Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

To dlaczego teraz nie walczy?

Z nimi sie nie walczy tylko rozmawia. Jak sie idzie rozmawiać, to trza mieć coś w zanadrzu, najlepiej dobrą analizę, argumentu i tak ze dwa kroki do przodu przewidziane ruchy. Żeby to wyszło trza mieć też informację. Kołodziejczak nie ma nic z tych rzeczy, więc może se wyjść i ponegocjować tylko sam ze sobą.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Z nimi sie nie walczy tylko rozmawia. Jak sie idzie rozmawiać, to trza mieć coś w zanadrzu, najlepiej dobrą analizę, argumentu i tak ze dwa kroki do przodu przewidziane ruchy. Żeby to wyszło trza mieć też informację. Kołodziejczak nie ma nic z tych rzeczy, więc może se wyjść i ponegocjować tylko sam ze sobą.

Ja uważam że chodziło o zwykłe zaistnienie a nie walkę, byle się pokazać że się walczy o coś, no i się udało.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał(a):

Ale jak celem jest walka z marketami, to na bank facet nie ogarnia tematu.

wprawne oko rozgarniętego behawiorysty szybko postawi pod wątpliwość czy Ten akurat "osobnik" cokolwiek ogarnia ;)

Opublikowano
pawel885 napisał:

15 minut temu, DTaras napisał(a):

Jak nalewają ze rdzawego kranu na zapleczu to ok bo jak trzeba dowieźć to już coś jest nie tak. A w ogóle to na wój kupować kranówkę w butelkach?

A widzisz 

Dowożą 

I nie źródlana tylko mineralna 

Z certyfikatem 

Tania bo blisko 

Nie jedzie pół Polski do centrum logistycznego i nie wraca w te same miejsce 50 % droższa 

Swoje waży to i auto inne a to też są odrębne od palywa dodatkowe koszta. Jeżeli jedzie na dizlu a nie rurą to Jak nawet linia butelkująca, pakująca i paletująca nowa - długo to nie potrwa.

Opublikowano

Aaaaaaa to jak o to chodziło, to faktycznie.

@mirro Startuj na Posła na Sejm za 3 lata zostaniesz  Ministrem Rolnictwa jak mógł Michał to i ty tez możesz  i powiesz prawdę jak to jest da się rozmawiać z Marketami czy nie .

Dałbyś radę ?.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

Dałbyś radę ?.

Tam sie idzie rozmawiać o pieniądzach. Muszą Cię znać i np baza magazynowa którą posiadasz musi być zgodna z ich oczekiwaniami. To nie jest świat ani Kołodziejczaka, ani mój. Kołodziejczak jest dla nich nikim. Tacy jak ja muszą być podpięci pod dwie może trzy firmy w tym kraju, aby se spokojnie swój kawałek tortu wykroić.

Opublikowano
dysydent napisał:

Godzinę temu, DTaras napisał(a):

czyli masło po piętnaście jednak jest ok...

przy obecnym przeliczniku złotówki, średniej zarobków oraz zimowym "przysuszku" (cielne krowy) to tak,
i dobrze to wróży na dalszą przyszłość dostępności tego masła

i nie - nie jestem hodowcą.. nie mam produkcji zwierzecej i sam to masło kupuję, albo nie i nie cena decyduje jeszcze nawet taka jak obecnie abym musiał zrezygnować jak "złapię smaka"

łatwiej wyprodukować dziesięć.. noo piętnaście kilo kartofli, trzy fasoli a nawet dwadzieścia kilo pszenicy niz pół kilo masła (porównywalne przeliczniki wartości w obrocie hurtowym) tak że nie rozumiem w czym taki wrzask że się cena masła CHOĆ RAZ UREALNIŁA DO WŁAŚCIWEJ?

A kto wrzeszczy? Ja bynajmniej nie. Była taka cena a już nie jest. Pisałem w porównaniu do nastrojów jakie tu wywołała wcześniejsza burza kampanijna.

mirro napisał:

tym kraju

to jest zbyt niepewne i zapewne dlatego jesteś też podpięty gdzie indziej.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mirro napisał(a):

podpięci pod dwie może trzy firmy w tym kraju, aby se spokojnie swój kawałek tortu wykroić.

To niema o czym rozmawiać nic nie wykroi z Polskiego tortu .

7 minut temu, mirro napisał(a):

być podpięci pod dwie może trzy firmy w tym kraju, aby se spokojnie swój kawałek tortu wykroić.

A są takie firmy w Polsce żeby bazowali na własnym produkcie ?.

Do tego tanim produkcie .

JEST SIŁA JEST MOC BERLIN PADŁ . Pewien malarz załamany .

https://www.facebook.com/reel/949358493412820

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

A są takie firmy w Polsce żeby bazowali na własnym produkcie ?.

My jesteśmy taką firmą. Mamy swoje uprawy i swój produkt. Ale żeby go sprzedać to już ..........

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

To niema o czym rozmawiać nic nie wykroi z Polskiego tortu .

Kołodziejczak nie jest od wykraiwania. Poziom zainteresowania dla Kołodziejczaka to powinien  być np. wprowadzenie ceł na produkty z poza Unii.

Opublikowano
19 minut temu, DTaras napisał(a):

Swoje waży to i auto inne a to też są odrębne od palywa dodatkowe koszta. Jeżeli jedzie na dizlu a nie rurą to Jak nawet linia butelkująca

Czemu ma nie potrwać ?

