Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, maroko napisał(a):

Kurczę... chciałem zamówić płozy do pługa i teraz się zastanawiam :D 

Korpus prawy czyli taki który rzuca ziemię na prawo będzie miał płozę lewą czy też prawą? 

Korpus prawy-płoza prawa.

• Thanks 1
Opublikowano

Nie wiem za ile. Po 1.500 właśnie chodzą "pozostałości". A gotowa przyczepka SAM na osi od Ducato, bez papierów, mocno zrobiona 4.500 bez dokumentów 

Dla porównania Fraht na spawanej ramie 250x125 i na amortyzatorach 5tys zł 

Opublikowano

Pany, pompa wtryskowa zetorek 7011 - ma jakieś oddzielne odpowietrzenie? 

Połatałem elektrykę, kreci, ale nie chce zaciągnąć. Do pompy odpowietrzone. Przy kręceniu delikatny dymek widać, ale po poluzowaniu na wytryskach ropy nie widac

Opublikowano
Teraz, daron64 napisał(a):

Połatałem elektrykę, kreci, ale nie chce zaciągnąć. Do pompy odpowietrzone. Przy kręceniu delikatny dymek widać, ale po poluzowaniu na wytryskach ropy nie widac

Dziś się męczyłem...

Pompka daje paliwo?

Opublikowano
47 minut temu, daron64 napisał(a):

Może listwa się zacięła albo sprężyna pękła w regulatorze 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pompka daje paliwo?

No tak - tak jak napisałem - do pompy jest odpowietrzone, ładnie pompuje

43 minuty temu, jaco512 napisał(a):

Przy pompowaniu ręczną pompką słychać zaworek, takie brzęczenie? Z wciśniętą dawką kręciłeś?

Kurcze nie mam pojęcia, kompletnie nie zwróciłem uwagi czy coś słychać. 

Tak z wciśnięta 

35 minut temu, jahooo napisał(a):

Może listwa się zacięła albo sprężyna pękła w regulatorze 

🤷 I tak nie mam w tym miesiącu wolnej kasy żeby ją do pompiarza podrzucić.

Na samostarcie silnik zagada, ale nie zaciąga paliwa i zdycha. No nic trzeba będzie po kolejnej wypłacie ją wyjąć i zawieźć do warsztatu. Rok stał, to jeszcze miesiąc postoi

Opublikowano
10 godzin temu, daron64 napisał(a):

No tak - tak jak napisałem - do pompy jest odpowietrzone, ładnie pompuje

Kurcze nie mam pojęcia, kompletnie nie zwróciłem uwagi czy coś słychać. 

Tak z wciśnięta 

🤷 I tak nie mam w tym miesiącu wolnej kasy żeby ją do pompiarza podrzucić.

Na samostarcie silnik zagada, ale nie zaciąga paliwa i zdycha. No nic trzeba będzie po kolejnej wypłacie ją wyjąć i zawieźć do warsztatu. Rok stał, to jeszcze miesiąc postoi

jak rok stał, to masz odpowiedź, złapało listwe regulacyjną, biopaliwo daje o sobie znać

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek222 napisał(a):

to nie jest ciągnik do poprawek, tylko do remontu kapitalnego, jak ktoś chociaż trochę zna te ciągniki, to wie, że naprawa WOM to rozbiórka całego ciągnika, przy okazji wylezie wiele innych rzeczy, a i wał od przedniego napędu zapewne zdjęty nie bez powodu

Opublikowano
turion23 napisał:

https://allegro.pl/oferta/kosa-spalinowa-nac-bp520-podkaszarka-2w1-2-2kw-51-7cc-glowica-tarcza-szelki-17290194528

Panowie warte to coś? Potrzebuje kosy do wykaszania działki 1000 m i nic więcej. Taka sama w Leroy kosztuje 699 zł.Moze ktoś ma coś sprawdzonego i poleci.

z tych tanszych to Daewoo ma zaskakująco przyzwoita jakość. https://allegro.pl/oferta/kosa-spalinowa-podkaszarka-42-7-cm3-1-7-km-1-25-kw-daewoo-dabc-420-17442579973 ta konkretna jest bardzo ok

Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

I zaraz wyskoczy @daron64 ze swoim tekstem : Darek nigdy nie kupuj ciągnika z lasu..... 

Daron jak to dokładnie było🤔

"Darek, nigdy, ale to k**wa nigdy, nie kupuj ciągnika, który robił w lesie" - tekst kolegi, który ma zul 

A co do MTZ, to tylko jedna historię kojarzę, jak inny znajomy opowiadał, że jak zostawiali ciągniki w lesie, to już potem tankowali na styk, bo z pobliskiej wiochy przychodzili i kradli, do tego stopnia, że "nawet przepalony olej, co do skrzyni laliśmy, potrafili ukraść"

42 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jedni chwalą, drudzy na to nawet splunąć nie chcą.

Może się ebać, a może chodzić i chodzić jak dobrze trafisz 

Osobiście nie mam cierpliwości do tego typu taniej chińszczyzny 

Szwagier miał demona, to mówił, że chodziła za***iście jakichś 5lat i nagle podczas koszenia jak coś pierdolnelo w silniku, to mało mu jaj nie urwało. 

Ja nie używałem, tylko trójząb jak widziałem, to w porównaniu ze sztikowskim to gownolit.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v