Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, marks50 napisał(a):

chodzi w tym wszystkim by osobiście beknął a nie przełozyło sie to na nas Polaków . Cos trzasło 

amen

tylko o co Ci z tym "coś trzasło"? że niby tymi takietami w kawałkach w Poznań to się dopiero wstrzeliwują by wybadać rozrzut? ;) czy coś w tym stylu?

no za fakap Zelenskiego cała Ukraina beknie tak że ... mściwa bestia ten Trump nad miarę i to potwierdzony w praktyce już fakt

z drugiej strony to wybitnie decyzyjny ale to i z systemu politycznego amerykańskiego wynika
kilka dni i tyle decyzji i to wdrożonych i z tymi cłami, "wymordowanymi" kilkudziesięcioma - jak Nawrocki powiada - "puciami", tą bronią na Ukrainę i samymi tymi paktami pokojowymi itd
nieruchawa xujnia na tyle potrzebowała by kilku lat.
ale to już jako dygresja

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Od przyszłego tygodnia będą ogłaszane trzy nabory wniosków na dofinasowanie wsparcia elektromobilności, łącznie na 6 mld zł - poinformował wiceminister klimatu i środowiska Krzysztof Bolesta. Dodał, że dotyczą ciężarówek elektrycznych, szybkich ładowarek i sieci umożliwiających ich podłączenie.

bogaty kraj, tyle mld na fanaberie wydać

może ku............ czołgi elektryczne kupią?

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

....... czołgi elektryczne kupią?

:)  jak w /Sierżancie Bilko/ czołgi poduszkowce :) - ale nawet ta komedia pokazuje jak są wydawane pieniądze z rozmachem . Te ciężarówki to taka porażka że zrobiono kilka testów oczywiście na trasie Francja -Hiszpania to tak porażka bo nie dość że nie dojeżdżały do zaplanowanych stacji ładowania , to osiągi wychodziły wbrew wyliczeniom .Do tego samego ładunku tylko 15-16 ton bo masę składu obciążyły akumulatory . Po tych testach to poszły grube pieniadze by nie publikować wyników bo klient by sie tak zraził że by nawet nie kupił do podstwiania naczep na placu :) .Totalna porażka :) i wał wiekszy niż panele fotowoltaiczne .

Opublikowano

Musza się śpieszyć bo za chwilę wyjdzie afera że ukraincy celowo strzelali do Polski(Przewodów) by wciagnąć nas do wojny , FBI juz zbiera konkretne dowody i wiedza że będą solidne podstawy by z Polski nie dostai nawet kromki chleba dlatego te szmychale beda teraz się podchlebiać by wyrwać od Polski co się da . 

W USA też szopki w kongresie sie dzieją :) , lewactwo aż kipi :) ale to w USA mają co maja ale jeśli się okaże że 17 stycznia komik podpisał umowę o zasobach z angolami :) czyli ciekawy zgrzyt będzie :) 

Opublikowano
2 godziny temu, marks50 napisał(a):

Musza się śpieszyć bo za chwilę wyjdzie afera że ukraincy celowo strzelali do Polski(Przewodów) by wciagnąć nas do wojny , FBI juz zbiera konkretne dowody

Jedną rakietę tylko przeznaczyli na takie przedsięwzięcie?🤣

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał(a):

Jedną rakietę tylko przeznaczyli na takie przedsięwzięcie?🤣

Śmiejesz się banderowcu że zgineło dwóch Polaków ???? 

Opublikowano
2 minuty temu, marks50 napisał(a):

Śmiała teza. Widzę że szantażyk emocjonalny był pod ręką.🤣

Opublikowano
6 minut temu, marks50 napisał(a):

Inaczej by śpiewał jakby mu na  głupi łeb taka rakieta spadła, albo komuś z rodziny.

Do dzisiaj sprawa nie wyjaśniona i ani słowa przepraszam od banderowców.

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Inaczej by śpiewał jakby mu na  głupi łeb taka rakieta spadła, albo komuś z rodziny.

Przecież rozmawialiśmy o prawdopodobnej próbie wciągnięcia do wojny Polski. Podałem w wątpliwość ten fakt, bo użyto środków w postaci jednej rakiety. Jeżeli plan zakładał wciągnięcie nas w ten bajzel to skala operacji coś mizernie wygląda. Trza czytać i  starać się zrozumieć a nie wciśkać mi emocjonalne pierdoły. 

• Like 1
Opublikowano

do tego trzeba byc zdrowym psychicznie. a nie swirem albo smierdzaca ruska szmata..

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak sobie wmawiasz.

Jednak z tego co widać, czy też że słów Piotra.....no widać jak jest naprawdę...

I twoje wypieranie tej prawdy...niczego nie zmieni..

wlasnie niczego nie zmieni fakt ze wasze dzieci wybieraja zycie w polsce a..16 stron a 1 to jest prawda a nie twoje bajania ..

kurna zamiast nawoz siac to czlowiek  w pracy siedzi.. ladnie przymrozilo. po niedzieli ma padac to sie rozwiezie..moze wolne bedzie.