Przecież w marketach też są wody niemarkowe po 1.2-1.5zl i nikt nie upadł jeszcze 

Opublikowano

Kołodziejczak nie jest od wykraiwania. Poziom zainteresowania dla Kołodziejczaka to powinien  być np. wprowadzenie ceł na produkty z poza Unii.

kto ma to wprowadzić jak Niemcy 7 cukrowni na Ukrainie mają kupione to będą na siebie cła nakładać .

Tak samo Argentyna Unia to Niemcy .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

kto ma to wprowadzić

No to w pi.du rozwiązać ministerstwo rolnictwa, bo niepotrzebne. Przecież cała reszta zagadnień przy tym jest nieważna.

• Like 1
Opublikowano
pawel885 napisał:

19 minut temu, DTaras napisał(a):

Swoje waży to i auto inne a to też są odrębne od palywa dodatkowe koszta. Jeżeli jedzie na dizlu a nie rurą to Jak nawet linia butelkująca

Czemu ma nie potrwać ?

Przecież w marketach też są wody niemarkowe po 1.2-1.5zl i nikt nie upadł jeszcze 

To Ci tak napiszę. Miałem tego roku wodziankę kranową po 0,99. Była i dwulitrowa znana mineralna po 1,50. To nie były ceny ot tak wyjęte i wystawione a i musiałem dać coś od siebie co skutkowało wodą w magazynie do listopada. Trochę powódź pomogła.

mirro napisał:

Teraz, galan99 napisał(a):

kto ma to wprowadzić

No to w pi.du rozwiązać ministerstwo rolnictwa, bo niepotrzebne. Przecież cała reszta zagadnień przy tym jest nieważna.

Jeszcze trzeba wmówić w wielu miejscach że porzeczki nikt nie je a agrest i truskawka to tylko temat ozdobny. Iii inne takie....

Opublikowano

bę dzie tak jak galan wieszczy -wszysko upadnie bo kapitał wielki nie ma granic, cesarzowa niech żyje a Tusk sprzeda niemcą nawet lotnisko w Radomiu z flotą samolotów co je przerobą na mysliwce bombowe i nas zaatakuja od strony tatr bo tam mają z górki i szybciej sie roz pędzą i nas zaskoczą. 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał(a):

Jeszcze trzeba wmówić w wielu miejscach że porzeczki nikt nie je

W wielu mieszankach kompotowych już porzeczki czarnej nie ma. Bo okazała się najdroższym elementem tej mieszanki. W naszej jeszcze jest bo to nasza porzeczka.

Opublikowano
17 minut temu, pawel885 napisał(a):

Czemu ma nie potrwać ?

widzisz, to, że jest to woda marki woda z lidla, nie oznacza, że dostarcza ją ciągle ta sama firma, zawsze znajdzie się naiwny, który będzie miał nadzieję wydoić kasę, wstrzeli się domarketu z ceną, po którejponosi straty, ale liczy, że potem cenę podniesie, jakzacznie robić  bokami, market zamiast negocjować, znajdzie innego głupiego, który przez najbliższy rok będzie produkował poniżej kosztów " wodę z lidla" i tak w kółko rżnie się producentów

tak samo z warzywami i innymiprodukrami  - zawsze znajdzie się taki, co ma nóż na gardle i woli sprzedać ze stratą, licząć na zyski w przysżłości, które nigdy nie nastąpią, albo ma towar takiej jakości, że nikt rozsądny go nie weźmie, a market tak, za pół ceny

Opublikowano

nudzi sie wam ?? to dzieci albo wnuki na sanki brac.. przed chwia za samochodem pare sanek ciagli,

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...to ile ty1000?

Wszyscy widzieli ten postęp i nowoczesność...

Kurna pierwszy raz taki burdel widziałem ..😆

to malo widziales..

wiesz po ile zlom sprzedalem ? pamietasz po ile w pandemii byl ??

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak my 100, to patrząc na ta twoja gówniana nowoczesność na środku podwórka to ty z 1000 lat za murzynami xD

ty bys idelanie sie nadawa do afryki- polowania na safari sa modne 🤣 takie poroze to majatek jest warte..

czemu twoja uciekla do polski a a nie do c ?? 

we wtorek bede w gdansku moze bym u niej mial tani nocleg ??

2 godziny temu, mirro napisał(a):

Ale łu nas nic nie bvło.

ale u nas mniej 

wlasnie to jest problem -wody nie ma i nie bedzie.. 

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Nie idźcie w to... Można temat przywrócić ale lasy już wycięte a węgla nikt nie chce. Kontenery? Na to zazwyczaj brakuje wody w Odrze.

2 godziny temu, racyl napisał(a):

To chyba z Twoich stron gwiazda ostatniego sylwestra tv republika w Chełmie

Godzinę temu, galan99 napisał(a):

Postawił sobie taki cel jeden ma na imię Michał i ucichło wszystko .

Walka z wiatrakami .

a ona co zrobila gdy byla w ministerstwie ?? cos zablokowala ??

wlasnie czemu na sylwestra w republice bylo najwiecej inzynierow ?? nawet jeden kapitan byl ??

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał(a):

Będzie piękny rok 2025 .  Czy dla @racyl to się okaże ile wypracuje +++ na truskawce na  rynek Polski wlewają się wszystkie płody rolne od cebuli po pszenicę  . Bo to jest biznes kapitał rządzi światem i cenami kto zaproponuje tańszy surowiec czy produkt to podbija rynek . Tak samo jak z nawozami tani nawóz ze wschodu  to rolnicy kupują bardzo chętnie i nie patrzą na krajowy .

ponawiam pytanie gdzie ten nowy nawóz ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v