Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tam ich dziele na: smoluchów, ciapatych, żółtków, gównoskórych, ciapatych,kacapów i banderowców.

ale jak tych drugich w sekwencji od tych piątych potrafisz rozróżnić to z podziwu nie wychodzę ;)
 (sorry ale nie potrafiłem sobie odpuścić okazji) xD

gołego kacapa od gołego banderowca też trudnawo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Trump nałożył na Kanadę cła 50 % na stal i aluminium. Facet zamiast rzeczywiście mierzyć się z Chinami w których widzi realne zagrożenie walczy z sojusznikami. A w Rosji i Chinach kładą się ze śmiechu. Trump osłabia swoją gospodarkę by rzucić wyzwanie Chinom. Giełda w USA traci akcje firm tanieją szykuje się recesja. Trump chyba wyleczy USA z republikańskich prezydentów na kilka następnych kadencji.

A najlepsze jest to. 

Wczoraj mama była na wsi gadała z sąsiadką zagorzałą fanką pisu i wildzką tv zarublika. I szok. Padły słowa a co ten Trump nam da g da. A Nowogrodzki - słaby kandydat już Mentzen lepszy. Słowa fanki pisu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wczoraj mama była na wsi gadała z sąsiadką zagorzałą fanką pisu i widzką tv zarublika. I szok. Padły słowa a co ten Trump nam da g da. A Nowogrodzki - słaby kandydat już Mentzen lepszy. Słowa fanki pisu.

a gdzie Ona Tego Mentzena widziała? zdaje się Sakiewicz Go u siebie nie puszcza

jakaś internetowa Ta sąsiadka?

a czekaj; dzisiejsze telewizory jutuba mają to może tam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

Bredzi jak zawsze.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał(a):

A nie słyszałeś, ze od początku wojny ruscy biorą solidny wp***dol?🤣

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

że o Charkowie i paruset tysiącach ruskich trupów .. też by warto było wspomnieć

Godzinę temu, witejus napisał(a):

U nich nie ma ile to będzie kosztować, liczy się ile zdobędą.

Taka jest zachodnia doktryna propagandowo informacyjna. Giną tylko ruscy i to tysiącami dziennie a raz na jakiś czas zginie ukrainiec. Musi się skończyć wojna , pogonią komedianta i za kilka lat bedziemy bliżej prawdy.

• Like 1
Opublikowano

Rzecznik generalny TSUE: stanowiące bezprecedensową "rebelię" stanowisko przyjęte przez polski Trybunał Konstytucyjny w wyrokach z 14 lipca i 7 października 2021 r. narusza pierwszeństwo, autonomię i skuteczność prawa UE. 

Prawnicy dla Polski

Stanowisko Stowarzyszenia Prawnicy dla Polski w sprawie opinii rzecznika generalnego TSUE Deana Spielmanna.

Stowarzyszenie Prawnicy dla Polski wyraża stanowczy sprzeciw wobec opinii rzecznika generalnego TSUE, Deana Spielmanna, uznając ją za dokument sprzeczny z podstawowymi zasadami prawa międzynarodowego oraz unijnego. Stanowisko rzecznika TSUE stanowi rażące przekroczenie kompetencji przypisanych instytucjom Unii Europejskiej i jest bezprawną ingerencją w suwerenny porządek konstytucyjny Rzeczypospolitej Polskiej .

Konstytucja ponad wszystkim!

Zgodnie z art. 8 Konstytucji RP, to Konstytucja stanowi najwyższe prawo w Rzeczypospolitej Polskiej i nie może być podważana przez żadne organy zewnętrzne. Orzeczenia polskiego Trybunału Konstytucyjnego z 14 lipca i 7 października 2021 roku potwierdzają tę zasadę i realizują obowiązek ochrony konstytucyjnego porządku prawnego państwa. Tymczasem opinia rzecznika TSUE jest jawną próbą podważenia tej zasady i przypisania Unii Europejskiej kompetencji, które nie znajdują żadnej podstawy prawnej w Traktacie o Unii Europejskiej ani w Traktacie o funkcjonowaniu Unii Europejskiej .

Uzurpacja i prawna manipulacja

Dean Spielmann, wbrew zasadzie lojalnej współpracy między instytucjami unijnymi a państwami członkowskimi (art. 4 ust. 3 TUE), formułuje wnioski godzące w fundamenty ustrojowe Polski . Jego opinia to jawna próba narzucenia państwu członkowskiemu bezprawnej wykładni traktatów, ignorująca zasadę suwerenności i subsydiarności. W świetle tych faktów działania rzecznika TSUE są rażącym nadużyciem i próbą podporządkowania Polski centralistycznej władzy unijnej .

