Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z Gdańska, a to miasto nie ma za dobrych polityków, Bolek, Tfusk, teraz ten ...

Gdańsk wolne miasto Polsko - Niemieckie lub Niemieckie i Polskie ?.

Opublikowano

dzięki @jacus
(mi się naprawdę na ten czas nie chciało szukać czegokolwiek )

zatem - "Syn Ryszarda (1949–2008), tokarza, i Elżbiety (ur. 1959), introligatorki."

na pewno Mu to w kampanii nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dysydent napisał(a):

Wiesz już jeden słynny pracownik fizyczny, elektryk z Gdańska był xD Więc i zwykli fizyczni pracownicy mogą mieć w tym kraju nieciekawe historie życiowe ...

@Roman176 @galan99 Zobaczcie, już w latach 30-tych XX wieku w Warszawie wprowadzano Strefy Czystego Transportu, tylko tu akurat miała być strefa czysta od końskiego gówna xD

image.png

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, dysydent napisał(a):

Wiesz już jeden słynny pracownik fizyczny, elektryk z Gdańska był xD Więc i zwykli fizyczni pracownicy mogą mieć w tym kraju nieciekawe historie życiowe ...

@Roman176 @galan99 Zobaczcie, już w latach 30-tych XX wieku w Warszawie wprowadzano Strefy Czystego Transportu, tylko tu akurat miała być strefa czysta od końskiego gówna xD

Ale łon nie z Gdańska... Ze wsi zdaje się Lipno.

Opublikowano (edytowane)

nieistotny szczegół
chociaż może nie
weź wyjdź z jakiegoś zadupia, pokończ studia i politechnikę z jakimś "lipnym" zapleczem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dziisja po poludniu paniusie jezdzily konno i jeden kon mi nasral przed sama brama..

od nowego roku dorozki jezdz po krakwoei 2 godziny krocej.

17 minut temu, galan99 napisał(a):

Gdańsk wolne miasto Polsko - Niemieckie lub Niemieckie i Polskie ?.

oczywiscie ze niemieckie-przez wiekszosc historii polski to bylo najwieksze niemieckie  miasto w polsce .nei wiem kiedy warszawa go dogonila.

w 39 polakami bylo 2 % ludnosci. 

15 minut temu, dysydent napisał(a):

dzięki @jacus
(mi się naprawdę na ten czas nie chciało szukać czegokolwiek )

zatem - "Syn Ryszarda (1949–2008), tokarza, i Elżbiety (ur. 1959), introligatorki."

a jesli byli przodownikami pracy socjalistycznej ??

ostatni naczelnik naszej  gminy sie tak nazywal.

ale szkole rolnicza skonczyl a nie elektryczna...

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jacus napisał(a):

a jesli byli przodownikami pracy socjalistycznej ??

to już nie te czasy były

odkąd zdechł stalin stachanowcy byli tylko parodią tego wymysłu

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Takie ważne sprawy omawiają .

800 plus dla Ukraińców. Trzaskowski zaproponował swoją wizję programu!

https://wmeritum.pl/trzaskowski-800-plus/420325

Powiadali że pszenicy brakuje i będzie tylko drożej .

18.01.2025 Ceny skupu zbóż, kukurydzy, oleistych i strączkowych: spadają stawki za pszenicę i rzepak .

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/rynki-rolne/zboza/37626-18-01-2025-ceny-skupu-zboz-kukurydzy-oleistych-i-straczkowych-spadaja-stawki-za-pszenice-i-rzepak :D

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@marks50 może i Nowogrodzki ma jakieś niewygodne fakty związane z rodzinką ...

Rafałowi spadają notowania .

Sondaże muszą być naprawdę kiepskie. PO sięga po ulubioną muzykę Telewizji Polskiej naszych czasów, na którą tak szczuł Rafał Trzaskowski.

