Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A sie zorientowali z ministerstwa żę to  ,, wyzysk '' i w tym roki IP w uprawach rolnych 550 zł 🤣https://www.tygodnik-rolniczy.pl/pieniadze/doplaty-bezposrednie/doplaty-bezposrednie-2025-ministerstwo-podnosi-stawki-ekoschematow-2539561

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

ONW dlaczego doliczasz ?? Z automatu ... 

jeszcze młody rolnik 🙃

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Te twoje wyliczenia to jedynie dobrze na papierze wyglądają ...

i tak i nie może te 2,5 tys trzeba było by straczki + miododajne niewiem jak to było by do ZSU ale na niektórych działkach mi wyjdzie ponad 2,5 tys z ONW 

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

ONW dlaczego doliczasz ?

A nie masz ONW ? 

Opublikowano

Przestało padać

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie róbcie z siebie ofiar 

Weźcie go zakapujcie jak jeden taki robi...

50 minut temu, jarecki napisał(a):

daj spokój , kup pod wynajem dziadostwo to szybko zniszczą mam  pod wynajmem ikea i jest bardzo dobre , kilka lat temu oglądałem meble wokolicznych sklepach to jak z bibuły wiotkie żę nawet dzwiczki przy otwieraniu sie wichrowały jakby 

Córka robiła przemeblowanie..te stare kalwaryjskie które mam w ganku 40 letnie .przeżyją spokojnie te nowe.

16 minut temu, mirro napisał(a):

Iiiii Trza se instrukcję Produkcji integrowanej wydrukować a to nie są tanie sprawy.😂

1 strona druknięcie drożej niż kg ziemniaków..

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

ONW dlaczego doliczasz ?? Z automatu ... Te twoje wyliczenia to jedynie dobrze na papierze wyglądają ...

Na lubuskich sosnowych czarnoziemach, można wycisnąć koło 3700 do ha. Plus to co urośnie, minus koszty. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

W przeddzień Dnia Edukacji Narodowej Marcin Kulasek MNiSW wręczył medal „Zasłużony dla Nauki Polskiej Sapientia et Veritas" prof. Jerzemu Jaskiernie, którego „dorobek i służba publiczna zasługują na najwyższe uznanie”.

12 grudnia 1973 r. Jerzy Jaskiernia został zarejestrowany (numer ewidencyjny 1 37279) w wydziale XI departamentu I MSW jako tajny współpracownik Służby Bezpieczeństwa. PRL-owski wywiad nadał mu kryptonim "Prym".

🤮🤮 "wiele musi się zmienić, żeby wszystko zostało po staremu" - jak pisał Giuseppe Tomasi di Lampedusa

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, nie napisał(a):

🤮🤮 "wiele musi się zmienić, żeby wszystko zostało po staremu" - jak pisał Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Napisz coś o tych "lepszych" sędziach rozbijających się po pijaku na drzewach albo o tych "lepszych" posłach jeżdżących 200km/h ekspresówkami, a jak chcą go ukarać to "macha" immunitetem xD Jeden weekend i dwie wpadki prawych i sprawiedliwych xD 

21 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Na lubuskich sosnowych czarnoziemach, można wycisnąć koło 3700 do ha. 

Aż jestem ciekaw kolejnych bajeczek xD 

53 minuty temu, jarecki napisał(a):

A nie masz ONW ? 

A skąd, 4 klasa i ONW ?? W całej gminie nie ma ONW, sąsiednia gmina ma ale tam to gleby jałowcowo-sosnowe porośnięte lasem ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Napisz coś o tych "lepszych" sędziach rozbijających się po pijaku na drzewach albo o tych "lepszych" posłach jeżdżących 200km/h ekspresówkami, a jak chcą go ukarać to "macha" immunitetem xD Jeden weekend i dwie wpadki prawych i sprawiedliwych xD 

po co mam pisać skoro pisałeś już o tym kilka razy? podnieca cię to czy co? są tak samo lepsi jak ci co kradną

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Napisz coś o tych "lepszych" sędziach rozbijających się po pijaku na drzewach

to nie ty pisałeś, że najpierw trzeba udowodnić? :D czy dotyczy to tylko jednej strony?