Polska nie może się ugiąć!

Stowarzyszenie Prawnicy dla Polski wzywa władze Rzeczypospolitej Polskiej do jednoznacznego odrzucenia tej opinii jako dokumentu pozbawionego podstaw prawnych i stanowiącego zagrożenie dla porządku konstytucyjnego państwa . Nie możemy pozwolić na to, aby urzędnicy unijni, w sposób sprzeczny z traktatami, narzucali Polsce swoje bezprawne interpretacje!

Stowarzyszenie Prawnicy dla Polski

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ulman napisał(a):

Taka jest zachodnia doktryna propagandowo informacyjna. Giną tylko ruscy i to tysiącami dziennie a raz na jakiś czas zginie ukrainiec. Musi się skończyć wojna , pogonią komedianta i za kilka lat bedziemy bliżej prawdy.

no ja nawet dzisiaj liczyłem ile pola trzeba aby milion trupow tej wojny równo ułożyć a ruskich kilkaset tysięcy zacytowałeś czyli pozostałe kilkaset tysięcy... i mnie tu o zachodnią propagandę nie posądzaj a tym bardziej na nią podatność

w każdej propagandzie szukam dziury z którejkolwiek strony przychodzi

no ale rzeczywiście - ten mój post można było tak odebrać nie znając poprzednich tak że tu tylko podsumowuję i wyjaśniam a nie się obrażam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał(a):

Trump nałożył na Kanadę cła 50 % na stal i aluminium. Facet zamiast rzeczywiście mierzyć się z Chinami w których widzi realne zagrożenie walczy z sojusznikami. A w Rosji i Chinach kładą się ze śmiechu. Trump osłabia swoją gospodarkę by rzucić wyzwanie Chinom. Giełda w USA traci akcje firm tanieją szykuje się recesja. Trump chyba wyleczy USA z republikańskich prezydentów na kilka następnych kadencji.

A najlepsze jest to. 

Wczoraj mama była na wsi gadała z sąsiadką zagorzałą fanką pisu i wildzką tv zarublika. I szok. Padły słowa a co ten Trump nam da g da. A Nowogrodzki - słaby kandydat już Mentzen lepszy. Słowa fanki pisu.

a nie zastanawiałeś się, że może o to chodzi ? że to jest forma zemsty Trumpa za to, że go nie chcieli wybrac w poprzednich wyborach ?

Opublikowano
witejus napisał:

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale Musk jednak przyznał, ze nie wyłączy.

Nigdy nie powiedział że wyłączy, powiedział jeśli by wyłączył, ale jeśli to dalej nie dociera to  goń dalej tego króliczka

1 minutę temu, jacek1296 napisał(a):

A nie słyszałeś, ze od początku wojny ruscy biorą solidny wp***dol?🤣

I jaki efekt tego wp...?

Aaaaa sikorski go nie zapytał po prostu czy wie komu właściwie by to wyłączył?

witejus napisał:

Z pewnością , będąc częścią Rosji, skończy się łapówkarsko-złodziejskie el dorado,  kult Bandery i innych zbrodniarzy.A zwłaszcza oligarchia poczuła by na własnej d*pie co to znaczy Rosja.

😆😆😆😆😆😆

Opublikowano (edytowane)

a to trza Trumpowi przetłumaczyć na american english dubbing film Machulskiego "Vabank1" i pokazać

21 minut temu, jahooo napisał(a):

....... może o to chodzi ? że to jest forma zemsty Trumpa za to, że go nie chcieli wybrac w poprzednich wyborach ?

