Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

... gdzież sie podział @galan99?

Miało się wszystko zmienić...

A tu największą zmianą, że chyba tradycyjnie, znowu, jak od wielu lat...

Znowu pojechał pracować na swego Pana italiana...tu za dużo socjalu, by musiał robić....

@galan99....hop, hop, gdzie żeś ty???

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

"31 stycznia 2025 r. Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Psychiatryczny w Radecznicy otrzymuje nazwę:
Samodzielny Publiczny Wojewódzki Szpital Psychiatryczny im. św. Antoniego w Radecznicy."

no św Antoni "żniw, par narzeczeńskich, sierot i dzieci, zagubionych rzeczy, więźniów" patronem jest ;)

Edytowane przez dysydent
  • Confused 1
Opublikowano

Widzę, że Trump taranem brnie w wybory na Ukrainie, aby obalić obecną władzę i ustawić tam swoich ludzi, którzy bez szemrania podpiszą każdą ugodę  z Rosją. A wówczas bez przeszkód dogada się z Rosją, aby przez Morze Czarne wywozić metale ziem rzadkich. Czyli - narzucimy wam demokrację bo macie coś, czego potrzebujemy pilnie. Jak w Iraku z ropą. Boże nas broń przed takimi sojusznikami.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

no i się zgadza bo galan całe życie zagubiony🤣

No nie wiem...

Jak by , co , kto ..to piszta...

Niepokojące takie ... zniknięcie...

Ciekawe czy na milicji by przyjęli zaginięcie...usera?...🤔🤔

3 minuty temu, nie napisał(a):

tyle co w tvn usłyszał :D 

...trwam se włącz ..

• Haha 2
Opublikowano
jahooo napisał:

Idea WOt

To obrona i ochrona lokalnie i do tego jest potrzebna ta znajomość. Cichociemni to byli ludzie zrzucani na zaplecze zatem trenowani jak wojska specjalne i szkolenie do działań niestandardowych. Nikt WOT nie szkoli do takich działań bo nikt nikogo nie selekcjonuje pod tym kątem. Byli tacy co im palma odpier.. w tym temacie i zamiast dobrze realizować podstawy zajmowali się mokrymi snami i własnymi niespełnionymi marzeniami. Jeszcze tacy są. Jest plan zrobić wojska specjalne WOT i moze na ten śmietnik oni trafią. Wyobraź sobie podstawowy element do zrealizowania w tzw pętli taktycznej: rolka... i to bez strat. Lazłem raz jako nawigator. I oczywiscie kontakt z przodu. Kto był ten wie co to jest gdy z przodu nawala coś mocniejszego. Więc leżę i się drę. Komenda przerwij ćwiczenie. Jak już się wyprztykali z drwin byli łaskawi spytać o co chodzi. To im tłumaczę: że z saperem właśnie wyebalimy się w zasadzkę i w zasadzie to niema z nas co zbierać - ale wy sobie przeszkadzajcie i bawcie się w zwijki i rolki... Cośtam burkli, że swoich nie zostawiają. Ot biegać mi się nie chciało ale to pokazuje do czego ten cały WOT się szkoli. Jakieś teraz pomysły z dronami. Dobrze. Piloci tak. Szkolimy ich na torach przeszkód ale po wuj to do lasu jeździć? Obroną Terytorialną po przejściu frontu zajmie się wywiad przeciwnika. Wyłapią i do piachu. Trzeba będzie umieć głupio nie zginąć a tego nie nauczysz w masowym szkoleniu. To zweryfikuje naturalna selekcja.

Tomasz0611 napisał:

@jahooo patrząc po rozmieszczeniu WOT głównie na wschodzie Polski to służyłby one raczej jako mięso armatnie do odparcia pierwszego ataku ...

To jest polityczna sprężyna. Gdybym bardzo chciał wstąpić 17 roku to musiałbym się przeprowadzić. Taka tam PRowa zagrywka sobie teraz myślę. Po pandemii Lublińskie towarzystwo w sporej ilości zostało w naszym regionie.

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

Widzę, że Trump taranem brnie w wybory na Ukrainie, aby obalić obecną władzę i ustawić tam swoich ludzi, którzy bez szemrania podpiszą każdą ugodę  z Rosją. A wówczas bez przeszkód dogada się z Rosją, aby przez Morze Czarne wywozić metale ziem rzadkich. Czyli - narzucimy wam demokrację bo macie coś, czego potrzebujemy pilnie. Jak w Iraku z ropą. Boże nas broń przed takimi sojusznikami.

