Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest jakiś książę chyba

książę ciemności

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zadziwiające że tak trzymasz z hubciem  , jeszcze niedawno skakaliście do gardeł poróżnieni przez najlepszego rolnika z plutycz 

czasy się zmieniły😂

Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest jakiś książę chyba 🤔😅

Zadziwiające że tak trzymasz z hubciem  , jeszcze niedawno skakaliście do gardeł poróżnieni przez najlepszego rolnika z plutycz 

Każdy może mieć swoje zdanie....można wtedy porozmawiać.

To się dyskusja nazywa...

Ktoś mający inne zdanie, nie musi być automatycznie wrogiem...

Po za tym nie trzymam tu z nikim...

Nie jest tak jak PiS naucza...🤷

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Hubcio według badań to praktycznie milin ludzi głosowało na Nawrockiego z wykształceniem podstawowym, co proponujesz zabrać im prawa obywatelskie? Czy tylko prawo do głosowania? A może sprawdzić inne ograniczenia 🤔

Marszałkiem sejmu jest gościu po liceum i jest okej, posłów też nie brakuje po kolegium humanu. Znam dużo ludzi bez szkoły i jakoś w życiu poradziły sobie bardzo dobrze nie są na garnuszku państwa całe życie...

Szkoda nerwów odpowiadać na te zaczepki  ludzi sfrustrowanych po przegranych wyborach.

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

Najbogatrzy Polak Solorz też raczej wykształcony nie jest , ciekawe jak się czują inżynierowie zatrudnieni u Niego 😆

Obejrzyj sobie na YouTube "Dla Pieniędzy" o TVN.  Jest tam wzmianka o solorzu i o koncesji polsatu i TVN. Polecam

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Hubcio według badań to praktycznie milin ludzi głosowało na Nawrockiego z wykształceniem podstawowym, co proponujesz zabrać im prawa obywatelskie? Czy tylko prawo do głosowania? A może sprawdzić inne ograniczenia 🤔

A gdzie ja piszę by komuś zabrać prawa wyborcze? Mają je to głosują, a że nie mądrze inna sprawa.

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

a ja mam świadomość, że obecna władza nie dopłaci nawet tych ochłapów, Siekierski już zaczął swoje żale od tego, że "piniędzy nima"

Oj tam nie dopłaci mi za suszę 2024 zapłacili.

2 godziny temu, witejus napisał(a):

Spokojna twoja naszczalnikowa, marszałek przyjmie ślubowanie, Tusek ogłosi wyrok izby.

Twoja wielkopańska mentalność dostała kopa w d*pę od chłopa i dotąd nie możesz tego przeboleć.

Chłopi i robotnicy między innymi wynieśli Lenina i resztę komuchów do władzy a potem tak dostali w d*pę, że z głodu zdychali. To, że większość czegoś chce to nie znaczy, ze to lepsze jest.

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To jest jakiś książę chyba 🤔😅

Bo myśli a nie jak wy przyjmuje ślepo wszystko co wam pis powie.

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Marszałkiem sejmu jest gościu po liceum i jest okej, posłów też nie brakuje po kolegium humanu. Znam dużo ludzi bez szkoły i jakoś w życiu poradziły sobie bardzo dobrze nie są na garnuszku państwa całe życie...

Szkoda nerwów odpowiadać na te zaczepki  ludzi sfrustrowanych po przegranych wyborach.

Aleja tu nikogo nie zaczepiam takie są statystyki badań robionych po każdych wyborów. Ba z tych badań korzystają wszystkie sztaby badając profil wyborców i adresują program i obiecanki. Tak ludzie bez szkoły sobie w życiu radzą ale jest ich mniejszość bo szkoła jednak wielu rzeczy uczy. 

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Najbogatrzy Polak Solorz też raczej wykształcony nie jest , ciekawe jak się czują inżynierowie zatrudnieni u Niego 😆

A to Solorz miał podstawowe? Poza tym on to już tam chyba nie rządzi. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

A to Solorz miał podstawowe? Poza tym on to już tam chyba nie rządzi. 

Technikum wieczorowe skończył. 

Jak większość biznesmenów w Polsce którzy dorobili się na przemianach ustrojowych był agentem/współpracownikiem  tajnych służb PRLu.

Nie rzadzi bo jest chory, i to neurologicznie.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Technikum wieczorowe skończył.  Jak większość biznesmenów w Polsce którzy dorobili się na przemianach ustrojowych był agentem/współpracownikiem  tajnych służb PRLu. Nie rzadzi bo jest chory, i to neurologicznie.

