Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

u siebie to się chcę trochę zmęczyć, widłami te parę rozrzutników gnoja przewalić, ziemniaki po kopaczce konnej pozbierać... 

U mnie w robocie był taki co mówił że jak się nie uj***e to spać nie może.😄

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to niezupełnie to samo.

Tu wydajesz pieniądze ale i zostanie ci choć tyle co do gęby włożyć... W technikum nam wykupili karnet na siłownię, na WF. Powiedziałem, że wolałbym gnój na wóz nakładać niż łazić na takie coś.

Teraz, witejus napisał(a):

U mnie w robocie był taki co mówił że jak się nie uj***e to spać nie może.😄

Bo tak jest. Jak zmarznę albo się zmęczę to dużo lepiej śpię. 

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A po co biegać jak głupek albo płacić za siłownie?

Żeby być silnym

"Wstydem dla mężczyzny jest zestarzeć się, nie widząc piękna i siły, do których zdolne jest jego ciało"

Sokrates 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

wolałbym gnój na wóz nakładać niż łazić na takie coś.

Nie było karnetów na nakładanie gnoju na wóz?

Nie wiem ja ty tym wózkiem jeździsz i piszesz, albo masz 4 ręce, albo tylko siedzisz w tym wózku a nie jeździsz.😅

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

Nie było karnetów na nakładanie gnoju na wóz?

Nie wiem ja ty tym wózkiem jeździsz i piszesz, albo masz 4 ręce, albo tylko siedzisz w tym wózku a nie jeździsz.😅

Chłopie, wolne... Do roboty dopiero jutro na 7.00... 4 dni, potem sobota i niedziela wolna, od poniedziałku 3 popołudniówki, 25 wolny i od 26 4 dniówki...

Opublikowano
45 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Chłopie, wolne... Do roboty dopiero jutro na 7.00... 4 dni, potem sobota i niedziela wolna, od poniedziałku 3 popołudniówki, 25 wolny i od 26 4 dniówki...

Płacą chociaż coś ekstra za święta?

Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To powinieneś dobrać z 10 ha, szkoda bąki zbijać tyle godzin w tygodniu 

I z jedną krowę na mleko 

Po co? Ani lepiej nie zjem ani lepiej nie wypiję.

10 minut temu, jacor73 napisał(a):

Płacą chociaż coś ekstra za święta?

Mi nie zależy na pieniądzach.

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Klientom sprzeda, litr mleka od wiejskiej krowy 7 zł 

A pomyślałeś kto ją wydoi jak pójdę do roboty na popołudnie? Poza tym krowa to kolczyki i wiązanie się z agencją a ja nawet numeru gospodarstwa nie mam.

Opublikowano
13 godzin temu, jacor73 napisał(a):

A w 90 roku to jeszcze pakowali stare silniki, bo coś mi się wydaje, że raczej nie?

słowo klucz eksport, a w nich były montowane
co lepsze to nawet po zaprzestaniu produkcji w Ursusie była firma, która składała te ciągniki gdzieś do 97r.20240814 103350

Opublikowano
51 minut temu, izydor6280 napisał(a):

słowo klucz eksport, a w nich były montowane
co lepsze to nawet po zaprzestaniu produkcji w Ursusie była firma, która składała te ciągniki gdzieś do 97r.20240814 103350

Miał znajomy w tym kolorze bez kabiny właśnie jakoś z początku lat dziewięćdziesiątych, psuło się to na potęgę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v