Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Donald Tusk
Wimbledon ma 148 lat i jeszcze nikt nigdy, ani mężczyzna, ani kobieta, nie wygrał finału bez straty gema!Iga przeszła do historii, chociaż Jej historia tak naprawdę dopiero się zaczęła.

To nieprawda. W 1911 roku Dorothea Lambert Chambers pokonała Dorę Boothby również bez straty gema. Iga Świątek dokonała tego jako druga w historii.

dzień bez kłamstwa to dzień stracony, musi kłamać żeby nie wyjść z wprawy

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał(a):

dlaczego ? 

a ciebie chyba powinno być nie mnie 

https://www.farmer.pl/fakty/czy-wroca-komisje-suszowe-ministerstwo-unika-konkretow,162148.html

nie powinny wrócić komisje suszowe ,według mnie system obecny jest ok . 

7 godzin temu, nie napisał(a):

To nieprawda. W 1911 roku Dorothea Lambert Chambers pokonała Dorę Boothby również bez straty gema. Iga Świątek dokonała tego jako druga w historii.

jako trzecia .

Opublikowano (edytowane)

https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/wimbledon/iga-swiatek-musiala-oddac-puchar-organizatorzy-wimbledonu-sa-bezwzgledni/pw4ey0p

a to już wiem dlaczego brytole są w zaniku i pierwej potracili kolonie a teraz zadeptają ich najezdni z tych kolonii już u nich na miejscu razem z tym wimbledonem

"Iga Świątek dumnie pozowała z Venus Rosewater Dish, czyli trofeum za wygranie Wimbledonu ... Zaraz po tym, jak przestały migać flesze, a kamery przestały nagrywać wydarzenia ze słynnego kortu, Polka musiała oddać cenne trofeum. W zamian dostanie wyraźnie mniejszą pamiątkę. Tak wyglądają przepisy rywalizacji na Wyspach."

"kto daje i zabiera..." :P

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał(a):

Donald Tusk
Wimbledon ma 148 lat i jeszcze nikt nigdy, ani mężczyzna, ani kobieta, nie wygrał finału bez straty gema!Iga przeszła do historii, chociaż Jej historia tak naprawdę dopiero się zaczęła.

"Donald Tusk
Wimbledon ma 148 lat i jeszcze nikt nigdy, ani mężczyzna, ani kobieta z Polski nie wygrali finału bez straty gema!Iga przeszła do historii, chociaż Jej historia tak naprawdę dopiero się zaczęła."

Yyyyyyyy tak lepiej?🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał(a):

"Donald Tusk
Wimbledon ma 148 lat i jeszcze nikt nigdy, ani mężczyzna, ani kobieta z Polski nie wygrali finału bez straty gema!Iga przeszła do historii, chociaż Jej historia tak naprawdę dopiero się zaczęła."

Yyyyyyyy tak lepiej?🤣

Raczej tak lepiej i to bardzo lepiej . Jako jedyna i DO TEGO POLKA . Donald Tusk co by powiedział .

Jedyna postać na podium, która nie wyciąga ręki w geście nazistowskiego pozdrowienia, to Maria Kwaśniewska - lekkoatletka związana z klubem ŁKS. Właśnie zdobyła brązowy medal olimpijski w rzucie oszczepem. Jest lato 1936 roku, igrzyska odbywają się w Berlinie.

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Siedzacybyk napisał:

polaczenie biologii i geografii w jeden przedmiot przyroda, nie spowoduje ze biologia bedzie latwiejsza. profesorowie wypowiedzieli sie, ze polaczenie dwoch przedmiotow w jeden sprawi jeszcze wiekszy problem w rozumieniu poszczegolnych. nazwanie czegos przyroda nie sprawi, ze nie trzeba sie bedzie uczyc fizjologii zwierzat badz roslin, lub nie trzeba bedzie znac co to szerokosc geograficzne. oczywiscie liczaba godzin ulegnie redukcji, do 2 tyg. co pociagnie za soba redukcjie materiarialu, do poziomu szympansowego. tak wlasnie oglupia sie narod. oczywiscie, nie kazdy ogarnia nauki przyrodnicze, matematyke czy jezyk polski. nie oznacza to bysmy je likwidowali. mozemy profilowac klasy, przyrodnicze, matematyczne, humanistyczne. przyzwolenie na ubranie materialu z biologii, pociagnie za soba okrojenie matematyki, czy polskiego. przypomina mi sie film "idiokracja"!.

Dlatego zdaje się fizyka zaczynała się wl klasie siódmej. To też temat przyrodniczy. Nie chodzi o zmianę nazwy jak sądzę. Nie znam tematu więc go olewam. Z daleka zaś widać iż te profilowanie mialo sens bo przyrodniczy element mógł zostać odłowiony. Córa ogarnia sportową klasę. Wuefu ma tyle, że w swietlicy niewiele spędza czasu. Ośmiolatka. Ludzie za wszelkie problemy obwiniali gimnazja. Teraz lepiej nie jest. Reforma niczego nie naprawiła - raczej pandemia i izolacja złagodziły.

Opublikowano

za moich czasów, a bylo to jak jeszcze smoki na wawelu zyly, jacek pamieta, biologia, geografia i historia zaczynala sie w 4, fizyka w 6, a chemia w 7. po tej reformie gimnazjalnej fizyka od 7, a biologia i geografia od 5. przyroda to biologia z elementami geografii. klasa sportowa, a dodatkowo jakiej dyscypliny ma zamilowanie ?

