Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a to Sikorski z Podkarpacia?
chociaż ukuto teorię jakoby miejsce pochodzenia było funkcją mentalności a nie rzeczywistego miejsca urodzenia i wychowania to w/g takiej .... "religii" iście z Podkarpacia On jest i to tego przedwojennego. 
No może jedno można uznać za fenomen - że też ówczesna Żydówka podkarpacka zechciała goja? 
:P 

Opublikowano
10 minut temu, dysydent napisał(a):

a to Sikorski z Podkarpacia?

Może nie on akurat, ale sporo naszych obecnych "wodzów" jeździło na panienki na Podkarpacie a przy okazji mieli za długi język ... A że alfonsami byli Ukraińcy to wystarczy połączyć kropki...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może nie on akurat, ale sporo naszych obecnych "wodzów" jeździło na panienki na Podkarpacie a przy okazji mieli za długi język ... A że alfonsami byli Ukraińcy to wystarczy połączyć kropki...

a zacząłem dopisywać coś do poprzedniego posta ale skoro przekierowałeś w tę stronę to może przy innej okazji 

Ukraina powstała również i kosztem polskich terytoriów i taka formuła ich obrony jaką polskie obecne kacyki przyjęły to postawa psa ogrodnika, tylko "who the f.ck is .... ten ogrodnik"? kacap, szkop, Żyd czy jeszcze kto inny? wydawało się że jankes ale ten sam pokazuje coraz wyraziściej że rezygnuje z tej części warzywniaka
ot jak łatwo zostać bezpańskim psem

z drugiej strony - ukry to zbuntowani Polacy a i tak wyszło że muszą walczyć w obronie tych przeciwko którym się zbuntowali i nawet nie jest to zasługa samych zdradzonych a losu
tylko kto zagwarantuje tym zdradzonym że kolejny raz nie.... ? 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bez przesady .  Sikorski jest jedynym politykiem obecnie który wie jak wygląda wojna , chce zatrzymać działania na Ukrainie .

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał(a):

Bez przesady .  Sikorski jest jedynym politykiem obecnie który wie jak wygląda wojna , chce zatrzymać działania na Ukrainie .

Ale dobre. Rozśmieszyłeś mnie z samego rana. 🤣🤣🤣 Dzięki.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, nie napisał(a):

Szefowie rządów Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji dyskutują jak zakończyć wojnę – i jak będą wyglądać nowe strefy wpływów w Europie Srodkowej.

W tym czasie szef rządu RP (pamiętajcie – nikt go w Europie nie ogra!) rysuje pieska z cyferek.

jprd. gdzie my jesteśmy?

A kto będzie gadał z krajem w którym są dwa głosy. Kto będzie gadał z krajem w którym rząd na coś się zgodzi a prezydent dla jaj na zasadzie nie bo nie zablokuje. 

10 godzin temu, nie napisał(a):

ten post świadczy, że ty bujasz się bez dostępu do mózgu albo przedawkowałeś tvn 

Ale on pisze prawdę Cenckiewicz nie ma dostępu do informacji niejawnych. 

9 godzin temu, nie napisał(a):

czyli fakty już znamy, pytanie: kłamiesz czy łykasz propagandę?

Pisze to człowiek nazywany tu przez ludzi Goebbelsem lub ewentualnie Urbanem.

15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale dobre. Rozśmieszyłeś mnie z samego rana. 🤣🤣🤣 Dzięki.

Rozśmieszyć to ty możesz gamoniu. Sikorski jako jedyny polityk z obecnych na szczycie był na prawdziwej wojnie.  W latach 80 tych w Afganistanie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A kto będzie gadał z krajem w którym są dwa głosy. Kto będzie gadał z krajem w którym rząd na coś się zgodzi a prezydent dla jaj na zasadzie nie bo nie zablokuje. 

o widzisz; chociaż raz w sprawy polskie nikt z zewnątrz się nie będzie wtrącał
nie ma tego złego...
żeby na jeszcze gorsze wyjść nie mogło

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Już po obchodzie?

Zgasiłem cię po raz kolejny jak kiepa na dworcu Jarecki prawdę pisał a ty jak zwykle pojęcia nie miałeś. Sikorski jako jedyny z polskich polityków będących obecnie na szczytach władzy był na prawdziwej wojnie.

Opublikowano (edytowane)

Zgasić ty sobie możesz papierosa, jak wyjdziesz z oddziału na fajke  kiedy pielęgniarki nie widzą. 

Nie ma tutaj większego dzbana od ciebie a konkurencja duża jest.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Kto będzie gadał z krajem w którym rząd na coś się zgodzi

Po co gadać z krajem w którym rząd zgodzi się na wszystko czego Niemcy zażądają, a nawet więcej niż zażądają.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

wielka brytania odleciała już dawno , teraz wiecie dlaczego wygrał Trump i co to jest normalność lub próba powrotu do normalnosci , trzeba się tylko cieszyć z wygranej Nawrockiego 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Po co gadać z krajem w którym rząd zgodzi się na wszystko czego Niemcy zażądają, a nawet więcej niż zażądają.

A tak na poważnie i serio na co byśmy mieli się zgadzać gdyby nas na te rozmowy zaprosili?

Gwarantowanie pokoju równoznaczne z wysłaniem wojsk na UA?

Mieli byśmy kreślić przyszłe granice UA /RU?

Przecież rozmowy prowadzą kraje które chcą wysłać tam wojska stabilizacyjne dla gwarantowania pokoju na UA. To co my możemy im tam zaoferować? Wezmą nas tam byśmy im mieli mówić co mają robić apotem, żeby to robili? Sami już bez nas. Kto się z nich na to zgodzi?

