Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, hubertuss napisał(a):

NO tak w jednym 28 % w drugim 56. 😄 Bez komentarza. 60 to rozumem tak z radości sobie zaokrągliłeś 

oj brakło ci 4% ? to był test ze jesteś burak co nie śledzi nic innego niż propagandę  ... albo jeszcze głupszego udajesz ... 

Może być grafiką przedstawiającą ‎mapa i ‎tekst „‎TE+ VOLTE 3 65% 12:14 Podział zwolenników Ko wg. inteligencji. Debile Również debile,alena debile, ale na czerwono L7 10 il l130 30 م O Opublikujswojąodpowiedź Opublikuj swoją odpowiedź‎”‎‎

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Czym bardziej nafaszerowane elektroniką auto tym większe wymagania co do takich operacji. Start stop nie w każdym się da wykodować. Często trzeba dedykowany komp serwisowy.

jedyne co mogę doradzić to nie kupować takich aut
komputeryzacja w motoryzacji to najczęściej kwiatek do kożucha zwłaszcza gdy informatyka jest jeszcze tak nieudolna jak w rzeczywistości jest i niebawem ten cały hajp na ai przygaśnie, już zaczyna
silnik bez komputera pojazd poruszy, komputer bez silnika nie i jest tylko zabawką i marnotrawcą czasu użytkownika

do czego innego służy widelec a do czego innego papier toaletowy i łączenie ich w jedno to prawie dokładnie tyle co przekomputeryzowany samochód

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
15 godzin temu, jacek1296 napisał(a):

Sprawdź teraz, jakie wyniki po 100dniach mieli poprzednicy.

Pisowcy drą japy, że komuch został 2 osobą w państwie. A jak głosowali w 2019 przy wybieraniu wicemarszałków? 177 spośród 194 poparło Czarzastego. Wtedy przeszłość i poglądy nie przeszkadzały?

ja nie napisałem ze mi nie przeszkadzało ... pozdrawiam... 

Teraz, dysydent napisał(a):

już zaczyna
silnik bez komputrera pojazd poruszy, komputer bez silnika jest tylko zabawką i marnotrawcą czasu użytkownika

człowiek bez mózgu ruszy ... nazywa się to lewak 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Iwona Hartwich @iwonahartwich Wpuśćcie W końcu tych ludzi do Polski! Kim są, ustali się później! Od czego macie służby? 4:14 4:14PM PM 20 20sie2021 2021”

to jest najlepsze 

https://www.facebook.com/reel/873244485194970

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Roman176 napisał(a):

człowiek bez mózgu ruszy ... nazywa się to lewak 

ja tam bezmózgowców widzę i z lewa i z prawa
fanatyczne ekstrema nigdy przesadnym intelektem nie grzeszą

no ruchliwe są - to fakt

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

ja tam bezmózgowców widzę i z lewa i z prawa

wydaje się ze lewa jest nie do pobicia ....  podam ci przykład aktwiszcz Bogusia ... dziennie gdy  rano wstaje nie wiem kto się obudzi chłopak czy dziewczyna Bogdan czy Bogusia ....  czyli co Bogusia gdy poszła by zemną spać  rano obudził by się Bogdan może dostać tak wp***dol ze Bogdan nigdy nie bd miał odwagi sie obudzić ?  kiedyś to sie nazywało choroba psychiczna 2 biegunowa  

za czerpie nięcie  z TVN  

Opublikowano
7 godzin temu, dysydent napisał(a):

jedyne co mogę doradzić to nie kupować takich aut
komputeryzacja w motoryzacji to najczęściej kwiatek do kożucha zwłaszcza gdy informatyka jest jeszcze tak nieudolna jak w rzeczywistości jest i niebawem ten cały hajp na ai przygaśnie, już zaczyna
silnik bez komputera pojazd poruszy, komputer bez silnika nie i jest tylko zabawką i marnotrawcą czasu użytkownika

do czego innego służy widelec a do czego innego papier toaletowy i łączenie ich w jedno to prawie dokładnie tyle co przekomputeryzowany samochód

asystent pasa ruchu , aktywny tempomat , radar  są dobre  to jest przygotowanie i testowanie  pod jazdę autonomiczną 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

asystent pasa ruchu 

Na autostradzie może i tak, na drogach krajowych to aby denerwuje ... Jak są wysepki i chcesz najechać na linie aby delikatniej ją ominąć to ten system aby w tym przeszkadza ...

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak są wysepki i chcesz najechać na linie aby delikatniej ją ominąć to ten system aby w tym przeszkadza ...

