Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał(a):

@Bezduszna A gdzie ja czegoś komu życzę? Ty rozumiesz co czytasz w ogóle? Jak już o tym to właśnie Trump śmiał się z Bidena który niedołężniał.  A teraz widać to coraz bardziej u niego. 

A czy ja mówię w tym że komuś ty źle życzysz. Mówię tylko że jeśli Trump się podśmiewa z Baidena to chodziło mi o to że Trump nie powinien tego robić ponieważ to samo może go spotkać.

46 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Żadna karma, po prostu stare dziadki powinny bawić wnuki prawnuki czy jak ten nasz z Żoliborza kota a nie brać się za rządzenie ...

Czy ktoś inny niż stare dziadki dostają głosy. Widać że naród jest za nimi jeśli go wybierają. Nie mówię tutaj o tym że kupują głosy. Mam na myśli to że wygrywają w wyborach. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trump ma UE za nic i ma racje. To sztuczny twór mający na celu samodestrukcje. Normalny rozum nie jest w stanie ogranąć decyzji jakie są tam podejmowane - instytucja działająca na szkode własnych obywateli w imie redukcji emisji dwutlenku węgla. Przecież to się w pale nie mieści. Albo ograniczenia eko na własnym terenie, gnojenie rolników i równocześnie ściąganie gówna pełnego chemii z ameryki i ukrainy. O co tu chodzi? Ludzie wybierają na swoich rządzących ludzi którzy działają na ich szkode robiąc to jawnie plując im w twarz.

Paradoks ,że tylko chyba UE na świecie na poważnie liczy się z Trumpem reszta ma go gdzieś 

49 minut temu, nie napisał(a):

dlaczego znowu kłamiesz? jesteś aż tak podły?

--------------------

Szymon Jadczak

Dzwonią i piszą załamani politycy 
@Platforma_org
. I tłumaczą, że opór radnych przeciwko zakazowi sprzedaży alkoholu w nocy wynika z tego, że to pomysł ruchów miejskich i Lewicy, a "władze PO w Warszawie nienawidzą lewactwa i ruchów miejskich". 
I wszyscy odsyłają do 
@MKierwinski
, jako osoby odpowiedzialnej.    
O rany, Donald Tusk nie panuje nawet nad swoim ministrem, a chce rządzić całym krajem...

Goebbels gdzie ja kłamię? Ciebie też demencja dopada. Ja piszę o słowach Trumpa a ty o Warszawskiej kłótni o sprzedaż alkoholu i kasę z tego.

Nie wiem czy Trump panuje nad tym co mówi. Ale w rozmowie ze Stalmerem wyszło mu wyraźnie, że jak by co pomoże Polsce ale po wojnie. Nawet Nawrockiego pachołek Przydacz te słowa przyjął do wiadomości i próbuje po swojemu prostować, że to o Ukrainę chodziło. 

Ty Urban łżesz, ze ja kłamię ale nie umiesz udowodnić 

39 minut temu, nie napisał(a):

sporo, tylko tutaj na forum kilku, a w całej polsce tysiące

Tu masz racje jest was tu kilku. Próbujecie łgać i kłamać a jak nie wychodzi to wyzywacie. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał(a):

Próbujecie łgać i kłamać

Już nieraz złapałem cię na kłamstwie i oszustwie, więc nie pochlebiaj sobie jaki to ,,prawdomówny" jesteś

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Na jakim? Człowieku wszyscy widzieli relacje rozmowy Trump Stalmer. Gdzie na pytanie Stalmera o pomoc Polsce Trump powiedział, że pomoże nam po wojnie. Te słowa zaakceptowali i przyjęli do wiadomości ludzie Nawrockiego. Przydacz próbuje je tłumaczyć. A @nie łże ,że to nie prawda. To jest konkret a nie jakie=ś zmyślone dyrdymały.

Opublikowano
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Trumpowi znowu się pomieszało. Pachołki Nawrockiego muszą go bronić i tłumaczyć to czego nie powiedział. 

