Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ale to chyba nie zapaliły się panele tylko ta skrzynka ze sterownikami?

Panele też mogą się zapalić, ciekawe kto zapłaci za emisję CO2 i sadzy.

Opublikowano
9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Byłeś w kościele?

Słuchałeś o synu marnotrawnym?

Rozumiesz coś czy tylko chodzisz żeby nic nie zdychalo?

Lub chodzi żeby ludzie go widzieli 🤣🐣

Koniec szichty trzeba odpocząć 

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

A ja Wam zarzucę tekst z filmu "Konklawe", który, uważam, jest bardzo trafny. Może nie będzie słowo w słowo, ale sens zachowam:

"Boję się najbardziej jednego grzechu... pewności...jeśli jest pewność, jest pycha, a gdy pewności nie ma potrzebna jest wiara"...

Czy ktoś z nas ma pewność, co zastaniemy po drugiej stronie, czy ktoś z nas wie na pewno że tej drugiej strony nie ma, albo że ona jest🤔...

Nie mieszaj kościoła z wiarą. Na takie pytania powinieneś znać odpowiedź bez pytania księdza 🤷

Kościół to instytucja złożona z grzesznych ludzi, a wiara to zbiór zasad, jakimi Ci ludzie powinni się kierować 

Ten zbiór zasad to też po części bajka... Czy, dajmy na to, ktoś niewierzący, przestrzegający waszych przykazań jest gorszy bo nie wierzy? Nie zabija, nie cudzołoży, 7 grzechów głównych omija szerokim łukiem. To taka bajka jak polityka - obiecanki cacanki żeby ludzi w ryzach utrzymać.

7 stopni, zachmurzone.

Opublikowano
6 minut temu, Bananek napisał(a):

Jprdl, co za cymbał wymyślił te zmiany czasu. Człowiek by pospał jeszcze z godzinkę....

Ten sam co wymyślił robotę.

Nie chce się ale trzeba się brać za zarabianie pieniążków

Opublikowano
7 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Ten sam co wymyślił robotę.

Nie chce się ale trzeba się brać za zarabianie pieniążków

U mnie pieniążki zarabiają się same. Wystarczy tylko pojechać i porobić to co należy do moich obowiązków. 😉

Wygląda na to, że młody znalazł to, czego szukał. Przymiarka do kolejnego pojazdu. 

IMG_20250331_062212.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał(a):

Jprdl, co za cymbał wymyślił te zmiany czasu. Człowiek by pospał jeszcze z godzinkę....

Amerykanie a w PL wprowadzili Niemcy, żeby Polacy mniej prądu zużywali i mogli dłużej yebać w fabrykach.

Opublikowano

@slawek74

Policz w końcu te koszty

I kiedy w końcu coś na odliczenie vatu 

Bo i kosiarka miała być, i agregat bezorkowy

O ładowarce to już tyż mówisz parę lat

No i tak se siedzę i myślę że Radek gdyby miał konia mocnego to tata by mu agregat bezorkowy kupił 

• Haha 9
Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A Allah albo Budda daje wolną wolę ??

Rozumiem, że końcem dyskusji jest to, że ten Bóg w którego wierzycie dał wolną wolę ?? Czyli że na pewno istnieje ??

A udowodnił ktoś że nie istnieje? 🤔

Opublikowano

mialo padac-ale na zapowiedziach sie skonczylo.choc i tak pryskac sie nie da..ciezkie chmury wisza.

filozoficzne tematy przy niedzieli.do roboty sie wezcie 😂.

zetorki-mam pare starych lancuchow .podeslac ci ? zdobyczne. jeden as wykretacze z gwozdzi robil 🤣

Opublikowano

Dzień dobry 🙋 🥱  plan dnia:🔨T a resztę co dzień przyniesie

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

mialo padac-ale na zapowiedziach sie skonczylo.choc i tak pryskac sie nie da..ciezkie chmury wisza.

filozoficzne tematy przy niedzieli.do roboty sie wezcie 😂.

zetorki-mam pare starych lancuchow .podeslac ci ? zdobyczne. jeden as wykretacze z gwozdzi robil 🤣

To przywieź...

Łańcuchów ci u nas dostatek, ale...

A nie...to się źle kończy...🤭

Jednak tylko se ściągnął...bezrożny...

Kurna...całe spodnie utytłałem...echch...

2 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋☁️ 

Nareszcie wśród swoich 🐄🐄🐄

Szkoda że Galana nie odnalazłeś...tam...hen, hen...

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A udowodnił, że istnieje?

Większość mówi że istnieje...większość ma zawsze rację....no Ulman inaczej mówi, ale...

Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Zwróć kiedyś uwagę na liturgię pogrzebu. Pieśni i to co nawet jest mówione na kazaniu. Ksiądz nigdy nie rozpacza. Pociesza i tłumaczy, że "kiedyś spotkamy się w niebie". Liturgia jest dla żyjących. Nawet "anielski orszak" to hymn, który nie jest smutny czy przygnębiający 

Wiara dodaje sił. Ty też nie masz dzieci, więc nie wiesz, ale spróbuj sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego wtedy okłamałem żonę 

Ale ja znam liturgię pogrzebu. Chodzi mi o przeżywanie tego przez ludzi. Każdy jednak przeżywa to że stracił bliską osobę. Żeby nie było niedomówień, sam też nie cieszę się jak ktoś umrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v