Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

......

wiesz co to jest hyde park ???

tu mozna zartowac i obrazac wszystkich procz krola karola ...

niemiecki kabaret ..no prawie niemiecki 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kabaret_(film)

oczywiście że można, a jak komuś to nie przeszkadza to nawet i kosztem zrobienia idioty z samego siebie

przekraczanie granic absurdu i dobrego smaku nawet i w hyde parkach uderza przede wszystkim w samego autora
żeby nie było że nie ostrzegałem :P

27 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Turków to od dawna tam jest sporo i jest dzięki temu jeden plus- mają ładniejsze kobiety🤣

padasz ofiarą własnej wyobraźni
te tureckie opatulane w szmaty ak by się porozbierały jak te niemieckie to.. no nie wiem
no może tylko ta turecka tak się nie utuczy jak rodowita niemczura bo chłop gnojas i musi na niego zap...

Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-wiceprezydent-usa-odpowiada-polskiemu-prezydentowi-bylbym-zs,nId,7930743

To tylko pokazuje że PiS PO jedno zło , niczym się nie różnią , te same cele niszczenia kraju . Zachciało się atomówek długopisowi a kto pamieta jak sie skończył ostatni tak genialny plan "popisowców " ? Jak nam tarczę antyrakietowa montowali w Polsce ? Efekt był taki ze tarczy jak nie było tak nie ma a kacap swoje iskandery w Królewcu zamontował . Tak i teraz było by podobnie że z całego planu to by najwyżej namalowali mapę gdzie ewentualnie można rozmieścić atomówki a w Królewcu byśmy mieli wybudowany arsenał atomówek . Ci idioci na siłę chcą nas wplątać do wojny , a ze się stawiamy jako lud to wczoraj w kołchozie jewropy próbuja zrobić obejście byśmy byli zarządzani z kombinatu jewropy a nie z PGRu Polski . Kiedyś Kasia Szewczyk( możecie nie znać ) powiedział że na tej wojnie zechcą polskie wojska wysłać pod władzą nie polskiego generała , jest to bardzo dawna wypowiedz ale dziś sie spełnia plan , oczywiście był to plan NATO .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@12Pafnucy masz odpowiedz Vance-a na Twoje wczorajsze pytanie
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/j-d-vance-odpowiada-na-apel-andrzeja-dudy-bylbym-zszokowany/drnz15j

"byłby zszokowany", gdyby prezydent Donald Trump zdecydował, aby broń jądrowa została rozmieszczona na wschodzie Europy.

(geograf chromolony; od kiedy to Polska jest wschodem Europy?)

no i moje wczorajsze rozmyślania na piśmie z końcowym wnioskiem dlaczego tak odpowie

23 godziny temu, dysydent napisał(a):

u jankesów rządzi idiota tak że
cholera jest jakaś szansa że mogą się i posłuchać

dopiero co; jakieś poarę dni temu do niemiec podrzucili sporo głowic taktycznych - takich pierdółek o ułamku mocy tej z Hiroszimy czyli moga rozwazać pójście o krok dalej i przetestowanie sobie po ukraińskim poligonie wojenki z państwem nuklearnym jako to i z takim jest możliwe utrzymanie w ryzach i nie wyjście po za konwencjonalną to teraz moga zechcieć sobie przetestować poligon z ograniczonym wspomożeniem taktyczną nuklearną

to że podrzucili tylko do niemiec to teren poligonu Polska jeśli by do Polski to poligon białoruś tak że nie wiem czy taki powód do płaczu w razie by Dudy usłuchali, no może i powód ale gdyby i do Polski podciągnęli to do płaczu może i mamy ale do jeszcze lamentu to białoruś no i ew Ukraina jeśli naprwdę łajzy i tumany na tej Ukrainie i jeszcze do tej pory bodaj paru głowic sobie nie ulepili po cichu
Póki co; tzn wyrzutnie w u szkopów to polgon testowej wojenki jaki se mogą rozważać kacapy z jankesami upichcić to właśnie to "na wschód do linii Wisły"

wystarczy chwilę pomyśleć i samo się nasuwa

a czekaj - kacapy poustawiali wyrzutnie na białorusi a niepisaną umową takiej testowej wojny lokalnej z ograniczonym użyciem taktycznych tylko atomówekk jest - nie atakujemy se wzajem wyrzutni bo grożba eskalowania w atomówki strategiczne, takie to już raczej wodorówki do niszczenia nie akiejś bandy żołdactwa a całych metropolii za jednym strzałem

czyli jednak nie - nie posłuchaja Dudy

o
widzę @marks50 że mnie wyprzedziłeś

"dzięki" O.o
;)

https://www.money.pl/gielda/koniec-z-rosyjska-ropa-w-ue-jest-decyzja-donalda-trumpa-7134814007364192a.html

Trump nałożył restrykcje na ruskie banki co niby to ma wstrzymać handel ruską ropą z Europą (rym niezamierzony)

już pomijając czy to wstrzyma, to zasadnicze pytanie - i te restrykcje będą tak samo trwałe i niezmienne jak cła na Kanadę?