Bogdanka padnie będzie jako pierwsza zamknięta a miała być ostatnia szybko odwrócili zasady .

https://www.facebook.com/watch?v=532093586515116

Edytowane przez galan99
Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał(a):

A co chcesz swoją oddać? Ja ci piszę, że za Niemca u Kaczyńskiego robisz. Patrz niżej.

moja w głupkach nie gustuje ,  a co do odp jesteś głupi byłeś głupi i będziesz głupi 

https://wiadomosci.onet.pl/slask/wybory-parlamentarne-2019-ruch-autonomii-slaska-na-listach-koalicji-obywatelskiej/5b75y0t 

niema i nie było ruchu ................... chcesz szczegółów wejdź na konto FB Łukasz Kohut  następny raś  i zobacz jak hanysy robią z nim porządek 

Wojciech Zarzycki

Zdrajca Ślązaków. Pierwsza Parówa z Rybnika sprzedał się Rudemu jak tańia
7

Andrzej Andrzej
Wojciech Zarzycki Dokładnie...wstyd tylko dla Polski ...

Niemiec w koszulce Argenty - skojarzenia nasuwają się same. Ma Pan dziadka w Argentynie? Dał radę ukryć się przed Mossadem?

• Lubię to!

• Odpowiedz
405

Wyświetl wszystkie 6 odpowiedzi

Dariusz Grzonka
Żebyś ty chopie choć richtig po slonsku umioł godać, jo się w Rybniku urodził i tak żodyn tam nie dupczył fleków

• Lubię to!

• Odpowiedz
277

Wyświetl wszystkie 11 odpowiedzi

Janusz Karolczuk
Kolej co się sprzedał się Tuskowi za srebniki

• Lubię to!

• Odpowiedz
35

Wyświetl 1 odpowiedź

Jerzy Bartczak
Wielki wstyd że mamy takich europosełów

• Lubię to!

• Odpowiedz
66

Zbigniew Pochwała
Szkoda słów komentarza
Tylko co za debile na tym Śląsku na niego głosowały

• Lubię to!

• Odpowiedz
111

Wyświetl 1 odpowiedź

Jakub Fajfer
Tego ścierwa nie ma co obrażać itd ma piękną pensję w euroszambie i skoro ma w d*pie Polskę to i tych co obrażają go ma też w d*pie ….pretensje można mieć na tych debili co na niego głosują

• Lubię to!

• Odpowiedz
142

Ryszard Dziemiańczyk
To ten co głosuje przeciw Polsce

• Lubię to!

• Odpowiedz
664

Wyświetl wszystkie 65 odpowiedzi

Darek Chwistek
Lewackie zero na pochybel z wami

• Lubię to!

• Odpowiedz
218

Wyświetl wszystkie 6 odpowiedzi

Rafał Grzybowski
Koszulka kraju, do którego uciekli kohutowi idole.

• Lubię to!

• Odpowiedz
379

Wyświetl wszystkie 5 odpowiedzi

Jolanta Gracik
To ten co mówił że nie jest Polakiem

• Lubię to!

• Odpowiedz
52

Paweł Matuła
Zdrajca plujący na swą ojczyznę

• Lubię to!

• Odpowiedz
45

Wyświetl 1 odpowiedź

Stanislaw Bobrus
Weź się lepiej do roboty

• Lubię to!

• Odpowiedz
75

Wyświetl 1 odpowiedź

Cezariusz Wron
i on jest z Polski europosłem, wstyd

• Lubię to!

• Odpowiedz
107

Małgorzata Trzcińska
To jeden z tych co by chcieli żeby Polską rządził Niemiec

• Lubię to!

• Odpowiedz
32

Zofia Błaszków
I po co ci to BYŁO się lansowac i usłuszałeś prawdę.

• Lubię to!

