Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Ulman napisał(a):

w czym konkretnie?

w tym akurat o czym piszemy 

5 minut temu, Ulman napisał(a):

Ja obstawiam że w najbliższych dniach trump dogada się z putinem i z europą a jedyny który będzie skakał i się awanturował to banderowski komediant. To on będzie przeciwko jakimkolwiek ustaleniom i nadal bedzie eskalował konflikt nierealnymi żądaniami. On chce żeby wojna i złodziejstwo trwało nadal. 

nie obstawiaj bo on to powiedział ze bez nich nic nie bd  

Opublikowano (edytowane)

pono xujnia ma jankesów zastąpić we wspieraniu Ukrainy i nawet jakieś wojska wysyłać

rosja po cichu wyekwipowała i wyszkoliła sobie dwie armie których nie ma na Ukrainie i nie bardzo wiadomo gdzie są a na białorusi przy samej zachodniej jej granicy mają być wspólne ćwiczenia tak że kto wie czy nie będzie dylematu gdzie te unine wojska wysyłać; na Ukrainę czy granicę białorusko polską tudzież litewską

tym razem kacapy szpitale polowe pierwsze na te ćwiczenia przytargają i wtedy się okaże kto sojusznik w NATO a kto tylko "negocjator"

"Zgromadzenie Ogólne ONZ przyjęło rezolucję wzywającą Rosję do natychmiastowego wycofania wojsk z Ukrainy. „Za” głosowały 93 kraje, przeciwko było 18. W tym Rosja, Izrael, Burkina Faso i… USA."

https://www.tvp.info/85261442/te-kraje-nie-potepily-rosyjskiej-agresji-na-ukraine-usa-rosja-i-izrael-glosowaly-przeciw-jak-glosowala-polska

da się to jakoś inaczej skomentować niż - noż qwa! znowu Polska ma robić za frajera do bicia?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a co ty myślałeś ze rudy tu przyszedł ratować Polskę  ?  on ma tu zadanie do zrobienia naiwni wyborcy rudego nie oddawajcie kart do głosowania , normalnemu człowiekowi by się kontrolka zapaliła ale nie wyborcom rudego 

mam wrażenie ze sie hamują z działaniami armaty bd po wyborach ....

zatrzymali tiry animexa gdzieś u was z chorymi świniami prawdopodobnie na pryszczyce z Niemiec prosili rząd o interwencje i co ?  ujaaaa

o mam film 

Ah, ten Animex… czy to prawda że z terenów zarażonych Pryszczycą ściągacie tuczniki ?😡 Kilka tygodni temu, po opublikowaniu posta o imporcie świń z Niemiec przez tę firmę, otrzymałem nieprzyjemny telefon od ich przedstawiciela. Pan zapewniał, że żadna sztuka trzody z Niemiec nie jest ściągana do ich zakładu.

Dziś jednak mamy dowody, czarno na białym, jak Pan Janusz Terka i Alina Ojdana łapią na gorącym uczynku ciężarówki z niemieckimi tucznikami! 🚛🐖 Rozumiemy chęć zarobku, mamy wolny rynek… ale kłamstwo i zastraszanie rolników to coś, co nie przystoi polskim firmom.

Prosimy, nie oszukujcie rolników i hodowców trzody chlewnej! Jak ma być dobrze na rynku trzody, skoro mamy do czynienia z procederem, w którym firma Animex ściąga tuczniki z zarażonej strefy pryszczycy? Chęć zysku ponad wszystko? 💔
Hodowcy trzody chlewnej proszą o interwencję Michał K
ołodziejczak oraz Stefan Krajewski Ministerstwo

Opublikowano

A tak zapytam: ktoś widział żeby te pieniądze były dane prócz Trumpa? Na moje oko on robi wszystko aby uwiarygodnić ruską wersję. Nawet w ONZ przeforsowali konflikt tak, że ruskich reperacji nie budziet. Nie bez znaczenia jest też, że kwota ta zmniejszyła się z 500 mld do tych 350.

