Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nawet dzisiaj jedna wynosilem rano.. za cos im karme z puszki daje 😂.

wy nie macie innego zajecia niz wachac gnoj ?? dziwny fetysz macie.. ja przechodze obok i nie zwracam uwagi a wy po blocie idziecie sie inhalowac ??

w sumie co macie do roboty niz siedziec i sie napawac wiejskimi zapachami.. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może być....teraz już zaczynają 

Znalazłem szczura zjedzonego do połowy, ciekawe czy jej nie zaszkodził 🤔 ja trutki nie sypie ale sąsiedzi cholera wie.

Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Znalazłem szczura zjedzonego do połowy, ciekawe czy jej nie zaszkodził 🤔 ja trutki nie sypie ale sąsiedzi cholera wie.

Nie zaszkodzi.

Musiała by sporo szczurów zjeść w krótkim czasie.

Znaczy takich zatrutych.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nie zaszkodzi.

Musiała by sporo szczurów zjeść w krótkim czasie.

Znaczy takich zatrutych.

To jak tak mówisz to dobrze, myślę że może wróci, jeszcze takiej nie miałem łapie wszystko co się rusza ostatnio nawet łasice przyniosła 🤭

Opublikowano

mi kiedys 2 kocury na raz  zdechly od trutki-sraly na zielono,stary to padl szybko,mlody dluzej sie meczyl. nigdy wczesniej ani pozniej sie to nie przytrafilo. chyba ze ktos je czym poczestowal.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał(a):

mi kiedys 2 kocury na raz  zdechly od trutki-sraly na zielono,stary to padl szybko,mlody dluzej sie meczyl. nigdy wczesniej ani pozniej sie to nie przytrafilo. chyba ze ktos je czym poczestowal.

To nie od trutki...

Cytat..

Jeśli twój kot połknie mysz, która już zjadła truciznę na szkodniki, możliwe, że twój kot zachoruje, choć jest to mało prawdopodobne . Ilość trucizny, którą mysz musi połknąć, aby była śmiertelna, jest bardzo mała w porównaniu do tego, co kot musiałby połknąć, aby uzyskać ten sam efekt

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

naprawde 1000 mtg dla czlowieka ktory z tego zyl to malo ?? od poniedzialku do piatku a w sezonie to i w niedziele ?? las ,drzewo,zwir,pasek,wegiel.. 

na jeden ciągnik ? 

Opublikowano (edytowane)

To jest niesamowite! Pistacje i Konfitury zagłosowały przeciw rezolucji odbierającej Polsce prawo weta w UE w sprawach obronności. Niestety, normalnych w UE jest mniej, więc większość uśmiechniętych przegłosowała Pistacje i Konfitury, przekazując tym samym UE kompetencje dotyczące naszej obronności. 😳😱
W ten sposób, poprzez taką rezolucję, Polska zrzekła się prawa weta, bo już nie jest wymagana jednomyślność (dowód w komentarzu). Zatem teraz to nie my będziemy decydować o naszym bezpieczeństwie – zrobią to za nas Niemcy, którzy w UE mają większość. Pistacje i Konfitury zagłosowały jedynie za poprawką, która jasno wskazywała, że UE ma stać się filarem NATO i że ochrona wschodnich granic jest kluczowa dla UE. Jednakże za rezolucją przekazującą kompetencje Polski w sprawie obronności nowej Radzie Europejskiej mógł zagłosować tylko ktoś, kto zdradza interes Polski.
A jak to przedstawili społeczeństwu „uśmiechnięci”?
Że głosując przeciw tej rezolucji, Pistacje i Konfitury głosują za Rosją. 😱 Normalnie mistrzostwo w odwracaniu kota ogonem!
Tak dla przypomnienia: to Pistacje protestowały przeciwko budowie rurociągu Nord Stream 2 (Rosja – Niemcy) w czasie, gdy pan Donald totalnie przymykał na to oko.
A gdy Rosja napadła na Krym w 2014 roku, to gdy pan Donald był „prezydentem” UE, nie zrobił nic, aby nałożono na Rosję jakiekolwiek sankcje. W książce „Zgoda” przykładów na reset z Rosją jest dużo więcej. Natomiast gdy jeszcze przed atakiem na Krym pan Jarosław Kaczyński ostrzegał całą Europę przed Rosją, to dzisiejsi uśmiechnięci sugerowali, że bierze za mocne „proszki”.
Niestety oddając prawo weta w sprawach obronności Polski, mają czelność wmawiać ludziom, że to w interesie Polski i najgorsze, że niektórzy w to wierzą.
🤢🤮🤮
Tak, to jest oburzające, ale gdy 😡 to zmniejszacie propagację informacji. Dlatego najlepiej, ❤️ nawet gdyby miałoby być puste
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