słowo Trumpa jakoś ostatnio gów.o znaczy, podpis niewiele więcej i za bardzo bym się nie przywiązywał do czegokolwiek co tam sobie chlapnie

coś mi się zdaje że chcąc coś sensownie z jankesami załatwić lepiej pogadać pierwej z Vence-m

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Teraz w TVP info lęci jakaś bnanza :) malowana redaktora eskimoska rozmawia z banderowcem co maja robić Polacy :) 

Sam ten Koval jest dobrym przykładm jak wygląda POPiS  bo był w jednym i drugim ugrupowaniu ale jedno mu sie nie zmienia czyli bezgraniczna miłość do banderlandu :) , zamiast wziąść karabib i walczyć do końca jak na banderowca przystało to siedzi w Polsce i umoralnia . 

Tak jak to w ostatnim sondażu było ze 80 % uryńców uważa że będą walczyć do końca aż zwyciężą :)   , zaraz zrodziło sie pytanie a gdzie jest 20 % ??? siedzi w okopach i ginie a 80% które chce walczyć do końca bo jest za granica i są gotowi na poświęcenie tych 20% ludzi byle by oni sami mogli walczyc za granicą do końca :) -tak wygląda banderland .

W polsich szkołach dochodzi do profanacji godła dorysowując widy i z racji tematu chodzi tu o szkoły rolnicze , czyli dziś kształcą młodych banderowców w Polsce by kiedyś mogli wrócić do kraju zatrudnić się u oligarchów jako agronomi i robić konkurencję dla Polskiego rolnictwa - i czego nie rozumiesz . tak jak było z malinami , wysyłali dosłownie ilsci tirowe sadzonek malin na ukraine a dziś zdziwienie ze uryńce zalewają nas spleśniałymi malinami .Za chwilę będzie problem z jabłkami bo tam też wysłali potężne ilości sadzonek tylko jabłoń dłużej rośnie niż malina ale problem na pewno bedzie 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał(a):

masz odpowiedz Vance-a na Twoje wczorajsze pytanie

Widziałem...

...coś tak czułem...że tylko ważne słowa..Duda chciał powiedzieć ..i tyle .

Opublikowano
40 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

z kimś musimy mieć sojusze Amerykance odchodzą Rosja wiadomo zostają nam Niemcy bo kto 

do dziś się Polska nie może doliczyć strat i ilości trupów po ostatnim "sojuszu" z Niemcami.
No i odkąd by się ten sojusz miał zaczynać? od Katowic, Wrocławia czy Berlina? a może od Bonn?

może równieszych sobie szukajmy z sojuszników bo Niemcy nadal za silne aby to nie był sojusz jednostronny; jak ten z USA

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...coś tak czułem...że tylko ważne słowa..Duda chciał powiedzieć ..i tyle .

Chciał zagwiazdorzyc a jak zwykle zrobił z siebie błazna ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

błazen to pół biedy
odtrącony pies co o ochłap żebrał - dużo gorzej zwłaszcza że na oczach całego świata w tym i kacapów

i niestety to drugie prawdziwsze

14 godzin temu, mirro napisał(a):

No to Kurdowie też już nikogo nie obchodzą i Tusk spokojnie może jechać do Turcji a także obściskiwać się z Erdoganem ich najzacieklejszym wrogiem i eksterminatorem. 🤣 Tak więc wyjaśniliśmy se już chyba wszystko na tę chwilę.

to o tym Tusk pojechał pogadać z erdoganem a nie żadnych Kurdach

jeśli rosja tylko dlatego że ma atomówki sobie może bezkarnie sąsiadów podbijać a jankesi jeszcze to w negocjacjach pokojowych przyklepać i tym też nie podskoczysz bo też mają atomówki
no to ...
zwłaszcza po tym jak Duda "po swojemu" załatwia
tyle że nie atomówki a sam siebie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
51 minut temu, dysydent napisał(a):

(geograf chromolony; od kiedy to Polska jest wschodem Europy?)

Dla amerykańców do Odry to zachód Europy, za Odrą to wschód Europy.

Odróżniasz stan Waszyngton od Waszyngton D.C.

Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

błazen to pół biedy
odtrącony pies co o ochłap żebrał -

Chciał koniecznie czymś zabłysnąć na koniec kadencji, a że zapomniał posypać się brokatem, to wyszło jak zwykle.

1 minutę temu, dysydent napisał(a):

to co ma to do rzeczy w tym co cytujesz

No to ma że ci amerykańcy to w olbrzymiej większości geograficzni analfabeci.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-rosja-pod-ostrzalem-ukraina-znow-zaatakowala-moskwe,nId,7930754

I tak właśnie wygladaja negocjacje banderlandu , wysłali propozycję zawieszenia broni i za argumentowali to atakami :) , temu żebrakowi to kury szczać prowadzać a  nie polityke robić ,juz pomijając sam fakt że sami ukraińce sobie wymyślili bez negocjacji zawieszenie broni nie konsultując to z nikim to teraz jeszcze poparli ten wniosek atakiem dronowym - jeśli ktoś myśli że banderowcy chcą pokoju to nie widzi realiów , oni chca walczyc do samej smierci tylko jest jedno zasadnicze pytanie DLACZEO ZA MOJE PIENIADZE ? 

