Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przerabialiśmy samowystarczalność w czasach PRL, dodatkowo oszczędność energii, zbieranie i segregowanie surowców wtórnych, oddawanie butelek za kaucją, 25 stopień zasilania, inwigilację powszechną społeczeństwa, cenzurę wypowiedzi

czasem czuję się, jakbyśmy za sprawą Brukseli wracali do epoki PRL, a przeciez ledwo co stamtąd uciekliśmy

premier Cyrankiewicz jeździł po wskazówki do Moskwy, teraz obecny jeździ do Berlina albo Brukseli, w  zależności od opcji politycznej

Komunistyczna Kuba miała nam zapewniać świeże owoce tropikalne a ZSRR nas chronić

Ta ochrona wyglądałaby tak, że w 24h został by tylko lej po bombach atomowych

Dziś tak samo wygląda parasol NATO, pies z kulawą nogą nie będzie ginął za Warszawę, jak w 1939, albo będziemy mieli swoją na tyle silną armię i zdeterminowane do obrony społeczeństwo, ze nie opłaci sie nas atakować, albo możemy się całkowicie rozbroić i pozbyc armii wraz ze sprzętem, jeśli mamy tylko polegać na papierowych gwarancjach

Nie jesteśmy Irakiem ze złożami ropy naftowek, aby ktokolwwiek miał nas bronić, a w przypadku ataku rosji bardziej obawiał bym się wbicia noża w plecy przez niemców w imię obrony "rdzennie niemeckich ziem Śląska i Pomorza" niż realnej pomocy. Oni przeciez już przytupują nóżkami, aby robić geszeft z rosjanami, tak samo, jak koledzu Trampka.

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Gdyby to od Sikorskiego zależało to on oddał by Banderowcom  Migi, F16, F35 Abramsy, Leopardy, Rosomaki, Borsuki, Bożeny a  nawet BMW Nawrockiego.

ja to nawet bym im ruskie onuce oddal -zimaidzie wkoncu.

2 godziny temu, Ulman napisał(a):

.....a może po prostu zamiast się nieudolnie i bardzo drogo zbroić , należy na dobry początek przestać wk***iać sąsiadów i zbudować trwałe sojusze oparte o obopólne korzystne biznesy?

a smoki w tej bajce byly

2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

oooooooooo właśnie 

u romka stabilnie-debilizm zwyczajny

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już się uczysz ??

on to raczje 

dojczaln ,dojczland yber alles.

1 godzinę temu, Roman176 napisał(a):

tylko te same kraje jak Szwedzi Czechy i reszta jakoś lepiej skoczyła ? pgr w Czechach do dzisiaj istnieją 

a wpolsce ich nie ma ??

1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

zechy to był zabór austriacki, część Austrii a potem Austro-Węgier, to było ich państwo, a społeczeństwo traktuje państwowe jak swoje, a nie jak u nas - jak niczyje

i to wszystko dzieki milosciwe nam panujacemu franciszkowi jozefowi.

gdyby nie on i ukrainy by nie bylo..

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Dążysz do wojny - będziesz ją miał. 

34 minuty temu, Takeda napisał(a):

Ani nie jestem tak pojebany, ani też nie jestem ślepym wyznawcą popaprańskiego ciemnogrodu jak ty Dorotko...

W tym kontekście bym polemizował patrząc na to co pisałeś o tym, że liczyłeś że jak przejęli władzę to coś się zmieni. Skoro liczyłeś na zmiany to co na pis głosowałeś?

1 minutę temu, witejus napisał(a):

Zdjęcie

A jak inaczej żyć? No trzeba choć raz dziennie.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Przerabialiśmy zachód mówił dajmy Hitlerowi Czechosłowację on dalej nie zaatakuje. Będzie fajnie. Teraz pis konfa i inni mówią dajmy Putinowi UA on dalej nie zaatakuje. Jak Hitler w 1940.😄

to na razie rudy nasz kraj rozpiepsza bez wojny to on 2008 roku przerwał budowę tarczy i jechał do Putina zapytać się o zgodę 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to myślisz, że ja przy tym nie robię ?? Ta Republika Ci już całkowicie mózg wyprała ... Chcesz, to zlikwiduj polską produkcję warzyw i owoców, będziesz żarł smaczne ogórki z Indii, bo innych nie będzie ...

A drugi aspekt, to jak zlikwidujesz polskie rolnictwo to powstaną konglomeraty które i tak będą zatrudniały różnego rodzaju brudasów ... Ale prawak tego nie widzi, dla niego Ukrainiec wróg i ch*j ...

nie wiem czegoś ty się napił ... ale na razie to rudy rozkłada rolnictwo a nie żaden prawak ...

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał(a):

nie wiem czegoś ty się napił ... ale na razie to rudy rozkłada rolnictwo a nie żaden prawak ...

A w jaki sposób ?? Rozumiem że manipuluje światowymi cenami zboża czy masła ??

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A twój Karol podpisał ...

jak go nazywacie ? wetoman 🤣

rudy rządzi 

Zakaz mięsa w szkolnych stołówkach Tak mają wyglądać obiady od 2026 roku

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A w jaki sposób ?? Rozumiem że manipuluje światowymi cenami zboża czy masła ??

