Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Tak po prawdzie to masz taki ton bo wafel zawalił debatę i nie możesz przeżywać jej w euforii. Gdyby zabłysnął, przejechał się po reszcie , zachwytom i przytaczaniu przykładów nie byłoby końca...

Dlatego sekta Tuska stosuje zaparcie ....., wróć miało być wyparcie.😁😁😁

• Haha 2
Opublikowano

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/9776867,trump-dogada-sie-z-putinem-ukraincy-boja-sie-ze-odda-ich-rosji.html

Zaczyna się palić pod d..ą ukraińcom bo zamiast dążyć do  pokoju myśleli że będą żebrać dej dejować i jakos bedzie grając na czas. a tu zmiana bo zamiast pieniedzy mają ataki i zdziwieni dlaczego . Myśleli że dwa kacyki militarne będą czekać na dej deja aż nażebra jakąś okrągłą sumkę . 

Opublikowano (edytowane)

Muzeum Prus Górnych w Morągu otwarte

Oddział Muzeum Warmii i Mazur w Morągu pod nową nazwą – Muzeum Prus Górnych 

niemieckie kundle coraz zuchwalsze 

--------------------------

Image

niezależne media

Edytowane przez nie
Opublikowano

prusowie byli niemcami ?? ciekawa teoria...

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taki globtrotter i nie wie co to było Gdanisko na krzyżackich zamkach ?? xD 

Nie Gdańsk tylko Gdanisko xD Taki u Ciebie porządek jak w fosie pod Gdaniskiem xD 

Ale skoro nie wiesz co to Gdanisko to nawet te twoje podróże to chyba kłamstwo xD 

ty po nocach piszesz a wtedy twoja w gdansku...

chyba ze twoj "szwagier" ma motocykl..🤣

zamek w malborku jest z deka przereklamowany..

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

W geoportalu nowsze...😆 

Faktycznie masz i kompostownik...tyle że za kupa gnoju...🤭

Ale prawdziwa...

Żadna twoja zasługa że tam mieszkasz....jedynie w dół ciągniesz ...obok mają zadbane posesje.

No oprócz tej Chałupki obok....

zalosne jest zycie kogos takiego jak ty..po nocach na geoportalu siedziec..

wnuki bys pobawil-jak ja wczoraj.

9 godzin temu, witejus napisał(a):

Przez ponad 20 lat

Jakoś nie jestem ciekaw twojej gemby na żywo, wystarczy zdjęcie z Wenecji.

Jak będę chciał poczuć zapach Wenecji, wystarczy mi odwiedzić najbliższą oczyszczalnię ścieków.

a ja bym sobie z toba pogadal.nie mam problemu wrozmowach z uczestnikami warsztatow terapii zajeciowej to i z toba bym pogawedzil.

9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wenecja....a ło masz....woda i stary budynek...

IMG_20250413_154232.jpg

choc do polskiej wenecji trzeba bylo pojechac.

Jakoś bez kul byłeś na zdjęciu, podobno masz 4 dzieci, takie leniwe by trochę ogarnąć bajzel?

niepelnosprawny ruchowo moze normanie funkcjonowac po rehabilitacji..gorzej z tymi umyslowo.

Oto mu chodzi, pier**li te farmazony w kółko, licząc że zawsze kogoś wkurzy, a potem ma zboczoną radochę że znów się udało. ja to od dawna wiedziałem i mówiłem, niedawno wprost się przyznał że tak jest.

od razu widac kompleksy wychodza..

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

.gorzej z tymi umyslowo.

No właśnie, wypada ci współczuć.

24 minuty temu, jacus napisał(a):

od razu widac kompleksy wychodza..

Przyznałeś się czy nie?

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

zalosne jest zycie kogos takiego jak ty..po nocach na geoportalu siedziec..

wnuki bys pobawil-jak ja wczoraj

Po prostu jeszcze raz się upewniałem jak kłamiesz o sobie...

A wnuki...

Się pobawię jak przyjadą na święta...

Z pewnych względów już dłuższy czas nie byli....

A powody dość radosne...dopisałem, bo Zara co znowu nazmyslasz se....królewiczu z fosy...😆🤭

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał(a):

zamek w malborku jest z deka przereklamowany..

Przereklamowana to jest podkrakowska wiocha, miało być bogactwo a jest kupa gnoju na środku podwórka i płot z palet powiązanych sznurkiem. O całym podwórku za***nym przez ptactwo nawet nie wspomnę ...