• Odpowiedz
40

Artur Zdyrka
A to ten co na Polske pluje

•  

👉🏼 "Tragedia Górnośląska - rzeź Ślązaków i naszych Niemców ze Śląska w 1945 roku wydarzyła się przy wsparciu polskich „patriotów”, którzy chcieli Śląsk tylko dla siebie, nie rzadko mordując sąsiadów z zimną krwią” - ❗tak reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej europoseł Koalicji Obywatelskiej Łukasz Kohut. 😳

image.png.f3d54eeffe359d31f8c4a68cc9bbf555.png

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

image.png

Edytowane przez Tomasz0611

WARSZAWA WCZORAJ, DZIŚ, JUTRO. PRZEWODNIK I PLAN WYSTAWY. WARSZAWA W LICZBACH 1939

hehehe Niemiec teraz znowu na rozkaz z Niemiec

4 godziny temu, Ulman napisał(a):

To jakaś nowa audycja dla głupków wioskowych? 

3 tyś hektarów ,na własność 1,5tyś  to jest większym głupkiem niż ty ?  

9 godzin temu, nie napisał(a):

@Roman176 patrz

wstawił link, którym sam się pogrążył  :D buahahaaahaaaaaaa

jprd :D jak można być takim idiotą???

Koalicja Obywatelska i RAŚ Fot. PO Śląsk

szkoda czasu na niego 😆 

trzeba go zgłosić do chłopaki do wzięcia bidula bez dziewczyny majaczy już w tym wieku  

image.png

Koalicja Obywatelska i RAŚ Fot. PO Śląsk

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał(a):

WARSZAWA WCZORAJ, DZIŚ, JUTRO. PRZEWODNIK I PLAN WYSTAWY. WARSZAWA W LICZBACH 1939

hehehe Niemiec teraz znowu na rozkaz z Niemiec

Romuś, to nie było za czasów rządów niemieckich, weszło w życie w Warszawie 1 sierpnia 1939r. , miesiąc przed wojną ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Romuś, to nie było za czasów rządów niemieckich, weszło w życie w Warszawie 1 sierpnia 1939r. , miesiąc przed wojną ...

nie wiem nie czytałem książki o tym ale ładna zdjęcie do propagandy patrzaj co ja zrobię

image.png

3 minuty temu, GABBER85 napisał(a):

witam, kupiłes czekolade?

zapomniałem 😐 a byłem w dino

Opublikowano

jesli markety nie placa podatkow, w stosunku do drobnych sklepow sa poza konkurencja! jest to nieuczciwa praktyka, ktora rujnuje mniejszych, przez duzych. panstwo co by nie mowic, podatki musi zabierac, a markety to nie swiete krowy, ktorych sie nie tyka. idziemy do malego sklepu, placimy posrednio jego podatek. jakos nikt nie umarl z tego powodu.dlaczego ludzie bronia podatkowych machlojek marketow,a nie walcza o zniesienie dla pozostalego handlu? jesli market zaplaci podatek to raczej nie zbankrutuje, a marze maja tak duze, ze aby go zaplacic nie musi podnosic cen!

Opublikowano
image.png.d008715bc35e36bcdea69c6f53c91ea0.png

Zarząd JSW S.A. działa w pełnej konspiracji nie poczuwając się do obowiązku prowadzenia ze stroną społeczną niezbędnych konsultacji nawet w sprawach pracowniczych do których jest zobowiązany.
W pierwszych tygodniach tego roku wydobycie w JSW SA nie różni się od tego, które miało miejsce w roku poprzednim. Według naszej oceny, przyjęcie przez Zarząd wydobycia na takim poziomie na rok 2025 jest nierealistyczne. Mimo upływu dziesięciu miesięcy od zmiany Zarządu nie widzimy rzeczywistej koncepcji poprawy sytuacji w najważniejszym obszarze, jakim jest wydobycie węgla i określenie kierunku w którym powinna zmierzać Jastrzębska Spółka Węglowa ze względu na uwarunkowania rynkowe.
Niepokoi nas fakt, że do tej pory nie uzyskaliśmy jako JSW S.A. wydłużenia koncesji po roku 2025 na wydobycie węgla ze złoża „Borynia” czy też przedziwnej sytuacji ze złożem "Dębieńsko". W tej sprawie zwróciliśmy się do Prezesa Spółki o przedstawienie aktualnej sytuacji w tej sprawie.
Według naszej oceny Zarząd przede wszystkim skupił się na wymianie kadr i wspólnie z politykami rozdaje stanowiska w JSW SA.
Niejednokrotnie robiąc to, działa na jej szkodę, powołując niekompetentne osoby.
Niedawno czytając wywiad z posłem Krzysztofem Gadowskim, przeczytałem, że przy wymianie kadr musi być wszystko transparentne. Widać, że Pana Posła nie opuszcza dobry humor, chyba mówimy o innej spółce niż JSW SA.
Dzielenie tortu trwa w najlepsze i nie ma to nic wspólnego z kompetencjami i umiejętnościami.
Kolejne części wkrótce.