Keir Stalmer premier UK rozmawiał z Trumpem na temat pomocy Polsce. Tłumaczył jak pomaga RAF, Zapytał Trumpa jaką pomoc on zaoferuje Polsce w kontekście ostatnich wydarzeń. A Trump powiedział, ze pomogę im jak się wojna skończy. Teraz pachołki Nawrockiego dwoją się i troją by wytłumaczyć że to dotyczyło Ukrainy. Może i dotyczyło. Trump widać coraz mniej ogarnia co do niego mówią. Ale fakt faktem po tym nalocie dronów przez pomyłkę wg Trumpa. Zgniły wg pisu zachód przesiąknięty ideologią lgbt nam pomógł a Trump nie. Nawet pary samolotów nie przysłali.

Oj polityczny tlen Nawrockiego w postaci Trumpa bez którego Nawrocki nic na świecie nie będzie znaczył powoli się kończy. 

Co miał na mysli z tą pomocą to nie wiadomo , może chodzo o dobre kontrakty na odbudowę Ukrainy po zakończeniu wojny bo miały być kontrakrt na odbudowe Iraku i wiadomo jak sie skończyło z tym żę co do tej odbudowy Ukrainy to za bardzo nie wiem czy tam bedzie co odbudowywać , czy zniszczenia infrastruktury są na tyle duże 

Opublikowano (edytowane)

No właśnie coraz bardziej nie wiadomo o co chodziło Trumpowi. Z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc a to jeszcze pierwszy rok kadencji nie minął. 

@nie Urban a to to co wkleiłeś to prawda czy jakiś wasz fejk? Bo nawet tu napisane, że pomoże po wojnie. To jak to tam z tobą łgarzu jest? Już cię pytali czytasz to co wklejasz? Rozumiesz to?

G1MbepqXQAAcDoT.jpg

Godzinę temu, nie napisał(a):

wyhodowało się bandę zwyrodnialców to teraz trzeba ich karmić nienawiścią, bez której nie potrafią już żyć

kłamią k**wy i manipulują bez przerwy i jeszcze ludzi obnażających ich podłości nazywają propagandystami i gebelsami

odpady społeczne

Gobbels słychać wycie - znakomicie. Wasza polityka oparta na 79 letnim facecie z USA który nie wie co mówi lub mówi nie na temat. Z nie zrozumiałych powodów sprzyja naszemu obecnemu największemu wrogowi się wali. 

Wasza propaganda zamiast wizerunkowo korzystać i odcinać od jego prezydentury kupony musi się doszukiwać w jego słowach tego czego tam nie ma i prostować je po swojemu by nie było, że ma nas gdzieś 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Na jakim? Człowieku wszyscy widzieli relacje rozmowy Trump Stalmer. Gdzie na pytanie Stalmera o pomoc Polsce Trump powiedział, że pomoże nam po wojnie. Te słowa zaakceptowali i przyjęli do wiadomości ludzie Nawrockiego. Przydacz próbuje je tłumaczyć. A @nie łże ,że to nie prawda. To jest konkret a nie jakie=ś zmyślone dyrdymały.

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

@nie Urban a to to co wkleiłeś to prawda czy jakiś wasz fejk? Bo nawet tu napisane, że pomoże po wojnie. To jak to tam z tobą łgarzu jest? Już cię pytali czytasz to co wklejasz? Rozumiesz to?

i tak dzień w dzień, złodziej krzyczy łapać złodzieja

największe mendy, zakłamane i rozsiewające peowską propagandę zasłyszaną w tvn, które to jest dla nich wyrocznią, kłamią i manipulują nazywając ludzi obnażających ich podłości, od gebelsów

Problemem jest nie tylko publikacja zmanipulowanych słów Donalda Trumpa przez Polską Agencję Prasową. Jeszcze większym problemem było to, iż dziesiątki polityków oraz publicystów ochoczo i z radością szerzyły kłamstwo - pisze w opinii dla Wirtualnej Polski Marek Magierowski.

