Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli ja bym nie miała kojca to nie chciałabym wiedzieć co by było gdyby na terenie obca osoba podniosła na mnie rękę nawet nie umyślnie 

No ciekawie to napisałaś....

Aż se wyobraziłem cię w kojcu...🤭

• Haha 1
Opublikowano

Panowie i Panie poradzicie?  Bo tu Was najwięcej, a temat jakby nie było polityczny.

Właściciel pola które dzierżawie przepisał grunty na swoje dziecko. Brałem dopłaty to tego pola, akcyze itp. dzierżawa była na gębę od roku, za psi grosz. 

W akcie notarialnym wyczytali zapis, że młody przez 5 lat nie może oddać w posiadanie tych kawałków, art. 2b ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego, ale młody mieszka w Warszawie i za grona nie chce gospodarzyć, nie ma nawet konta w ARiMR i mieć nie chce. Chcą żebym to uprawiał, ale sami się boją co teraz. 

Mogę zgłaszać to pole dalej do ARiMR na  siebie czy KOWR to sprawdza? Co tu robić? 

Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/zatrudnienie-w-armii-i-edukacji-maskuje-bezrobocie-mezczyzni-zwalniani-kobiety/hv6wjer

15 godzin temu, jarecki napisał(a):

Jestesmy rolnikami wiec mieszkamy na wsi gdzie wymiana powietrza jest dobra , obecnie nawet jak się idzie chodnikiem w miescie a na ulicy jest korek to można przejść a kilka lat temu jak stałem w korku pod warszawa to nie dało sie szyby otworzyc bo pełno dymu , w sumie to jestem za strefami czystego ruchu w centrach miast 

ale zeby to stwierdzic to trzeba jezdzic do miast.

a ci co sa przeciw ekologii na wsiach mieszkaj gdzie ruchu samochodyw znikomy a dom od domu daleko.

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

DK50 to jest dramat ...

Ale ja nie chcę karać na siłę, jak ktoś się umie dostosować do zasad to nawet nie zauważy zmian taryfikatora .... 

Jak gdzieś w lesie Yamahę przegonisz i przyjebiesz w drzewo to Twój problem, a nie dziecka którego nie zauważyłeś na pasach ...

jechales  kiedys 44 ?? gdy na nia wjezdzam to na starcie krzyz z kaskiem .

13 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No naprawdę to było ...

Wiem że litwin, bo później sobie go dogoniłem...

W chwili jak stałem za innymi i wyprzedzał...żem nie wiedział ..

ze swojego kraju przyzwyczajenia..

drogi puste ,wsi malo ,ludzi jeszcze mniej wiec jazda.

48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie mają już się czym zajmować. Jeśli ktoś dzwoni aby Animalsi pomogli zwierzakowi to mają w większości przypadkach 4 literach a teraz znaleźli się chojracy którzy chcą zmienić świat na leprze. Powinni zacząć robić to co do nich należy czyli pilnować aby państwo się nie rozpadło a nie myśleć czym tu zająć obywateli aby odwrócić ich uwagę od spraw ważnych 

taa animalski maja w d*pie ....

27 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ciekawie to napisałaś....

Aż se wyobraziłem cię w kojcu...🤭

bardziej kaganiec i smycz i na pieska 🤣

Edytowane przez jacus
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/zatrudnienie-w-armii-i-edukacji-maskuje-bezrobocie-mezczyzni-zwalniani-kobiety/hv6wjer

ale zeby to stwierdzic to trzeba jezdzic do miast.

a ci co sa przeciw ekologii na wsiach mieszkaj gdzie ruchu samochodyw znikomy a dom od domu daleko.

jechales  kiedys 44 ?? gdy na nia wjezdzam to na starcie krzyz z kaskiem .

ze swojego kraju przyzwyczajenia..

drogi puste ,wsi malo ,ludzi jeszcze mniej wiec jazda.

taa animalski maja w d*pie ....

