Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Braun miał racje co do niego.

Braunowi to akurat Trump naszczał i nasrał w twarz tym nowym ambasadorem USA w Polsce ...

A Batyr będzie musiał iść do Sejmu i grzecznie z nowym panem ambasadorem zapalić świeczki ... To chyba te sekretne ustalenia w USA ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

W sumie ten ambasador nie jest potrzebny, przecież Izrael ma już swojego w Warszawie. Po co dwóch?

A żeby PiS wiedział jak głosować aby się Izraelowi nie narażać i żeby pilnować Batyra aby nic złego o narodzie wybranym nie mówił ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Braunowi to akurat Trump naszczał i nasrał w twarz tym nowym ambasadorem USA w Polsce ...

w jaki sposób?

4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Napisał Krzysio który głosował na Hołownie. 

dlaczego tusk utajnił raport w sprawie zabójstwa polskiego wolontariusza przez żydowskich ludobójców? co chce ukryć?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, nie napisał(a):

w jaki sposób?

A to nie wiesz, że żydka nam wysłał na ambasadora ?? Wszyscy "prawicowcy" będą teraz grzecznie rozpalać chanukę aby się przypodobać panu ambasadorowi xD 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A żeby PiS wiedział jak głosować aby się Izraelowi nie narażać i żeby pilnować Batyra aby nic złego o narodzie wybranym nie mówił ...

Bo z PO to stawiają się Izraelowi, zwłaszcza Sikorski.🤣🤣🤣 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze, to czekam na koalicję PiSu z Konfą, ciekawe czy skończy się szybciej niż ta z Lepperem i Giertychem xD 

Pewnie jakieś samobójstwo będzie.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to nie wiesz, że żydka nam wysłał na ambasadora ?? Wszyscy "prawicowcy" będą teraz grzecznie rozpalać chanukę aby się przypodobać panu ambasadorowi xD 

jest amerykaninem 

znowu bredzisz

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zobaczymy za 2 miesiące. 

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Ale że Tusk "kilim' Leppera?

To Ty tak napisałeś.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

pięknie zrobiłeś z siebie idiotę :D :D 

Ja ?? To z was Trump zrobił idiotów xD Normalnie druga Mosbacher będzie xD 

O tym że Batyra na "wakacje" do Egiptu nie zaprosił nawet już nie wspominam xD Taki ważny xD Z Orbanem się napił drinka pod palemkami a z snusem już się nie chciał spotkać xD 

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Jak do tego zakwalifikować elektrownię w Ostrołęce? Zbudowali czy rozebrali i w ciągu ilu lat?

a kto ją zaczął ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „NISZCZYCIEL AMERYKAŃSKI NISZCZYCIEL CHIŃSKI NISZCZYCIEL TURECKI NISZCZYCIEL POLSKI”

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Znany aktor odcina się od polityki. "Wyłączyłem się" Dodano: dzisiaj 13:23 POLSOR RACIOS LY ข pwe VIVA! lazowsze. pиT Aktor Maciej Stuhr na gali Polskich Nagród Filmowych Orły/ Żródło: PAP Marcin Obara Maciej Stuhr chętnie komentował polityczne wydarzenia w kraju. Od jakiegoś czasu aktor milczy w tej sprawie.”