ruda qurwa sprzedała Polskę 

Może być zdjęciem przedstawiającym 7 osób i tekst „LISTA WSTYDU I HAŃBY! Oni głosowali za pozbawieniem Polski veta w polityce zagranicznej i obronnej oraz uderzali w sojusz Polski z USA. Andrzej BULA Krzysztof HETMAN Bartosz ARLUKOWICZ Magdalena ADAMOWICZ Krzysztof BREJZA Robert, BIEDRON Joanna SCHEURING WIELGUS Michał Michal WAWRYKIEWICZ SZCZERBA Bartłomiej Elżbieta Janusz SIENKIEWICZ ŁUKACIJEWSKA LEWANDOWSKI Krzysztof SMISZEK Marta WCISLO Bogdan ZDROJEWSKI Ewa KOPACZ MARCZULAJTIS Jagna -WALCZAK Dariusz JONSKI Lukasz KOHUT Kamila GASIUK- PIHOWICZ Hanna GRONKIEWICZ-WALTZ Andrzej HALICKI Mirosława NYKIEL Adam JARUBAS”

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

Narodowy Bank Polski ma 480 ton złota w rezerwach - poinformował na konferencji prasowej prezes NBP Adam Glapiński. 💪

pis ukradł 380 ton złota :D 

złodziejskie peowskie dziady dymają swoich po-łgłówków

-------------------------------------------------------------------------

w nawiązaniu do tekstu gwiazdowskiego

Wyrok TK ws nadrzędności Konstytucji RP nad prawem UE z dnia  11 maja 2005, przewodniczący Marek Safjan. Sprawa K 18/04.

a niemiecko-brukselski piesek szczeka, że prawo eu ważniejsze

komu ta sprzedajna szuja służy?

Adam Bodnar
Wtorkowa opinia Rzecznika Generalnego TSUE Deana Spielmanna to przełomowy moment w dyskusji o konsekwencjach decyzji Trybunału Konstytucyjnego z 14 lipca i 7 października 2021 r. Potwierdza ona to, o czym mówiliśmy od dawna – podważenie prymatu prawa UE stanowiło poważne ryzyko dla naszego członkostwa w Unii, a w konsekwencji skutecznej ochrony prawnej obywateli Rzeczpospolitej.

Wspomniane decyzje TK to przykład niebezpiecznych działań, które w powiązaniu z innymi podważającymi więzi Polski ze wspólnotą europejską decyzjami mogłyby doprowadzić do potencjalnego Polexitu. Zwracałem na to uwagę w moim wystąpieniu 10 października 2021 roku na Placu Zamkowym.

Mam nadzieję, że wyrok TSUE, jeśli potwierdzi opinię Rzecznika Generalnego otworzy drogę do przywrócenia praworządności i odbudowy TK jako niezależnego organu. Będzie to także sygnał, że kierunek naprawy konstytucyjnych organów  znajduje mocne oparcie w prawie europejskim.

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano

Podczas debaty o sytuacji humanitarnej w Gazie Szłapka śmiał się głupawo i dostał publiczną zjebkę od belgijskiego europosła

Al Jazeera English
'It’s not funny, Palestinians are human beings. you should be ashamed.'

The laughter of Polish Minister Adam Szłapka brought condemnation from Belgian parliamentarian Marc Boatenga during the debate on the humanitarian situation in Gaza at the European Parliament.

peowska elita 🤮 niszcząca polskę

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, jacus napisał(a):

zetorki- wiesz co to zart ? ironia ?? dysio ni ch*ja a ty ???  to w lubelskim typowa przypadlosc ?? moj sasiad z lubartowa tez nie ..