Teraz Jacusiu wyszło jak lubisz najbardziej aby ci robić dobrze. Nareście przyznałeś się do tego 

Opublikowano
17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Teraz Jacusiu wyszło jak lubisz najbardziej aby ci robić dobrze. Nareście przyznałeś się do tego 

zapomnialem ze powinno ci sie zalozyc te smieszne buciki  w ktorych psy chodza- bo jakbys taka lapa chcial mi zrobic dobrze to brrr...🤣

gdzies wyliczyli ze na panstwowym i samorzadowym i jego okolicach pracuje ponad 30 % zatrudnionych.

Opublikowano
29 minut temu, ravoj napisał(a):

Panowie i Panie poradzicie?  Bo tu Was najwięcej, a temat jakby nie było polityczny.

Właściciel pola które dzierżawie przepisał grunty na swoje dziecko. Brałem dopłaty to tego pola, akcyze itp. dzierżawa była na gębę od roku, za psi grosz. 

W akcie notarialnym wyczytali zapis, że młody przez 5 lat nie może oddać w posiadanie tych kawałków, art. 2b ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego, ale młody mieszka w Warszawie i za grona nie chce gospodarzyć, nie ma nawet konta w ARiMR i mieć nie chce. Chcą żebym to uprawiał, ale sami się boją co teraz. 

Mogę zgłaszać to pole dalej do ARiMR na  siebie czy KOWR to sprawdza? Co tu robić? 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.praworolne.info/dzialka-rolna-w-darowiznie-a-obowiazki-wlasciciela-co-zrobic-z-trwajaca-dzierzawa-725-material.html&ved=2ahUKEwis4Ivdt_iPAxV4HhAIHapSGdcQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw3gI8XywjiMZS3Kz6kM3Ry0

Powinno pomóc.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Pomogło, dziękować, doczytałem też ustawę, KOWR ma obowiązek kontrolować i albo młody uzyska zgodę KOWR na dzierżawę albo zakłada konto w ARiMR i zbiera faktury bo inaczej KOWR może przejąć grunty 

Edytowane przez ravoj
Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał(a):

gdzies wyliczyli ze na panstwowym i samorzadowym i jego okolicach pracuje ponad 30 % zatrudnionych.

Tu masz rację.

Nauczyciel, policjant, strażak  pełni rolę społeczną i muszą być dobrze opłacani.

Urzędnicy tworzą burdel prawny i jednocześnie utrzymują ten burdel w jakichś zamierzonych granicach. Można by pewno przydatność wielu zrewidować.

Ale są też etaty takie jak Twój, które są przechowalnią dla rodziny , znajomych. Nic nie wnoszą a stanowią jedynie olbrzymie obciążenie dla podatnika. To nie tylko etat ale szereg sponsorowanych wycieczek krajowych i zagranicznych. Czy nam to służy? Czy taki przeciętniak jak ty przyczynia się do pozytywnego odbioru turysty z Polski?  Pewno opinie byłyby podzielone w zależności kogo pytamy, podatnika czy sprawcę  drenażu portfela tegoż podatnika.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Tu masz rację.

Nauczyciel, policjant, strażak  pełni rolę społeczną i muszą być dobrze opłacani.

Urzędnicy tworzą burdel prawny i jednocześnie utrzymują ten burdel w jakichś zamierzonych granicach. Można by pewno przydatność wielu zrewidować.

Ale są też etaty takie jak Twój, które są przechowalnią dla rodziny , znajomych. Nic nie wnoszą a stanowią jedynie olbrzymie obciążenie dla podatnika. To nie tylko etat ale szereg sponsorowanych wycieczek krajowych i zagranicznych. Czy nam to służy? Czy taki przeciętniak jak ty przyczynia się do pozytywnego odbioru turysty z Polski?  Pewno opinie byłyby podzielone w zależności kogo pytamy, podatnika czy sprawcę  drenażu portfela tegoż podatnika.

ee zartujesz chyba z mojej rodziny to tylko z 4 pracuje na prawie 100 . jedna poszla na emeryture.

za to winnej na 10 polowa to moja rodzina 🤣

ty nie masz nawet pojecia co robie..

kto mi te wycieczki sponsoruje ?? zapytam z ciekawosci ??

moze ty masz jakies dojscia i zamiast sam placic bym sie zalapal na jakis sponsoring ??

to nie urzednicy tworza przepisy ..