że niby kret co chce jankesów w samych skarpetkach i slipkach puścić?

che; fajny byłby widok
aż można się rozmarzyć

kraj bez jaj już Mu wyszedł, oby tak dalej 😜 

xD

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

żebyś gó.no jak chciał nazywał; kałem, ekskrementem, resztkami potrawiennymi ono gó.em nadal zostanie

Zbytnie to uproszczenie - tak jak "banderowiec". Zastosowane powszechnie zgubi chronologię. Bo gdyby poranny był gównem, południowy kałem a wieczorny ekstrementem mógłbyś precyzyjnie, bez żadnych komputerów określić kiedyś dziecku ostatnio pieluchę zmienił. Taki ten mózg jest już że trzyma się schematów. Był tak samo czas, że Was tam na wschodzie żyjących równano z folksdojczami bezkrytycznie.

dysydent napisał:

ale jak tych drugich w sekwencji od tych piątych potrafisz rozróżnić to z podziwu nie wychodzę   (sorry ale nie potrafiłem sobie odpuścić okazji)  gołego kacapa od gołego banderowca też trudnawo

Po tatuażach przecież.

dysydent napisał:

15 minut temu, hubertuss napisał(a):

Wczoraj mama była na wsi gadała z sąsiadką zagorzałą fanką pisu i widzką tv zarublika. I szok. Padły słowa a co ten Trump nam da g da. A Nowogrodzki - słaby kandydat już Mentzen lepszy. Słowa fanki pisu.

Czym skorupka za młodu... wnuczki były na rosole. Wystarczyło.

dysydent napisał:

14 minut temu, Ulman napisał(a):

no ja nawet dzisiaj liczyłem ile pola trzeba aby milion trupow tej wojny równo ułożyć a ruskich kilkaset tysięcy zacytowałeś czyli pozostałe kilkaset tysięcy... i mnie tu o zachodnią propagandę nie posądzaj a tym bardziej na nią podatność

w każdej propagandzie szukam dziury z którejkolwiek strony przychodzi

no ale rzeczywiście - ten mój post można było tak odebrać nie znając poprzednich tak że tu tylko podsumowuję i wyjaśniam a nie się obrażam

Wiecie oczywiście że miliony trupów są tylko w opowieściach z trampka i wansa?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

Ale ja nie napisałem, że tylko i wyłącznie zarublika. Polsat tez mają netu ona nie ogarnia. Naziemna tv wystarczy by coś tam posłuchać kandydatów i sobie jakieś zdanie wyrobić. 

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bredzi jak zawsze.

Nie mierz wszystkich swoją miara bo jak zwykle nic mądrego nie masz do napisania. Wiara w pis się załamuje i moi sąsiedzi są tego świetnym przykładem.

41 minut temu, jahooo napisał(a):

a nie zastanawiałeś się, że może o to chodzi ? że to jest forma zemsty Trumpa za to, że go nie chcieli wybrac w poprzednich wyborach ?

Ale zemsty Trumpa na kim na amerykańskim społeczeństwie? Ciekawa taktyka. Bo Kanadyjczycy raczej na niego nie głosowali.

Trump chce cłami odbudować amerykański przemysł tylko nie zdaje sobie sprawy, że przy okazji wyrzucając tanią siłę roboczą to się nie uda bo Ameryka tak jak Europa jest za droga dla wielu branż. Z odbudowy przemysłu bardzo łatwo może mu wyjść ruina. I to faktycznie będzie fajna zemsta bo na drugą kadencję już nie może. Przy okazji na republikanach też się zemści bo kraj dotknie recesja i drożyzna a zdaje się obiecał obniżać ceny.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem może i masz sąsiadów w Choroszczy całkiem podobne do ciebie. Ja ci piszę, że wiara w pis pada. Nawet widzowie republiki już nie łykają tak chętnie bzdur. Dwaj koledzy ojca to samo zagorzali pisowcy już powietrze zeszło zero gadki o polityce zero fascynacji Nowogrodzkim raczej się nie podoba jak się ojciec ich pyta. raczej na wybory nie idą i możesz sobie pisać co chcesz ale to widać. Widać w sondażach widać jak się z ludźmi gada chyba, że się żyje w bańce iluzji jak ty w Choroszczy.

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale ja nie napisałem, że tylko i wyłącznie zarublika

a no nie napisałeś
jak to dobrze że Ty nie masz swojego kotka bojowego

no ja żadnej naziemnej tv nie oglądam to nie wiem co i gdzie tam wciskają
jeszcze ten kit by zniósł tylko te reklamy
większość jest tak durna że aż osłabia

nawet telewizor oddałem kiedy monitor komputerowy z matrycą VA udało mi się po taniości kupić i nawet nawet na to mi już telewizor niepotrzebny (trzy stówy za FHD 27cali to chyba po taniości)

co to będzie jak w necie blockery przestaną działać?

jeszcze cholery jaką ustawę wypichcą że nie wolno bo wpływy z podatków od reklam potrzebne "na państwowe" i trza będzie dzienny limit odsłuchać a jak to technicznie przymusić to już oni tam coś wymyślą