@hubertuss pożyteczny idiota jesteś czytaj 

Zatomizowanie Polski według Donalda Tuska to jeden z tych projektów, który na osi czasu rozciąga się jak gumka od majtek, a realny termin włączenia pierwszego bloku nuklearnego jest tak tajny, jak skład kremówek papieskich. 🤫🤔🤯
Kiedy będzie atom w Polsce? Odpowiedź brzmi: Zaraz. Czyli za chwilę. 🙄🤔🧐 A kiedy ta "chwila"? Popatrzmy na harmonogram, który ewoluuje szybciej niż pomysły na obniżkę cen paliw: 🤯🤔🙄
Faza I: Wczesny Tusk (2005-2015)
2008/2009: Tusk zapowiada, że plan elektrowni jądrowej będzie gotowy w 2009 roku, a inwestycja będzie finansowana z prywatnych źródeł. 🧐🤔🤫
Komentarz żartobliwy: "W 2009 roku mieliśmy mieć gotowy plan! To jak postanowienie noworoczne: świetny pomysł, ale realizacja już w następnym życiu." 😂🤣😅
⬇️⬇️⬇️
2011: Premier z pompą ogłasza: „Prąd z polskiej elektrowni jądrowej powinien popłynąć w 2020 r.” 💡📢🇵🇱
Komentarz żartobliwy: "Rocznica 2020 minęła, a my zamiast prądu z atomu, dostaliśmy co najwyżej wzrost cen. To był atom w wersji 'widmo'. Przecież powiedział, że powinien popłynąć. Powinienem być bogaty, a nie jestem. Mechanizm ten sam." 🤡💸🤔
2014: Następuje subtelne wycofanie: Rząd może opóźnić budowę, bo... gaz łupkowy (który też miał być eliksirem) i ogólnie "rewizja poglądów". 🧐🤔🤨
Komentarz żartobliwy: "Przyszłość atomu była wtedy jak pogoda w marcu – niby ma być, ale słońce zastępuje nagły śnieg. 😅😂🤣 Atomowa pięciolatka? Bardziej atomowy maraton z postojami na kawę."
Faza II: Powrót Tuska (Po 2023) ⏳🔄😎
Po latach przerwy i kadencji, w której program atomowy ruszył (choć też z opóźnieniami), Donald Tusk wraca do tematu, już jako premier 👨‍💼💼👍.
2023/2024: Nowy-stary Premier potwierdza, że budowa elektrowni jądrowej będzie kontynuowana, a nawet, że trzeba myśleć o drugiej lokalizacji (Bełchatów jest na pierwszym miejscu na liście potencjalnych). 🧐💡🤔
Komentarz żartobliwy: "Oto nowa odsłona sagi: Atom: Powrót Jedi. Premier Tusk stwierdził: 'Zbudujemy! Pytanie, czy jedną, czy dwie!' Brzmi jak obietnica 'zjem pizzę albo dwie'. Apetyt rośnie w miarę jedzenia (i opóźniania)." 🍕😂😅
Aktualne harmonogramy (państwowe): Budowa ma ruszyć ok. 2026 roku, a pierwszy blok ma ruszyć komercyjnie ok. 2033-2036 roku (lub później, w zależności od źródła i ewentualnych opóźnień). 🗓️⏳🚧
Komentarz żartobliwy: "To już nie jest 'atom do 2020'. To atom, który zobaczą nasze wnuki. Albo ich wnuki. Najważniejsze, że prace przygotowawcze ruszają pełną parą! Wniosek o prace przygotowawcze to już połowa sukcesu... inżynieryjnego humoru."
Podsumowując z przymrużeniem oka:
Atom w Polsce będzie, gdy:
W końcu nauczymy się budować w tempie szybszym niż wyznaczamy nowe terminy.
Prezydent Tusk (teraz premier) przestanie być pytany o atom, bo prąd sam popłynie.
Przetrwamy ten czas, kupując świeczki i modląc się, żeby wiatraki się kręciły.
Najbardziej prawdopodobny termin?
Polska elektrownia atomowa zostanie ukończona w roku 20XX, gdzie XX to numer, który zostanie ogłoszony podczas kolejnej konferencji prasowej, a faktyczny rok będzie o 15 lat późniejszy.
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał(a):

Chce ci się dyskutować z idiotą (nie pożytecznym), bo mnie już nie, a i szkoda czasu.

dyskutować nie ale mam z nich polewkę ... dużo ludzi znam co głosowało na tuska i dzisiaj są anty 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v