12 minut temu, jarecki napisał(a):

wielka brytania odleciała już dawno , teraz wiecie dlaczego wygrał Trump i co to jest normalność lub próba powrotu do normalnosci , trzeba się tylko cieszyć z wygranej Nawrockiego 

Trump wygrał jak Nawrocki u nas bo ciemnotę omamili. Trump bogacz i miliarder wmówił ciemnocie, że jest prostym człowiekiem z ludu i na bajerował, że obniży ceny i rozkręci przemysł. Cen nie obniżył przemysłu nie rozkręcił stał się jeszcze większym bogaczem a ciemnota guzik z tego ma. 

Ludzie w d*pie mają normalność każdy robi co mu pasuje lista Esteina czy wyczyny Trumpa jest tego najlepszym dowodem. U Nas Schrajber ma 3 żonę a działacze skrajnej prawicy krzyżują się z działaczkami jak psy w parku.

Brytole mogą sobie odlatywać stać ich na to. Masy ludzi na nich robią będą robić. 

Opublikowano

znajomy mieszkał w USA to nie było za fajnie , mówił żę dość szybko ostatnie lata nastepowały zmiany nawet praca nie gwarantowała spokojnego życia , USA słyneły z tego żę jak jesteś piękny i młody to wyjęzdzasz robisz kasę i wracasz z dolarami ale teraz nie da rady tak 

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

A tak na poważnie i serio na co byśmy mieli się zgadzać gdyby nas na te rozmowy zaprosili?

Gwarantowanie pokoju równoznaczne z wysłaniem wojsk na UA?

Mieli byśmy kreślić przyszłe granice UA /RU?

Przecież rozmowy prowadzą kraje które chcą wysłać tam wojska stabilizacyjne dla gwarantowania pokoju na UA. To co my możemy im tam zaoferować? Wezmą nas tam byśmy im mieli mówić co mają robić apotem, żeby to robili? Sami już bez nas. Kto się z nich na to zgodzi?

To o co bijesz pianę?

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał(a):

Trump wygrał jak Nawrocki u nas bo ciemnotę omamili.

Czyli u nas kto powinien wygrać? Nie podważam Twojego zdania, tylko jestem ciekaw Twojej opinii. 
Co do Sikorskiego, uważasz, że jest ok i działa w Polskim interesie?

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

znajomy mieszkał w USA to nie było za fajnie , mówił żę dość szybko ostatnie lata nastepowały zmiany nawet praca nie gwarantowała spokojnego życia , USA słyneły z tego żę jak jesteś piękny i młody to wyjęzdzasz robisz kasę i wracasz z dolarami ale teraz nie da rady tak 

A teraz co jest inaczej czy tak samo? Coś Trump poprawił? Nic. 

Jak PL weszła do ujni to się amerykańskie eldorado skończyło zwłaszcza po zamachach. Z jednej strony dla imigrantów w usa zrobiono wyższy rygor z drugiej strony przed Polakami pojawiła się masa pracy na zachodzie Europy gdzie było prościej i taniej wyjechać a zarobić można było nie mniej. Ale jak Pisałem Trump nic nie poprawił dla zwykłego Amerykanina nie imigranta.

8 minut temu, witejus napisał(a):

To o co bijesz pianę?

Ja to wy co rusz wyskakujecie, że nas gdzieś nie wzięli na jakieś rozmowy.

2 minuty temu, Rowan napisał(a):

Czyli u nas kto powinien wygrać? Nie podważam Twojego zdania, tylko jestem ciekaw Twojej opinii. 
Co do Sikorskiego, uważasz, że jest ok i działa w Polskim interesie?

Wygrana Trzaskowskiego dała by większy spokój w kraju nie było by paraliżu wszystkiego. Nawrocki nie potrafi zrozumieć że w PL rządzi jednak rząd. Ja nie mówię o sprawach ideologicznych jakichś podatkowych społecznych itd. Wiadomo polityka ale blokowanie wszystkiego totalnie krajowi nie służy.

Każdy inaczej rozumie interesy kraju. Ale Sikorski po pisowskich gamoniach jest zdecydowanie lepszym ministrem.

Opublikowano

Dzień po ponownej publikacji #RaportCenckiewicza na stronach 
@BBN_PL,
 pojawia się informacja, że Czuchnowski, pracownik Gazety Wyborczej, już w poniedziałek, nie działając w interesie publicznym, ma opublikować materiały (do których dostęp mają tylko służby specjalne), w których mają się znaleźć wrażliwe informacje z ankiety bezpieczeństwa prof. 
@Cenckiewicz
.

🌏 Po takiej historii w każdym cywilizowanym kraju poleciałyby dymisje — od koordynatora ds. służb Siemoniaka, aż po szefa SKW Stróżyka.

📑 Mam nadzieję, że jeśli te prywatne informacje (zresztą ocenione przez sąd, który zmiażdżył w uzasadnieniu stanowisko SKW i KPRM) trafią do obiegu publicznego, to prędzej czy później — gdy zmieni się władza — sprawa zostanie dokładnie wyjaśniona, razem z rolą wszystkich zaangażowanych osób. 🔍

Ta zła władza już pokazała, że nie ma żadnych skrupułów.
W kampanii prezydenckiej wykorzystywano ankietę bezpieczeństwa 
@NawrockiKn
, dziś politycznie używają tajnych informacji, by uderzyć w szefa BBN.

🇷🇺🤷‍♂️ Rosjanie, patrząc na działania Tuska, nie muszą robić absolutnie nic…

💣🏛️ Nikt tak jak Tusk et consortes nie niszczy państwa i nie wykorzystuje całego aparatu państwa do niszczenia swoich oponentów.

później zdziwienie, że tusk jeździ w bagażowym, kto takim ludziom zaufa? 

nienawiść i zemsta polityczna tuska, niszczy polskę jak gangrena