Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

prócz auta sprawnego kilka godzin za kierownicą trzeba posiedzieć 

Tylko jedziesz gdzie chcesz i kiedy chcesz, nie interesują Cię rozkłady jazdy czy to, że w tą okolicę jedzie jeden autobus dziennie ...

Opublikowano

Aby móc budować oparte o fundamenty prawdy i dobre relacje partnerstwo z naszym zachodnim sąsiadem, musimy w końcu załatwić kwestię reparacji od państwa niemieckiego, których jako prezydent Polski dla dobra wspólnego się jednoznacznie domagam - prezydent Karol Nawrocki.

👏 trzeba drążyć bez przerwy, nie mogą zaznać spokoju dopóki nie zapłacą za zniszczenia

Image

mordercy i złodzieje

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

Aby móc budować oparte o fundamenty prawdy i dobre relacje partnerstwo z naszym zachodnim sąsiadem, musimy w końcu załatwić kwestię reparacji od państwa niemieckiego, których jako prezydent Polski dla dobra wspólnego się jednoznacznie domagam - prezydent Karol Nawrocki.

👏 trzeba drążyć bez przerwy, nie mogą zaznać spokoju dopóki nie zapłacą za zniszczenia

Ile mld reparacji od Niemiec uzyskał PiSuar przez 8 lat swoich rządów ?? 

• Thanks 1
Opublikowano

19 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Ty se jaja robisz z tym pytaniem? Pis blokował to jak mógł do wybuchu wojny prawo było takie, że w PL nie dało się wiatrak a postawić a ty pytasz gdzie prąd.

kłamstwo

pokaż to prawo

W dniu 31.08.2025 o 10:15, hubertuss napisał(a):

Rezerwy gazu chyba już mamy wyjaśnione. Pis w 2017 roku zgodził się by te rezerwy mogły być przechowywane za granicą. 

kolejne kłamstwo

przepisy pozwalające na magazynowanie polskiego gazu w innych krajach są w tzw. ustawie magazynowej od 2011 roku

22 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Ciemnota. Nie umiemy zrobić mercedesa to mamy jeździć syrenką Pobudujmy linie wysokich prędkości puśćmy tam pociągi 250 km/h i nagle okaże się, że przez Łudź pociąg Warszawa Poznań jedzie tyle co ten prosto z PN do Wawy lub kilkanaście minut szybciej za podwójną cenę biletu. O gigantycznych kosztach budowy linii nie wspomnę. Tak właśnie żuje i rozumie pisowska ciemnota. Zapytać tylko po co ta ujnia rolnikom te kasę na te traktory już 20 lat daje powinni robić ursusami bo tak to tylko inni zarobią  A nie czekaj to rolnicy nie chcieli jeździć ursusem😄 tak jak pasażerowie nie zechcą płacić razy dwa za bilet i jechać przez Łudź do Poznania. Za dwa razy drożej w podobnym czasie. 

to tusk chce, na zlecenie niemców, zrobić kolej 350 zamiast 250 a głupki cieszą się, że miliardy zł trafią do niemiec zamiast do polski

21 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Poznań Warszawa przez Łudź

nie ma takiej drogi :D 

raz może każdemu się przytrafić, ale trzy razy? to jest niedouczenie, tępota umysłowa

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Czesi ?? Tak zdemolowali Gniezno że stolicę trzeba było przenosić do Polski A ...

Boooo to było zrobione na zlecenie mieszkańców Polski A. Na bank Czechów wynajęli do tej roboty. Są pewnie na to jakieś kwity w IPNie.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, nie napisał(a):

musimy w końcu załatwić kwestię reparacji od państwa niemieckiego, których jako prezydent Polski dla dobra wspólnego się jednoznacznie domagam - prezydent Karol Nawrocki.

Ooooooo kuźwa, aż oplułem ekran ze śmiechu. To już wyższa szkoła jazdy.🤣

No itzra było określić się jako Prezydent wszystkich Polaków, to może byłoby to i dobro wspólne. A tak jest to dobro wspólne, ale tylko z częścią.😂

Noooo chyba że Pan Prezydent mysli o wypowiedzeniu wojny Niemcom i na razie tylko ostrzega że lepiej byłoby, dla ich dobra, żeby zapłacili. Sam już nie wiem.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał(a):

itzra

co to za wyraz??

4 minuty temu, mirro napisał(a):

Prezydent wszystkich Polaków

nie ma czegoś takiego

Godzinę temu, nie napisał(a):

prezydent Polski

prawidłowe określenie

Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał(a):

Ooooooo kuźwa, aż oplułem ekran ze śmiechu. To już wyższa szkoła jazdy.🤣

No itzra było określić się jako Prezydent wszystkich Polaków, to może byłoby to i dobro wspólne. A tak jest to dobro wspólne, ale tylko z częścią.😂

Noooo chyba że Pan Prezydent mysli o wypowiedzeniu wojny Niemcom i na razie tylko ostrzega że lepiej byłoby, dla ich dobra, żeby zapłacili. Sam już nie wiem.🤣

Dawno już było powiedziane że my już nic nie dostaniemy. Raz widocznie nie wystarczyło mu powiedzieć trzeba kilka krotnie. Za każdym razem upokorzenie coraz to lepsza polityka. 