@hubertuss   lalalla

Ewa Zajączkowska: Uwaga, tego Wam główne media nie powiedzą❗ KO, PSL, Polska 2050 i Lewica w Parlamencie Europejskim zadeklarowały poparcie i pracę na rzecz PEŁNEGO wdrożenia Zielonego Ładu i Paktu migracyjnego!
Koalicja zdrady polskich interesów pokazała swoje prawdziwe oblicze. Wszystko po cichu, z daleka od Polski, poza kamerami. Dlatego proszę Was o nagłaśnianie tego i udostępnianie gdzie tylko możecie!
Zwracam się do europosłów KO, PSL, Polski2050 i Lewicy, którzy w komplecie zgodzili się na oświadczenie swoich grup europarlamentarnych wyrażające poparcie dla wdrażania w Polsce zielonej komuny i przymusowego zalewania nas imigrantami - wszyscy podpadacie pod art. 129 Kodeksu Karnego o zdradzie dyplomatycznej, czyli jawnym działaniu na szkodę Rzeczypospolitej Polskiej!
Poparcie dla realizacji Zielonego Ładu (i to z konkretnym celem ograniczenia emisji o 90% do 2040 roku!) oznacza dewastowanie naszej gospodarki i ogromne wzrosty rachunków za energię, zaś zgoda na pełne wdrożenie Paktu migracyjnego to narażenie na niebezpieczeństwo polskich kobiet i dzieci ze strony tysięcy przymusowo relokowanych imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu!
Jakby tego było mało oświadczenie wyraża też poparcie dla tzw. mechanizmu warunkowości (czyli szantażu wobec państw UE na zasadzie "albo zrobicie co chcemy, albo nie dostaniecie pieniędzy"), wprowadzania nowych podatków i opłat unijnych oraz zmian traktatowych, by państwa narodowe miały jeszcze mniej do powiedzenia!
A jeszcze niedawno, na czele z swoim premierem Donaldem Tuskiem, tak pięknie opowiadali, że wcale do tego nie dążą. Jak widzicie wszystko pod publiczkę. Wszystko, by uśpić czujność i wbić nóż w plecy własnemu narodowi. To są ich metody działania! Pamiętajmy o tym zawsze, szczególnie podczas zbliżających się wyborów prezydenckich, gdy znów będą próbowali Was zwodzić!

Kolejny odcinek cyklu: ,,Rafałek poznaje świat". W dzisiejszym odcinku: Rafałek robi pierwsze zakupy! Wchodzi do sklepu i na początku trochę się gubi, ale dzielnemu brzdącowi szybko pomaga pani ekspedientka, która pokazuje mu gdzie szukać chleba, gdzie mleka, jak sprawdzać producenta itp. Maluch szybko łapie co i jak i następne zakupy zrobi już samodzielnie, a dodajmy, że ma raptem 53 latka! Mama byłaby dumna, napisałaby pochwałę na swoją pociechę do swojego oficera prowadzącego w SB.
Dodajmy, że Rafałek SAM wrzucił filmik, na którym ekspedientka mu pomaga zrobić zakupy w małym sklepie. Przytaczam prawdopodobny dialog:
- To miło że mi pani pomaga, doceniam, ale tak sie zastanawiam czy mój sztab PR-owy tym razem trochę nie przesadził, bo ludzie mi zaczną zarzucać, że jestem takim nieudacznikiem że nie potrafię sam zrobić drobnych zakupów bez wsparcia. Więc nie wiem czy to aby na pewno dobry pomysł, żeby nagrywać jak pani chodzi za mną krok w krok?
- Nie nie, spokojnie, ja tylko pilnuję czy nie kradniesz.

