Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończy działalność :) to i sie skończy materiał transplantologiczny , skończy się chwalenie w TV że w PL ilość przeszczepów wzrosła - pytanie skąd pobierali ???? organy

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Tiaaaaa bo USA będzie specjalnie z Polską wojnę gospodarczą zaczynać.

czytanego nie rozumie? 

nie usa zaczynają, tylko debile z po chcą nakładać ograniczenia na firmy z usa, myślisz, że usa nie zareagują? a może myślisz, że eu cię obroni? :D 

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

tu jest problem że na ziemi każda technologia ma sie opłacać inwestorowi

a teraz socjalizmem zaleciało

oczywiście że ma się opłacać tylko xujnia poszła dalej - jeśli się nie opłaca to i subwencje da i już się opłaca nawet to co

się nie zwraca i nigdy nie ma szans zwrócić

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marks50 napisał(a):

że w PL ilość przeszczepów wzrosła - pytanie skąd pobierali ???? organy

Nooooo jak skąd? Po reformie przepisów prawa o ruchu drogowym, a szczególnie kwestia przejść dla pieszych, pojawiło się dużo dodatkowych organów na rynku.

2 minuty temu, nie napisał(a):

czytanego nie rozumie? 

Nieeeee nie rozumie. Trza mi jaki obrazek pokazać, może do mnie dotrze.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Nooooo jak skąd? Po reformie przepisów prawa o ruchu drogowym, a szczególnie kwestia przejść dla pieszych, pojawiło się dużo dodatkowych organów na rynku.

My, "dawcy" motocykliści też niedługo wyjeżdżamy na drogi, tylko tu jest pewien problem, bo podobno wnętrzności rzadko kiedy do czegoś się nadają ;) Zazwyczaj w środku jest mielonka ... xD 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Zazwyczaj w środku jest mielonka ... xD 

Abo Wy, to takie wredne jesteśta że nawet swoich wnętrzności nie zachowacie dla bliźniego. Wstyd.

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

się nie zwraca i nigdy nie ma szans zwrócić

jak za starej komuny "nie ważne co ile kosztowało ważne że działało" :) , same panele w sumie powinny kosztować 1/3 tego co w programach z dotacjami bo tyle kosztuja jak sobie sam kupisz i zamontujesz wiec dotacja nie mogła wynosić 50% tylko wyciagnięto do 80% tylko w tym sustemie nie przewidziano jednego , myslano że dorrzuca dotacje i kupią drogie niemieckie panele a tu niespodzianka i firmy kupiły tanie panele z Chin i zgarneły dotacje , zamiast zarobić helmut zarobił janusz :) , podobnie było z pompami ciepła .

Opublikowano
6 minut temu, marks50 napisał(a):

Tusk sie mści za ten pozew na 16 mln

Aleee jak TVNowi koncesji dać nie chcieli, to Tusk bronił amerykańskiego interesu.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Abo Wy, to takie wredne jesteśta że nawet swoich wnętrzności nie zachowacie dla bliźniego. Wstyd.

No, tak, jakoś, wiesz xD jak jest wypadek motocyklisty z skutkiem to rzadko kiedy coś się nadaje, dlatego dziwi mnie ta nazwa "dawcy" ;) 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Nieeeee nie rozumie. Trza mi jaki obrazek pokazać, może do mnie dotrze.

Bartłomiej Sienkiewicz:

...."Dla mnie jako Polaka wsparcie platformy X dla AfD już jest aktem agresji wobec mojego kraju...."

pakuj się, musisz bronić tuska przez złowrogim trumpem :D 

---------------------------

10 minut temu, mirro napisał(a):

Po reformie przepisów prawa o ruchu drogowym, a szczególnie kwestia przejść dla pieszych, pojawiło się dużo dodatkowych organów na rynku.

a te brednie to skąd masz? z tvn czy sam wymyśliłeś?

Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał(a):

jak za starej komuny "nie ważne co ile kosztowało ważne że działało" :) , same panele w sumie powinny kosztować 1/3 tego co w programach z dotacjami bo tyle kosztuja jak sobie sam kupisz i zamontujesz wiec dotacja nie mogła wynosić 50% tylko wyciagnięto do 80% tylko w tym sustemie nie przewidziano jednego , myslano że dorrzuca dotacje i kupią drogie niemieckie panele a tu niespodzianka i firmy kupiły tanie panele z Chin i zgarneły dotacje , zamiast zarobić helmut zarobił janusz :) , podobnie było z pompami ciepła .

ciekawe ile w hurcie loco fabryka w Chinach kosztują?
w miarę doskonalenia technologii panele bedą jeszcze długo taniały bo to do tej pory to nadal jeszcze i marża od nowości no i moda wywindowała popyt i jeszcze rynek fotowoltaiki nie wszedł w fazę wysycenia
przynajmniej w.g mojej oceny