żartem nazywasz jechanie po pochodzeniu, żonach, kupach gnoju przodkach mat... no dobra; po matkach raczej sobie u Was nie przypominam choć do pochodzenia można zaliczyć

jeśli takie coś nazywasz żartem ro może to i żart ale na niemieckim poziomie, tępy, kloaczny i prymitywny. Nie wzoruj się na niemieckim poczuciu humoru bo jak Niemiec powie coś co uważa za dowcip to nie wiadomo czy się nań obrazić politować czy płakać. Zwykle profilaktycznie daje się takiemu w ryj bo cholera wie czy zamierzał rozbawić, obrazić czy przestraszyć
Widział kto dobry niemiecki kabaret? :P

Austriak czy Niemiec to w tym przypadku to samo

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

nie chce mi się na yt przełączać
może są napisy

co do żrtów
u kacapów nie trzeba języka rozumieć
wystarczy spojrzeń np na wojskowy mundur galowy sołdata xD
oni sami są żartem Matki Natury

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Właśnie...

Jak może być śmieszne...jak to nie zrozumiałe....🤭

Ciężko powiedzieć czy to jest śmieszne ale obrazuje mentalność niemców w latach 70. Facet, znany niemiecki komik prowadzi taką gre słów hip hip hura itp żeby rozluźnić atmosfere,  a na koniec zaczyna niemieckie pozdrowienie sieg.. i rusza delikatnie ręką a wtedy większość widowni podnosi ręke i odpowiada heil. 

Na widowni z resztą co widać była tzw śmietanka towarzyska i zrobiła się wielka z tego afera bo przecież w niemczech nie ma nazioli.

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie wiem czy od tamtego czasu się coś zmieniło może niewiele ale ten komik nie żyje już 24 lata a ten kabaret to z przed 50 lat

Opublikowano

pewnie wielu sie wydaje ze dzisiaj bylaby odpowiedz -allahu akbar 😂

do czego  droga daleka...krzysiu popatrz w statystyki..

mialem w przyszla sobote isc na kabaretowa noc ale praca nie puszcza.

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

na jeden ciągnik ? 

ile razy mam powtarzac ..

34 minuty temu, dysydent napisał(a):

żartem nazywasz jechanie po pochodzeniu, żonach, kupach gnoju przodkach mat... no dobra; po matkach raczej sobie u Was nie przypominam choć do pochodzenia można zaliczyć

jeśli takie coś nazywasz żartem ro może to i żart ale na niemieckim poziomie, tępy, kloaczny i prymitywny. Nie wzoruj się na niemieckim poczuciu humoru bo jak Niemiec powie coś co uważa za dowcip to nie wiadomo czy się nań obrazić politować czy płakać. Zwykle profilaktycznie daje się takiemu w ryj bo cholera wie czy zamierzał rozbawić, obrazić czy przestraszyć
Widział kto dobry niemiecki kabaret? :P

Austriak czy Niemiec to w tym przypadku to samo

wiesz co to jest hyde park ???

tu mozna zartowac i obrazac wszystkich procz krola karola ...

niemiecki kabaret ..no prawie niemiecki 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kabaret_(film)

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiem. Przecież napisałem że w latach 70. 

To się zmieniło, że jest tam więcej turasów, syryjczyków i innego tatałajstwa więcej jak niemców.

Ok.napisalismy w tym samym czasie i nie widziałem tego posta ale Turków to od dawna tam jest sporo i jest dzięki temu jeden plus- mają ładniejsze kobiety🤣

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

cała prawda o niemcach

A teraz banderowcy udaja że nic się nie stało tak jak niemcy , byli na wycieczce więc nie ma o czym mówić , nie ma problemu , w Przewodowie to kacapy ....pomocy żadnej ukraina nie dostała .... i tylko patrzeć jak żebrak bedzie podnosił rękę jak Adolf tylko zamiast ajlować będzie " slaczka urynie"

Edytowane przez marks50
  • Like 1