Opublikowano
9 minut temu, marks50 napisał(a):

ukraińce sobie wymyślili bez negocjacji zawieszenie broni nie konsultując to z nikim to teraz jeszcze poparli ten wniosek atakiem dronowym

Okazuje się że to był tylko pretekst by Trump wznowił kroplówkę.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, marks50 napisał(a):

jeśli ktoś myśli że banderowcy chcą pokoju to nie widzi realiów , oni chca walczyc do samej smierci

czasem Ciebie nie rozumiem

akurat Ty się martwisz że "banderowcy ...do samej śmieci"? ;)

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

martwisz że "banderowcy ...do samej śmieci

martwie sie że za moje pieniądze bo to co oni robia to ich wybór i ich marne życie , by była jasność to płakać za nimi nie będę .

Opublikowano (edytowane)

jeśli zestawić to z pieniędzmi rozkradanymi nam na przemian przez pisdzielców z popaprańcami to te  jeszcze nie tak najgorzej stracone bo i tak te pieniądze by z nas zdarto i tak

a z tych negocjacji to wierzysz że coś będzie?
ja nie
i nawet nie wiem czy chciał bym się mylić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

afganistan też by się przydał! francja to tchurzostwo, a szkoda, anglia jak jej nie zaatakuja nigdy na lad nie przyplynie, a juz na pewno do nas, hiszpania - ma na wszystko wy...ne bo graniczy z francja, wlosi jesli nie sprzedaja u nas duzej ilosci koksu nie pomoga. Najlepszy sojusz to z bylym blokiem komunistycznym - slowacja, wegry, bulgaria, rumunia, litwa , lotwa i finlandia. To sa kraje, ktore rozumieja , ze jesli na nas ktos najedzie, ich tez to czeka. Jesli na nich ktos najedzie - y musimy zareagowac, bo za chwile bedzie u nas.

Opublikowano
6 minut temu, Siedzacybyk napisał(a):

afganistan też by się przydał! francja to tchurzostwo, a szkoda, anglia jak jej nie zaatakuja nigdy na lad nie przyplynie, a juz na pewno do nas, hiszpania - ma na wszystko wy...ne bo graniczy z francja, wlosi jesli nie sprzedaja u nas duzej ilosci koksu nie pomoga. Najlepszy sojusz to z bylym blokiem komunistycznym - slowacja, wegry, bulgaria, rumunia, litwa , lotwa i finlandia. To sa kraje, ktore rozumieja , ze jesli na nas ktos najedzie, ich tez to czeka. Jesli na nich ktos najedzie - y musimy zareagowac, bo za chwile bedzie u nas.

W tej chwili to nie wiem po której stronie by stanęła Słowacja i Wegry mam watpliwosci

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@niei podobni. Widzicie jak to się załatwia. U was była by obrona oblężonej twierdzy debata w sejmie, ze sprawdzimy, ze zobaczymy, ze krystaliczny człowiek. A tutaj jednego dnia napisali o Ziajwewskim rząd szybko potwierdził i tego samego dnia won. I kto mi powie, że jednak coś się nie poprawiło?

Co do Jądrowej propozycji Dudy. To cóż pan prezydent ma talent do kompromitacji. On jeszcze klęczy przed amerykanami i puka z tym pomysłem pod zły adres. Już średnio zorientowany rozumie, że USA dąży do resetu z RU i nie dadzą do PL żadnych głowic. By nie drażnić RU. Bardziej realna jest taka broń z FR ale Dudeł klęczy przed USA i innego pana nad sobą nie ma.

PS na te z FR też bym bardzo nie liczył ale to oni proponują. Jednak w obliczu obecnej sytuacji wątpliwe by do tego doszło.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

wegry nie chca sie dac podbic, oni robia interesy. robmy je z nimi, nie odcinajmy sie, slowacje tego samego. Stwórzmy region zależny od siebie, by opłacało się tego bronić. Jesteśmy w dobrym a zarazem złym położeniu. Wykorzystajmy to, byśmy byli tylko w dobrym położeniu. Nikt nie będzie sie za nas bił, jesli nie bedzie miał w z nami interesów. Obecni rzadzacy daja sie nabrac na gadke panstw dalej polozonych, jak to beda nam pomagac! kon by sie usmiał, oni chca miec bufor. Bedzie jak zawsze, polska bedzie sie wykrwawiac, a oni beda nam mowic, ze musza sie przygotowac. Tak do momemntu, gdy polska juz bedzie u kresu, oni beda pertraktowac, a potem jak juz ich do sciany przypra stworza europejska armie. Historia nas niczego nie nauczyla, a szkoda. No ale jesli nami rzadza ludzie , ktorzy dyplom za 20 kafli kupili w colegium tumanum, to o czym my mowimy!

• Like 1