Zresztą, gospodarz nie lepszy. Po Wenecji na łódce pływa w kurtce z kosza PCK ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Ujawniamy szczegóły umowy. Resort płaci za promowanie ministry w jej mediach społecznościowych
Ministra funduszy Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz w swoich prywatnych mediach społecznościowych promuje siebie i ministerialne działania za pieniądze resortu. Podstawą jest umowa, której szczegóły ujawniamy w WP. Według niej resort może wydawać maksymalnie 8000 zł miesięcznie na taką reklamę

Wirtualna Polska ujawnia szczegóły umowy pomiędzy ministerstwem funduszy i polityki regionalnej a jego szefową Katarzyną Pełczyńską-Nałęcz w sprawie możliwości płacenia z ministerialnych pieniędzy za promocję niektórych postów w jej prywatnych mediach społecznościowych. Resort już kilka dni temu potwierdził, że płaci za reklamę niektórych postów na prywatnych profilach ministry. Tłumaczy to promowaniem efektów inwestycji ze środków unijnych i KPO. Ministerstwo pomija fakt, że przy okazji promuje się również sama Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz.

Umowa "dotycząca użyczenia kont w serwisach internetowych" z 24 maja 2024 r. zakłada, że Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz "za darmo" daje dostęp do swoich kont na Facebooku, Instagramie, TikToku oraz w serwisie X. Ministerstwo może z publicznych pieniędzy opłacać utrzymywanie kont i ewentualną promocję niektórych postów. Maksymalny przewidziany limit miesięczny na takie wydatki to 8000 zł brutto.

Promowane posty skupiają się przede wszystkim na samej ministrze. To m.in. relacja z wizyty Katarzyny Pełczyńskiej-Nałęcz wraz z ministrą ds. społeczeństwa obywatelskiego Adrianą Porowską w stołówce, która dostała dofinansowanie z KPO. W innym nagraniu ministra pokazuje swój dzień w pracy, wspominając o KPO.

W umowie napisano, że konta Katarzyny Pełczyńskiej-Nałęcz w mediach społecznościowych umożliwiają "dotarcie z przekazywanymi za ich pomocą treściami do znacznego kręgu niezdefiniowanych odbiorców, zaś Ministerstwo zainteresowane jest w rozpowszechnianiu informacji o działaniach Ministerstwa oraz Ministra Funduszy i Polityki Regionalnej w obszarze zadań Ministra związanych z Funduszami Europejskimi oraz rozwojem regionalnym". 

pis kradnie - tak się dyma peowskich frajerów

pis wydawał pieniądze na wozy strażackie albo chociaż na garnki, a ci wydają na propagandę

Opublikowano
7 minut temu, nie napisał(a):

pis kradnie - tak się dyma peowskich frajerów

pis wydawał pieniądze na wozy strażackie albo chociaż na garnki, a ci wydają na propagandę

Ile zarabiał pedałek Oskarek w PKO za sianie hejtu i nienawisci w Internecie ?? Bo tym się zajmował w czasie pracy zamiast wykonywać swoje obowiązki ...

Opublikowano

polsat news co sie dzieje ze mamy tak drogie paliwo 

za pisu w czasie wojny w UA baryłka 130$   paliwo po 7zł 

za peło baryłka Rekordowo niska  57@ paliwo 6,20zł 

uśmiech wyborcy rudego 

@Tomasz0611 @hubertuss @Ulman 

Orlen ma rekordowe marżę 🤣

już nawet w tv o tym tropią

wiyncyj wyncyj propagandy  

to sprzedajemy 

Mogą być one warte kilkaset milionów dolarów. Inwestycja dotyczy złóż uznanych wcześniej za nieopłacalne - informuje Biznes Alert.
Inwestycja Sulliden Mining Capital Inc. w polskie złoża budzi pytania o wcześniejsze decyzje dotyczące ich nieopłacalności. Kanadyjska firma, znana z globalnych inwestycji, dostrzegła potencjał w zasobach, które przez Polskę zostały pominięte. Wartość nabytych udziałów w złożach Biznes Alert szacuje na ok. 300 mln dolarów.
Bo w sumie po co Polakom 300 milionów dolarów, jesteśmy wystarczająco bogaci bez tego.
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Kanadyjczycy nabyli polskie złoża. Przez lata leżały odłogiem opac. Michał Wąsowski 13.04.2025 12:09 aktualizacja 14.04.2025 8:45”