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

a jak chcą go ukarać to "macha" immunitetem

co za niespotykana sytuacja :D tylko nikt go tutaj nie broni jak było to w przypadku grodzkiego

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

co za niespotykana sytuacja :D 

Weekend porażek mocodawców a ten się jeszcze cieszy xD Ten spęd w Warszawie też się nie udał, więcej żuli jest na otwarciu nowej żabki niż na tym sobotnim spędzie xD 

Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Napisz coś o tych "lepszych" sędziach rozbijających się po pijaku na drzewach albo o tych "lepszych" posłach jeżdżących 200km/h ekspresówkami, a jak chcą go ukarać to "macha" immunitetem xD Jeden weekend i dwie wpadki prawych i sprawiedliwych 

O jest z mojego podwórka:

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/newsamp-suwalki-sedzia-spowodowal-kolizje-i-uciekl-po-zatrzymaniu-al,nId,2615044

Na szczęscie PO przejeło władze i sprawa załatwiona

https://www.rmf24.pl/regiony/bialystok/newsamp-sad-umorzyl-postepowanie-wobec-sedziego-za-jazde-po-pijanemu,nId,7476237

Widzisz jakoś różnice między pijakami z po czy pisu?

Może być taka że pisowskiego udupią.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Może być taka że pisowskiego udupią.

Że Tusk i jego ekipa to źli ludzie to od dawna wiadomo, ale że koledzy Jarosława Zbawiciela z Żoliborza tak robią ??

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Macha immunitetem faktycznie. Macha ale chyba nim:

To wyzwoliciel palestyny i biednych ludzi szukających miejsca na ziemi na białoruskiej granicy.

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

ci z pisu go podniecają i jak usłyszy o takim, to tak jakby osiągnął wielki życiowy sukces, cieszy się jak dziecko, które dostało lizaka :D 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, nie napisał(a):

ci z pisu go podniecają i jak usłyszy o takim, to tak jakby osiągnął wielki życiowy sukces, cieszy się jak dziecko, które dostało lizaka :D 

ci z po go podniecają i jak usłyszy o takim, to tak jakby osiągnął wielki życiowy sukces, cieszy się jak dziecko, które dostało lizaka :D 

Patrz, zmieniłem jedno słowo i jest opis twojej osoby i kopiowanych przez Ciebie artykułów xD 

Opublikowano

To wina postkomunistycznego systemu i osób takich jak Wałęsa Tusk Kwaśniewski Strzębosz i innych z tego okresu. Zero oczyszczenia z poskomuchów i innych. Do tego system immunitetów i zabetonowania ludzi ze starego systemu sedziowskiego. Ciągnje to się od 95 roku. Nikomu  na tym nie zależy żeby to naprawić. Jak chce się to zakończyć to łamanie immunitetu i niezależności sądów.

Ostatnio wyszła propozycja żeby rozliczać kilometrówki jak w firmach, to poseł PO powiedział że nikt nie będzie sprawdzał gdzie on jeździ i on  nie bedzie jeździł pociągami jak zwykły człowiek🤣

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

Przestało padać

Weźcie go zakapujcie jak jeden taki robi...

Córka robiła przemeblowanie..te stare kalwaryjskie które mam w ganku 40 letnie .przeżyją spokojnie te nowe.

1 strona druknięcie drożej niż kg ziemniaków..

A po co , przecież oni nie groźni 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

zmieniłem jedno słowo

to wszystko co potrafisz, aż dziw, że jeszcze żyjesz, pewnie żona wkłada ci jedzenie do ust bo nie potrafiłbyś obsłużyć łyżeczki

taki typowy tomasz po-łgłówek

raz tak 

Image

raz tak 

Image

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A skąd, 4 klasa i ONW ?? W całej gminie nie ma ONW, sąsiednia gmina ma ale tam to gleby jałowcowo-sosnowe porośnięte lasem ...

U mnie 3-6 i wszystko ONW 

Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Pwd+upp+onw+wsg+strączkowe+międzyplon ozimy+ekologia w okresie konwersji. 
bystry jesteś i masz czas, to stawek poszukaj. 

Pokaż decyzję za dopłaty gdzie jest kwota i obszar gospodarstwa, to mi wystarczy ... Bo że złożyć coś takiego się da to jedno, a prawda potem jest zupełnie inna ...

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

Z niecałych 9ha na który jest składany wniosek mam co roku lekko ponad 8 tys 

Gdzie te takie sumy ?

Phiii...a mówisz że że mnie nie rolnik...🤭 

Bydło mi trochę stawkę na łąki podnosi...no i onw też mamy...

A pszenica....mało kto sieje...

Mam kawałek 2 klasy, ale jakoś nigdy nie próbowałem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v