Opublikowano
18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dawno już było powiedziane że my już nic nie dostaniemy. Raz widocznie nie wystarczyło mu powiedzieć trzeba kilka krotnie. Za każdym razem upokorzenie coraz to lepsza polityka. 

Dostaliśmy- kamień w Berlinie w parku. Wystarczy.

Opublikowano

Wystarczyłoby zrzucić żydowskiego kleszcza i nie potrzeba reparacji z Niemiec.

Opublikowano
21 godzin temu, bezbarwny napisał(a):

@hubertuss, jeśli Ty, ze swoją Łudzią i wierzami, faktycznie masz tytuł magistra, to nie dziwi, że postęp w tym kraju szoruje po dnie, a nauka dzielnie go w tym wspiera. 

A co ma magister do ortografii? Serio chcesz się ośmieszać? 

17 godzin temu, witejus napisał(a):

Zaiste wielka musi być ich WIARA, że nie robią WIEŻY, panie ,,magister" po giertychówce.🤣

Ty i giertychówki nie masz a za Giertycha ministra edukacji to ja już pracowałem. Po prostu wasz szczyt możliwości to znalezienie mi paru błędów po czym sami je robicie co na twoim przypadku wykazałem. 

2 godziny temu, nie napisał(a):

kłamstwo

pokaż to prawo

kolejne kłamstwo

przepisy pozwalające na magazynowanie polskiego gazu w innych krajach są w tzw. ustawie magazynowej od 2011 roku

to tusk chce, na zlecenie niemców, zrobić kolej 350 zamiast 250 a głupki cieszą się, że miliardy zł trafią do niemiec zamiast do polski

nie ma takiej drogi :D 

raz może każdemu się przytrafić, ale trzy razy? to jest niedouczenie, tępota umysłowa

Masz racje raz każdemu się może przytrafić ale ty wykazałeś tu jak sam piszesz tępotę umysłową i niedouczenie robiąc ten sam błąd kilka razy. Więcej niż trzy. Ty jak zawsze umiesz siebie opisać a kłamstwo to twoje drugie imię tutaj. 

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/karol-nawrocki-na-westerplatte-musimy-zalatwic-temat-reparacji-od-niemiec/8zwycqz

...tak się zastanawiam....

Czemu tylko od Niemców...?

A Szwedzi, a Turcja...no i Ruski też trochę by mógł....

By nam wszyscy oddali za nasze krzywdy....to byśmy byli bogatsze od Ameryki....

Po co się ograniczać?

To jest kit dla ciemnoty przez 8 lat pis nigdy oficjalnie nie wystąpił do rządu Niemiec o wypłatę reparacji tym szczuje się pisowski ciemny lud jak nazwał wyborców pis Jacek Kurski. 

Ja bym dodał jeszcze Litwę. 

21 godzin temu, jahooo napisał(a):

Dam ci trywialny przykład, chociaż obawiam się, że i tak do ciebie to nie dotrze

U mnie w okolicy jeździł PKS. Miał kursy o dobrych godzinach kilka razy dziennie, także w soboty i niedziele. Można było rano pojechac do pracy, także w weekend i wrócić na przykłąd o 19:00, bo wtedy był ostatni kurs

Weszło kilku prywatnych przewoźników. Poustawiali kursy 10 minut przed kursem PKS, dali niższe ceny biletów. Walka trwała 2 lata, PKS zbankrutował. W pół roku po upadłości PKS prywaciarze zwinęli kursy w weekendy i po południu, zwinęli także kursy rano. W tej chwili jak chcesz pojechac do pracy w wakacje na 7:00, to albo dymasz swoim samochodem, albo z kimś. Prywaciaż jeździ tylko w te godziny, kiedy do pracy jadą urzędnicy i dzieci do szkoły, czyli na 8:00. Ostatni kurs o 15:00. O pozostaniu dziecka po szkole na zajęciach można pomarzyć, chyba, że rodzić będzie dymał po nie autem. 

Ale się ubawiłem. Część tego bełkotu poniżej usunąłem. Ale przykład z PKS em jest dobrym przykładem do tego co pisałem. Tylko ty nie zrozumiałeś a sam mi potwierdziłeś O wyborze przewoźnika decyduje cena biletu. Resztą pasażer ma w d*pie i to wy sami wykończyliście swój PKS. Myślisz, że pasażer przejmuje się tym czy LOT zbankrutuje wybierając lot do Azji u takiego przewoźnika gdzie jest taniej mniej przesiadek czy lepiej karmią? Myślisz, ze pasażer przejmuje się tym, ze LOT padnie i boi się, że nie będzie czym latać? To nie wasz PKS który wykończyliście wybierając prywatnych  Ty raz że nie rozumiesz co czytasz dwa nie masz pojęcia o gospodarce rynkowej i konkurencji. 