• Haha 2
Opublikowano

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koniec-z-budowaniem-w-szczerym-polu-Ceny-gruntow-moga-zostac-wywindowane-8901896.html         

Zgodnie z nowymi przepisami nowo budowane domy będą musiały znajdować się maksymalnie 1,5 km od szkół w miastach  oraz 3 km na wsiach. Co istotne, w obu przypadkach, odległość nie będzie liczona w linii prostej, a jako droga dojścia ogólnodostępną trasą dla pieszych od granicy działki do budynku.

W promieniu maksymalnie 1,5 km od domów budowanych w miastach (oraz 3 km na wsiach) będą musiały znajdować się także tereny zielone. Nie będą mogły to być jednak jedynie kieszonkowe parki czy skwery. Zgodnie z nowymi przepisami teren zielony musi mieć co najmniej 20 ha powierzchni           

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Komuś zdrowo odyebało.

Odyebalo nie odyebalo, ludzie budują się po lasach, po 5-6 km od najbliższej szkoły, a jak dzieci podrosną to pretensja że szkoła daleko i dlaczego autobus szkolny nie dowozi ich dzieci do szkoły ( ich dom jest  praktycznie jedyny w tym leśnym zadupiu, oprócz sąsiadów pedałków którzy z przyczyn oczywistych dzieci mieć nie będą),

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał(a):

może ku............ czołgi elektryczne kupią?

Z pewnością, od elektrycznych ciężarówek do elektrycznych czołgów tylko mały krok.A jak nie na baterie to zasilane podobnie jak trolejbusy.

11 godzin temu, Ulman napisał(a):

wszystkim znudziło się dawać kasę złodziejom. 

Raczej nie wszystkim, Europa nadal będzie tuczyć złodziei

Edytowane przez witejus
Opublikowano
48 minut temu, jacus napisał(a):

wlasnie niczego nie zmieni fakt ze wasze dzieci wybieraja zycie w polsce a..16 stron a 1 to jest prawda a nie twoje bajania ..

Już tłumaczyłem...

Ja mam bliżej do Warszawy niż ty...

To kto w większym zadupiu?

• Like 2
Opublikowano

I kolejna teoria spiskowa staje sie faktem do C40 i 15 minutowych miast , znów powtarzam ze kochajmy teorie spiskowe bo szybko stają sie faktem i zawsze lepiej monitorować 20 ha kamerami niż całą gminę , nie po to kotłownia nazwał swój klubik 2050 by to sie miało wydarzyć jutro ale dopiero około tej daty ale małe kroczki musza być dziś sie nie wybudujesz z powodu szkoły jutro postawia rogatki z kamerami a pojutrze wielki brat powie ci ile możesz zjeść kiełbasy wege z robakami , a jak sie zbuntujesz to odejmą punkty na aplikacji mObywatel  i dostaniesz pół - nic bardziej nie motywuje do podporzadkowania niż głód co pokazali szwaby w obozach , żadne bicie czy tortury bo zawsze znajda sie jednostki "niezłomne" które sie nie podporzadkują ale ktos umrze przez głód to system powie że to nie jego wina bo sie sam wykluczył . Może nas to nie sięgnie ale dzieci juz coś z tego odczują . Pamietajmy że znamy tylko 1/3 kamieni milowych to jakie bzdury musza być w pozostałych 2/3 ???? Za pewne ostatnie kamienie milowe beda o eutanazji i to raczej obowiazkowej niż dobrowolnej .

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

użyto środków w postaci jednej rakiety

Banderowcu o to chodzi że FBI ma dowody na to że celowo były rakiety użyte przeciw Polsce i nie ważne czy to była jedna rakieta , złamanie szlabanu czy prowokacja Gliwicka , chodzi o fakt że banderowce zrobili to specjalnie , a żebrak zapewniał ze to nie oni więc sie nie wywinie ze nie maczał w tym palców . Powolutku , krok po kroku świat sie dowie co to jest banderland.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koniec-z-budowaniem-w-szczerym-polu-Ceny-gruntow-moga-zostac-wywindowane-8901896.html         

Zgodnie z nowymi przepisami nowo budowane domy będą musiały znajdować się maksymalnie 1,5 km od szkół w miastach  oraz 3 km na wsiach. Co istotne, w obu przypadkach, odległość nie będzie liczona w linii prostej, a jako droga dojścia ogólnodostępną trasą dla pieszych od granicy działki do budynku.

W promieniu maksymalnie 1,5 km od domów budowanych w miastach (oraz 3 km na wsiach) będą musiały znajdować się także tereny zielone. Nie będą mogły to być jednak jedynie kieszonkowe parki czy skwery. Zgodnie z nowymi przepisami teren zielony musi mieć co najmniej 20 ha powierzchni           

Parę miesięcy temu o tym pisałem.

Ustawa weszła w życie 24.09. 2023.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 2
Opublikowano

Troche racji mają. Rozmawiałem ostatnio z wójtem mojej wiochy. Kupi jakiś miastowy działke ch*j wie gdzie(4km od asfaltu) postawi dom a później co miesiąc jest w gminie żeby mu droge zrobić asfaltową a zimą rano odśnieżać bo on a do pracy. 