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, samochód i tekst „Škoda 3 dni Obserwuj ··· Miko Marczyk ustanowił rekord Guinnessa! Polski rajdowiec za kierownicą nowej Škody Superb z silnikiem 2.0 pojechał z Łodzi do Paryża z powrotem na jednym baku paliwa Podczas swojej wyprawy pokonał 2 873 km przy średnim spalaniu 2,6 litra na 100 km! Gratulujemy wyjątkowego osiągnięcia i cieszymy się, że samochód naszej marki miał w nim swój udział BE ٤ ORLEN RLEX าณก PHOBCTb" នាព៉ាព G PROBAPOBICIA PRÓBA POBICIA REKORDU REKORDUGUINNESSA GUINNESSA NAJWIĘKSZY DYSTANS PRZEJECHANY NA JEDNYM BAKU PALIWA DYSTANS: 3 kn PODPIS: MikoMorye MURO 山真山”

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst „Żenująca debata-ustawka TVP i Trzaskowskiego! Rafał Trzaskowski z szacunku dla wszystkich kandydatów, kandydatek ich wyborców. Dziś o 20:00, w Końskich. Do zobaczenia! Sławomir Mentzen Wy jesteście poważni? tam teleportować? 18:20 zaprasza Pan na debatę ο 20? Mam się I CYK, NAGLE 12 MÓWNIC GOTOWYCH!”

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

polsat news co sie dzieje ze mamy tak drogie paliwo 

za pisu w czasie wojny w UA baryłka 130$   paliwo po 7zł 

za peło baryłka Rekordowo niska  57@ paliwo 6,20zł 

uśmiech wyborcy rudego 

@Tomasz0611 @hubertuss @Ulman 

Orlen ma rekordowe marżę 🤣

już nawet w tv o tym tropią

Orlen nie zarabia, @nie wyje że to źle. Orlen podnosi marże żeby zarabiać to @Roman176 wyje że za drogie paliwo. I jak tu dogodzić PiSuarom xD

Weź sobie Roman kup po 5.19 w hurcie i będzie dobrze xD po co dorabiać dziadów na stacji po 6.20 xD

• Haha 1
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Orlen nie zarabia, @nie wyje że to źle. Orlen podnosi marże żeby zarabiać to @Roman176 wyje że za drogie paliwo. I jak tu dogodzić PiSuarom xD

Weź sobie Roman kup po 5.19 w hurcie i będzie dobrze xD po co dorabiać dziadów na stacji po 6.20 xD

propaganda wchodzi mocno a gdzie ta kasa ? 😎

Może być zdjęciem przedstawiającym 14 osób i tekst „do PKP wrócili fachowcy i mają rekordowe straty do Orlenu wrócili fachowcy i mają rekordowe straty do stadnin wrócili fachowcy i mają rekordowe straty łączymy com kropki... ngtlip.com ngaip to wina 500 Plus!”

Wiedzą, że długo nie porządzą i ludzie są jeszcze bardziej niezadowoleni niż za pisu, a przecież miało być tak pięknie. Szybko zarżnąć to co zostało, sprzedać za bezcen bo przecież nierentowne i % przytulić do siebie zanim ten bal się skończy 🙂

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

@Tomasz0611

Działania miały wygenerować straty, a przypadkowo wygenerowały zyski.
Całe szczęście obecna władza wdrożyła program naprawczy i Orlen powolutku, powolutku, ale dąży do strat.
Wszystko da się odwrócić.
Polacy nie martwcie się straty jeszcze będą tylko wybierzcie prezydenta popieranego przez Tuskowców.
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Bankier.pl ば ORLEN PO AUDYCIE. "DZIAŁANIA POPRZEDNICH WŁADZ SPÓŁKI MIAŁY WYGENEROWAĆ MILIARDOWE STRATY" KLIKNIJ LINK w TREŚCI POSTA”
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Orlen nie zarabia, @nie wyje że to źle.

ja wyłem przed wyborami, że ceny są zaniżane żeby pis wygrał czy takie po-łgłowki jak ty?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ludzie co wy macie z tym paliwem po 6,20. Pod Auchan byle jaki podjeżdżasz i już po 5,60.

przecież to wszystkie po-łgłowki krzyczały, że paliwo jest drogie, że masło jest drogie, a jak im się teraz przypomina to mówią, że masła nikt nie je i co wy macie z tymi cenami, z tym paliwem :D 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale ,ze co paliwo po 5,60 jest drogie masło po nie wiem 6 zł kostka jest drogie czy o co ci chodzi? Co ty komu przypominasz jak ty bredzisz jakieś zwidy masz?

na autostradach paliwo po 7 jest czemu nie piszecie, że teraz paliwo po 7? Co wy przypominacie wy łżecie bo was ołgali.

Edytowane przez hubertuss