Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

swiry nie macie innych zajec od rana do nocy ??

moze  snieg odmiatac ?? gdzies na sybeiri nie brakuje ,pojedziecie z onucami .jak to dawniej w priwislanskim k-raju bywalo na leczenie klimatyczne , sanatoria na kolymie czekaja na was.

tamci jechali przymusowo a wy z ochotniczo powinniscie..

jako pozyteczni idioci jestescie do niczego 😂

9 godzin temu, mirro napisał(a):

Ja nie znaju, Ja w Priwislanskim Kraju żywu. Po etpmu ja durnowat.🤣

masz racje .nie znasz sie na wojsku ani na warzywach-tak twierdza twoi koledzy z lubelskiego 😂

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zamień to słowo na Kraków xD 

jak dla ciebie to najbardziej pasowalby gdansk.

9 godzin temu, witejus napisał(a):

Jeśli popatrzeć z niemieckiej granicy , to ty jesteś z dalekiego wschodu, tak że twoja głupota przewyższa wszystkie .

za to cywiizacja latajacych siekier i scyzorykow jest hen przed niemcami..

9 godzin temu, racyl napisał(a):

Jeszcze do wczoraj te same media twierdziły że dron ze styropianu i dykty rozwalił dom i zaprzeczały by białoruś ostrzegła o zbliżających sie dronach 😄

Gorsi są ci co wierzą we wszystko co przeczytają i obejrzą 😄

chyba wtedy gdy o tym pisaly za duza dawke lekarstw wziales i pare dni na chaju przespales

8 godzin temu, dysydent napisał(a):

a skąd Ty to wiesz? po za trybuną ludu częstą za komuny w sraczach zamiast papieru toaletowego pozostałych tytułów na oczy nie widziałem a z resztą wtedy byłem w wieku czytelników "Świata Młodych" i nawet dużymi literami napisałem za komiksy Papcia Chmiela od Tytusa Romka i Atomka które choć śmierdziały komuszym dydaktyzmem to były jak na tamten czas nośnikiem względnie strawnego humoru a już Kajko i Kokosz Janusza Christy był komiksem niosącym humor uniwersalny i wolny od politycznej poprawności która znów powraca no ale osobowość Twórcy kształtowała się w domu AKowca to musiał mieć szersze horyzonty niż współcześni bo musiał wiedzieć o czym można w domu a o czym po za w tamtej rzeczywistości i akurat ja to doskonale rozumiem bo miałem układ podobny

Gów.o wiesz i tyle Ci powiem i to nawet nie wszystkie gów.a Ci znane a jedynie te z własnej kloaki insynuacji i oczczerstw które wydają Ci się śmieszne a są tylko żałosne tak jak żałosne jest poczucie humoru Twoich idoli germanów austriackich czy niemieckich
nieprzypadkiem reszta planety która miała styczność z niemieckim humorem określa go mianem - kloaczny :P

ja to wolalem ostatnia strone razem .

jedno mnie ciekawi -jak czlowiekz twoja wiedza i umiejetnosciami  zostal tym czym zosta ?? tesla sie klania czy co ??

8 godzin temu, dysydent napisał(a):

a zonk

znalazłem
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Carl_Ludwig_Frommel_-_Heidelberg_bei_Sonnenuntergang_-_588_-_Staatliche_Kunsthalle_Karlsruhe.jpg

Carl_Ludwig_Frommel_-_Heidelberg_bei_Son

czyli jednak może i lanszaftowaty ale o wartości dokumentalnej, kronikarsko jednak i artystycznej co nawet z zawiścią muszę przyznać bo germańskiego twórcy to malowidło ;)

jesli niemiec wynalazl druk [w uproszczeniu]to po co czytales  ksiazki i gazety ??

jak tak mozna ??  jakis gutenberg czy jakos tak a ty korzystasz z jego wynalazku...

o innej nacji co wynalaza komputery i internet to juz nie wspomne, bo to da ciebie i innych podwojna hanba 😂

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

masz racje .nie znasz sie na wojsku ani na warzywach-tak twierdza twoi koledzy z lubelskiego 😂

10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak jest z tego jaki piniondz, to znać się nie muszę. O ile im to humor poprawia, to niech tak zostanie,😂

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ile miliardów reparacji Nawrocki załatwił w Berlinie ??

jakich miliardów
nawet ten obrazek tego Frommela to Niemcy na tło reprodukcję powiesili bo oryginał w czeluściach muzeum w Karlsruhe i pewnie jak by o ten landszaft poprosił to by i Steinmeier Mu pozwolił zdjąć ze ściany i se wziąć, to by pozwolił