"Trump: wspieramy Polskę wywiadowczo, ale kiedy mówiłem, że pomogę Polsce, to chodziło mi o to, że po wojnie" - taki cytat z czwartkowego wywiadu prezydenta USA dla Fox News wypuściła w świat Polska Agencja Prasowa. Kontrowersyjne słowa podchwycili niektórzy polscy politycy, a także czołowi publicyści, szczególnie ci krytycznie nastawieni do samego Trumpa, ale także do obozu polskiej prawicy. Insynuując: oto "efekt" ostatniej wizyty prezydenta Nawrockiego w Waszyngtonie i sugerując, że "przyjaciel PiS" znowu "zdradził Polskę".

Tweet zniknął z konta PAP na platformie X po kilku godzinach. Dopiero wtedy, gdy setki użytkowników zaczęły wytykać agencji manipulację.

Trump nie mówił o "wywiadowczym wspieraniu Polski", ani o tym, iż "będzie pomagał Polsce po wojnie". W tym akurat fragmencie wywiadu odnosił się do Ukrainy i do swoich wcześniejszych zapowiedzi "powietrznego wsparcia" dla ewentualnego pokojowego kontyngentu po zakończeniu konfliktu. Kontekst był jednoznaczny, a słowa Trumpa zrozumiałe.

Najdelikatniejszym określeniem tego, co się wydarzyło, byłby "brak profesjonalizmu". Mniej delikatnym: "niewyobrażalny skandal". I skłaniałbym się raczej ku tej drugiej definicji.

Trump ma na swoim koncie mnóstwo niespójnych, niejasnych stwierdzeń, także w kontekście wojny w Ukrainie i bezpieczeństwa całego regionu. Sam wielokrotnie wskazywałem na niepokojące komentarze amerykańskiego prezydenta, również w felietonach pisanych w Wirtualnej Polsce. Jednak wypowiedź cytowana przez PAP do nich nie należy, bo jej po prostu nie było.

Niemniej w tym wypadku liczba polityków i dziennikarzy, którzy bezrefleksyjnie i z poczuciem triumfu zaczęli rozpowszechniać to kłamstwo, wykorzystując je do ataku na swoich rodzimych oponentów, była zdumiewająca. Litościwie nie będę wymieniał ich nazwisk. Nie liczę jednak też na to, że większość skasuje swoje tweety, a tym bardziej, że za nie przeprosi.

a teraz czekam na przeprosiny

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

W Polsca A takich problemów nie mają. Zatrudnią takiego jednego knura yebake spod Krakowskiej wsi za najniższą krajowa i będzie naginał. W razie napadu stanie w drzwiach i swoim spasionym bebzunem uniemożliwi ucieczke.

Gorzej z umiejetnoscią liczenia.

A we wsi wszyscy zdrowi?

Kupujesz motocykl..to wiele wyjaśnia..

Opublikowano (edytowane)

@nie Goebbels w przestrzeni publicznej dostępne są dokładne relacje - to co mówił Trump do Stalmera. I to nie są żadne zmanipulowane słowa jak próbujesz tu łgać. Do tych słów odnoszą się nawet ludzie Nawrockiego. I je prostują. Po co miał by Przydacz odnosić się do kłamstw oni znają prawdziwą reakcje.

Jak pisałem stronę czy dwie temu może i Trump myślał o Ukrainie ale odpowiadał na pytanie dotyczące Polski zadane przez Stalmera. Nie ogarnia co mówi i tyle. 

Najpierw była pomyłka teraz pomoc Polsce po wojnie. Trump zamiast być narzędziem pis do ataku na rząd zaczyna sprawiać wam problemy.

Opublikowano

Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP 🇵🇱
My się nie zgodzimy na powtórne upartyjnienie szefów placówek dyplomatycznych Polski za granicą.

