Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja ani się buduję ani mam takie plany na przewidywalna przyszłość i w zasadzie mógł bym olać temat wszak mnie nie dotyczy ale problem jest szerszy i jeśli urzędasom pozwolimy to nam wlazą gdzie tylko się da

54 minuty temu, dysydent napisał(a):

zatem mamy sqrwysyństwo nomenklatury urzędasów państwowych i problem wart zdecydowanego działania, tylko trzeba zegnać wszystkich zainteresowanych... bardziej rozgłosic by się sami do kupy zegnali i wszelkimi dostępnymi sposobami nagłośnili na początek że takie zdzierstwo istnieje i na nim pasożytuje spora grupa darmozjadów zarówno państwowych jak i zblatowanych z nimi różnych szemranych biur geodezyjnych i innego pseudoprawniczego szmatłastwa.

ale to już może gdzie indziej; czy jakimś specjalnie dedykowanym temacie af czy... w sumie pisząc z af to najoptymalniejsze co mogę wymyślić

oczywiście większość powie - "nie da się nic zrobić"

i właśnie dlatego nic zrobione nie będzie

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, MariuszDe napisał(a):

"- Rosja nie jest naszym wrogiem, a Putin to nie Stalin – jeśli morduje to detalicznie,"

ciekawa argumentacja tego Sikorskiego
że aż nie wiem jak skomentować
no tak - Sikorski to detaliczny polityk z detalicznego dla rosji kraju

ja chyba już Ziemca kiedyś linkowałem, bodaj czy nie z Rogowieckim jeszcze przed wyborami w USA i trafnie wtedy przewidywali, ja też że jakieś szmatki kolorowe komediantów pop kultury zero znaczą w polityce i słusznie; o niejaką T Swift chodziło
Ziemiec ma rękę d trafnych proroków, czy bardziej - trafia w momenty tych proroków gdy akurat coś zgadną

Uwaga! - godzina siedemnaście a warto całość

aaa i co prawda audiobook bo tylko gadają i żadnych "obrazków" ale ten Otoka ma cholernie fatalną dykcję i lepiej w ciszy ... słuchać
Dla mnie przy Otoce Frąckiewiczu Stanowski to tępy buc choć nie wiem kto zacz i Ten Otoka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, dysydent napisał(a):

"- Rosja nie jest naszym wrogiem, a Putin to nie Stalin – jeśli morduje to detalicznie,"

ciekawa argumentacja tego Sikorskiego
że aż nie wiem jak skomentować
no tak - Sikorski to detaliczny polityk z detalicznego dla rosji kraju

ja chyba już Ziemca kiedyś linkowałem, bodaj czy nie z Rogowieckim jeszcze przed wyborami w USA i trafnie wtedy przewidywali, ja też że jakieś szmatki kolorowe komediantów pop kultury zero znaczą w polityce i słusznie; o niejaką T Swift chodziło
Ziemiec ma rękę d trafnych proroków, czy bardziej - trafia w momenty tych proroków gdy akurat coś zgadną

Uwaga! - godzina siedemnaście a warto całość

No właśnie są nagrania jego wypowiedzi i wielu innych polityków PO sprzed paru lat jaki to PiS jest rusofobiczny i jak to powinniśmy się z nimi dogadać a teraz nagle zwrot o 180% ja nie trawie sporej grupy posłów PiS no ale jak ktoś ma trochę oleju w głowie to chyba widział na początku wojny kto pomagał i dawał wszystko a kto nie chciał pomóc...bo Putina nie można drażnić i Rosji nie można położyć na kolana...no ale tak jest z politykami jak złapią cię za rękę to mów że nie twoja...ciemny lud wszystko łyknie z każdej strony

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
Godzinę temu, dysydent napisał(a):

problem jest szerszy i jeśli urzędasom pozwolimy to nam wlazą gdzie tylko się da

to jest efekt bycia pod ruskim butem, gdzie urzędnik to jest bóg, uważa, że od niego zależy twoje życie

plus medialna propaganda sterująca głupcami

pamiętasz ustawę ministra szyszko o wycince drzew na własnej posesji? była to chyba najbardziej wolnościowa ustawa po "upadku" komuny :D , pamiętasz co się działo w polsce?

rozpętano na ministra i pis wielką nagonkę, że chce wyciąć wszystkie drzewa w polsce, celebryci, dziennikarze, politycy protesty robili, tvn grzał temat 24h/dobę przez całe tygodnie, wzywano unię europejską przeciwko polskiemu rządowi, wyzywano pis od najgorszych

nawet wielu tutaj piszących rolników, którym często jakieś drzewo przeszkadza było przeciw, debilna peowska hołota, chora z nienawiści, protestowała przeciwko własnej wolności tylko dlatego, że tą wolność dał im pis 

jak ma być dobrze skoro w narodzie jest tylu idiotów o sowieckiej mentalności?

