Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Ty wiesz najlepiej

On nic nie wie. Jest żałosny w swoich głupich domysłach. Za cienki z niego bólem aby coś zrozumieć. Nic tak bywa z niektórymi chłopami. 

Opublikowano
Desperado napisał:

Największym błędem była likwidacja zasadniczej służby wojskowej, toć to teraz są jakieś mamałygi, a nie potencjalni żołnierze.

Tego.. Jaka wartość wojaka po roku jest skoro normalne szkolenie trwa trzy?

Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Może sobie ucią palec wskazujący u prawej ręki 🤣

Za pieniądze jest się w stanie wszystko załatwić. Tylko trzeba wiedzieć do kogo iść. Tak było i będzie tego nie zmienimy nawet jeśli byśmy chcieli. 

Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Świetnie z waszej głupoty się bawię. Jeszcze trochę a okaże się zwierzęciem. Dalej tak do mówcie tylko że pamiętajcie jedno nie zdajecie sobie sprawy że cały czas ogrywa was kobieta. Żal na was tylko patrzyć. Uwielbiam jak się pocicie i próbujecie mi dopiec. Nigdy mi nie zabrania weny aby was ogrywać. 🤪

Przestań nazywać się kobietą, bo nabiorę jeszcze odrazy do kobiet.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Przestań nazywać się kobietą, bo nabiorę jeszcze odrazy do kobiet.

Taka z niego kobieta jak z Ciebie katolik xD 

I powiem Ci że taki katolik jak ty skutecznie powoduje u mnie odrazę do katolików xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał(a):

Tego.. Jaka wartość wojaka po roku jest skoro normalne szkolenie trwa trzy?

Problem jest inny a raczej rozpatrywać wartośc trza inaczej.  W czasach minionych, słusznie przeszłych cykl szkolenia szedł od pojedynczego żołnierza do ćwiczenia zgrywającego kompanię. Wartość pojedynczego żołnierza pozostaje taka sama, tylko zgrywanie drużyn, plutonów i kompanii trza brać troszkę inaczej. Oczywiście nie oznacza to że jest lepiej. Takim wyznacznikiem tego jak było jest dla mnie chwila kiedy trza było jechać do Iraku i w zasadzie to chcieliśmy jechać ale rdzennymi pododdziałami (przynajmniej piechota) ale od razu dostaliśmy szmatą po ryju i temat zrealizował sie na zasadzie doboru chętnych.

Opublikowano

Banki w Polsce w lipcu pierwszy raz zrobiły 5 mld zł zysku netto w jednym miesiącu.

teraz mogą, bo to nie pis łupi polaków (jak peowcy mówili dawnej) tylko banki :D 

Opublikowano (edytowane)

https://tvn24.pl/polska/szef-sztabu-generalnego-wp-wczoraj-doszlo-do-dwukrotnego-naruszenia-naszej-przestrzeni-powietrznej-st8631000

"zważyli, zmierzyli i kontrolowali" holenderskim efem trzydziestym piątym

no takiego kitu to tylko w tym sucharze szukać - kacap z Polakiem zachwalali swoje narodowe produkty gumowe
- u nas - chwali się kacap - niewidomemu wszczepili gumowe oczy i widzi
- a u nas jeden spadł z dziesiątego piętra a że był w gumofilcach ze Stomilu to go wybiło na dwudzieste i nic mu się nie stało tylko nie pozwala gumofilców zdjąć do badań laboratoryjnych- podbija Polak
- taa, a kto to widział? - kpi kacapek
- a ten wasz z gumowymi oczami

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał(a):

https://tvn24.pl/polska/szef-sztabu-generalnego-wp-wczoraj-doszlo-do-dwukrotnego-naruszenia-naszej-przestrzeni-powietrznej-st8631000

"zważyli, zmierzyli i kontrolowali" holenderskim efem trzydziestym piątym

no takiego kitu to tylko w tym sucharze szukać - kacap z Polakiem zachwalali swoje narodowe produkty gumowe
- u nas - chwali się kacap - niewidomemu wszczepili gumowe oczy i widzi
- a u nas jeden spadł z dziesiątego piętra a że był w gumofilcach ze Stomilu to go wybiło na dwudzieste - podbija Polak
- taa, a kto to widział? - kpi kacapek
- a ten wasz z gumowymi oczami

nie podali gdzie, ale u mnie wczoraj w nocy szyby się trzęsły kilka razy, jak na bardzo niskim pułapie coś sżło na dopalaczach między północą a 3:00 w nocy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

nie podali gdzie, ale u mnie wczoraj w nocy szyby się trzęsły kilka razy, jak na bardzo niskim pułapie coś sżło na dopalaczach między północą a 3:00 w nocy

helikopter w nocy u mnie też infradźwięki wywołał i szyb nie słyszałem ale szklanki na półce zadzwoniły, trza je porozstawiać by jedna drugiej nie dotykała bo mnie cholery obudziły
nie ma gorszego rozczarowania - słyszysz dźwięk szkła przez sen, budzisz się tylko po to by stwierdzić że puste :(

może to ten sam?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Rafał A. Ziemkiewicz

Taka ciekawostka - jak inflacja była wysoka (w całej Europie) to za inflację odpowiadał wyłącznie NBP czyli Glapiński. Ale jak jest niska to zasługa rządu czyli Tuska. Tefałeny i szpringery mają swoich odbiorców za kompletnych półmózgów? W sumie słusznie.

raczej po-łmózgów :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v