Opublikowano

Mało kto wie że trupa organy się nie nadają , zawsze musza być pobrane od żywego człowieka , jak ktos kajtnął na pasach to tam nawet nerka sie nie nada , organy zawsze musza byc pobrane od żywego więc albo musi być śmierć kliniczna czyli skasowana głowa albo eutanazja -innego wyjścia nie ma . Do tego zgodność itd. to przeszczepy zazwyczaj utrzymują się na stałym poziomie ale u nas po mimo słabej służby zdrowia wzrost przeszczepów - cuda panie cuda/ ale lekarze robia co moga jak z tym typem co chcieli na przeszczepy ale żona kochała męża i nie pozwoliła i dzis żyją szczęśliwie . Dziś trafiasz do szpitala i wystarczy by była zgodność DNA gdzieś na świecie bardzo bogtego pier... dziela i zawsze możesz przejść na drugą stronę :)

4 minuty temu, dysydent napisał(a):

ciekawe ile w hurcie loco fabryka w Chinach kosztują?

Doś tanie , jak kupywać same wafle to jeszcze taniej ale mnie ta technologia jakoś nie rajcuje , falowniki itd.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, nie napisał(a):

a te brednie to skąd masz? z tvn czy sam wymyśliłeś?

Zródło: https://www.otomoto.pl/news/uwazaj-na-pieszych-coraz-wiecej-wypadkow-na-pasach Jak zwykle wspaniałe PiSowskie reformy nic nie zmieniły ... Na liczbę wypadków śmiertelnych pewnie większy wpływ miał wzrost stawek mandatów co ograniczyło pewnie prędkość pojazdów ... To pewnie dużo lepiej wpłynęło na liczbę wypadków https://mtu24.pl/nowy-taryfikator-mandatow-2022-punkty-karne-i-zmiany-od-wrzesnia/

Niepokojące jest jednak inne zjawisko. 2017 r. był rekordowy pod względem wypadków na pasach (odnotowano 4091 zdarzenia), lecz później obserwowany był systematyczny spadek liczby zdarzeń, aż do 2021 r., kiedy drogówka odnotowała ich – 2349. To właśnie tego roku wprowadzono nowe prawo, które dało niemal bezwzględne pierwszeństwa dla pieszego znajdującego się na zebrze. Efekt jest taki, że w 2022 r. nastąpił wzrost liczby wypadków. Było ich 2463. Również w ubiegłym roku ponownie odnotowano więcej zdarzeń – aż 2684. Warto zauważyć, że w tym czasie ogólna liczba wypadków, zabitych i rannych – spadła.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał(a):

mnie zablokowala wojtowa z pis-u .za zadawanie trudnych pytan..oczywiscie nie bylem jedynym.

po twoich durnych pytaniach i wiedzy to mnie nie zaskoczyłeś . 

20 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kiedy myślisz, że TV Republika osiągnęła szczyt absurdu i gorzej być nie może, ale wchodzi Kłeczek i się okazuje że jednak się da xD

https://kultura.onet.pl/telewizja/porwany-marcin-romanowski-w-programie-tv-republika-komus-tam-odbilo/hvnmmtm

kiedy nie czytasz co w tekście jest napisane ..  co ma wspólnego z tym republika prawicowe media Węgier to republika ?    

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Kiedy nie czytasz co w tekście jest napisane ..  co ma wspólnego z tym republika prawicowe media Węgier to republika ?    

Przecież to ustawka Kleczka, sztuczne ślady pobicia, i to wszystko żeby wciskać te debilizmy widzom ZaRublika.tv

Opublikowano

na interii pisze ze to Węgry ich media  zaraz ci poszukam  

"Jeśli nasz rodak został za granicą porwany i jest torturowany, to czy nie trzeba, aby wysłać ekipy ratowniczej, aby go uwolniła i sprowadziła do kraju?" - pyta na platformie X minister spraw zagranicznych Radsław Sikorski. Wpis został opatrzony zdjęciem z poszukiwanym listem gończym Marcinem Romanowskim. Na twarzy polityka PiS widoczne są siniaki. Przebywający na Węgrzech były minister sprawiedliwości nie został jednak pobity, tylko udzielił wywiadu jednej z prawicowych telewizji.
Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-nagrali-porwanie-romanowskiego-sikorski-pyta-o-ekipe-ratowni,nId,7895848#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Już ponad 24h a nie ma pokoju w Ukrainie ... Oszukał Cię ten twój idol wysmarowany samoopalaczem ...

Nie zmieniaj tematu nic to ci nie da d*pa się pali .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Nie zmieniaj tematu nic to ci nie da d*pa się pali .

Ale mnie nie interesują jakieś twoje głupie filmiki ...

Jak tam nowe Jersualem za naszą wschodnią granicą ??