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał(a):

Eksport zbóż z polski w grudniu 24r wyniósł tylko 554 tys. ton i był o połowę mniejszy niż w grudniu 23r. 
Łączny eksport zbóż w okresie VII-XII 2024 wyniósł 4,32 mln ton, wobec 6,7 mln ton w tym samym okresie 2023. To także najniżej od roku 2021 (3,98 mln ton).

coś kiepsko się czesław stara :D 

Nie jedzie jedzie upadlińskie jak za Kowalczyka i Telusika to i export mniejszy xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a dziękuje już zrobiłem , mam trzydzieści parę lat  nowy ciągnik szykuje się na zakup kombajnu ... a ty nawet dziewczyny nie masz 

słyszeliście dzisiejszą wypowiedz trampa ? 350mld$  nikt nie wie na co ukrainna to wydała niema żadnych kwitów   

Wow Roman kiedy zdjęcie jak u Pawlaka przed domem maluch trzydziestka i nie zapomnij telewizora w oknie postawić.  A ja mama kaczkę na złotym łańcuszku i co. Nie ośmieszaj się.

8 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a wyborcy rudego tego nie przyjmują tramp jest zły bo się upomniał  ... jak żydy daj daj  

tym czasem u nas kontenery dla powodzian  luksusy dla imigranta @Tomasz0611 @hubertuss patrzajcie jacyście idioci 

https://dziennikzachodni.pl/w-czestochowie-protestowali-przeciwko-imigranto-m-nie-chca-powstania-centrum-integracji-cudzoziemcow/ar/c1p2-27289851?fbclid=IwY2xjawIpy4BleHRuA2FlbQIxMAABHe7TRQ6ZxriCFIh4kpEg_Wub2kB554fsNATlMnene05-mwCAw0VIr2Jowg_aem_wa79lfXXk_jV-5kVmPNu3w

Idiota to sam jesteś pis ściągał uchodźców na lewo i prawo rozdając wizy a tobie kazali głosować w jakimś referendum by nie ściągać ich. Niemcy często oddają nam teraz tych ludzi którym pis dał wizy bez weryfikacji. 

6 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a co ty myślałeś ze rudy tu przyszedł ratować Polskę  ?  on ma tu zadanie do zrobienia naiwni wyborcy rudego nie oddawajcie kart do głosowania , normalnemu człowiekowi by się kontrolka zapaliła ale nie wyborcom rudego 

mam wrażenie ze sie hamują z działaniami armaty bd po wyborach ....

Normalnemu by się zapaliła kontrolka tobie nie. Był Galan teraz ty pałeczkę przejąłeś.

7 godzin temu, nie napisał(a):

Eksport zbóż z polski w grudniu 24r wyniósł tylko 554 tys. ton i był o połowę mniejszy niż w grudniu 23r. 
Łączny eksport zbóż w okresie VII-XII 2024 wyniósł 4,32 mln ton, wobec 6,7 mln ton w tym samym okresie 2023. To także najniżej od roku 2021 (3,98 mln ton).

coś kiepsko się czesław stara :D 

Tak się właśnie was ogłupia. CO ma Czesław do tego? Już ci napisali wyżej nie jedzie przez nas zboże z UA jak jechało za pisu to i eksport mniejszy. Poza tym jak np rolnicy polscy teraz czytam w grudniu mniej sprzedali to co Czesław ma im konfiskować? Wam się serwuje przekaz dobrany do waszego poziomu niskiego poziomu intelektualnego. Bo gdybyś ruszył głową wyszło by ci co wyżej napisałem. 