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, jacus napisał(a):

to nie urzednicy tworza przepisy ..

i to etatowi
a te posły i senatory z z randomowej łapanki wyborczej to Ty wierzysz że rozumieją coś z tego prawnego bełkotu za którym jedyna ich rola to trzy opcje czwarta nieobecność? - tak, nie , zwisa mi i nie jestem na głosowaniu albo w najlepszym wypadku - rozumiem co nieco i wszystko jedno czy przejdzie czy nie to i tak nic nie zmieni czyli się wstrzymuję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

Uuuuuu jacuś, Ty perwerze jeden. Tobie się 99-ta Twarz Greya widzę marzy.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

@hubertuss pytanie do ciebie. Kojarzysz te panie? Były na oddziale?

https://www.facebook.com/share/r/1CYHUAEuMv/

I wy się dziwicie, że was ciemnota nazywają i że pokazują to badania socjologiczne. Przecież gamoniu to jest zmontowane z dwóch różnych sytuacji. Ty mi wyjeżdżasz z tą Choroszczą a sam nie wiesz co cię spotka w życiu. A tam są różne oddziały,  więc lepiej nie kuś losu i tak się nie nabijaj z tego szpitala i ludzi którzy tam trafili. Bo zajmując się takimi bzdurami sam wyglądasz już teraz na upośledzonego. A przynajmniej mocno sfrustrowanego.

PS jak zapewne wiesz w tym szpitalu najwięcej chorych głosuje na pis. Więc jako wyborca tej partii masz już teraz statystyczne szanse szybciej tam trafić niż ja. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

ktoś za to zapłaci jak nie nasze dzieci to wnuki , obecnie koszt obsługi długu to 75 mld zł czyli około 15 % przychodów budżtowych bo on wynosi 630 mld zł 

Kogo to  obchodzi kto będzie  spłacał . Młodzi mają wyjebane na dług publiczny a ich dzieci - jeśli będą mieli tym bardziej . Czyń swoje aby było tobie dobrze i twej rodzinie miej  wyjebane na społeczność . Bierz co dają nie odpychaj od siebie niczego tym bardziej jak za darmo .   Trzymaj się zasady że mało masz . Dla przykładu żebyś miał 3 wiadra i dawali jeszcze 3 za darmo bierz i powiadaj mało mam .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano

młodzi nie mają wyjebanego na dług , może na wioskach nikogo to nie obchodzi ale w miastach spora część młodzieży interesuje się co się dzieje w Polsce , 

24 minuty temu, galan99 napisał(a):

Młodzi mają wyjebane na dług publiczny

nawet niewiem jak to ująć bo PIS wygrał wybory do parlamentu ale spora grupa mlodych w rozmowach jako argument nie głosowania na pis podawała rozkradanie państwa 

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał(a):

młodzi nie mają wyjebanego na dług , może na wioskach nikogo to nie obchodzi ale w miastach spora część młodzieży interesuje się co się dzieje w Polsce , 

nawet niewiem jak to ująć bo PIS wygrał wybory do parlamentu ale spora grupa mlodych w rozmowach jako argument nie głosowania na pis podawała rozkradanie państwa 

No to teraz chyba się zdziwili 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Czym się mieli zdziwić te setki milionów co kradli ludzie pisu do tego co teraz to obecni to są cieniasy. W pisie Szumowski Szopa Obajtek Kuśnierowski czy ten co na Węgrzech to z osobna robili normę za kilka poprzednich rządów. Młodzież wcale nie jest taka głupia jak się tu kilku głupkom wydaje. Tylko czasy mają inne priorytety i zainteresowania. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Tylko czasy mają inne priorytety i zainteresowania. 

A ja myślałem że ściganie PiSu jest dalej w modzie. A tu nie.