Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

Kufa. Ja se nakitrałem w euro. Jak przyszło co do czego to był problem zrealizować... C

Jak problem? Dwie wycieczki i po problemie.

Jak się chce jechać ale jak się chce pobawić to już inaczej.

jarecki napisał:

nikt nie zauważył sukcesu jaki dobry pakt wynegocjowała ursula von der leyen w USA , 15% cło na produkty z UE  a w zamian europa ma kupować gaz i uzbrojenie 🤣

Ta... pakty z Trumpem. Faktycznie...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nie napisał(a):

Image

i to jest słuszna koncepcja

Może niech Don Alfonso w końcu ustali jak to było z tym mieszkaniem od pana z DPSu, a w dalszej części szkolenia pani Morawiecka wyjaśni jak za niską cenę nabywa się nieruchomości od kościoła katolickiego xD

Sam bym się chętnie dowiedział jak tanio kupić ziemię od kiecoków xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał(a):

a bo te kabarety ostatnio to coraz durniejsze to i

to to jeszcze nic w porównaniu z wizytą tej pani w Pekinie , to w ubieglym tygodniu i też umkło ale  postawa Ursuli w chinach to porażka UE wieksza niz zUSA I warto na ten temat poczytać bo o ile z USA da sobie rade jakoś tam to z pekinem bedzie problem

Opublikowano
4 godziny temu, jacek1296 napisał(a):

Tak właśnie miało sie to skończyć i tak się skończyło. Tak PiSowskie ćwoki podchodzą do tematów uzbrojenia. Lobbyści, lobbyści i jeszcze raz lobbyści. To samo było z "Grotem" a Pan co ślinił się najbardziej dostał robotę w WB Electronioc. Taka za***ista nagroda. 

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może niech Don Alfonso w końcu ustali jak to było z tym mieszkaniem od pana z DPSu, a w dalszej części szkolenia pani Morawiecka wyjaśni jak za niską cenę nabywa się nieruchomości od kościoła katolickiego xD

Sam bym się chętnie dowiedział jak tanio kupić ziemię od kiecoków xD

nawrocki i morawiecki opublikowali swoje oświadczenia majątkowe a żurek swoje utajnił

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nie napisał(a):

nawrocki i morawiecki opublikowali swoje oświadczenia majątkowe a żurek swoje utajnił

Tak tak. Morawiecki to niech ujawni oświadczenie majątkowe żonki xD Politycy oprócz swoich oświadczeń powinni ujawniać oświadczenia małżonkow i dzieci ... Don Orleone po co wszystko na synka przepisywał, przecież wszystko legalnie, on niewinny xD

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Don Orleone po co wszystko na synka przepisywał, przecież wszystko legalnie, on niewinny xD

pewnie wziął przykład z tuska

"Tusk przepisał majątek na żonę przed wypełnieniem oświadczenia majątkowego".

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Tak właśnie miało sie to skończyć i tak się skończyło. Tak PiSowskie ćwoki podchodzą do tematów uzbrojenia. Lobbyści, lobbyści i jeszcze raz lobbyści. To samo było z "Grotem" a Pan co ślinił się najbardziej dostał robotę w WB Electronioc. Taka za***ista nagroda. 

Onet szczuje na Polske kłamliwymi artykułami. No nie możliwe 🤣🤣🤣

Opublikowano

Ludzie Lewicy wygrali prawie wszystkie konkursy.

Od początku rządów nowej koalicji ministerstwem rodziny, pracy i polityki społecznej kieruje Agnieszka Dziemianowicz - Bąk z Lewicy. Działaczy tej formacji można więc wypatrzeć w wielu agendach podległych temu resortowi. To, co dzieje się w Państwowym Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, wykracza jednak ponad typowe polityczne praktyki. W ostatnich miesiącach w regionalnych oddziałach funduszu zmieniło się ośmioro dyrektorów. Aż sześć z tych osób jest wprost powiązana z Lewicą - najczęściej byli kandydaci tej formacji w ostatnich wyborach samorządowych, ale też parlamentarnych. - Kluczową jest tu rola szefowej PFRON Małgorzaty Lorek, ale też wiceprerezes Bożeny Borowiec, kandydatki do Sejmu z list Lewicy, od wielu lat związanej z partią. To ona pilnuje by ludzie partii mieli stanowiska.

"pis obsadza wszystko swoimi kolesiami"

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak tak. Morawiecki to niech ujawni oświadczenie majątkowe żonki xD Politycy oprócz swoich oświadczeń powinni ujawniać oświadczenia małżonkow i dzieci ... Don Orleone po co wszystko na synka przepisywał, przecież wszystko legalnie, on niewinny xD

Dokładnie. Niech Tusk da przykład. Tyle że on jeszcze na córke i synka przepisał majątek. Kaczyński to może na kota.

