Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

Nie masz no takiego wapna granulowanego. Weź no zasyp w siewke i tak choć że 150kg/ha. Daj ma zboże. Będzie sraczka na wsi. 

W sobotę sieję. Saletra, saletrzak i Polifoska pod ziemniaki. Koło wtorku deszcz.

• Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, marulekk napisał(a):

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

2 lata temu handlarzyna brał ode mnie odsort od truskawek, takie drobniejsze, niekształtne, handlował tym na starym osiedlu przyzakładowym, wciskał babciom że to od małego rolnika który nie pryska i nie nawozi xD

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał(a):

Piach mam za darmo 😉

jak tam znalazłeś coś ciekawego?

Koleżka szuka XC60, w weekend jedziemy na mazury oglądać 

Nic. Ja to tak z doskoku. Byłem jeden dzień w domu to przywiozłem groszku żeby mi dzieci nie zmarzły, i zaniosłem fv. Do gminy i zbieram jabłka po grójeckich badylarzach. 

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W sobotę sieję. Saletra, saletrzak i Polifoska pod ziemniaki. Koło wtorku deszcz.

🙋 No w końcu. Brakowało tu twoich wpisów. 

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, marulekk napisał(a):

Od kilku lat przez wioskę co miesiąc jeździ żukiem taki mały sadownik kilka wiosek dalej mieszka i się kupuje po kilka kg na bieżąco, z plamkami też są, do tej pory niemiałem zastrzeżeń ale ostatnio tak nasmarowane jakimś woskiem te jabłka że nie da się tego w ogóle umyć , mam podejrzenie że bierze po prostu z hurtowni albo z biedry i sprzedaje jako swoje

U mnie jeden pszczelarz nie ma już ani jed ej pszczoły a sprzedaje miód ch*j wie skąd.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie jeden pszczelarz nie ma już ani jed ej pszczoły a sprzedaje miód ch*j wie skąd.

U nas byli tacy co po 50 kg malin przywozili na skup a nawet krzaczka w domu nie mieli🤔

• Confused 1
Opublikowano

Tym oprysków to w dużej mierze są winni ci co tym handlują. Jeszcze luty nie minął. A tu już mam kilka smsów od firmy. " Presja tego czy tamtego, zaopatrz się w jakieś tam substancje i zaplanuj ochronę roślin" ja to olewam ale są tacy co już kupują i by pryskali tylko że w opryskiwaczy zamarznie 

Kurde ale zjebany kurs, przez kraj pederastów.🤬

• Sad 1
Opublikowano
28 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kobieta to zło. Zabierze pieniądze, ograbi z połowy majątku, nie da nic w zamian a i ja jej nic nie dam (poza pieniędzmi i połową majątku). Podwoisz swoje obowiązki, tyrając na nią, na wczasy, na remonty a prawa zejdą już całkowicie do zera. Kończy się swoje "ja" a zaczyna się "ty" albo, co gorsza, "my". To ja wolę spokojne życie i nie dostosowanie się pod nikogo. A żeby to przepie*dolić (co i tak by się stało z drugą osobą) to mi nikogo nie trzeba.

Co ty bredzisz🙆‍♂️

https://youtube.com/shorts/3MLN1R48414?si=pfL6VcKPBmg4Tpy6

Opublikowano
44 minuty temu, marulekk napisał(a):

To rze są jakby nawoskowane to nie koniecznie chemia. Pracowałem przy tym to często niektóre odmiany tak miały gdy jabłka wisiały do późnej jesieni. Gość miał uprawę BIO, 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

też różnych parek się naoglądałem na datezone ale to ludzie co poszli do miasta , siedzą razem na swoim i żyją swoim życiem jak chcą i nikt im sie nie wpierdala a niestety jak sie zostaje w rodzinnym domu to tego nie ma 

na kobiete to i kasa i zaganiacz potrzebne , jak swoją niedoszłą lepszym odstąpiłem 

wolę popatrzeć jak ktoś kto ma lepiej robi to lepiej 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

ja zostalem na swoim a zyje jak chce . w kolo po rozwodach, zyja na karte rowerowa z kolejnymi chlopami i nikt nie ma problemow..

14 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Daj to zrobić tym co mają o tym pojęcie...

Nie wpędzaj ludzi w kłopoty...

skladales wniosek ?? wiecz czemu nie napisales co i jak ?? chyba ze sam niepotrafisz ?? albo nikt sie nie czepia o ledwo widoczne pierdoly ?

14 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wniosek o akcyzę od paliwa cię pokonał ?? xD

masz problemy psychiczne- zadzwon do specjalistow...

13 godzin temu, Klez napisał(a):

W adobe reader jest opcja podpisz dokument idioto

na terapii zajeciowej macie informatyke ??

nawet on  wie o co chodiz .

11 godzin temu, Leszy napisał(a):

Zazwyczaj tak jest, że nikt nic nie przypuszcza....

roznie bywa.

znajomy po pijanemu wiele razy mowil ze sie powiesi-mial raka- ale zrobil wszystkich w konia ..otrul sie.

2 godziny temu, Strongman napisał(a):

Ale solary na dachu z 9m nad ziemią ale dzisiaj naizimniejszy poranek tej zimy.

Wczoraj oglądałem filmy U Pana Boga w królowym moście i tam odłączyli ten teren od Polski i stworzyli nowe państwo i posłowie Zgodzili się na to żeby polske podzielić ze potem podzielą drugi raz Polskę na Polskę zachodnią gdzie będzie rządzić po i Polskę wschodnie gdzie będzie rządzić PiS

dobry pomysl ..tylko szkoda tych co bardziej rozgarnieci u was.

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

A u naszych sadowników to zdrowe owoce? Jak widzę u okolicznych farmerów to oprysk pogania opryskiem i tak co drugi dzień , na pewno tako samo "zdrowe"jak te zagranicy 

program ochorny jabloni mial 21 pozycji w roku...zaczynal sie od oprysku mocznikiem zeby liscie pod drzewami zgnily.

aktualny pewnie ma wiecej opryskow..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Panowie nie wiem czy te błotniki podejdą do mojej kabiny. 

Będzie to pasować? 

Screenshot_20250220-095322.png

IMG_20241010_130440_2.jpg

To jest chyba czeska rurowa

Kabinę masz czeską rurową. Te błotniki do takiej z profila są. Na wysokość powinno podpasować, pytanie jak z szerokością. Zawsze możesz zadzwonić i dopytać u sprzedającego

Edytowane przez Buszmen11
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v