Zaraz wam jeszcze wmówią, że przez Tuska nie obrodziło a ty też bezmyślnie to tu wyklepiesz.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
dysydent napisał:

pono xujnia ma jankesów zastąpić we wspieraniu Ukrainy i nawet jakieś wojska wysyłać

Wysłanie do Ukrainy obcego wojska wymusi zmianę. Koreańczykom z południa została po wojnie piąta armia świata. Po Dunkierce też podejście do hitlerowskich niemiec uległo optymalizacji. Jest to perspektywa gnoju ale tylko przyspieszona w czasie. Białorusi już niema - jest logistyka ruskiej armii i wojska o dalekim zasięgu rażenia.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ukraina jest winna od kiedy wprowadziłaustawę o jezyku ukraińskim i zaczeła ja przesadnie stosowwć , nawet nie na ruskich tylko na Węgrach bo spalili szkołę węgierska na ukrainie ( kto to pamieta ) a ptem zaczeli to samo robić na wschodzie ukrainy , palić ruskich itd. Tak więc może ukraina wojny skalowej nie wszczeła ale głównie o to sie utin w k....ił i od początku mówił o denazyfikacji .

14 godzin temu, MariuszDe napisał(a):

Posłuchajcie sobie komucha Millera na Polsacie który twierdzi że Ukraina właściwie sama sobie winna bo chciała wstąpić do NATO na pytanie redaktora a co by było jakby za jego czasów Rosja to samo mowila o Polsce on stwierdził że Putin wtedy nie miał żadnych problemów z dołączeniem Polski do NATO...zapomniał chłop że jak dołączyliśmy do NATO to rządził jeszcze Jelcyn a nie Putin...

https://geekweek.interia.pl/militaria/news-nad-polska-przelecial-nuklearny-samolot-usa-pokazalo-potege,nId,21064251

Następna sprawa to ten wczorajszy przelot bombowca , nie był to przelot pokazowy bo tylko zastraszający bo gdy leciał w strone Białorusi tuż przed granicą wyłączył transponder , miała to być bardziej straszak na łukaszenkę , oczywiście samolot tylko otarł sie o granicę i skręcił do Polski , tak więc sa to tak zwane podjazdy zaczepne. 

Same dzisiejsze poderwanie myśliwców jak zwykle nie wiadomo po co bo ruski dronami naloty robił dzień wcześniej więc po co dziś poderwali samoloty ??? chyba tylko by zdmuchnoć kurz po bombardowaniu , nie ma logiki w tym działaniu japiszony mówia o pokoju a wysyłają bombowiec , Europa płacze i robi teatrzyki wojskowe , po co ? na co ??? 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

a dziękuje już zrobiłem , mam trzydzieści parę lat  nowy ciągnik szykuje się na zakup kombajnu ..

Jaki ciągnik? To ja Ci mówiłem żebyś se kupił ciągnik . Ale niiiieeeee Ty se kupiłeś Dutza.🤣

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Wow Roman kiedy zdjęcie jak u Pawlaka przed domem maluch trzydziestka i nie zapomnij telewizora w oknie postawić.  A ja mama kaczkę na złotym łańcuszku i co. Nie ośmieszaj się.

Idiota to sam jesteś pis ściągał uchodźców na lewo i prawo rozdając wizy a tobie kazali głosować w jakimś referendum by nie ściągać ich. Niemcy często oddają nam teraz tych ludzi którym pis dał wizy bez weryfikacji. 

Normalnemu by się zapaliła kontrolka tobie nie. Był Galan teraz ty pałeczkę przejąłeś.

Tak się właśnie was ogłupia. CO ma Czesław do tego? Już ci napisali wyżej nie jedzie przez nas zboże z UA jak jechało za pisu to i eksport mniejszy. Poza tym jak np rolnicy polscy teraz czytam w grudniu mniej sprzedali to co Czesław ma im konfiskować? Wam się serwuje przekaz dobrany do waszego poziomu niskiego poziomu intelektualnego. Bo gdybyś ruszył głową wyszło by ci co wyżej napisałem. 

Zaraz wam jeszcze wmówią, że przez Tuska nie obrodziło a ty też bezmyślnie to tu wyklepiesz.

nawet @Tomasz0611 zaczaił, że to była prowokacja, a ty jesteś tak zaślepiony tuskiem i po , że od razu zacząłeś ich usprawiedliwiać

poczytaj co piszą o twoim idolu

Nie macie wrażenia, że Tusk wszędzie jest uważany za trędowatego, od którego wszyscy trzymają się z daleka? Trump nie chce go znać, Macron dzwoni do wszystkich, tylko nie do jego, w Kijowie na rocznicy inwazji byli dziś wszyscy poza nim. 
Dlaczego?