A tam. Był współpracownikiem czy nie był. Na spirycie każdy mógł, na prywatyzacjach i emisjach akcji, na walutach, na gazetach i drukarniach. Były przecieki ale trzeba było mieć hajs. Jak to ta spółka stebrna powstała i jak z akcyjnej wróciła do zoo a i jeszcze chce ponad 140 metrowy budynek stawiać... Temat na doktorat następnego prezydenta.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, DTaras napisał(a):

A tam. Był współpracownikiem czy nie był. Na spirycie każdy mógł, na prywatyzacjach i emisjach akcji, na walutach, na gazetach i drukarniach. Były przecieki ale trzeba było mieć hajs. Jak to ta spółka stebrna powstała i jak z akcyjnej wróciła do zoo a i jeszcze chce ponad 140 metrowy budynek stawiać... Temat na doktorat następnego prezydenta.

Czytałem książke o nim. Zaczynał biznesy za komuny, miał licencje na handel i sprowadzał towar z europy a największą kase zbił na imprcie trabantów z NRD. Takie coś było nimożliwe bez współpracy.

Co by nie mówić miał facet łeb.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale przecież PiSu nie rozliczamy bo już został odsunięty od władzy., rudy rządzi to go tak nie brońcie 

Ludzie którzy są zwolennikami rudego zawsze będą go bronić nawet za koszt własnego życia. Nigdy tego nie rozumiałam i nie zrozumiem. Jak można być za człowiekiem który tylko dba o własne interesy a nie o interesy zwykłego obywatela. Robi wszystko pod publikę. 

5 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zresztą i aborcja to PiS namieszał i bałagan zaczął robić . 

PiS jest i był zawsze przeciw aborcji. Nigdy z tym się nie kryli i kryć nie zamierzają. Tylko że za daleko się z tym posnęli trzeba brać pod uwagę co kobiety o tym sądzą. Tak naprawdę to one decydują o sobie i o swoim ciele. Nikt nie może decydować za nie. To kobieta żyje z tym co zrobiła czy zrobi z swoim dzieckiem. 

Wprowadzenie zakazu tak naprawdę nic nie dało tylko zaszkodziło ile to kobiet straciło i zapewne straci życie tylko dlatego że lekarz nie podejmie decyzji o przerwaniu ciąży w momencie zagrożenia życia. 

5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A Tusk co zrobił dobrego? Zezwolił na legalne zabijanie dzieci do 12 tygodnia i co jeszcze 🤔

Przecież masz babciowe, wdowie , rentę socjelną zwiększona do minimalnej krajowej. Tylko te wszystkie programy są i zapewne będą tylko że w okrojonej formie. To już jednak wyborcy tego nie widzą bo widzę nie chcą.

Druga sprawa jest to że próbowali rozliczyć PIS za wszystkie ich przewinienia. Sprawdzali wszystko co było możliwe. 

Naprawa sądownictwa nie do końca ale jakoś im to idzie. 

Odblokowanie pieniędzy z KPO 

Jest tego trochę ale to i tak widać że ludzi nie przekonuje bo ludzie którzy nie mają klapek na oczach zawsze będą widzieć więcej 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
43 minuty temu, DTaras napisał(a):

Chyba nie jesteśmy aż tak tolerancyjni do twych Po... Zamknięty ostatni idi...

Tych tez się pozamyka. A co? 

29 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Takie coś było nimożliwe bez współpracy.

Jaka współpraca? W tym czasie wszyscy brali a jak brali to jak sie miało nie udać. Kumpel nie brał zatrzymał dwa transporty z wódą na granicy i zaliczył rozmowę dyscyplinującą w zagajniku koło Krosna Odrzańskiego. 

38 minut temu, DTaras napisał(a):

Temat na doktorat następnego prezydenta.

Teraz trza uważać na jaki się temat doktoraty pisze. Najbezpieczniej to o jakich rozwielitkach chyba, albo o zwyczajach godowych planktonu.

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dla tych wyborców?🤔

Tak ,bo jeżeli uzyskali wyższe wykształcenie to nie powinni " głupio głosować" i poprzeć Tuskowego kandydata. 😁😁😁Tak przynajmniej próbuje się szufladkować wyborców dzieląc ich  jakieś tam struktury . Poniekąd każdy zamęt wokół wyborów pozwala przekierować uwagę od faktycznych przyczyn porażki Trzaska. 

Opublikowano

Pięknie słychać wycie znakomicie .

Cytat .

