praca na produkcji to też 3 zmiany. Taki aparatowy to w kilka minut może pozbyć się rocznej wypłaty przez swój błąd. 

A druga sprawa poszukaj dobrego pracownika to jak z pracownikiem na gospodarstwie, nikt nie będzie sie starał jak właściciel nawet za 10 tys. I do tego to mlode pokolenie to juz wszystko ma w nosie...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@DanielFarmerWszedłeś od ręki do nich czy byłeś w tej niby magicznej kolejce zapisany i czekałeś na ich telefon .

1 minutę temu, Dream1990 napisał(a):

Praca na produkcji to też 3 zmiany. Taki aparatowy to w kilka minut może pozbyć się rocznej wypłaty przez swój błąd. 

A druga sprawa poszukaj dobrego pracownika to jak z pracownikiem na gospodarstwie, nikt nie będzie sie starał jak właściciel nawet za 10 tys. I do tego to mlode pokolenie to juz wszystko ma w nosie...

Pewnie że tak majster co mi garaż robił zgodził się u jednego z obiadami , policzył mu trochę taniej , jemu wszystko ok a pracownik taki gówniak ledwo po szkole on tego nie będzie jadł to nie dobre , to nie pasuje , 25 lat temu nikt nie ważył by się tak powiedzieć co podali pod nos to najważniejsze że gotowe było i ciepłe , powiedział że ostatni raz tak się umawiał niech sobie sami przynoszą co chcą i jedzą co chcą .

Edytowane przez Supersebusiek
Opublikowano (edytowane)

A jaka  cena na styczeń w Giżycku?

Późno ale mlekpol za listopad 30 tyś l 

Bi.3.5. Tł 4.5 

Cena brutto 2.38 zł na vacie. 

Wszystkiego najlepszego w nowym roku . Zdrowia przede wszystkim 👍👍👍

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
19 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

@DanielFarmerWszedłeś od ręki do nich czy byłeś w tej niby magicznej kolejce zapisany i czekałeś na ich telefon .

Pewnie że tak majster co mi garaż robił zgodził się u jednego z obiadami , policzył mu trochę taniej , jemu wszystko ok a pracownik taki gówniak ledwo po szkole on tego nie będzie jadł to nie dobre , to nie pasuje , 25 lat temu nikt nie ważył by się tak powiedzieć co podali pod nos to najważniejsze że gotowe było i ciepłe , powiedział że ostatni raz tak się umawiał niech sobie sami przynoszą co chcą i jedzą co chcą .

Oj chyba starych murarzy nie znałeś jak jeszcze dupe obrabiali że u tego bylo tak a u tamtego inaczej. 

Kto dzisiaj sie godzi na obiady w pracy. Normalnie ma sie swoje jedzenie i tyle 

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, Supersebusiek napisał(a):

W tamtym roku w listopadzie kupowałem przyczepę samozbierające od rolnik z okolic Kolna co oddawał mleko do mlekpolu i dostał się do Piątnicy. Czekał w kolejce 2 lata aż zadzwonią z Piątnicy że go wezmą. Takie miał już plany co on nie kupi jak już będzie oddawała mleko do Piątnicy że szok 😂 myślę że zeszyt 16 kartkowy to mało... Ale gospodarz w porządku 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Dream1990 napisał(a):

Praktycznie wszystkie zakłady produkcyjne robią na 3 zmiany, więc jest to norma.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, oniak napisał(a):

A jak Krasnystaw? 

Jeszcze nawet za grudzień cena nie znana, to się akurat nie zmieniło była chwila że przychodził cennik na dany miesiąc z początkiem miesiąca ale to było kilka miesięcy a tak to jak ich najdzie, czasami sms z premią przed początkiem miesiąca, czasami w połowie miesiąca a czasami o cenie się dowiaduje dopiero jak fakturę dostanę. W połowie miesiąca był instruktor z umową do samofakturowania pod KSEF to pytałem czy cena z listopada zostaje to usłyszałem że "jeszcze liczą"

Edytowane przez kada2k
  • Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Nintendo napisał(a):

Praktycznie wszystkie zakłady produkcyjne robią na 3 zmiany, więc jest to norma. Sam tak pracowałem przez X lat.

Jak ta dobrze na etacie to po co za krowy sie wziołes?

Opublikowano
Godzinę temu, kada2k napisał(a):

Jeszcze nawet za grudzień cena nie znana, to się akurat nie zmieniło była chwila że przychodził cennik na dany miesiąc z początkiem miesiąca ale to było kilka miesięcy a tak to jak ich najdzie, czasami sms z premią przed początkiem miesiąca, czasami w połowie miesiąca a czasami o cenie się dowiaduje dopiero jak fakturę dostanę. W połowie miesiąca był instruktor z umową do samofakturowania pod KSEF to pytałem czy cena z listopada zostaje to usłyszałem że "jeszcze liczą"

Nie no na grudzień SMS był, cena podstawowa +10gr jak dobrze pamiętam. To tak ok 2,4zł powinno być chyba 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Kamyk87 napisał(a):

Jak ta dobrze na etacie to po co za krowy sie wziołes?