20 godzin temu, jarecki napisał(a):

Tylko do tego PKS trzeba dopłacać , moze warto ale trzeba pamiętać że to kosztuje .

Do LOT u też co raz trzeba jakoś pieniędzy dosypywać. @jahooo nawet nie ogarnia, że tylko mi przytaknął. Czy to u niego w PKS ie czy w LOT pasażer ma gdzieś czym jedzie leci patrzy na ceny, dogodność połączeń i jeśli chodzi o loty gdzie lepiej karmią  Tylko, że w przypadku lotów nie ma obawy, że nie będzie z kim latać 

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Choćby skały srały nie uda wam się osrać tego Wałęsy cały świat kojarzy go ze zmianami w Polsce i Europie a wasz Jarek spał do południa i za granica mało kto wie kto to jest.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał(a):

Ale się ubawiłem. Część tego bełkotu poniżej usunąłem. Ale przykład z PKS em jest dobrym przykładem do tego co pisałem. Tylko ty nie zrozumiałeś a sam mi potwierdziłeś O wyborze przewoźnika decyduje cena biletu. Resztą pasażer ma w d*pie i to wy sami wykończyliście swój PKS. Myślisz, że pasażer przejmuje się tym czy LOT zbankrutuje wybierając lot do Azji u takiego przewoźnika gdzie jest taniej mniej przesiadek czy lepiej karmią? Myślisz, ze pasażer przejmuje się tym, ze LOT padnie i boi się, że nie będzie czym latać? To nie wasz PKS który wykończyliście wybierając prywatnych  Ty raz że nie rozumiesz co czytasz dwa nie masz pojęcia o gospodarce rynkowej i konkurencji. 

Jaką masz przewagę konkurencyjną, gdy wykorzystując kapitał ustawiasz dumpingowe ceny, nieadekwatne do kosztów ? A taka sytuacja miała miejsce z PKS-em jak i teraz z LOT-em. Poza tym to, że LOT nie zbankrutował, lecz nadal działa, pokazuje, że dla wielu osób , w przeciwieństwie do ciebie, liczy się jakość i doświadczenie przewoźnika, które przekłada się na zaufanie i wybór danych linii. Urzad ochrony konkurencji nie raz pokazał czerwoną kartkę konkurencji LOT i zapewne zrobi to jeszcze nie raz. Nie jesteśmy już tak biednym krajem jak 20 lat temu, aby jedynym kryterium dla pasażera była tylko cena, pokazuje to obsada w szybszych, a zatem droższych pociągach. Nawet "wolna ręka rynku" musi mieć swoje zasady, inaczej nie jest to wolny rynek, tylko układy mafijne. A przykłąd z PKS-em, jak bardzo tekurowe państwo mamy. Dodam, że w tym czasie, gdy updał ten PKS, rządził twój guru, a ministrem finansów był ten, co "piniędzy nima i nie będzie".  Dorżnęli wówczas wszystkie PKS-y w kraju (chyba ze dwa się ostały).

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ty jak zawsze umiesz siebie opisać a kłamstwo to twoje drugie imię tutaj. 

:D dlaczego to sobie robisz?

27 minut temu, hubertuss napisał(a):

To jest kit dla ciemnoty przez 8 lat pis nigdy oficjalnie nie wystąpił do rządu Niemiec o wypłatę reparacji tym szczuje się pisowski ciemny lud jak nazwał wyborców pis Jacek Kurski.

tusk 

Czy Niemcy kiedykolwiek zadośćuczyniły za straty, tragedię II wojny światowej w Polsce? Nie, oczywiście, że nie. Jestem historykiem, jestem z Gdańska. Mógłbym godzinami mówić o tym, jak wygląda ten rachunek. On nigdy nie był zadośćuczyniony, ale nie będziemy o to prosić.

kaczyński

W nocie dyplomatycznej wystosowanej do Niemiec ws. odszkodowań wojennych, Polska domaga się od Niemiec odszkodowania za straty materialne i niematerialne wysokości 6 bilionów 220 miliardów 609 milionów złotych, zrekompensowania ofiarom agresji i okupacji niemieckiej oraz ich rodzinom wyrządzonych im szkód i krzywd, a także systemowych działań mających na celu zwrot zagrabionych z Polski w trakcie wojny dóbr kultury, które znajdują się obecnie w Niemczech.

MSZ poinformowało również, że rząd wezwał Niemcy także do "pełnej rehabilitacji zamordowanych działaczy przedwojennej mniejszości polskiej oraz zrekompensowanie strat poniesionych przez organizacje polonijne w Niemczech", a także do systemowego uregulowania statusu Polaków i osób polskiego pochodzenia w Niemczech, poprzez przywrócenie statusu mniejszości narodowej.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

W nocie dyplomatycznej wystosowanej do Niemiec ws. odszkodowań wojennych, Polska domaga się od Niemiec odszkodowania za straty materialne i niematerialne wysokości 6 bilionów 220 miliardów 609 milionów złotych

No i Niemcy do dzisiaj zastanawiają się po jakim kursie przeliczyć to z Euro🤣

• Haha 3