Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, ubogiwladek napisał(a):

Chmielnik zamknięty.  Do stalowej woli woza. Cisna inwestycje szef mowi zeby zwiększać bo po nowym roku podniosą na 2,5 ziko za litre:d

O widzisz to kupili niedawno i zamknęli? Nie wiedziałem! Ale Ty lepiej wiesz bo do nich oddajesz...Ja to prawie dałem się namówić Pani ,,powiem tak,,🤣ale jednak poszedłem gdzie indziej...a to co teraz w Chmielniku się dzieje? Całkiem zamknięty?

Opublikowano
56 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Stalowa Wola Nisko też kupił... pogranicze lubelskiego i podkarpackie sporo z Krasnegostawu do niego poszło..u mnie Lja nowych nie bierze 

jak z Krasnegostawu jak tam płacą bdb

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wcześniej gorzej płacili tam w krasnym.

Łazorko do tej pory placil średnio. Lepiej niz mlekovita i porównywalnie do wloszczowy. Nawet lepiej niz wloszczowa w przypadku słabych parametrów. Ostatnio cos leci w kulki. Obiecał sie poprawić bo poszły ibwestycje i jak zarobi to sie podzieli :D

Edytowane przez ubogiwladek
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

jak z Krasnegostawu jak tam płacą bdb

2-3lata temu jak kupił Stalową sporo z okolic Bychawa przeszło do niego płacił lepiej... obecnie tam płaci ok 2,3zl tak mówią więksi dostawcy

• Like 1
Opublikowano
W dniu 26.11.2025 o 18:55, Damian975 napisał(a):

Ktoś wie, Osm Olecko odzyskało w końcu te 20 baniek od Ostrowi i dalej dają im mleko ? Bo towar Ostrowi jest w sklepach, a to znaczy, że skądś muszą mieć to mleko.

A co to jedne olecko dawało im mleko? 

Opublikowano
8 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Jeszcze raz 20 obniża w mlekpolu i będzie już tylko lekko ponad 2 zł 

Nigdzie nie jest kolorowo, średnia cena w mojej okolicy to 1.20 -1.60 przy małych dostawcach 

Opublikowano
58 minut temu, krzychu121 napisał(a):

U mnie już nie wyjdzie chyba jak tak by było 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

to chyba brutto bo netto to bedzie kolo 1,90-1,95

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Kierownik napisał(a):

dzisiaj rozmowa z człowiekiem z mlekovity: "na pewno nie jest to ostatnia obnizka" :)

Jak konkurencja podnosiła to oni nic a teraz z obniżkami  pierwsi. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Mi 2.25 brutto VAT za grudzień gdzieś wyjdzie 

Przecież w kieszeni ci netto zostaje minus udział 2gr to masz 2,10 na rękę za grudzień 

Opublikowano

W sąsiedniej gminie to jest centrum przyjął od pierwszego grudnia dwie osoby . Oni odeszli z Sierpca . Nawet jeden z nich jest na te liście z największą ilością mleka 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Teraz to już w sumie gorący kartofel. Ale nie od dziś tam u nich cienko, a siedzą. Radek nawet boi się napisać ceny 

Może jest zastraszony. Niech napisze trzy razy "kocham polmlek" jeśli coś mu grozi.

• Haha 5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2026.
      Mlekpol cena za styczeń 2026 1,8871 przy białku 3,4 i tłuszczu 4,1
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v