Opublikowano

Ja też popieram, to zmobilizuje miasta i gminy do budowania infrastruktury i zablokuje lex developer

bez infrastruktury i planu zagospodarowania przestrzennego skończy się wolna amerykanka i dowożenie dzieci autami po 20km do szkoły, nie ma szkoły - nie ma budowania, tylko w gminach to będzie dramat, bo polikwidowali szkoły po wsiach, czyli całkowity zakaz budowania, oj, będzie się działo

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, nie napisał(a):

tyle wiesz o usa ile usłyszysz w tvn, twoja głupota i tobie podobnych jest nieograniczona

każdy pakiet zatwierdzał kongres i za każdym pakietem głosowali republikanie

to trump w ostatnim dniu swojej poprzedniej kadencji nałożył sankcje na ns i kilka dni temu przedłużył sankcje na rosję

Jak pisałem mogłeś wybrać milczenie wybrałeś kompromitacje. Całą pomoc wojskową dla UA inspirowała i przekazywała administracja Bidena. Głosować mógł kto chciał. Trump zablokował nawet pomoc przyznaną przez poprzednią administrację i zatwierdzoną pod jej rządami.

19 godzin temu, mirro napisał(a):

Wywiera nacisk na państwo co się broni przed agresorem aby to przestało się bronić , bo inaczej pokoju nie będzie. To jest tak samo pojebane jak fakt iż Izrael podczas każdej wojny obronnej ( a innych nie prowadzi) powiększa swoje terytorium.

No nie mówmy że to perfumeria.

Ja bym zgodnie z wezwaniem poszedł na wyznaczoną godzinę i na portierni kazał se podbić kwit że byłem. 🤣

Tak naprawdę po tym jak Trumpa olała Panama Meksyk Kanada i Dania z Grenlandią to się okazuje, że jedyny kraj który Trump może przycisnąć to ogarnięta wojna UA. Trump potrzebuje sukcesu i chyba to jest jedyna jego szansa.

19 godzin temu, nie napisał(a):

co to za głupoty?

robią co mogą, wysyłają uzbrojenie i pieniądze, a wcale nie muszą, mogą się spakować i wrócić do usa, wtedy zobaczymy jaki będzie pokój

ludzie w usa już nie chcą wydawać pieniędzy na pomoc ukrainie gdy ich poziom życia ciągle spada, usa są bardzo mocno zadłużone i chcą doprowadzić do jakiegoś rozejmu chociaż, przy okazji trochę zarabiając, co może nie jest moralne, ale w polityce nie o moralność chodzi tylko o skuteczność

Nic nie wysyłają Trump wszystko zablokował nawet pomoc przyznaną za czasów poprzedniej administracji. Okazuje się że z Trumpem u władzy jedynym krajem na jakim usa może zarobić to jest ogarnięta wojną UA. Inni Trumpa olali.

15 godzin temu, Strongman napisał(a):

Ja tam jestem zdania że nie pomagać tej Ukrainie tylko samemu się zbroić a ruski czy ją zajmie czy nie To nie nasza sprawa Nawet jeśli by zajął całkowicie i kiedyś chciał iść na nas to tej Ukrainie te Ukraińcy zrobią rewolucję i będą walczyć nawet jak będą w Rosji już zresztą i tak Białoruś jest jak Ruska i mamy ich koło granicy to czy będzie mieli jeszcze na granicy z Ukrainą ich to to samo

No i to jest głupota której u wielu w Polsce nie mogę zrozumieć. Ja uważam, ze lepiej dawać broń UA niech oni giną i nie rozumiem dlaczego wy chcecie sami ginąć? 

14 godzin temu, Strongman napisał(a):

Ja to bym wprowadził broń krótką od 35 lat i jak ktoś nigdy nie miał na bakier z prawem i każdy mógł by by sobie kupić i jej pilnować bo w Polsce najmniej Broni jest na jedną osobę w całej Unii Europejskiej

I co ci z tej broni jak wojna wybuchnie? Większość jej posiadaczy ucieknie. A może na ruska wyjdziesz z rewolwerem? Za dużo westernów się naoglądałeś

11 godzin temu, Roman176 napisał(a):

najbardziej zagorzali fanatycy bab nie mają ... prawda @hubertuss

Oj Roman widzę głodnemu chleb na myśli.

11 godzin temu, nie napisał(a):

chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem, tu na forum większość uważa, że trump to agent putina, który zdradził ukrainę bo nie chce dawać pieniędzy; i wyzywają go od najgorszych :D 

dzisiaj trump ma wystąpienie w kongresie o 3.00, pewnie powie coś ciekawego :D 

nowa umowa z ua 

Jak się okazuje nic ciekawego nie powiedział trochę bajek powciskał. Agentem Putina nie jest ale bardzo mu pomaga nie wiem czy interesownie czy z głupoty. Ukrainy nie zdradził to jedyne państwo które może jakoś do czegoś zmusić po tym jak Panama Meksyk Kanada czy Dania z Grenlandią go olały.