Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś na górnym Śląsku wypatrzyłem 4011 z orzeszkiem w pokrzywach stan jak te co tu nagrał. Zajechałem pod bramę trąbie, nikt nie wyszedł. Stała jakaś babka przy sąsiednich budynkach to jej pytam gdzie znaleźć właścicieli. A ta że młode wyprowadziły się do miasta, zaglądają tu w wakacje a stare poumierali. 

Opublikowano
9 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

Widać po ogłoszeniach że sam złom u tego typa.

jakby za 25 oba internationale oddał to można coś dłubać , fajnie sie stare deutze 10006 ogląda jak zaturbione i przypakowane w szeroki kapeć latają po odwozie itp 

18 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Mój jest do potężnej negocjacji, jak ktoś będzie zdecydowany to dostanie promocje jak w Biedronce 😁

1+1 gratis 🤔

Opublikowano

@migacztak vibroflex. 3,5 metra szerokości+ 1 metr . Niestety nie składany hydraulicznie, tylko trzeba ręcznie i odkręcić 6 śrub. Razem 4,5 ma. 17 ( albo 19 łap🤔muszę sprawdzić,4 można odjąć). Redlice wszystkie nowe. Po 2 sezonach. Jeszcze sporo pochodzą. Koło 10 pewnie by trzeba cenić. Tak mi się wydaje. 

A jak robi na ściernisku to masz na zdjęciu wyżej.

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja za swojego pare lat temu wziąłem 8 tys. Identyczny. Może to mój 🤣.

Raczej nie,bo to od handlarza z okolic @JarekBazydlo było kupione. Jarek u tego Twojego kumpla nie ma jakiegoś nie za miliony monet scierniskowca z całościowym wałem z tyłu?

Opublikowano
W dniu 8.10.2025 o 19:43, daron64 napisał(a):

Cofnij się trochę, tam jest zdjęcie wrzucone i z grubsza opis, nie chce mi się powielać już tego samego kolejny raz.

Takiego też narzędzia i ja używałem dotychczas. 

Jakie aku do ciągnika? Chodzi mi o marke. W autach mam exidea, w ciągnikach mam szare centry, ale mnie wkurwily. Te, co kupowałem ładnych parę lat temu, to chodzą ok, a dwa kupione gdzieś z 2 lata temu, to jeden padł, a drugi też już muszę podładowywać. No i nie wiem teraz czy brać cos konkretnego, czy co najtańsze będzie i tyle, bo muszę do małego zetorka, albo włożę tam z większego zatorka i wtedy do 8145 coś kupić. 

Druga sprawa - w 8145 cały czas zżera mi słupek plusowy. Każdy aku, który był tam wsadzany taka sama historia. Zawsze czyszczone, dobrze dociśnięte, zapsikane wazelina, ładowanie niby ok. Jakieś pomysły?

Akumulatory Asset 125Ah. Kupione 4 sztuki 12.8V-12.9V napięcie spoczynkowe. Dwa lata bez problemów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v