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

to jest efekt bycia pod ruskim butem, gdzie urzędnik to jest bóg, uważa, że od niego zależy twoje życie

pamiętasz ustawę ministra szyszko o wycince drzew na własnej posesji? była to chyba najbardziej wolnościowa ustawa po "upadku" komuny :D , pamiętasz co się działo w polsce?

rozpętano na ministra i pis wielką nagonkę, że chce wyciąć wszystkie drzewa w polsce, celebryci, dziennikarze, politycy protesty robili, tvn grzał temat 24h/dobę przez całe tygodnie, wzywano unię europejską przeciwko polskiemu rządowi, wyzywano pis od najgorszych

nawet wielu tutaj piszących rolników, którym często jakieś drzewo przeszkadza było przeciw, debilna peowska hołota, chora z nienawiści, protestowała przeciwko własnej wolności tylko dlatego, że tą wolność dał im pis 

to jest akurat typowo komnistyczne podejście - obywatel nie ma nic posiadać, ma nie mieć żadnych praw, o wszytskim decyduje "komuna"

dlatego jak lwy bronią jakichkolwiek ustępstw na rzecz swobów obywatelskich, bo to by oznaczało zniknięcie setek tysięcy etatów urzędniczych, a to są ludzie, którzy nic innego niepotrafią, jak gnębić obywateli

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

, a to są ludzie, którzy nic innego niepotrafią, jak gnębić obywateli

A ja bym chętnie z nich zebrał drużynę piechoty i zabrał na szkolenie pojedyńczego zołnierza. A potem w czasie wolnym ich poprześladował. Tak w ramach reedukacji.🤣

• Thanks 2
Opublikowano

Mówiłem że gdybyśmy nie mieli premiera debila  to można było z Trumpem zrobić dobry deal. Prawdopodobnie 35 tys wojsk amerykańskich będzie przeniesionych z Niemiec do innego kraju.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mówiłem że gdybyśmy nie mieli premiera debila  to można było z Trumpem zrobić dobry deal. Prawdopodobnie 35 tys wojsk amerykańskich będzie przeniesionych z Niemie

Obawiam się że dobrego dealu to byś nie zrobił. Nooo chyba że faktycznie spodoba im się miedź.

Nie licz na żadne dobre serce Trumpa. Tak samo będzie naparzał PiS, KO, Lewicę jak i Konfederację. 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mówiłem że gdybyśmy nie mieli premiera debila  to można było z Trumpem zrobić dobry deal. Prawdopodobnie 35 tys wojsk amerykańskich będzie przeniesionych z Niemiec do innego kraju.

Tak, i bylibyśmy z budżetu za wszystko, to już wolę płacić na polskie wojsko, jeden okupant wyjechał w 1991 i wystarczy 

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Tak, i bylibyśmy z budżetu za wszystko, to już wolę płacić na polskie wojsko, jeden okupant wyjechał w 1991 i wystarczy 

Może lepiej płacić amerykanom niż naszej armii generałów których mamy zbliżoną ilość.

Płacić trzeba ale oni tez dużo wydają w kraju w którym są( nie wspomne o wódzie, fajkach i dziwkach). Miasta w których są teraz amerykańce są bardzo zadowoleni bonzostawiają u nich kupe dolarów.

Prawdopodobnie wojska te będa przeniesione na Węgry.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nie napisał(a):

nie, nie i jeszcze raz nie. Zapomniałeś chyba jak to wyglądało i po co było od strony ustawodawczej.

Tak to jedna z niewielu ustaw PiS-u która miała sens, aczkolwiek wykonanie marne bo to było pod to by określone treny mogły zostać wylesione i by na nich zarobić. Tu jest wspólny mianownik obecnych audytów KO i przystawek, do poprzedniego państwa w ruinie, hasła PiS-u.

Tzw LeX Szyszko miałaby sens, gdyby przed uchwaleniem, albo z moratorium, wysłać leśników w Polskę i zaktualizować tereny które można uznać lasem, wciągnąc jako las w ewidencji, automatycznie tereny te podlegałyby pod ustawę o lasach prywatnych, a to jedno z niewielu dobrych rzeczy w przepisach.