Zachód jest jaki jest, ale szanuje tych, którzy sami siebie i swoje państwo szanują. PDT nie szanuje ani siebie ani Polski i ostentacyjnie to wszystkim pokazywał.
Dopóki był potrzebny, był tolerowany i poklepywany. 
Potrzebny już nie jest, staje się obciążeniem, to po co udawać?

• Haha 1
Opublikowano

W jutrzejszym DGPrawna opisujemy niesamowitą historię o tym, jak M. Horna Cieslak traktuje biuro RPD.

Z chwilą objęcia urzędu nowa RPD nominuje młodego 17-letniego chłopaka na swojego „społecznego” zastępcę. Jakiś czas później podpisuje z nim umowę o współpracy, na podstawie której „społeczny” zastępca de facto przestał być „społeczny”, bo zaczął otrzymywać wynagrodzenie. Problem w tym, że biuro RPD o tym fakcie nie tylko zapomina poinformować opinię publiczną, ale na dodatek przez wiele tygodni ukrywa to przed dziennikarzami.

Gdy DGP w listopadzie pyta o wykaz umów zawartych ze „społecznym” zastępcą, biuro RPD wydłuża termin odpowiedzi o dwa miesiące, aby na końcu powiedzieć, że... nie odpowie, bo „społeczny” zastępca „nie pełni funkcji publicznej”, choć do jego zadań – jak sami przyznają – należy... reprezentowanie RPD na zewnątrz.

Gdy Monika Horna-Cieślak orientuje się, że o temacie i tak napiszemy, idzie do Rzeczpospolitej, aby to właśnie tam rozbroić temat i ujawnić zarobki swojego „społecznego” zastępcy.

Jak podkreślają nasi rozmówcy, ustawa o RPD mówi, że rzecznik praw dziecka może mieć jednego zastępcę. Horna-Cieślak ma de facto dwóch, tylko jednego nazywa „społecznym”, mimo że i tak wypłaca mu wynagrodzenie. A dziennikarzy, którzy o to pytają, spławia. Tyle jeśli chodzi o transparentność tego urzędu.

tak się dyma frajerów "nowymi" standardami 

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał(a):

Wysłanie do Ukrainy obcego wojska wymusi zmianę. Koreańczykom z południa została po wojnie piąta armia świata. Po Dunkierce też podejście do hitlerowskich niemiec uległo optymalizacji. Jest to perspektywa gnoju ale tylko przyspieszona w czasie. Białorusi już niema - jest logistyka ruskiej armii i wojska o dalekim zasięgu rażenia.

o czym wy wszyscy włącznie z tymi durnowatymi politykami mówicie? wysłanie wojsk natowskich na Ukrainę jest jednoznaczne z wypowiedzeniem rosji wojny w wymiarze już pełnoskalowym

Trump usiłuje kit kacapom wcisnąć że USA ustawają się nie jako strona konfliktu a siła neutralna tylko ktoś liczy że kacapy to łykną?

zachód jest obecnie tak żałosny że nie wiadomo śmiać się czy płakać a swą głupotą coraz bardziej zaczyna wqrwiać że w końcu ktoś się zlituje i spuści wpier.ol bo chyba innej rady na to oszołomstwo nie ma

z drugiej strony to kacapy większymi przyjaciółmi Polski jak jankesy bo Polsce proponują współrozbiór Ukrainy a Trump tylko na chama wciska się by wypchnąć Polskę z tej propozycji i zająć miejsce
a co? nie wygląda tak to wszystko?

mamy większy bajzel w całej Euroazji jak był na Bałkanach tuż przed pierwszą wojną światową

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

mamy większy bajzel w całej Euroazji jak był na Bałkanach tuż przed pierwszą wojną światową

Znaczy trzeba wszystko sprzedać póki chce ktoś za to płacić i sp***dalać stąd, pytanie tylko gdzie 🤣

Opublikowano
marks50 napisał:

Ukraina jest winna od kiedy wprowadziłaustawę o jezyku ukraińskim i zaczeła ja przesadnie stosowwć , nawet nie na ruskich tylko na Węgrach bo spalili szkołę węgierska na ukrainie ( kto to pamieta ) a ptem zaczeli to samo robić na wschodzie ukrainy , palić ruskich itd. Tak więc może ukraina wojny skalowej nie wszczeła ale głównie o to sie utin w k....ił i od początku mówił o denazyfikacji .