Aleksandra Sobczak, wiceredaktor naczelna „Gazety Wyborczej”, na antenie TVN24 rozsądnie mówiła, iż nie ma wątpliwości co do tego, że Karol Nawrocki wygrał wybory prezydenckie - zdobył on aż o 369 591 głosów więcej niż Rafał Trzaskowski. Gdy mowa jest o ewentualnych nieprawidłowościach wyborczych, to dotyczy to najwyżej pojedynczych setek głosów. Sobczak skrytykowała przy tym mec. Romana Giertycha, posła KO, który przoduje w destabilizujących próbach podważenia wyniku wyborów. Spadła na to na nią krytyka w sieci ze strony zagorzałych zwolenników Giertycha.

Czy ja dobrze zrozumiałam, że Pani Aleksandra Sobczak nazwała Romana Giertycha, Posła na Sejm RP, internetowym trollem?

Tusk ma samych trolli .

Rysiek Kalisz głośno krzyczy nie ma podstawy podważać wyborów mała skala nieprawidłowości musiało by być 180 tys.  Kalisz odbiera silniczkom nadzieję na zmianę wyniku wyborów .

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

A gdzie ja piszę by komuś zabrać prawa wyborcze? Mają je to głosują, a że nie mądrze inna sprawa.

Kto jest sędzią żeby oceniać że nie mądrze głosują? Zapewne to samo by powiedzieli o Tobie 

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kto jest sędzią żeby oceniać że nie mądrze głosują?

Huba, jakby głosowali na czaskoskiego to oceniłby że mądrze głosują

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Życie by to oceniło. Jedni głosowali na jakże ambitne hasło byle nie Trzaskowski omamieni picem i bzdurami. Drudzy głosowali by dać choć szansę na rozliczenie złodziei. Za chwili jedni i drudzy będą krzyczeć, że kradną a Nawrocki ułaskawi. Ale o mentalności chłopa pańszczyźnianego już pisałem by nie pozwolicie rozliczyć waszych panów którzy was okradają  Bo oni z pisu i mogą wg was. Dlatego głosowaliście głupio i tyle.

Wybraliście łaskę dla złodziei chaos wojnę polsko polską o przeszłości kandydata nie wspominając to było mądre głosowanie? 8 milionów w domu chłop trzyma a pisiory mu łaskę wygłosowali. No bo on za pisu z Obajtkiem pracował który ma 48 nieruchomości.  Miliardy na ropę której nie ma z Orlenu wyparowały ale byle nie Trzaskowski.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
witejus napisał:

16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kto jest sędzią żeby oceniać że nie mądrze głosują?

Huba, jakby głosowali na czaskoskiego to oceniłby że mądrze głosują

Czyli witajus jest sędzia. A gupi jakiś jestem. Bo ten temat się przewija i zwykle mówię, że taki zostal wybrany albo takiegośmy wybrali. Bez znaczenia jest to czy głosowałem albo na kogo. Może nie gupi a naiwny? Naiwny i gupi. Sami się widać dzielimy a Tusk i Kaczyński robią z tego tylko kartę przetargową. Dziewucha (choć są głosy iż to ladyboy) napisała iż PiS jest antyaborcyjny tylko poszedł z tym za daleko. W tym zdaniu można wstawiać dowolny temat podjęty przez to ugrupowanie. Takie ADHD rozpierniczy każdy plan - nawet dobry. Cnoty niewieście, podręcznik HiT, willa plus. Czarnek zrobi jeszcze karierę u nowego prezydenta. Pójdą razem pikietować chaupę Wałęsy. Historycy nie powinni mieć wpływu na teraźniejszość a oświeceni prawnicy na stanowienie prawa ale paczka zaczyna się zgrywać. Tak że - niech Was foch prowadzi a ja se tam zostane gupi i naiwny.

12Pafnucy napisał:

1 godzinę temu, andrzej78 napisał(a):

przyczyn porażki Trzaska. 

No w sumie....

Miażdżąca przewaga...😆😆😆

Jak popatrzeć na ilość okręgów to jednak mogli by łatwo nazbierać...

Opublikowano

Tylko w ciągu minionego tygodnia:
- Czarnogóra ogłosiła, że będzie wspólnie z USA produkować drony http://m.in. dla Ukrainy;
- Francja wraz z Ukrainą będą produkować bezzałogowce.

A to tylko wycinek z całości tego, co się dzieje naokoło. Przecież mamy jeszcze Niemców i Rheinmetall, mamy Belgię, Szwecję, Włochy, Turcję, Estonię i Niemcy, które rozpoczynają współpracę z Ukrainą, w sprawie WRE; mamy Czechów, którzy zapowiedzieli współpracę z Kijowem na rzecz produkcji amunicji 155 mm... można tak bardzo długo.

Każdy, większy i mniejszy gracz, już działa aktywnie na Ukrainie. A gdzie jest nasz przemysł? No nigdzie w tym momencie. 

no jak gdzie? w wagonie bagażowym