• Like 1
Opublikowano

gdańsk jest dumny

Image

-----------------------------------------------

Będzie postępowanie karne w związku z umieszczeniem w pobliżu pomnika w Jedwabnem na Podlasiu tablic, które negują udział Polaków w mordzie na Żydach w 1941 roku. Jak dowiedział się reporter RMF FM, decyzję z urzędu podjęła Prokuratura Rejowa w Łomży.

kto głosował na tych zdrajców?

Opublikowano
mirro napisał:

9 godzin temu, nie napisał(a):

Donald Tusk

"Donald Tusk

Yyyyyyyy tak lepiej?🤣

Lepiej, nie lepiej - zasadniczo ktoś mu ten profil prowadzi i pewno był z tej okazji jakiś mały mobbing ...

Siedzacybyk napisał:

za moich czasów, a bylo to jak jeszcze smoki na wawelu zyly, jacek pamieta, biologia, geografia i historia zaczynala sie w 4, fizyka w 6, a chemia w 7. po tej reformie gimnazjalnej fizyka od 7, a biologia i geografia od 5. przyroda to biologia z elementami geografii. klasa sportowa, a dodatkowo jakiej dyscypliny ma zamilowanie ?

Przewala wodę z jednego końca basenu na drugi...

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

napewno nie chorzy psychicznie  i ograniczeni umyslowo jak ty.

jak tam pszenicy czarne co grzyb zjadł ? ja mam zielone trafiłem w tym roku z ochroną na 5 jutro jeszcze musnę 30% trizola i zamiast grzyb ją zje bd parametry za***iste bo deszcz ij nie szkodzi  

Opublikowano
5 godzin temu, Roman176 napisał(a):

"Co więcej, polityk zaznaczył, że w przyszłości konieczne będzie postępowanie karne w tej sprawie. - Jak już prokuratura będzie w legalnych rękach - dodał."

No i to dyskwalifikuje całą wypowiedź Pana Jakiego. Czyli w jego baniaku nic się nie zmienia, bo taki już jest. Sny o przejmowaniu prokuratury, sądów i całej reszty aparatu państwa są nadal nieodłącznym elementem jego codzienności. 

A w pi.du z tą ekipą.

• Haha 1
Opublikowano
14 godzin temu, jacus napisał(a):

Czyli chorzy psychicznie mają więcej rozumu w d*pie niż ty w głowie.

17 godzin temu, jahooo napisał(a):

To dziadki jacusia?

• Haha 1
Opublikowano

Przeczytałem artykuł, że Giertych chciał być obrońcą Buddy. Wieli edukator to jednak ma łeb, utopił Kaczyńskich z Lepperem w 2007, prawdopodobnie utopi z Hołownią Tuska w 2026.

Skoro ostatnio Hołownia to agent pisu to pewnie z racji przeszłości Giertych to zakamuflowany od lat agent konfy... 🤣

3 minuty temu, witejus napisał(a):

To dziadki jacusia?

a nie za chudzi?

• Haha 2
Opublikowano
dysydent napisał:

https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/wimbledon/iga-swiatek-musiala-oddac-puchar-organizatorzy-wimbledonu-sa-bezwzgledni/pw4ey0p

a to już wiem dlaczego brytole są w zaniku i pierwej potracili kolonie a teraz zadeptają ich najezdni z tych kolonii już u nich na miejscu razem z tym wimbledonem

"Iga Świątek dumnie pozowała z Venus Rosewater Dish, czyli trofeum za wygranie Wimbledonu ... Zaraz po tym, jak przestały migać flesze, a kamery przestały nagrywać wydarzenia ze słynnego kortu, Polka musiała oddać cenne trofeum. W zamian dostanie wyraźnie mniejszą pamiątkę. Tak wyglądają przepisy rywalizacji na Wyspach."

"kto daje i zabiera..." :P

Ogólnie rzecz ujmując - w tych zawodach chłop dygrywa puchar a kobita spodek spod niego...

witejus napisał:

14 godzin temu, jacus napisał(a):

17 godzin temu, jahooo napisał(a):

To dziadki jacusia?

Wystawa jak wystawa - jednym przywróci pamięć innym wzmoże oburzenie. Trzeba pójść i się przekonać jak będzie. Kłapanie dziobem bez własnej recenzji albo jakiejkolwiek recenzji to manipulowanie plotką.

Opublikowano

urlop trzeba dzsiaj zakonczyc-czlowiek by sie odzwyczail od pracy.

dolalo tak ze o zniwach trzeba zapomniec

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

jak tam pszenicy czarne co grzyb zjadł ? ja mam zielone trafiłem w tym roku z ochroną na 5 jutro jeszcze musnę 30% trizola i zamiast grzyb ją zje bd parametry za***iste bo deszcz ij nie szkodzi  

takie czasy ze sie nie oplaca robic parametrow..

jak na razie grzyby to w lesie a nie w polu..co bedzie po tygodniu czy dwoch deszczu ?>

zniwa -gdyby wierzyc prognozom -beda wesole.. nawet sierpien ma byc mokry..

pamietam z dawnych czasow ze we wrzesniu konczylismy.

jak bede mial natchnienie to po poludniu do lasu pojade-laka unijna do skoszenia ..

Godzinę temu, witejus napisał(a):

To dziadki jacusia?

paru was tu chorych psychicznie a wcale nie glupich jest-ty, sean, onuca, ogarek,

na forum historycznym juz byla dyskusja o tym, ze to raczej nie polacy sa..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v