• Haha 1
Opublikowano

teraz w mediach wielka propaganda sukcesu - będą szkolić po 100 tysiecy "ochotników" rocznie

po pierwsze - gdzie tyle znajdą

po drugie - kto będzie szkolił

po trzecie - co komuś ze szkolenia 2-5 dni raz w życiu ? co będzie wiedział, co zapamięta

znowu słomiany zapał, a narzekali na oszołomów z PiS

widze, że to jest próba "jazdy na fali", żeby się tylko czaskowski i rząd na tym nie przejechał

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chyba że lekarz ci kazał, to pisz,

a to na receptę tak można? a jest jakaś refundacja z "funduszu"?

eee tam, mylisz lekarza z werbownikiem propagandowym ;)

(zapomniałem adekwatniejszego słowa choć pamiętam że jest stąd ten werbownik)

noż q.. - rekruter

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

teraz w mediach wielka propaganda sukcesu - będą szkolić po 100 tysiecy "ochotników" rocznie

po pierwsze - gdzie tyle znajdą

po drugie - kto będzie szkolił

po trzecie - co komuś ze szkolenia 2-5 dni raz w życiu ? co będzie wiedział, co zapamięta

znowu słomiany zapał, a narzekali na oszołomów z PiS

widze, że to jest próba "jazdy na fali", żeby się tylko czaskowski i rząd na tym nie przejechał

Bedą szkolić źle nie bedą szkolić też nie dobrze. Nie dogodzisz jak to w Polsce. To sa dopiero jakieś zarysy pomysły jeszcze konkretów nie ma a tu już zrzędzenie. Pytanie czy chętni bedą? Tym bym się martwił a nie kto gdzie i co.

15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie rozpisuj się tak bo ja i tak jak większość tutaj nie czyta twojego bełkotu. Chyba że lekarz ci kazał, to pisz, zawsze jakaś nadzieja na poprawe zdrowia.

Tak tak nie czytasz a odpisujesz odnosząc się do treści. CO prawda bełkotliwie ale jednak. Komu te bajki? Zaraz znowu odpiszesz, że nie czytasz.

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Już na AF będzie kilku chętnych do walki za ukraine.

Tyle że nie przejdą psychotestów.

Jeszcze raz nie mierz wszystkich swoją miarą. Nikt nie chce nikogo na UA wysyłać. To tylko twoje urojenia. 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Bedą szkolić źle nie bedą szkolić też nie dobrze. Nie dogodzisz jak to w Polsce. To sa dopiero jakieś zarysy pomysły jeszcze konkretów nie ma a tu już zrzędzenie. Pytanie czy chętni bedą? Tym bym się martwił a nie kto gdzie i co.

Tak tak nie czytasz a odpisujesz odnosząc się do treści. CO prawda bełkotliwie ale jednak. Komu te bajki? Zaraz znowu odpiszesz, że nie czytasz.

O takich rzeczach powinno się mówić w szczegółach, bo trąbienie w mediach bez konkretów ludzi wk...

pytanie jest zasadne - o jakich "ochotników" chodzi

czy będą za to szkolenie płacić - ci, co mają etat, bez zapłaty, odpadną, bo górnolotnymi hasłami kredytu za mieszkanie się nie spłaci

a może znowu wymyślą , że będą płacić od najniższej krajowej, tak, jak już kiedyś było ? to znowu widze masę chętnych, nawet ci spod GOPS-u mogą nie być chętni

ja nie mam zastrzeżeń co do celowości szkoleń - ogólnie, tylko jak o czymś się mówi, to proszę konkrety, bo Tusk kłamie jak tylko gębe rano otworzy i tak aż do zaśnięcia

• Like 1
Opublikowano
No to wszystko jasne – rachunki za prąd są wysokie, bo mamy w domu za dużo... energooszczędnych urządzeń 💡📱💻🖥
Dziękujemy za tę ekspercką analizę! ⚡🧐
Na fachowcach nie ma co oszczędzać 😅😅🤨🤨
Dlatego prezes PGE zarabia ok. 100 tys. zł brutto miesięcznie.🥸
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „"W domach jest coraz więcej urządzeń elektrycznych. Po prostu zužywamy więcej prądu, stąd wrażenie, że rachunki są coraz wyższe." Dariusz Marzec, Prezes DariuszMarzec,PrezesPGE PGE”
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v