Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nawet Andrzej Duda u Rymanowskiego mówił że chcą nas wciągnąć od początku w wojnę. W Przewodowie też Rosjanie zabili dwóch Polaków?

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Nawet Andrzej Duda u Rymanowskiego mówił że chcą nas wciągnąć od początku w wojnę. W Przewodowie też Rosjanie zabili dwóch Polaków?

Ile Ci płacą ruskie onuce za udostępnienie konta ??

Opublikowano

Teraz, po kilku dniach, można powiedzieć wprost, że przy oporze conajmniej połowy społeczeństwa, które zauważa, że oficjalny przekaz rozjeżdża się w szczegółach i tak przepchnęli wszystko jak chcieli. Polscy żołnierze mają ponoć jechać na "szkolenie z zakresu obrony przed dronami", o raporcie NIK ws. działań podczas pandemii C19 mało kto usłyszał, umowa z Mercosurem też przeszła bez echa, a weto prezydenta i sama jego narracja też nagle odwróciła się diametralnie.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ile Ci płacą ruskie onuce za udostępnienie konta ??

Co ci sie nie zgadza w tym przewodowie ?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał(a):

Co ci sie nie zgadza w tym przewodowie ?

Racyl, weź ty se ci na uspokojenie, bo jak będę jechał na Osmolice to ci odwalę w chałupie taki armagedon że ci kury przestaną się nieść.

• Haha 2
  • Sad 1
Opublikowano

Jest dużo dezinformacji np z tym domem ze niby po burzy... Ale akurat jest to w interesie Ukrainy żeby wciągnąć jakiś kraj NATO do wojny. Nawet były Prezydent Duda powiedział w wywiadzie, jak wtedy spadała ta rakieta to Zełeński chciał żeby odrazu powiedzieć że to Rosyjska rakieta a była Ukraińska.

Opublikowano

Bzdury gadacie z tym wciąganiem do wojny. Nawet jakby wpakowali celowo Iskandera w środek Warszawy. Np. w muzeum sztuki nowoczesnej. 🙃🤪 to wojny byśmy się raczej wystrzegali. Mało to państw się ostrzelało i potem żadnych działań nie podjęli? To tak nie działa, że jeden strzał i wybuch wojny. 

Opublikowano (edytowane)

Pamiętaj że dezinformacja ma na celu ludzkią pomieszać w głowach. Tym bardziej w takim momencie. Jeśli duża część ludzi uwierzy w to co teraz się dzieje znaczy to że machina poszła w ruch. W dużej mierze Polacy są bardzo podatni na informacje które są im przekazywane przez różne nośniki medialne. Większość ich także nie umie dobrze wniosków wyciągać. To ich jest najważniejszy błąd. Rozsiewanie nieprawdy bardzo szybko płynie tylko że to robi wszystkim krzywdę. Później dochodzi do tego że jedna informacja może doprowadzić do tego że na granicy ludzie zaczną uciekać lub będą  zbierać prowiant  na wszelki wypadek. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

dysydent napisał:

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A że tak to widzisz....

No cóż....czasami medycyna jest bezsilna...

...tylko czemu poleca?

z psychoanalizy to ja cienki jestem i też nie wiem

3 minuty temu, mirro napisał(a):

A to z troski. 

oj i małej wiary też jestem i tego też "nie kupię"

Ee tam - może smaczne po prostu.

• Haha 1
Opublikowano

Duda Sam mówił że Ukraina i zachód wciągają do wojny,to jest prowokacja Ukrainy i Tuska,bo pan Karol Nawrocki prezydent 👍👏 Polak 🇵🇱 odmówił wysłania wojska na Ukrainę i tu się zaczęła prowokacja.

• Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

Rakieta za 2,5 miliona nie trafiła w styropianowego drona i jebła chłopu w chate.

Yyy to nie takie hop siup aby rakiecisko z samolotu odpalone 10 m nad ziemią pizło. Trzeba poczekać co wybadaja.

Opublikowano

No nie róbcie już sobie jaj. Albo jacyś Janusze na X,którzy twierdzą,że jeśli nie będziemy wszyscy myśleć i mówić jednym głosem pod dyktando mainstreamu, to będzie niebezpiecznie. Niebezpiecznie, to już jest. Bo wlqsny rząd nas sprzedał, zresztą nie pierwszy. Pierwszy wydałiliarsy na truciznę w zastrzyku, drugi chce wysłać na wojnę,żebyśmy ginęli za tych, ktorzy do nas w gości przyjechali. A jakiś Janusz na X mówi,że nie można się zastanawiać,skąd te drony, tylko iść na wojnę. I ginąć. Janusz na wojnę nie pójdzie, on jest wojownikiem słowa.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

@racylacyl a kto w ogóle chciał wysyłać wojsko do walk na Ukrainie, albo na Ukrainę w czasie wojny? Bo nawet Francja i inni mówili o wysłaniu wojsk ale po zakończeniu walk. Nie wcześniej. Zaś wam coś się uroiło z tym wysyłaniem na wojnę....

• Like 1
Opublikowano
racyl napisał:

Jest dużo dezinformacji np z tym domem ze niby po burzy... Ale akurat jest to w interesie Ukrainy żeby wciągnąć jakiś kraj NATO do wojny. Nawet były Prezydent Duda powiedział w wywiadzie, jak wtedy spadała ta rakieta to Zełeński chciał żeby odrazu powiedzieć że to Rosyjska rakieta a była Ukraińska.

Zawróć se na ręcznym i jak już Ci zejdzie ciśnienie to: plastik nadleciał z Białorusi a i już dawno wiadomo iz ta sprawa co prawda robi gnój ale przyczyną wojny nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

"— Nie będę nikogo tutaj bronił, ale [drony] zostały zestrzelone i [w związku z tym] wpadły w [polską] przestrzeń powietrzną. Nie powinny jednak znaleźć się tak blisko Polski"

no i co z takim zrobić co takie kretyństwa wygaduje?
wiem - zgłosić go putinowi o przyznanie jakiegoś medalu zasługi rosji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

no i co z takim zrobić co takie kretyństwa wygaduje?

A bo łon wie gdzie Polska leży? Może gdzie na drugim końcu Europy ją widzi?

Opublikowano
18 godzin temu, racyl napisał(a):

Polska ma samoloty wywiadowcze typu AWACS

A jeszcze ma ? czy udała urynie ? kupiony ostatnio saab jakoś nie lata a dziś w nocy latał po Polsce Australijski AWACS , monitorował teren przygraniczny , (przecież oni nawet nie są w NATO ) . Co robia w Polsce ??? Prowokacje ??? Chociaż obecnie wystartował i wyladował w Łasku .Można różnie insynuować ale skoro jesteśmy w NATO to co robią Kamgury w Polsce ?? Moja teoria jest taka że chcą do wojny wciagnąć Polskę a nie NATO , dlatego to Polacy maja jechcać na urynę niby to się szkolić :)  - do kraju w którym trwa wojna jadą na szkolenie - większej bzdury nie można usłyszeć .Za chwilę będsiemy szkolić na ukrainie snajperów ,kopaczy okopów , pancerniaków itd. a nawet jak sie wszystko rozkręci to nawet będziemy tam szkolić bohaterów pośmiertnie odznaczonych. NATO umywa ręce bo kacap powiedział jasno że żaden żołnierz NATO nie może być na ukrainie , więc nato krok do tyłu a na uryne wyślą Polaków i w razie czego powiedzą że nic o tym nie wiedzieli i to jest tylko Polska decyzja nie konsultowana z NATO a więc i art.5 nie moze być stosowane co do pomocy Polsce.