Aaaaaa widzisz. To dlatego niektórzy biorą wysepki po lewej stronie. 😂 Czyli to asystent, a ja się zastanawiałem co mają pod turbanem.🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

.  Czyli to asystent, a ja się zastanawiałem co mają pod turbanem.🤣

A była niebiesko-biała szachownica na masce ?? Bo to wtedy kierowca może sam to zrobił, nie asystent xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

main_04to_wszystko_sk_ada_si_w_logiczn_ca_o_ny_sekcja.jpg

main_11jedni_i_drudzy_wielbi_ex-komuch_w_ny_sekcja.jpg

@nie Goebbels staraj się bardziej bo michy nie będzie. Wasza robota propagandowa jak krew w piach. Pis traci poparcie nawet już wasza propaganda to zauważa. A Tuskowi rośnie. 😄 Dziwne nie? pis szkodzi jak może Batyr szkodzi jak może i g.

Kolejny spadek poparcia dla PiS. Tak źle nie było od blisko dekady

7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

oj brakło ci 4% ? to był test ze jesteś burak co nie śledzi nic innego niż propagandę  ... albo jeszcze głupszego udajesz ... 

Po prostu cię zaorałem. A po wyzwiskach widzę, że dotarło i zabolało.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

asystent pasa ruchu , aktywny tempomat , radar  są dobre  to jest przygotowanie i testowanie  pod jazdę autonomiczną 

jeszcze daleko technologii do jazdy autonomicznej i dobrowolne płacenie za bycie beta testerem technologii która jeszcze na pewno się do tego nie nadaje to słaby argument

nawet i te elementy autonomii pojazdu które wymieniasz są jeszcze wysoce zawodne i póki system w którym muszą, mają szansędziałać w tym i standardy organizacji ruchu nie są pod te nowe technologie przystosowane i w wielu a czy nie większości sytuacji trzeba je wyłączać czy są warte aby traktować je poważnie i przepłacać w cenie za te nawet nie prototypy a wersje eksperymentalne? w dodatku wzrasta awaryjność pojazdów niewspółmiernie do wzrostu funkcjonalności.

a wszystko to piszę jako zwolennik technologii na tyle obeznany w systemach informatycznych że wiem jak dużo tym systemom jeszcze brakuje aby uznać je za w pełni funkcjonalne i wystarczające do celów do których są reklamowane.

za wczesny etap aby poważnie go traktować i ma potencjał ale na razie to tylko potencjał a nie możliwości

Opublikowano
jacek1296 napisał:

13 minut temu, DTaras napisał(a):

Inaczej. Szyna jest osmolona, dwa podkłady wyjęte ze żwiru, żwir też jakby osmolony. Trzeci podkład zakopany. Przekrój szyny jest taki, że wystarczy pod główką kawalek kiszki założyć i nad stopką. Dajesz cztery kulki w miejscach podkładu a jak mieli czas to narzucili jeszcze na to osłonę z wora z piaskiem i poszło. Jeszcze jest opcja, że użyli klocków od kontakta pierwszego tylko bez pancernej obudowy.

Naprawdę Ci się chce?

Bardziej... z nudów.

Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał(a):

asystent pasa ruchu 

Na autostradzie może i tak, na drogach krajowych to aby denerwuje ... Jak są wysepki i chcesz najechać na linie aby delikatniej ją ominąć to ten system aby w tym przeszkadza ...

Bez najeżdżania nie umiesz? Można to i przy 150 zrobić ale kierownicą wówczas trzeba kręcić a nie się z nią macać.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DTaras napisał(a):

Bez najeżdżania nie umiesz? Można to i przy 150 zrobić ale kierownicą wówczas trzeba kręcić a nie się z nią macać.

Zrobić można, oczywiście ;) Ale nie zawsze pojedziesz idealnie w pasie, trochę za blisko linii i już system zamiast pomagać to przeszkadza ... Na autostradzie to bardzo fajnie działa, na krajówkach czy wojewódzkich już różnie z tym ...

Nowy wieśwagen u znajomego jak jedzie powiatówką bez linii to chce jechać środkiem drogi, gdzie tego sens ? I za każdym razem jak jedzie coś z przeciwka to musisz walczyć z tym systemem aby zjechać do prawej strony ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał(a):

hmm , to jest chyba test łosia ale 150 to już wyższa szkola jazdy 

Opublikowano

zależy jaka  wysepka bo żęby za 5 metrów wrócić z powrotem na pas wydaje mi się nie tak łatwo , nie probowałem ale nie które juz przy 80 km maja wymagania spore zazwyczaj są tez wyprofilowane ze spadkiem na pobocze 

Opublikowano

Mateusz Morawiecki w związku z zaistniałą sytuacją opublikował spot, w którym podsumował wszystkie kompromitacje Donalda Tuska i jego rządu. Oto 12 punktów podanych w nagraniu:

1/ „Zgłoszenie ataku następuje w sobotę, 15 listopada, o 20:58 przez mieszkańców”

2/ „Policja przyjeżdża, ale nic nie znajduje, bo jest ciemno i późno, jak wynika ze słów ministra Kierwińskiego”

3/ „Sprawcy mają czas, aby spokojnie uciec na Białoruś”

4/ „Pociągi przejeżdżają po uszkodzonych torach. Cudem nie dochodzi do katastrofy z setkami ofiar”

5/ „W niedzielę rano, 16 listopada, kolejarze widzą, że wysadzono tory”

6/ „Służby zaczynają działać”

7/ „Donald Tusk w międzyczasie harata w gałę”

8/ „W niedzielę, prawie dobę po ataku, rzeczniczka Kierwińskiego pisze: „Brak podstaw, by mówić o celowym działaniu osób trzecich”

9/ „Rząd dalej dezinformuje, bo to może być ktoś, kto zrealizował jakiś zakład albo inne wyzwanie, które było takim nowoczesnym challengem

10/ „Donald Tusk pojawia się na miejscu ataku, aby nagrać TikToka”

11/ „Następnego dnia z mównicy sejmowej broni nieudolnych ministrów”

12/ „Sprawcy ataku spokojnie siedzą na Białorusi. Łukaszenka i Putin się z nas śmieją”

Czy Polacy mogą czuć się jeszcze bezpiecznie?

https://wpolityce.pl/polityka/746176-to-trzeba-zobaczyc-12-kompromitacji-tuska-ws-dywersji

• Haha 1
Opublikowano
jarecki napisał:

zależy jaka  wysepka bo żęby za 5 metrów wrócić z powrotem na pas wydaje mi się nie tak łatwo , nie probowałem ale nie które juz przy 80 km maja wymagania spore zazwyczaj są tez wyprofilowane ze spadkiem na pobocze 

Masz 2,60 - 2,80 pasa. Przed wyspą lecisz przy osi i wykorzystujesz szerokość pasa. na jakich 50 metrach. Keżeli zaś idzie o asystentów pasa ruchu to musi być informacja zwrotna do systemu. Po taniości asystent zadziała z wymalowanymi pasami. Ale już w takim EQ albo choćby w Tesli trzeba sobie przedefiniować parę rzeczy w głowie. Tesla potrafi na polnej drodze pas ruchu utrzymywać.

Opublikowano
Godzinę temu, tracker napisał(a):

Mateusz Morawiecki w związku z zaistniałą sytuacją opublikował spot, w którym podsumował wszystkie kompromitacje Donalda Tuska i jego rządu. Oto 12 punktów podanych w nagraniu:

1/ „Zgłoszenie ataku następuje w sobotę, 15 listopada, o 20:58 przez mieszkańców”

2/ „Policja przyjeżdża, ale nic nie znajduje, bo jest ciemno i późno, jak wynika ze słów ministra Kierwińskiego”

3/ „Sprawcy mają czas, aby spokojnie uciec na Białoruś”

4/ „Pociągi przejeżdżają po uszkodzonych torach. Cudem nie dochodzi do katastrofy z setkami ofiar”

5/ „W niedzielę rano, 16 listopada, kolejarze widzą, że wysadzono tory”

6/ „Służby zaczynają działać”

7/ „Donald Tusk w międzyczasie harata w gałę”

8/ „W niedzielę, prawie dobę po ataku, rzeczniczka Kierwińskiego pisze: „Brak podstaw, by mówić o celowym działaniu osób trzecich”

9/ „Rząd dalej dezinformuje, bo to może być ktoś, kto zrealizował jakiś zakład albo inne wyzwanie, które było takim nowoczesnym challengem

10/ „Donald Tusk pojawia się na miejscu ataku, aby nagrać TikToka”

11/ „Następnego dnia z mównicy sejmowej broni nieudolnych ministrów”

12/ „Sprawcy ataku spokojnie siedzą na Białorusi. Łukaszenka i Putin się z nas śmieją”

Czy Polacy mogą czuć się jeszcze bezpiecznie?

https://wpolityce.pl/polityka/746176-to-trzeba-zobaczyc-12-kompromitacji-tuska-ws-dywersji

Morawiecki to zamiast te bzdury pisać niech lepiej sobie szykuje obronę. Kuśnierowski z Anglii w grudni u wraca. Będzie kolejny wnioseczek o areszcik.

583325806-1302010065302950-1223038746051999556-n.jpg

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nowy wieśwagen u znajomego jak jedzie powiatówką bez linii to chce jechać środkiem drogi, gdzie tego sens ? I za każdym razem jak jedzie coś z przeciwka to musisz walczyć z tym systemem aby zjechać do prawej strony ...

Bzdury pleciesz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v