Jankesom śmiertelnie zagraża konsolidacja Europy i Azji gospodarcza i mieszanie prowojenne jest im na rękę i im wsio ryba czy nowy jedwabny szlak storpeduje wojna na polsko białoruskiej granicy czy polsko niemieckiej byle była jakakolwiek to oni będą węzłem gospodarczym planety nadal a EurAzja będzie się kolejny raz trzaskać
natrafiłem taki propagandowy sondaż
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-czy-nato-pomoze-polsce-w-razie-ataku-rosji-nowy-sondaz,nId,22418949

pytanie niepełne bo należało dopisać na końcu słowo - "skutecznie" choć i tak jakoś mało wiarygodnie wygląda wynik tego sondażu z którego wynika że Polskę zamieszkuje 67% permanentnych głupców którzy nie znają Historii

ani nam nikt pomoże skutecznie przeciwko kacapom a tym bardziej przeciwko szkopom a i tym kacapom i szkopom zdało by się wytłumaczyć że jedziemy tu wszyscy na jednym wózku który lada moment uda się jankesom wykoleić i to kolejny już raz tylko że tego ani Tusk ni Nawrocki nie mają żadnych predyspozycji na takiego tłumacza

Godzinę temu, marks50 napisał(a):

No raczej austryjak go nie namalował 

po dwóch godzinach dopiero załapałem o którego austriaka Ci chodziło i wiesz co?
ten zamek między Nawrockim a tym .... zapomniałem (wyżej jest tylko mi z kadru wyszło i nie chce mi się przewijać dla jakiegoś szkopskiego....) niemieckim kacykiem to jak najbardziej w konwencji "adolkowych" landszaftów i czyżby jakaś niemiecka aluzja
no czy nie w podonej konwencji?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Malarstwo_Adolfa_Hitlera#/media/Plik:Adolf_Hitler_-_Schloss_Neuschwanstein.jpg

;)

no dobra; ten hitlerowy to już esencjalny kicz i prymityw bo tamto ma swój klimat i nawet urokliwy jakiś realizm no ale cały czas te zamki i pejzażowe tło

hyhy disney. Zamek śpiącej królewny. Tam można wliźć.

Opublikowano
45 minut temu, jacus napisał(a):

swiry nie macie innych zajec od rana do nocy ??

moze  snieg odmiatac ?? gdzies na sybeiri nie brakuje ,pojedziecie z onucami .jak to dawniej w priwislanskim k-raju bywalo na leczenie klimatyczne , sanatoria na kolymie czekaja na was.

tamci jechali przymusowo a wy z ochotniczo powinniscie..

jako pozyteczni idioci jestescie do niczego 😂

jak dla ciebie to najbardziej pasowalby gdansk.

za to cywiizacja latajacych siekier i scyzorykow jest hen przed niemcami..

chyba wtedy gdy o tym pisaly za duza dawke lekarstw wziales i pare dni na chaju przespales

ja to wolalem ostatnia strone razem .

jedno mnie ciekawi -jak czlowiekz twoja wiedza i umiejetnosciami  zostal tym czym zosta ?? tesla sie klania czy co ??

jesli niemiec wynalazl druk [w uproszczeniu]to po co czytales  ksiazki i gazety ??

jak tak mozna ??  jakis gutenberg czy jakos tak a ty korzystasz z jego wynalazku...

o innej nacji co wynalaza komputery i internet to juz nie wspomne, bo to da ciebie i innych podwojna hanba 😂

Skąd ci się te fantazję biorą ?

Może warto pójść i się przebadać ?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał(a):

o widzisz
można z sensownym argumentem? można a nie jakieś z d wzięte ... a z resztą sam doskonale wiesz tylko gruubo nadużywasz prymitywnych metod prowokacji

no właśnie - nacja Gutenberga, luterańskiej reformacji (to małymi literami bo tylko jak na owe czasy to był postęp) nacja w wielu kwestiach spadkobiercy rzymskiej cywilizacji i wielu innych pozytywnych cech sprzed bismarcka właśnie tym bismarckiem stacza się w pierwsze cyborgi beznamiętne jakie ludzkość wynalazła a dalej po bismarcku jest już tylko gorzej i obecnie to tylko cień i to negatywny tego na co się powołujesz

o tych co komputery wynaleźli Zychowicz co nieco w podobnym tonie Którego wyżej... jeśli hańbą nazywasz analityczną ocenę miary degeneracji niemców to jak nazwiesz upadek Żydów izraelskich którzy jota w jotę zaczynają naśladować swych własnych hitlerowskich oprawców z leninowsko stalinowskimi wzorcami jeszcze może nie doszli u siebie do takiej perfekcji w jakiej ich przodkowie byli wówczas w sowieckiej rosji ale nieźle im idzie i już są na etapie wczesnego lenina tylko z własnymi modyfikacjami - nazistowsko nacjonalistycznymi

Wiedza? o kto Ci nawciskał głupot że ona tylko dobra? Wiedza jest tylko narzędziem którego można używać do realizacji dowolnie wybranych celów; wszystkich możliwych i szczytnych i potwornych a nastają czasy gdzie tylko te potworne mają popyt i ja to tylko pokazuję jak i własnej wiedzy luki iż nie wiem jak, kogo i do czego to doprowadzi bo z tej wiedzy jednoznacznie wynika że obiektywnie z punktu wiedzy zawsze wygrywa lepszy tylko rzadko kiedy ten punkt jest zgodny z ludzką etyką nawet u tak "szlachetnych" nacji jaką dla Ciebie jest szczególnie jedna z konaru germańskich