Poważnie? Jprd. Mamy przeyebane przez tych kiboli. Co rusz to komuś wpier..lą. Aż się w końcu miarka przebierze...

marks50 napisał:

Następna sprawa to ten wczorajszy przelot bombowca , nie był to przelot pokazowy bo tylko zastraszający bo gdy leciał w strone Białorusi tuż przed granicą wyłączył transponder , miała to być bardziej straszak na łukaszenkę , oczywiście samolot tylko otarł sie o granicę i skręcił do Polski , tak więc sa to tak zwane podjazdy zaczepne. 

ruska codzienność to takie zabawy nad Bałtykiem albo w kowbojskiej przestrzeni powietrznej. Raz się drudzy pobawili. Ty na serio łykasz to wszystko?

Opublikowano
37 minut temu, dysydent napisał(a):

z drugiej strony to kacapy większymi przyjaciółmi Polski jak jankesy bo Polsce proponują współrozbiór Ukrainy a Trump tylko na chama wciska się by wypchnąć Polskę z tej propozycji i zająć miejsce
a co? nie wygląda tak to wszystko?

o
i mamy klasyczny przykład "opóźnionego odpału"
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31719734,wyscig-po-ukrainskie-mineraly-ue-wkracza-do-gry-bruksela-przebije.html

ta xujnia jest w stanie cokolwiek samodzielnie wymyślić czy zawsze tylko małpuje innych?

banany prostować baranie łby o nie dość że pomysł zaklepany to jeszcze durnowaty gdy kacapy większość złożonośnych terenów Ukrainy kończą podbijać xD

Opublikowano
13 godzin temu, dysydent napisał(a):

rosja po cichu wyekwipowała i wyszkoliła sobie dwie armie których nie ma na Ukrainie i nie bardzo wiadomo gdzie są a na białorusi przy samej zachodniej jej granicy mają być wspólne ćwiczenia tak że kto wie czy nie będzie dylematu gdzie te unine wojska wysyłać; na Ukrainę czy granicę białorusko polską tudzież litewską

tym razem kacapy szpitale polowe pierwsze na te ćwiczenia przytargają i wtedy się okaże kto sojusznik w NATO a kto tylko "negocjator"

"Zgromadzenie Ogólne ONZ przyjęło rezolucję wzywającą Rosję do natychmiastowego wycofania wojsk z Ukrainy. „Za” głosowały 93 kraje, przeciwko było 18. W tym Rosja, Izrael, Burkina Faso i… USA."

https://www.tvp.info/85261442/te-kraje-nie-potepily-rosyjskiej-agresji-na-ukraine-usa-rosja-i-izrael-glosowaly-przeciw-jak-glosowala-polska

da się to jakoś inaczej skomentować niż - noż qwa! znowu Polska ma robić za frajera do bicia?

No będzie Polska frajerem do bicia jak zwykle. sikorski ch*j wie czy to już jest agent, kiedyś brytyjski dziś chyba tylko żydowsko-amerykański, odkleiło go i teraz robi nam Iran za wroga.

Na zachodzie nie brakuje takich co lubią dzielić włos na czworo więc i pomocy nie będzie w razie "W" bo może i NATO i artykuły, ale Polska pokazała, że nie szanuje i nie respektuje prawa międzynarodowego którego sama jest  sygnatariuszem, więc inne kraje mogą się na ten casus powołać, co prawda wielbiciele obecnych rządzących na tym forum piali jaki to sukces i ogranie systemu  z tymi żymianami, ale że odbije się to czkawka to jest pewne