Znajoma przyjechała na wakacje z Anglii gdzie pracuje w fundacji zajmującej się opieką nad zwierzętami i pochówkiem zwierząt. Stare bogate angielskie baby i dziady piszą testamenty, gdzie przepisują majątek na fundacje w zamian za opieke nad pieskiem czasami kotkiem czy innym zwierzakiem. Rocznie wpada kilka milionów funtów, w tamtym roku około 5.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Onet szczuje na Polske kłamliwymi artykułami. No nie możliwe 🤣🤣🤣

Przecież pisałem o tym jak tylko ruszyła sprawa z FA50. To był wrzask że gupi jestem i nic nie wiem.

6 minut temu, nie napisał(a):

pis obsadza wszystko swoimi kolesiami"

J.bać , karać , prześladować.🤣

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał(a):

Przecież pisałem o tym jak tylko ruszyła sprawa z FA50. To był wrzask że gupi jestem i nic nie wiem.

J.bać , karać , prześladować.🤣

Minister się nie zna i niczego sam nie wybiera - ktoś to wynegocjował, podsunął do podpisania. Minister ogłosił wielki sukces. teraz dopiero wychodzą kwiatki, jak ktoś od deski do deski przeczytał umowę. To taka nasza specjalność narodowa - nie czytac podpisywanych umów, a zwłaszcza tego, co małym druczkiem. Tylko hurrra, aby szybciej, ogłaszamy sukces.

Opublikowano

Człowiek, który się chociaż trochę zna i ma własne zdanie, którego jest w stanie bronić - nigdy nie będzie pupilkiem ministra.  Ten sobie wybiera takich - co niekoniecznie się znają, ale za to potrafią gładko kłamać. No i mamy to, co mamy.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Szpitale podlegają pod samorządy.  Od kilku ładnych lat wiadomo że wszystka kasa która idzie do szpitali jest przejadana przez lekarzy.  

Z ciekawości zerknąłem. Radosław Kołaciński były dyrektor szpitala, radny samorządowy z list Koalicji Obywatelskiej. Faktycznie PISowiec z krwi i kości. Ja pier**le. 

https://www.portalsamorzadowy.pl/osoba/radoslaw-kolacinski,73283.html

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Tu chodzi o system który ma podstawowy błąd - pozwala łączyć prace na państwowym i prywatnym, dając możliwość brania legalnych łapówek. Lekarze mają silne lobby w sejmie i senacie i dbają o to żeby im się nie pogorszyło. Wystarczy zwiększyć ilość lekarzy i zmienić prawo ale jest duży opór bo kasa spadnie. 

Opublikowano

Dawać kase na uczelnie i zwiększać liczbe studentów. Nie ma nic trudnego. Tylko że na Medykach też mają to w d*pie bo wiedzą czym to pachnie więc bronią się rękami i nogami. Tłumaczą się że spadnie jakość kształcenia ale równocześnie biorą zagraniczniaków na prywatne  żeby tłuc kase. 

Dodatkowo w placowkach publicznych  wprowadzić obowiązek przyjmowania młodych lekarzy na specjalizacje i do tego "odrobienia" studiów medycznych w Polsce.

Tu nie ma nic trudnego, widziałem w internecie gościa, polityka lewicy  który tłumaczył krok po kroku jak to zrobić, problem jest tylko jeden - opór środowisk lekarskich.

To jest podobna szajka jak środowisko prawnicze czy nauczycielskie.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu chodzi o system który ma podstawowy błąd - pozwala łączyć prace na państwowym i prywatnym, dając możliwość brania legalnych łapówek. Lekarze mają silne lobby w sejmie i senacie i dbają o to żeby im się nie pogorszyło. Wystarczy zwiększyć ilość lekarzy i zmienić prawo ale jest duży opór bo kasa spadnie. 

W szpitalu w Grodzisku jak byłem to pełno młodych lekarzy, 75% obsady oddziału na oko poniżej 40-tki, a była taka młoda lekarka co to nawet 30tki nie miała ;) 

Problemem są debile którzy z kaszelkiem przychodzą na SOR ...

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał(a):

Skąd tych lekarzy brać? Z importu? Mniejsze wymagania stawiać? 

A co do wymagań. Jak przychodzisz z jakimś przeziębieniem czy inną błachostką to powinna przyjmowac cie odpowiednia pilelęgniarka wypisywać lek a w razie wątpliwości kierować do lekarza czy dawać skierowanie. W wielu krajach tak jest. U  nas nie da rady.

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W szpitalu w Grodzisku jak byłem to pełno młodych lekarzy, 75% obsady oddziału na oko poniżej 40-tki, a była taka młoda lekarka co to nawet 30tki nie miała ;)

Fajna jakaś? 

Zaskocze cie Bobek ale To w większości Pisowscy lekarze. Już PO pozamykało uczelnie medyczne.