Wtedy ponad połowa z wysyłanych ambasadorów, w tym na wszystkie najważniejsze placówki, to byli kandydaci nieprofesjonalni.

klich i bosacki wzory bezpartyjności i profesjonalizmu

debilny przekaz dla peowskich debili

5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

@nie Goebbels w przestrzeni publicznej dostępne są dokładne relacje - to co mówił Trump do Stalmera. I to nie są żadne zmanipulowane słowa jak próbujesz tu łgać. Do tych słów odnoszą się nawet ludzie Nawrockiego. I je prostują. Po co miał by Przydacz odnosić się do kłamstw oni znają prawdziwą reakcje.

Jak pisałem stronę czy dwie temu może i Trump myślał o Ukrainie ale odpowiadał na pytanie dotyczące Polski zadane przez Stalmera. Nie ogarnia co mówi i tyle. 

Najpierw była pomyłka teraz pomoc Polsce po wojnie. Trump zamiast być narzędziem pis do ataku na rząd zaczyna sprawiać wam problemy.

nie miałem wątpliwości, że zachowasz się jak szmaciarz, ty i inne tomaszki 🤮 i zamiast przeprosić, dalej będziesz robił z siebie idiotę

DEMAGOG

Fakty Na Bieżąco

Polska Agencja Prasowa PAP opublikowała wpis o takiej treści w serwisie X:

„Donald Trump: wspieramy Polskę wywiadowczo, ale kiedy mówiłem, że pomogę Polsce, to chodziło mi o to, że po wojnie”. Wpis jak i artykuł zostały usunięte.

Jak było naprawdę?

👉 Donald Trump odpowiadając na pytanie, które dotyczyło jego deklaracji z sierpnia, powiedział:

„Pomagamy w zakresie wywiadu. Ale kiedy mówiłem o pomocy w powietrzu, miałem na myśli zapewnienie bezpieczeństwa po zakończeniu wojny. Czyli po zakończeniu wojny pomagalibyśmy w utrzymaniu pokoju. I myślę, że ostatecznie do tego dojdzie”.

👉 Trump nie zawarł w tych zdaniach słowa „Polska”. Odnosił się za to do swojej wypowiedzi z przeszłości, która dotyczyła gwarancji dla Ukrainy.

A red background with a white oval logo containing the word "papka" in white text. Below the logo, the text "DLA LEMINGÓW" is visible in white. A circular watermark with "Pogotowie Psychiatryczne" and "pogpsych.pl" is present in the top right corner.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Odszczekasz to?

Opublikowano

Trwa operacja propagandowa, która ma wmówić Polakom, że USA to nie jest sojusznik, a są nim Niemcy.

Uczestniczy w tym polski rząd, który robi wszystko, by niemiecki interes w Europie Środkowej wygrał.

A czego potrzebują Niemcy, by to osiągnać?
Wywalić USA z Polski.

Operacja ta trwa tak naprawdę od samego początku III RP i jest w żywotnym interesie dwóch państw, które przy skromnej obecności USA, robiły sobie na Polsce i wbrew jej interesom biznesy - Niemcom i Rosji.

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

Trwa operacja propagandowa, która ma wmówić Polakom, że USA to nie jest sojusznik, a są nim Niemcy.

Widzisz, a debil wysmarowany samoopalaczem skutecznie pomaga w tej operacji xD 

Opublikowano

Ja zawsze powtarzam jak gdzieś jest lepiej taniej to może warto tam się przeprowadzić a Kazachstan dla rolnika to raj na ziemi , jakoś rodacy nie poznali się na tych niskich podatkach Europy wschodniej a wyjeżdżali do Norwegii gdzie podatki największe a paliwo najdroższe , ważne co za te wysokie podatki oferuje nam państwo 

