Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

musze znaleźć jakas niszowa produkcje roslinna🤔 ugór? moze ugor z koniczyny? jakies male doplaty wpadna😂

radny w gminie - stały dochód, nic nie trzeba robić poza podnoszeniem ręki

• Haha 2
Opublikowano

A to , że Ukraina jest dla nas zagrożeniem. Buta Żeleńskiego i jego kumoterstwo z Niemcami i Francją nie jest takie jednoznaczne i obojętne dla Polski. Te drony nawet jeśli leciały z Rosji specjalnie nie były zestrzelone na Ukrainie, żeby wzbudzić nasz niepokój i wciągnąć nas do wojny. Choć nie wiadomo czy to nie prezent od Ukrainy.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tusk-pis-i-konfederacja-chca-zdjac-z-rosji-odpowiedzialnosc/2vks9zk?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

"Premier Donald Tusk we wpisie w serwisie X stwierdził, że w PiS i Konfederacji trwa próba zdjęcia z Rosji odpowiedzialność za atak 10 września."

Chłopie; te dwie partyjki jakiejś ... no banany tutaj nie rosną - kartoflano buraczanej kolonii niemiecko jankeskiej to pikuś, Masz dużo większy problem bo to samo robi trzecia partia - republikańska w USA pod rządami Twego imiennika i nic nie wskazuje że zamierzają przestać a tym nie podskoczysz bo te dwie pierwsze mają tylko cywilny elektorat który niewiele może tak naprawdę a jeszcze mniej potrafi, tamci zaś mają już tutaj swoje wojska i w razie co obiecują więcej a skoro ruskim za bardzo nie chcą "robić koło pióra" to zgadnijmy komu? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, racyl napisał(a):

Te drony nawet jeśli leciały z Rosji specjalnie nie były zestrzelone na Ukrainie, żeby wzbudzić nasz niepokój i wciągnąć nas do wojny. Choć nie wiadomo czy to nie prezent od Ukrainy.

Drony se lecą a Ukraina nie ma obowiązku ich zestrzeliwać przed naszą granicą.

To że wleca do nas z Ukrainy nie zmienia faktu że w dalszym ciągu są to drony rosyjskie.

To że wlatują, to może nawet dobrze, bo inaczej nigdy byśmy dupska nie ruszyli  w sprawie ich niszczenia a nawet zachowania ludności po ogłoszeniu alarmu.

Ukraina zestrzeliwuje drony które kierują się w ważne obiekty, ale jak widać nie ze wszystkimi se daje radę , bo tyle może zrobić ich opl.

Ukraina zanim coś zestrzeli przy naszej granicy, to sie kilka razy zastanowi a to zdaje sie efekt Przewodowa.

• Like 4
  • Haha 1
Opublikowano
Ukraińcy🇺🇦 chcieli odciąć rękę Polakowi🇵🇱 za patriotyczne tatuaże. Wyszli na wolność‼️🤬
Krzysztof, 31-letni kierowca ciężarówki, mąż i ojciec dwójki dzieci, 6 września 2025 r. został dotkliwie pobity na parkingu niedaleko Karlsruhe w Niemczech🇩🇪. Wracając spod prysznica, z widocznymi na przedramieniu patriotycznymi polskimi tatuażami, został zaatakowany.
Cios w tył głowy spowodował utratę przytomności. Gdy się ocknął, jego ręka dosłownie zwisała na kawałku skóry. Lekarze stwierdzili przecięcie żyły ramiennej, uszkodzenie mięśnia bicepsa i mięśnia ramiennego. Krzysztof przeszedł już pierwszą operację, a przed nim kolejne. Nie wiadomo, czy odzyska pełną sprawność i będzie mógł wrócić do pracy w zawodzie.
Sprawcami okazali się obywatele Ukrainy🇺🇦 zatrudnieni w polskiej firmie transportowej.
Zostali zatrzymani przez niemiecką policję, usłyszeli zarzuty, a następnie zwolnieni i wrócili do Polski🇵🇱.
Dziś Krzysztof walczy o zdrowie i przyszłość swojej rodziny. Dzieci pytają, dlaczego ojciec nie może ich już podnieść, a żona martwi się o codzienne utrzymanie. Tymczasem sprawcy wrócili do normalnego życia….
Pomożecie nagłośnić sprawę⁉️ 🤬
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, mirro napisał(a):

To że wleca do nas z Ukrainy nie zmienia faktu że w dalszym ciągu są to drony rosyjskie.

To że wlatują, to może nawet dobrze, bo inaczej nigdy byśmy dupska nie ruszyli  w sprawie ich niszczenia a nawet zachowania ludności po ogłoszeniu alarmu.

Ukraina zestrzeliwuje drony które kierują się w ważne obiekty, ale jak widać nie ze wszystkimi se daje radę , bo tyle może zrobić ich opl.

Ukraina zanim coś zestrzeli przy naszej granicy, to sie kilka razy zastanowi a to zdaje sie efekt Przewodowa.

Ale.ludziom papkę z mózgów zrobili ja pier**le 🤣

Opublikowano
32 minuty temu, mirro napisał(a):

Polska może strącać drony nad na terytorium Ukrainy zanim dolecą do Polski ?.

Ambasador Ukrainy w Polsce proponuje, by Polska strącała drony jeszcze nad Ukrainą .

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ambasador-ukrainy-w-polsce-proponuje-by-polska-strącała-drony-jeszcze-nad-ukrainą/ar-AA1MgWhS

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał(a):

Ale.ludziom papkę z mózgów zrobili ja pier**le 🤣

Ty @nie i jeszcze kilku innych jesteście tutaj tego najlepszym dowodem. Dlaczego bycie pisiorem przeważnie wiąże się z byciem ruską onucą?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej Tobie papkę zrobiła ruska propaganda ...

wszystko ruskie . tomasz to też ruskie imię 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Ty @nie i jeszcze kilku innych jesteście tutaj tego najlepszym dowodem. Dlaczego bycie pisiorem przeważnie wiąże się z byciem ruską onucą?

Jesteś naprawdę upośledzony 😄

Czy ja gdzieś pisałem, że dobrze jak ruskie bombardują ukrainę . czy ja gdzieś pisałem że dobrze jak giną ukraińcy z rąk ruskich

Opublikowano

Podatek doceni Polaków . Szukać ciąć wydatki by taniej produkować od Ukrainy od Ameryki i innych rynków .

Podatek ETS2, będący częścią unijnego Zielonego Ładu, ma znacząco wpłynąć na wydatki Polaków, szczególnie w sektorach budownictwa i transportu. Chociaż przewodnicząca Komisji Europejskiej, Ursula von der Leyen, ocenia postępy w Zielonym Ładzie jako "dobrą drogę", krytycy wskazują na potencjalne, negatywne skutki ekonomiczne dla gospodarstw domowych.

Będzie podatek ETS 2 na paliwa, ogrzewanie, budownictwo i transport. Będzie ograniczanie aut spalinowych .

https://www.farmer.pl/energia/oze/unijny-podatek-od-ogrzewania-i-paliw-przyklepany-przez-ursule-von-der-leyen,166192.html

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

no tak Фома😄

Może ty ruski agencie tak masz na imię ... Z daleka śmierdzi od Ciebie starą onucą ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, mirro napisał(a):

Drony mają to do siebie że sobie latają. Jest jesień i zaczeła się wędrówka dronów na lepsze miejsca do przezimowania.  Będą sobie latać po całej europie. Po prostu tak mają.