Niestety tak się nie stało, bo chodziło o to by atrakcyjne tereny, które z racji zadrzewień ponad 10-letnich były praktycznie niedostępne dla deweloperki szybko udostępnić. I o to była ta cała chryja, bo padały ponad 30 letnie lasy o powierzchni nierzadko i 5-10ha figurujące jako nieużytki, gdzie legalnie bez ogólnopolskiej awantury nie do przekształcenia na tereny inwestycyjne. Dlatego po uzyskaniu odpowiednich terenów ówczesna władza, pod presją tłuszczy wycofała się rakiem, deal zrobiony, a prostemu ludowi wydawało się, że sukces. No nie, gdy PiS miał interes trzymał się twardo gorszych dla swojej popularności i interesów ustaw.

Nie powiem w czasie jej obowiazywania wyciąłem wszystko na co musiałbym biegać z jednostkowymi pomiarami drzew w celu uzyskania zgody na wycinkę w gminie.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
20 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ten jego kanał Zero to PiSowska odnoga ... Zresztą, ten człowiek uciekał przed El MatoKlepakiem Najmanem xD

Uwiera Cię ten Stanowski i dobrze. Daj jakieś dowody na współpracę z Pisem. Co do Najmana, słaby zarzut. Najman faktycznie umie robić kasę i tylko tyle. Dba o zdrowie. Na ringu jeden cios i leży. Po co się narażać skoro kasa się zgadza. A finał to wojna słowna z Muranem zakończona na ringu, przegraną Najmana. To już obciach.

19 godzin temu, marks50 napisał(a):

Tak jest w państwie z dykty , wczoraj tez wyrok zapadł w sprawie Gerzdorf ( ta niezależna sędzina ze świeczka do brandzlowania ) jechała z mężem i byli świadkami wypadku motocyklisty ( pomijam udział)   no i jak przystało na prawych ludzi z poparcia POmiotu uciekli , sprawa trwa lat trochę ale kuriozalny był wynik , bo to że nie uddzielili pomocy Bodnar uznał za niezasadne bo pacjent i tak zginął więc pomoc nic by tu nie dała więc nie poniosą konsekwencji że uciekli i nie udzielili pomocy - tak u...ele kaszlą . Taka właśnie mentalność maja Bodnarowy czy Banderowcy aż się człowiek myli .

O widzisz wreszcie sądy działają jak powinny :ph34r:. Narkotyki należy zamawiać na psa lub kota. Jeżeli wjedziesz w kogoś na pasach nawet bez uprawnień to należy się tłumaczyć że pieszy za szybko wtargnął na przejście. Jeżeli nie udzielisz pomocy, należy się tłumaczyć że i tak by to nic nie dało.

19 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I co pan z tym zrobisz ?? Nic pan nie zrobisz ... A jak zaczniesz się za bardzo interesować to jeszcze możesz sobie problemów narobić ... Bo to zaraz jakaś inspekcja albo panowie w niebieskich mundurkach będą mieć do Ciebie jakiś problem ...

Czyli mamy siedzieć cicho i cieszyć się bo PO dopadło kolejnego z Pisu ? Igrzyska trwają.

19 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie znam tu tych okoliczności, ale nie zawsze poszkodowany nie winny.

Biegłych, jak wątpliwości...

Facet wjechał na autostradzie w prawidłowo jadący samochód z 3 osobową rodziną, która zginęła w płomieniach. Dzięki sprawnym działaniom organów ścigania, uciekł za granicę. Stwierdzono że w tym przypadku policja , prokuratorzy działali prawidłowo. W podobnym wypadku później zatrzymano sprawcę. Także mamy równych i równiejszych.

37 minut temu, mirro napisał(a):

A ja bym chętnie z nich zebrał drużynę piechoty i zabrał na szkolenie pojedyńczego zołnierza. A potem w czasie wolnym ich poprześladował. Tak w ramach reedukacji.🤣

Fala Ci się marzy czy mi się wydaje ?

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Takeda napisał(a):

Niestety tak się nie stało, bo chodziło o to by atrakcyjne tereny, które z racji zadrzewień ponad 10-letnich były praktycznie niedostępne dla deweloperki szybko udostępnić. I o to była ta cała chryja, bo padały ponad 30 letnie lasy o powierzchni nierzadko i 5-10ha figurujące jako nieużytki, gdzie legalnie bez ogólnopolskiej awantury nie do przekształcenia na tereny inwestycyjne.