image.png

https://www.facebook.com/share/r/19fPaELKtz/

Opublikowano
33 minuty temu, Siedzacybyk napisał(a):

jesli markety nie placa podatkow, w stosunku do drobnych sklepow sa poza konkurencja! jest to nieuczciwa praktyka, ktora rujnuje mniejszych, przez duzych. panstwo co by nie mowic, podatki musi zabierac, a markety to nie swiete krowy, ktorych sie nie tyka. idziemy do malego sklepu, placimy posrednio jego podatek. jakos nikt nie umarl z tego powodu.dlaczego ludzie bronia podatkowych machlojek marketow,a nie walcza o zniesienie dla pozostalego handlu? jesli market zaplaci podatek to raczej nie zbankrutuje, a marze maja tak duze, ze aby go zaplacic nie musi podnosic cen!

a kto ci powiedział że nie płacą podatków?

Opublikowano
dysydent napisał:

nieistotny szczegół
chociaż może nie
weź wyjdź z jakiegoś zadupia, pokończ studia i politechnikę z jakimś "lipnym" zapleczem

No nieda się. Jeszcze jakieś panny alkohol i komuś komarka podpylić. Jedno z dwóch, trzeba wybierać.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

widzisz wtedy to może była strefa czystego transportu, obecnie jest to strefa wolna od biedy, nie chodzi o emisję starym lupo nie wjedziesz

7 godzin temu, nie napisał(a):

Donald Tusk
Nie dziwcie się, że tylu złodziei i gangsterów podziwia polityków i kandydatów PiS. Zrozumieli, że przy artystach Kaczyńskiego są w tym fachu zwykłymi rzemieślnikami.

i dlatego 80% przestępców popiera po buahahaahaaaaaaaaaaa :D 

tusk debil, czy wszystkich swoich wyborców ma za debili?

nie popisałeś się.

Podpowiem jak prawidłowo powinieneś rozumieć tą wypowiedź. Złodzieje i gangsterzy podziwiają pisiorów za maestrię w tym złodziejskim fachu bo zawsze podziwia się dużo lepszych w czymś od siebie, dlatego też nikt z koalicji rządzącej nie podziwia pisu, bo może i dla gangsterów pisiory to artyści, ale za to dla popaprańców zaledwie rzemieślnicy w złodziejskim fachu.

• Haha 1
Opublikowano

juz tłumacze jak w prosty sposob omijaja placenie u nas podatkow. zalóżmy, ze market wygenerowal 10 mil zysku, z tego musialby zaplacic podatek, niech bedzie 19 % cit. firma dla niej nadrzedna wystawia im fakture np licencyjna na kwotę.....tak, 10 mln. pakuje sie to w koszty i podatku nie ma. juz jakies 15 lat temu powoedzial mi znajomy kierownik z marketu tesco. dla przykladu duzy market tesco w srednim miescie zaplacil za rok sprzedazy .....300 zl vat! wiecej placi podatku pani z kiosku.

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał(a):

kasę trzepie

z socjałów ? 

13 godzin temu, jarecki napisał(a):

Ukraina wysadziła szyb swojej jedynej kopalni węgla koksującego , rosjanie przejmą ten teren , a Polska może przejąć dostawy tegoż węgla na Ukraine 

polskie kopalnie z właścicielem niemieckim dębisko  

Opublikowano

To ma być koniec kontrowersji wokół CPK, 13 umorzonych właśnie spraw dotyczących kontrowersji wokół budowy CPK. Wszystkie postępowania prokuratura zakończyła z dniem 31 grudnia.

buahahaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D 

znowu po-łgłówki wydymane bez mydła :D 👏 wcale mi was nie żal :D 

za głupotę trzeba płacić

• Thanks 1