Cebula z Holandii przejmuje polski rynek. A ile przywozimy z Rosji? Dane zaskakują

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/uprawa/warzywa-owoce/cebula-z-holandii-przejmuje-polski-rynek-a-ile-przywozimy-z-rosji-dane-zaskakuja-2555071

• Haha 1
Opublikowano

Szefowie rządów Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji dyskutują jak zakończyć wojnę – i jak będą wyglądać nowe strefy wpływów w Europie Srodkowej.

W tym czasie szef rządu RP (pamiętajcie – nikt go w Europie nie ogra!) rysuje pieska z cyferek.

jprd. gdzie my jesteśmy?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał(a):

Booooo jak szef BBN się buja bez dostępu do info niejawnych,

ten post świadczy, że ty bujasz się bez dostępu do mózgu albo przedawkowałeś tvn 

Opublikowano
Godzinę temu, Roman176 napisał(a):

to na razie rudy nasz kraj rozpiepsza bez wojny to on 2008 roku przerwał budowę tarczy i jechał do Putina zapytać się o zgodę 

użycie tarczy pozostaje w decyzji, gestii USA. Tam nie ma ani jednego Polaka, który miałby o czymś decydować. Jeżeli Trump zdecyduje że jest neutralna, to Putin może se strzelać jak chce.

46 minut temu, nie napisał(a):

ten post świadczy, że ty bujasz się bez dostępu do mózgu albo przedawkowałeś tvn 

Tak, wiem , jestem głupi. To akurat mamy ustalone od dawna i nie musisz mi przypominać. Też Cię kocham.

53 minuty temu, nie napisał(a):

Szefowie rządów Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji dyskutują jak zakończyć wojnę

A Allach to widzi i tylko się uśmiecha,🤣

• Haha 2
Opublikowano
58 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Wielkiego Snusa nie zaprosili ?? Podobno ma takie kontakty w USA jakich nikt nie ma xD 

Prasuj jarmułke. Jutro Chanuka w sejmie. Może pare szekli wpadnie?

Godzinę temu, nie napisał(a):

Szefowie rządów Wielkiej Brytanii, Niemiec, Francji dyskutują jak zakończyć wojnę – i jak będą wyglądać nowe strefy wpływów w Europie Srodkowej.

W tym czasie szef rządu RP (pamiętajcie – nikt go w Europie nie ogra!) rysuje pieska z cyferek.

jprd. gdzie my jesteśmy?

W europejsko-światowej d*pie. Niech Sikorski da jeszcze ze 200 milionów to może chociaż dozna zaszczytu spotkania z Zełenskim jak będzie w piątek w Polsce?

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał(a):

Tak, wiem , jestem głupi. To akurat mamy ustalone od dawna i nie musisz mi przypominać. Też Cię kocham.

czyli fakty już znamy, pytanie: kłamiesz czy łykasz propagandę?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Adam Szłapka
Wracamy do europejskiej gry. Silne sojusze i aktywna pozycja Polski w UE. Znów jesteśmy partnerem, nie petentem.

przedawkował biedak 

Opublikowano

myslałem kiedys, ze pis jest jeb...ty na tle ukry, ale to co odwala ko , radek przechodzi ludzkie pojecie. Rozumiem, ze kaczor jest stary, dal sie poniesc kozackiej fantazji, ale to bydlo z po tez??? czy oni maja az tak ladne dziewczyny ,z ze radkowi odpala na sama mysl o nich?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Prasuj jarmułke. Jutro Chanuka w sejmie. Może pare szekli wpadnie?

albo kto jeszcze gorszy od Brauna z cekaemem

https://www.rp.pl/przestepczosc/art43501491-strzelanina-na-plazy-bondi-w-sydney-wzrosla-liczba-ofiar-smiertelnych-po-ataku-na-swietujacych-chanuke

spotyka się opinie że Australia staje się poprawnościowo polityczno klimatyczno i jeszcze paroepitetowo innym zamordyzmem już stricte faszystowskim
czyżby te "oszczerstwa" były trafniejsze niż się wydaje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dariusz Klimczak, minister infrastruktury 
Po 14 latach pociągi wróciły do Ciechocinka! 

w 2011 roku zlikwidowali ostatni pociąg do Ciechocinka a teraz chwalą się wielkim sukcesem, że go przywrócili 

Arkadiusz Myrcha, rzecznik rządu
Zasiłek pogrzebowy podniesiony z 4 do 7 tys.! 

w 2011 roku obniżyli ten zasiłek z 6400 do 4000 zł, a teraz chwalą się wielkim sukcesem, że go podnieśli

to jest k**wa orwell, tego nie da się racjonalnie wytłumaczyć

kto jest większym debilem? oni, czy ci co na nich głosują?

Opublikowano
6 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

myslałem kiedys, ze pis jest jeb...ty na tle ukry, ale to co odwala ko , radek przechodzi ludzkie pojecie. Rozumiem, ze kaczor jest stary, dal sie poniesc kozackiej fantazji, ale to bydlo z po tez??? czy oni maja az tak ladne dziewczyny ,z ze radkowi odpala na sama mysl o nich?

Podkarpacie panie, Podkarpacie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v