Rodzice przechodzili na emeryturę i trzeba było wybrać, wybór nie był prosty, szczególnie, że już miałem wypracowana jakaś tam pozycję i zarobki wyższe niż większość pracowników . Generalnie pracę dobrze wspominam, nocki wiadomo są gorsze, ale kwestia przyzwyczajenia. Na wielki plus z pewnością normalne wolne co tydzień i urlopy. Były plany na wojsko, i to byłby pewnie najlepszy wybór. Jak cena jeszcze będzie dalej spadać w takim tempie, to pewnie wrócę gdzieś na etat, kredytów nie mam więc uwiązany nie jestem.

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, KoneserOporu napisał(a):

Jak ktoś pisze że 8 koła można w mleczarni zarobić to raczej na produkcji w okolicy nie słyszałem o takich pieniądzach na niższych stanowiskach

A kto tak pisze ? Widziałeś przelew 🙋‍♂️🤔

9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To po ile wychodzi?

Po co pytasz jak rezygnujesz? Teraz by ktoś chciał kogoś wziąść to musi już być jakaś ilość chć z tysiąc na odbiór mniejsi albo urosną albo odpadną ale taka jest szara rzeczywistość ....🙋‍♂️ I  nic nie pomoże zaklinanie i stukanie głową w mur ...

9 godzin temu, komizmo napisał(a):

Może to chodzi o pensję kierowcy z "dodatkami" 😁

Bardzo możliwe .... bo kierowcy w całym kraju nie najgorzej zarabiają 

8 godzin temu, Nintendo napisał(a):

Praktycznie wszystkie zakłady produkcyjne robią na 3 zmiany, więc jest to norma.

Raczej nie wszystkie i są zmiany które nie muszą non stop pracować to nie Huta że pięć się pali...

Opublikowano (edytowane)

Nie wszystkie, ale wiele. Sporo czasu pracowałem na 4 zmiany. Zjeździłem też parę zakładów w delegacji, uruchamiałem nowe linie produkcyjne. Wiem jak to wygląda.

Jak zakład dobrze prosperuje i ma dużo zleceń to pracuje na 4 zmiany cały tydzień, w innym wypadku wystarcza 3 od poniedziałku do piątku plus sporadycznie nadgodziny.

Powodzenia wszystkim w nowym roku i dobrej opłacalności produkcji przede wszystkim. 😉

Edytowane przez Nintendo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, slawek74 napisał(a):

Po co pytasz jak rezygnujesz? Teraz by ktoś chciał kogoś wziąść to musi już być jakaś ilość chć z tysiąc na odbiór mniejsi albo urosną albo odpadną ale taka jest szara rzeczywistość ....🙋‍♂️ I  nic nie pomoże zaklinanie i stukanie głową w mur ...

Raczej nie wszystkie i są zmiany które nie muszą non stop pracować to nie Huta że pięć się pali...

Może być te 8 ale to pewnie brutto 

U was też byl taki mróz ? Odpaliłem samochód o 23 na sylwestrze to 23.5 kumpel mówił że u niego 24 jak jechałem o 19 skakało 19 do 21 . W prognozach maks było 12 zazwyczaj 10 11

Edytowane przez alfa
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Ale co Cię obchodzi po co pytam, na pewno nie po to żeby przechodzić 

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, subiektywny napisał(a):

Przy jakich parametrach i kości mleka?, ciekawe ile zabiorą pracownikom, którzy średni po ok 8 koła mają, ich redukcja nie dotyczy?

Już przy 18tys i w parametrach w maksie powinno tyle być 

13 godzin temu, Nintendo napisał(a):

Przy max parametrach i dodatkach za udziały.

Nie jest źle pod warunkiem, że za miesiąc nie będzie powtórki.

Raczej będzie 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Już przy 18tys i w parametrach w maksie powinno tyle być 

Raczej będzie 

Jeszcze raz przypominam jak to wygląda, obniżki 20, 40, 60 gr i końca nie widać, ale jadą wszyscy tylko po nas-rolnikach, normalny szef/prezes/rada przez nas wybrana powinni szukać oszczędności w całej spółdzielni a nie tylko zeruja na nas, zobaczycie co się stanie za chwilę, naprawdę cena mleka doszła już do ściany, zwykła woda w supermarkecie jest droższa!

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Tylko co chcesz zrobić 

Blokować zakład?

A woda jest droższa nie od dziś 

Uważam że za 1.5 i tak ludzie będą doić 

Tylko nie będzie nowych maszyn na wsiach

Ludzie będą ciąć koszty, trochę zrezygnuje z hodowli 

Moim zdaniem zbożowcy będą w jeszcze gorszej sytuacji 

Transport też dostanie po kieszeni

Zobaczą jak to chłop z ciągnika na ciągnik się przesiada, i jedzie jeszcze bardziej po kosztach

• Like 1