Niewielu ludzi o tym wie, ale GOV podaje. 

"Zgodnie z art. 83f ust. 1 pkt 3b ustawy o ochronie przyrody, bez zezwolenia na usunięcie drzewa lub krzewu czy zgłoszenia zamiaru usunięcia drzewa można usuwać zadrzewienia w przypadku przywracania gruntów nieużytkowanych do użytkowania rolniczego."

https://www.gov.pl/web/gdos/wycinka-drzew-lub-krzewow-na-terenach-rolnych

Potem by można było tereny rolne przeznaczyć na inwestycyjne i wsio. 

Opublikowano
32 minuty temu, Takeda napisał(a):

nie, nie i jeszcze raz nie. Zapomniałeś chyba jak to wyglądało i po co było od strony ustawodawczej.

Tak to jedna z niewielu ustaw PiS-u która miała sens, aczkolwiek wykonanie marne bo to było pod to by określone treny mogły zostać wylesione i by na nich zarobić. Tu jest wspólny mianownik obecnych audytów KO i przystawek, do poprzedniego państwa w ruinie, hasła PiS-u.

Tzw LeX Szyszko miałaby sens, gdyby przed uchwaleniem, albo z moratorium, wysłać leśników w Polskę i zaktualizować tereny które można uznać lasem, wciągnąc jako las w ewidencji, automatycznie tereny te podlegałyby pod ustawę o lasach prywatnych, a to jedno z niewielu dobrych rzeczy w przepisach.

Niestety tak się nie stało, bo chodziło o to by atrakcyjne tereny, które z racji zadrzewień ponad 10-letnich były praktycznie niedostępne dla deweloperki szybko udostępnić. I o to była ta cała chryja, bo padały ponad 30 letnie lasy o powierzchni nierzadko i 5-10ha figurujące jako nieużytki, gdzie legalnie bez ogólnopolskiej awantury nie do przekształcenia na tereny inwestycyjne. Dlatego po uzyskaniu odpowiednich terenów ówczesna władza, pod presją tłuszczy wycofała się rakiem, deal zrobiony, a prostemu ludowi wydawało się, że sukces. No nie, gdy PiS miał interes trzymał się twardo gorszych dla swojej popularności i interesów ustaw.

Nie powiem w czasie jej obowiazywania wyciąłem wszystko na co musiałbym biegać z jednostkowymi pomiarami drzew w celu uzyskania zgody na wycinkę w gminie.

ustawa dotyczyła tylko gruntów prywatnych, więc co za problem, że ktoś chciał wyciąć sobie drzewa?

24 minuty temu, dsbh napisał(a):

Jeżeli nie udzielisz pomocy, należy się tłumaczyć że i tak by to nic nie dało.

to tak jak z gersdorf i jej mężem, uciekli z miejsca wypadku i nie udzielili pomocy a sąd uznał, że skoro poszkodowany zmarł w chwili uderzenia w przeszkodę to nie ma zarzutu nieudzielenia pomocy bo trupowi by przecież nie pomogli

ciekawy odcinek

Opublikowano

A co ma do tego Gersdorf ona nie prowadziła. 

22 godziny temu, witejus napisał(a):

Cyrk dla takich typu hubertus

Cyrk to z was ię robi. Matecki zaszedł dzień wcześniej  do prokuratury chciał zeznawać. Ale wtedy jeszcze sejm papierów nie przekazał zeznania były by nie legalne i był by powód do umorzenia. Zatrzymali go na kolejny dzień. Zamiast w republice mógł nocować w prokuraturze. 

21 godzin temu, nie napisał(a):

Image

No to już wiemy dlaczego 7 minut tylko. Duda wydukał że ziemniaki obiera i koniec audiencji.

19 godzin temu, nie napisał(a):

to tylko jeden dzień

znowu dostałeś mokrą szmatą w ryj :D i najlepsze, że sam to sobie zrobiłeś :D jakim to trzeba być ograniczonym umysłowo

Z nikogo życie tak nie drwi tutaj jak z ciebie nikogo tak mokrą szmatą nie wali jak ciebie. Już tylko czekam kiedy za Trumpem waszym idolem reset z Rosja zaczniecie tu ogłaszać i chwalić. Kwestia czasu. Z nikogo tak wiatraka i durnia nie robią jak z was wasi propagandyści.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na szczęście nie mamy ciebie za premiera. Już ci kilku napisało, że interesu na tym byś nie zrobił Trump a i owszem. Za tych żołnierzy trzeba będzie płacić i to słono. 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może lepiej płacić amerykanom niż naszej armii generałów których mamy zbliżoną ilość.