Opublikowano (edytowane)

ja tam bym wolał na co za niskie podatki nam pozwala

trzy ruskie samoloty wojskowe se przez niemal kwadrans a znając skuteczność natowskich systemów wykrywania ... to pewnie i dłużej latały nad Estonią bez pytania o zgodę kogokolwiek czy nawet informowania że wlecą a skoro to była cała eskadra i tak długo se latrały to ponad wszelką wątpliwość nie był przypadek a celowa prowokacja rosji i pokaz bezczelności i kpiny z natowskich .... czegokolwiek z Trumpem włącznie
Powinny zostać zestrzelone nie dlatego że ruskie; dla samej zasady jakiekolwiek jeśli nie dostały pozwolenia  żeby obywatele tego paktu rzekomo obronnego czuli się bezpieczni i wiedzieli za co płacą podatki
Jakoś nad Turcją nie latają no ale Estonia to ma czym zestrzelić myśliwca klasy MIG-31?
Jedyna reakcja natowskich aparatczyków to - "kraje się będą konsultować w podobnych sytuacjach"

czy za Reagana były podobne manifestacje kacapskiej czy czyjejkolwiek innej bezczelności nad dowolnym obszarem ówczesnego NATO? i nie jest to pytanie retoryczne a naprawdę nie wiem
Czy natowskie samoloty wojskowe mogły by se tak bezkarnie poparadować nad rosją? a NATO obecnie nie chce Ukrainy w swym składzie co tylko ukraińskie cokolwiek lata nad rosją i ... wiadomo

NATO  ustąpiło rosji na Ukrainie i to był początek ustępstw na których końcu jest faktyczny koniec tego paktu i niezależnie od trafności mojej prognozy to pewnym już jest że NATO czasy świetności ma już za sobą i to nie jest jakaś z mojej strony akcja dezinformacyjna a czysto logiczna obiektywna ocena stanu faktycznego nawet ryzykowna bo słabi aby ukryć swą słabość ostatnich których atakują nim sczezną to wewn u siebie demaskatorów tej słabości bo zewnętrznych już nie są w stanie.
Ja tam już stary i niewiele z każdym dniem coraz mniej mam do stracenia a piszę to bo tylko mówienie nawet najgorszej prawdy pozwala na stworzenie siły niż tkwienie w kłamstwie jako to jest tak dobrze że nic nie trzeba robić

Polska jest za mała by zmienić całe  NATO a nawet zbyt mała w oczach tegoż aby Ukrainę doń wprowadzić i czy kolejny raz zostanie osamotniona w walce tym razem z ruską bestią tak jak ostatnio została z niemiecką?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

NATO  ustąpiło rosji na Ukrainie i to był początek ustępstw na których końcu jest faktyczny koniec tego paktu i niezależnie od trafności mojej prognozy to pewnym już jest że NATO czasy świetności ma już za sobą i to nie jest jakaś z mojej strony akcja dezinformacyjna a czysto logiczna obiektywna ocena stanu faktycznego nawet ryzykowna bo słabi aby ukryć swą słabość ostatnich których atakują nim sczezną to wewn u siebie demaskatorów tej słabości bo zewnętrznych już nie są w stanie.

Tak masz racje NATO to już kompletna wydmuszka. Tylko na szczęście Rosja to nie ZSRR. Tamto to było imperium pod każdym względem. Zaś Rosja ma połowę potencjału ludnościowego ZSRR i ujemny przyrost naturalny. Więc na długoletnią politykę ekspansyjną nie mają co liczyć. Putin też wieczny nie będzie, a jego następcy być może będą woleli wrócić do spokojnego okradania państwa z tego co jeszcze zostało, a nie realizowania dawnych planów Piotra Wielkiego. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dosć ciekawa rozmowa w kanale zero Morawieckiego z Stanowskim , ten byly premier jest dość rozmowny .  

Europa wschodnia też ma ujemny przyrost nawet chyba wiekszy od Rosji bo sporo ludzi wyjechało za praca po wejsciu do UE  i to głównie w wieku rozrodczym 

Edytowane przez jarecki