Banderland miał 30 lat żeby się ustabilizować jako państwo. Niestety tam złodziejstwo korupcja i mafia więc musiało to upaść. Od początku mówiłem - podzielić, anektować i niech się nie meczą bo i tak ten twór nie ma przyszłości. Ameryce musiało się znudzić to permanentne złodziejstwo ich kasy więc postawią to państwo w stan UPAdłości i wystąpią w roli syndyka masy UPAdłościowej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No to miała być uryna buforem a została dyktatorem :) .Łukaszenka, Putin, Żebrzeński -sami dyktatorzy . W Rumuni miał byc dyktator ale dyktatorska UE z fon nogaj obaliła dyktatora , Węgry według niektórych to Orban dyktator, Na Słowacji robią KODomajdan bo Fico dyktator , u nas Tusk jak sam mówi na granicy prawa a nawet poza prawem działa - czyli dyktator , u niemca kanclerz po kanclerzu dyktatorzy dyktuja nam ze musimy przyjąć uchodzców -- no no Europa aż tryska demokracją :) :) :)

MON chce zainwestować w tabor kolejowy około 400 mln zł. Środki te miałyby pokryć między innymi koszty zakupu lokomotyw spalinowych, czy wagonów sześcioosobowych

co to za wagony sześcioosobowe ???

Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-mon-zainwestuje-400-mln-zl-w-pkp-cargo-kupia-lokomotywy-i-wa,nId,7915441#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Edytowane przez marks50
Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał(a):

myślisz, że putin atakował ukrainę żeby teraz oddać w zarząd amerykanom?

teraz rządzi ukrainą zełeński, zależny od niemców i duże wpływy ma oligarchia powiązana z rosją

nie wiadomo w co usa grają, mówiąc o wyborach, albo chcą przejąć zarząd na ua  albo postraszyć putina żeby zgodził się na zawieszenie broni

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

czym postraszyć? 

3 minuty temu, nie napisał(a):

albo chcą przejąć zarząd na ua

Opublikowano
mirro napisał:

okazało że z brygad to ostatnio chyba tylko lubelska zaliczyła taki sprawdzian, czyli mamy jedną brygadę WOT zdolną do naparzania się wespół z operacyjnymi. 

Nie mogło być certyfikacji bo formacja jeszcze się robi. Do certyfikacji trzeba ze trzy lata trudów ale i ukompletowania konkretnego. Jeszcze nie wiedzą co chcą mieć - był taki co wymyślił artylerię - to jak się mogli certyfikować? Nikt do dnia dzisiejszego nie wie jakie te zadania WOT ma przy współdziałaniu wykonywać to jak to zgrać? Od Lublina rozpoczęła się ta impreza tam jest pierwsza i druga brygada. Szlifują się na bieżąco na granicy razem z operacyjnymi to nawet jeśli było jakieś ćwiczenie to tam w tych ogrzewanych bunkrach oni się znają doskonale. Certyfikacji być nie mogło w mojej opinii.

Opublikowano
36 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No gdzie?

To nie to...🤷

A co? 

Przecież nie szpital zamknięty 🤔

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, nie napisał(a):

rafałek bawi się w prezydenta :D to jest cyrk

Cyrk to były debile skandujace "Donald Trump" w polskim sejmie ... I naszczalnik z Żoliborza który trzy lata temu chciał wysyłać wojsko do Ukrainy a teraz zmienił zdanie xD za rok się okaże że to Tusk mówił a nie on xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, DTaras napisał(a):

Od Lublina rozpoczęła się ta impreza tam jest pierwsza i druga brygada. Szlifują się na bieżąco na granicy razem z operacyjnymi to nawet jeśli było jakieś ćwiczenie to tam w tych ogrzewanych bunkrach oni się znają doskonale. Certyfikacji być nie mogło w mojej opinii.

Lubelska brygada to gro ludzi co słuzyli ze mna w 3BZ Legionów. główne uderzenie poszło na mobilizację, rozwinięcie i sztab.  Sam proces certyfikacji to parę większych przedsięwzięć. Ale jak jednostka zawali podstawy, to czego więcej szukać?

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Cyrk to były debile skandujace "Donald Trump" w polskim sejmie ...

Fakt, ale dajcie mu skończyć to co zaczął i wtedy będziecie komentować. Bo teraz to są tylko domysły.... 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał(a):

kłamstwo to jego całe życie

Mam nadzieję że PiSowcy z RARS oddadzą te 280mln PLN które mamy oddać do UE za ten przekręt na agregaty z sklepu z koszulkami patriotycznymi ... W końcu to ludzie honoru, uczciwi, nie to co Tusk i ekipa ...

• Haha 2