Płacić trzeba ale oni tez dużo wydają w kraju w którym są( nie wspomne o wódzie, fajkach i dziwkach). Miasta w których są teraz amerykańce są bardzo zadowoleni bonzostawiają u nich kupe dolarów.

Prawdopodobnie wojska te będa przeniesione na Węgry.

To jest właśnie wasze wstawanie z kolan z padaniem na pysk połączone. Przygotuj się lepiej do chwalenia resetu z Rosją jak go twój Trump ogłosi. DO tego dołączysz cytat z Lecha Kaczyńskiego i będzie fajnie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Fala Ci się marzy czy mi się wydaje ?

Falę trza szanować. Ale i trzymać łapę nad nią, bo się wynaturza.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

no akurat odyeb z tym zakazem wycinki drzew bez pozwolenia jaśnie pana urzędasa bardziej niemiecki but przypomina niż ruski i ogólnie to co teraz mamy to germańska maniera zamordyzmu bardziej - nazwę - literalna i urzędas ma mniejsze pole manewru w przepisach
ruski zamordyzm inny bo w nim partactwo jest już na etapie przepisów i urzędas ma większą autonomię i ruskiego da się przekupić a właściwie to jego prawo bo jak nie to się będzie czepiał za nic a tylko ot tak, dla zasady, niemieckiego tylko można przestraszyć jeśli się na złamaniu owej literalności go złapie.
Wobec obydwu bardzo skuteczne jest bezpośrednia siła ale to oczywiste

mentalność i ruska i niemiecka są z natury antydemokratyczne tak że czy pod ruskim czy pod niemiec... bardziej germańskim butem Europa już skończyła jako obszar niedemokratyczny a jankesi się zawijają tak że o czym my tu dyskutujemy?
bez rozwalenia tego porządku i tak nic się nie zmieni a że coraz więcej wskazuje że dla niego nie ma już ratunku; pozostaje usiąść i poczekać póki jeszcze ten socjalizm ma nas czym przekupywać.
Sztuką tylko będzie wyczuć moment kiedy zacznie się upadek a bardziej pod czyimi ciosami aby w odpowiednim momencie się do właściwej bandy przyłączyć ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Z nikogo tak wiatraka i durnia nie robią jak z was wasi propagandyści.

Image

A więc to tak. Za rozliczanie Trumpa z rzekomych powiązań z KGB, wzięła się pani Krysia Kurczab-Redlich. Dla kogo Krysia dla tego krysia, dla kogo Tajny Współpracownik komunistycznej SB ,,Violetta" - dla tego Wioletka...

I Wioletka rozlicza Trumpa w TVN - telewizji założonej przez PZPR-owskiego towarzysza Mariusza Waltera, którego Urban polecał Kiszczakowi do robienia esbeckiej propagandy.

A rozmowę z Wioletką prowadził Morozowski, syn Mordechaja Mozesa, który działał w młodzieżówce Komunistycznej Partii Polski a potem służył komunistycznej dyktaturze na państwowej posadce.

tego by orwell nie wymyślił

Opublikowano
22 godziny temu, DTaras napisał(a):

W USA też taniej. Ruskie, Chińskie, Indyjskie i Białoruskie to już bajka. Zara będzie i Afrykańskie. Paliwowce wszędzie pływają - nawet do Gdańska.

niech i murzyni na tratwie byle tanio 

22 godziny temu, Ulman napisał(a):

A tobie znowu na dekiel padło?

o właśnie panie jak to ostatnio było ?  brakło ci argumentów pis i peło jedno zło  

23 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i gdzie masz to najtańsze paliwo za PiSu ?? xD Rumunia, Węgry, Słowenia miały taniej, a teraz mają drożej ;) Nie rozumiem, dlaczego ty lubisz tak ciągle się pogrążać xD 

łał super Rumunia Węgry miały drożej to jest powód brawo 

Opublikowano
14 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Chciałbym uwierzyć że coś zmądrzeją ale widząc debilizm rządzących w UE mam.wątpliwości.

Niestety ale europa upada i to głównie dzięki samym europejczykom których gubi dobrobyt, chęć pomagania innym i dbałość o środowisko. 

Jak zwykle prawo ewolucji Darwina sprawdza się doskonale, przetrwają ci najsilniejsi,