Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JA myślę, ze mamy 3 tygodnie Paniki, a od listopada zacznie drożeć. 

Obecnie jest naprawdę duża panika i wszystko leci na ryj. Holandia i Niemcy krowa od poniedziałku -20c 

Tak naprawdę myślę, ze sprzedaz po prostu stanęła całkowicie ze względu na bardzo tania wieprzowinę i drób. ( w stosunku do wołowiny) 

*Trzeba dopisywac. Pamietajcie ,ze to tylko opinia i wielokrotnie były one błedne bo tego gowna juz sie nie da przewidziec w zaden sposob

Opublikowano
mareckii2006 napisał:

Zadałem pytanie : kupujesz? Za ile ? Czy tylko potrafisz szczekać dużo , namawiając wszystkich do przetrzymywania ? Rozumiem, że w razie dalszych spadków wyrównujesz różnicę, skoro na publicznym forum gwarantujesz wzrosty? 

Od Ciebie tych szrotów nie chce to raz a dwa nie kupuje bo nie jestem handlarzem ale właśnie takie sranie i panika jak Twoja nabija kasę handlarzy i napędza lawinę obniżek, usłyszy jeden drugim że obniżka to jakby mógł to by jeszcze żonę sprzedał i podziękował że wzięli 🙃

Tacy jak Ty powinni dać sobie spokój z gospodarstwem

Udało się zasiać panikę kupili towaru po niższej cenie to teraz można będzie znów podnosić do góry

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jarecki napisał(a):

ja się tylko odniosłem do słów ASUS 921 że robi sie 60 sztuk , 

A nie robi sie 60 sztuk? Sam to wyzej napisles. 20 mamek + 20 cielakow + 20 opasow i nadal jak pisalem sprzedaz 20 sztuk na rok, nie wazne czy 24 miesiace bedzie mial czy 18, to krowa sie dwa razy do roku chyba nie ocieli?

Szybko te byki z pastwiska pozganiali, bo juz cena idzie w gore. Jeszcze sie panikarze swojej kolejki na odbior nie doczekali, a tu juz odbicie. Ale nie zapominajmy, ze handel stoi jak kolega karol wyzej napisal i odbicie mialo byc od stycznia, teraz juz pisal, ze od listopada.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
45 minut temu, micgal39533 napisał(a):

Od Ciebie tych szrotów nie chce to raz a dwa nie kupuje bo nie jestem handlarzem ale właśnie takie sranie i panika jak Twoja nabija kasę handlarzy i napędza lawinę obniżek, usłyszy jeden drugim że obniżka to jakby mógł to by jeszcze żonę sprzedał i podziękował że wzięli 🙃

Udało się zasiać panikę kupili towaru po niższej cenie to teraz można będzie znów podnosić do góry

Ty to pewnie należysz do tych jajogłowych co to na łeb im plują, a twierdzisz że deszcz pada 😃Wszędzie wokół obniżki, a ten swoimi wysrywami próbuje zagiąć rzeczywistosc twierdząc, że czarne jest białe 😃martwisz się, że o złotówkę taniej sprzedasz trzy szkielety hodowane w szopie po dziadku ? Btw, przyszły tydzień złotówka w dół więc bajki o wzrostach poopowiadaj równym sobie jajoglowcom😁

• Haha 1
Opublikowano
mareckii2006 napisał:

45 minut temu, micgal39533 napisał(a):

Ty to pewnie należysz do tych jajogłowych co to na łeb im plują, a twierdzisz że deszcz pada 😃Wszędzie wokół obniżki, a ten swoimi wysrywami próbuje zagiąć rzeczywistosc twierdząc, że czarne jest białe 😃martwisz się, że o złotówkę taniej sprzedasz trzy szkielety hodowane w szopie po dziadku ? Btw, przyszły tydzień złotówka w dół więc bajki o wzrostach poopowiadaj równym sobie jajoglowcom😁

Ile Ci płacą za to pierdolenie o obniżkach? Kozak w necie pizda w świecie jak widać. Szkoda na Ciebie czasu bo jesteś jak kierowca Audi piąte zero za kierownicą

asus921 napisał:

Za szybko te podwyzki przyszly, bo chlopy jeszcze sie nie zdazyly do obnizek przyzwyczaic jak widac.

Mi to wisi niech nawet za darmo oddają

Opublikowano

Więcej niż tobie za twoje zdechloki jajoglowcu😃prymitywie społeczny, liczysz ze wysrywami na forum masz wpływ na cenę w skupach? 😃😃nie wyzywaj się od piz* i od zer, w domu do matki pewnie też tak się odzywasz ?😁

Opublikowano

😂😂😂😂 Donald Tusk do hodowców

Ale musicie sobie także pomóc i ja nie przyjmę argumentów, proszę się nie gniewać, że wszędzie na świecie wołowina musi być, będzie tańsza, nawet jeśli musi przebyć 6000 km, a w Polsce będzie droższa, mimo że ma europejskie dopłaty? Musimy się zastanowić dlaczego, dlaczego nie jest tak, dlaczego oni się nie boją? Zróbmy wspólnie tak, żeby oni się bali polskiej wołowiny, a nie my argentyńskiej. Dlaczego Polak ma ją kupować? Ja nie kupię argentyńskiej wołowiny? Chcę, żeby Polacy kupowali polską wołowinę. Ona musi być konkurencyjna cenowo. Musi być. Musi być i jakościowo.

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Ajeto napisał(a):

😂😂😂😂 Donald Tusk do hodowców

Ale musicie sobie także pomóc i ja nie przyjmę argumentów, proszę się nie gniewać, że wszędzie na świecie wołowina musi być, będzie tańsza, nawet jeśli musi przebyć 6000 km, a w Polsce będzie droższa, mimo że ma europejskie dopłaty? Musimy się zastanowić dlaczego, dlaczego nie jest tak, dlaczego oni się nie boją? Zróbmy wspólnie tak, żeby oni się bali polskiej wołowiny, a nie my argentyńskiej. Dlaczego Polak ma ją kupować? Ja nie kupię argentyńskiej wołowiny? Chcę, żeby Polacy kupowali polską wołowinę. Ona musi być konkurencyjna cenowo. Musi być. Musi być i jakościowo.

W tym samym czasie powiedział, że jak dostał 30% głosów to i 30 % stu konkretów zrealizował... Człowiek takiej rangi nie powinien takich słów wypowiadać w normalnym kraju bo by go wywieźli na taczce, a wokół ustawieni i opłaceni  ludzie biją mu brawo... 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Podsumowując wypowiedź premiera powiedział że trzeba sobie samemu radzić a on nic nie może. 

No to to było już wiadomo przed 15 października 2023 roku po jego ostatnich rządach. Żadna nowość, Ameryki nie odkrył.

Edytowane przez Desperado
  • Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

No to to było już wiadomo przed 15 października 2023 roku po jego ostatnich rządach. Żadna nowość, Ameryki nie odkrył.

Było do przewidzenia.

Wybrali myślac że będzie lepiej. 

Teraz wiedzą że to lepiej wygląda na gorzej 

2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Trump mówił wczoraj że zrobi żeby wołowina staniała 

Trump wiele mówi ostatnio ludzi ograł więc to już powinna dać do myślenia. 

Opublikowano
11 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Podsumowując wypowiedź premiera powiedział że trzeba sobie samemu radzić a on nic nie może. Jak będziecie tanio produkować to będą kupować 

Dziwnym trafem gdy PIS rządził na wszystko miał gotową receptę. Nie powiedział jaką ale miał😂