Olszewski tlen wynalazł i wszyscy z Niemcami włącznie winni "reparacje patentowe"  za oddychanie płacić nacji z której się wywodził? ;) xD

pogoda się robi i mogę nie odpowiedzieć na ew dalsze ... zaczepki ale tu to tylko hyde park to nikt tu nic nie musi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

ONZ: międzynarodowa komisja śledcza orzekła, że Izrael dokonuje ludobójstwa w Strefie Gazy

i co? ......i jajco

rosja zajęła 20% terytorium ukraini

i co? ..... i jajco

ale za wszystko przyjdzie czas zapłaty

no chyba że ja mam rację w kwestii sprawiedliwości jako to ona  NIE ISTNIEJE

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał(a):

Zapłata po wiekach, tylko ofiarom i sprawcom to zwisa i powiewa.

zapłata w sensie kary dla oprawców lub ich następców, tego, że ich działanie okażą się zgubne dla ich przyszłości

chyba, że 

2 godziny temu, dysydent napisał(a):

sprawiedliwości jako to ona  NIE ISTNIEJE

ogólnie to chyba masz rację, ale czasami karząca ręka sprawiedliwości ukazuje się

Opublikowano
dysydent napisał:

9 godzin temu, nie napisał(a):

ONZ: międzynarodowa komisja śledcza orzekła, że Izrael dokonuje ludobójstwa w Strefie Gazy

i co? ......i jajco

rosja zajęła 20% terytorium ukraini

i co? ..... i jajco

ale za wszystko przyjdzie czas zapłaty

no chyba że ja mam rację w kwestii sprawiedliwości jako to ona  NIE ISTNIEJE

Jak to nie istnieje? Oczywiście ze istnieje. Jest jak dupa... Poza tym gdyby nie istniała to PiS stracił by sens bo co by z niego zostało? Prawo i ? Xuj? Ale to jest właśnie nauczka na przyszłość - jak idziecie do sądu to nie po sprawiedliwość. Temida jest ślepa i największe zadanie to zagiąć sędziego we własną stronę.

Opublikowano

W normalnym kraju kilka osób już by nie było na stanowiskach na których u nas dalej są. Już nawet kłamanie w żywe oczy społeczeństwa im nie wychodzi.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, racyl napisał(a):

image.jpeg

A screenshot of a news article from Prokuratury, featuring the Polish eagle logo and European Union flag. The text reads "Akt oskarżenia za naruszenie zasad użycia broni palnej oraz oddanie strzałów w kierunku migrantów, funkcjonariusze Straży Granicznej i żołnierze Wojska Polskiego" with a date of 12.06.2025.

pod czyimi rządami to się zadziało?

zakłamany niemiecki kundlu 🤮🤮

najpodlejszy polski?? polityk od 1990 roku, powinien gnić w więzieniu a nie być premierem

Opublikowano
racyl napisał:

W normalnym kraju kilka osób już by nie było na stanowiskach na których u nas dalej są. Już nawet kłamanie w żywe oczy społeczeństwa im nie wychodzi.

Czyli co? Racyl? Najlepiej nic nie badać i nic nie sprawdzać? Nieraz potrzeba czasu. Bo przyzwoitym można okazać się w każdym momencie. Jeżeli w wyniku nalotu podjęto środki zaradcze a efektem całej sytuacji jest zużycie rakiet, paliwa, samolotu i zmęczenie pilota i rozpizgany dom to są to koszty operacji. Wyobraź sobie, że teoretycznie KBKAK strzela na odległość 4,3 km. Jest to ogień pośredni niemożliwy do zrealizowania natomiast ta ofległość musi być brana pod uwagę przy ostrzeliwaniu celów "w górę". Gdyby nawet użyć do zestrzeliwania ruskich dronów broni strzeleckiej z tradycyjną amunicją zasięg rażenia może wynosić ponad 10 km. Dlatego są syreny alarmowe, alarmy rcb. Aby ludzie siedzieli w schronieniach i nie łazili po dworzu patrzeć: "ooo ale yebło wzięło".

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Krytyczna sytuacja w NFZ. Czy zabraknie pieniędzy na bieżące rozliczenia ze szpitalami?
Mimo kolejnych kroplówek finansowych od rządu, może zabraknąć ponad 2 mld zł w kasie NFZ na rozliczenie trzeciego kwartału z placówkami zdrowia. Sytuacja może powtarzać się w kolejnych kwartałach. Bez dolania przez rząd w tym roku łącznie ok. 8 dodatkowych miliardów złotych, rachunek NFZ przestanie się spinać, a to prosta droga do tego, by szpitale ograniczyły świadczenia dla pacjentów.

Uśmiechnijcie sie brygada! Heeeeej! Co tacy smutni jesteście?