Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łolek napisał:

43 minuty temu, Strongman napisał(a):

A co ty byś zrobił, zastrzelił byś gościa 

43 minuty temu, Strongman napisał(a):

48 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie lepiej wieczorem? Teraz mogą być spore straty w tej temperaturze jak woda paruje z nocnej burzy 🤔

Ale akcja 🙆‍♂️ oni się tam sami wystrzelają zanim gościa zatrzymają.

https://www.facebook.com/share/p/1YywLBevsw/

To samo pytanie  co byś zrobił 

najlepszy jest gość co z boku komentuje

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, malaczarna napisał(a):

O nie nic z tych rzeczy. Po weekendzie nie jem pół roku tych restauracyjnych pysznosci

Czyżby odrobinę przybyło tu i ówdzie?🤭

Jak w odpowiednich miejscach, to nie kłopot ..😏

48 minut temu, 6465 napisał(a):

Jak by go  odstrzelili to jutro były by demonstracje i czarne marsze bo taki dobry chłopak był niewinny a źli policjanci go zastrzelili. Był tylko wystraszony że chcą mu krzywdę zrobić i się bronił jak osaczone zwierze 🤷

Dokładnie...

Najpierw zabronić policjantom wszystkiego, a później wymagać. 

...się chce takiemu policjantowi później po sądach ciągać przez lata...

No jakiś paralizator by tam sytuację rozwiązał...

No i ta nyską mogli bardziej podjechać...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Tłumoki 🙆

Na protestach rolników za to kozaków grać potrafią  

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

A ten za autem policjant widziałeś jak skakał jak ten w opony strzelał 😂🙆‍♂️ oni tam się sami wystrzelają. 

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Wiesz czemu tak jest? Bo jakby go któryś zastrzelił to wywalą go z pracy i pójdzie siedzieć. W Polsce prawo broni bandytów a nie policje czy wojsko. Lepiej dać się zabić niż kogoś zranić/zabić - patrz ten młody chłopak na granicy rok temu.

Druga sprawa wyszkolenie i możliwosci fizyczne- biorą każdego jak leci.

Podjechał by jeden busem i przypchnął samochód do ściany, a drugi wyciągnął by z samochodu, ale boją się połamać radiowóz bo będą konsekwencje.

Nie do końca to wszystko tak. Sytuacja na granicy nijak nie przystaje do tej. Nie chce komentować tej interwencji. Napiszę tylko tyle, że moim zdaniem użycie broni w tej sytuacji nie było najlepszym wyjściem i ja bym nie sięgnął do kabury. Ale to teraz będą badać, rozkładać na czynniki pierwsze i wyciągać wnioski. Ja swoje mam po obejrzeniu sytuacji, ale publicznie nie będę się nimi dzielił...

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Działka posiadana z dziada pradziada

Kiedyś były zboża, ziemniaki, kapusta, rzepak, teraz od dawna trawy

W działce 9.99 jest 5.5 trawy 

Wszystko przy lesie 

Lasy to takie wyspy w działce 

To co pochodziło to dzierżawa 

Nie widziałem z bliska

Te byrty to na co

Ile on ma szerokości

Może po to zrobione te pomosty żeby bele trzymały

Jak nie ma 2.45 szerokości to odpuść 

ma 2,44 😛 to rozkładana to są dla 3 rzędu 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał(a):

To samo pytanie  co byś zrobił 

Za wszelką cenę zatrzymać gościa...Jak by kogoś rozjechał to fajnie by było ? Szyba wybita można wskoczyć do środka i obezwładnić, są paralizatory. Niedawno chłopaka bez powodu razili az zmarł...info w necie znajdziesz. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Nie do końca to wszystko tak. Sytuacja na granicy nijak nie przystaje do tej. Nie chce komentować tej interwencji. Napiszę tylko tyle, że moim zdaniem użycie broni w tej sytuacji nie było najlepszym wyjściem i ja bym nie sięgnął do kabury. Ale to teraz będą badać, rozkładać na czynniki pierwsze i wyciągać wnioski. Ja swoje mam po obejrzeniu sytuacji, ale publicznie nie będę się nimi dzielił...

Ty tam zawsze więcej filozofujesz niż piszesz.Wiem ale nie powiem. Na polityka byś się nadawał.

Skoro byłeś policjantem to napisz konkretnie jak chłop co powinni zrobić policjanci i tyle, w takiej sytuacji, żeby zgarnąć złodzieja i nie mieć zarzutów?

Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

Ja dwa razy w życiu trafiłem na taką akcję przypadkiem raz sklep obrabowali i wylecieli ze sklepu i policja najechała tak przypadkiem i od razu zastrzeliła kolesia na śmierć A drugi raz to też pod Biedronką niby jakiegoś kolesia co narkotykami handluje chcieli złapać akcje na niego mieli on wsiadł samochód i zaczął im sp***dalać i też strzelali ale go nie trafili to potem pół dnia tam policja się kręciła bo to użycie broni i muszę sporządzić wszystkie papierki gdzie łuska spadła gdzie co, gdzie tego, wszystko opisać

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał(a):

Podszedłbyś w trakcie jazdy ,ciekawe ,a przecież go gazują i co jeździ na oślep 

@Chłoporobotnik coś o tobie 

Screenshot_2025-06-06-12-25-15-401_com.facebook.katana.jpg

Zgadza się.

2 godziny temu, Popier96 napisał(a):

Pogoda piękna. Wczoraj narobiło szkód w okolicy. 

Panowie i Panie, nie słyszeliście o jakimś rupciu na sprzedaż? tak minimum 70-80km i nie siuntka, nie zależy mi na stanie kolekcjonerskim, aby mechanicznie toto jeździło i nie rozpadło się po miesiącu. No i budżet trochę trzyma. Ktoś coś? 

Jednak kupujesz? 

Drugi raz siano przewrócić i chyba trzeba składać - jutro i w niedzielę deszcz pokazują.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Drugi raz siano przewrócić i chyba trzeba składać - jutro i w niedzielę deszcz pokazują.

Wisz co?

Chyba zrobię tak jak Ty...echch...

...tyle że u nas się zakapia,a nie składa....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty tam zawsze więcej filozofujesz niż piszesz.Wiem ale nie powiem. Na polityka byś się nadawał.

Skoro byłeś policjantem to napisz konkretnie jak chłop co powinni zrobić policjanci i tyle, w takiej sytuacji, żeby zgarnąć złodzieja i nie mieć zarzutów?

Zaczęli dobrze. Zabrakło wykończenia. Broni się używa w tzw trójkącie bezpieczeństwa, którego tu nie było. Nie chce pisać więcej szczegółów, bo to będzie badane i po co ferować wyroki🤷

16 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja dwa razy w życiu trafiłem na taką akcję przypadkiem raz sklep obrabowali i wylecieli ze sklepu i policja najechała tak przypadkiem i od razu zastrzeliła kolesia na śmierć A drugi raz to też pod Biedronką niby jakiegoś kolesia co narkotykami handluje chcieli złapać akcje na niego mieli on wsiadł samochód i zaczął im sp***dalać i też strzelali ale go nie trafili to potem pół dnia tam policja się kręciła bo to użycie broni i muszę sporządzić wszystkie papierki gdzie łuska spadła gdzie co, gdzie tego, wszystko opisać

Ty to masz farta...podaj no jakieś linki do tych zdarzeń. Chętnie poczytam, bo jestem ciekaw tego zastrzelenia na śmierć przypadkiem rabusia, który se wyleciał ze sklepu

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Zaczęli dobrze. Zabrakło wykończenia. Broni się używa w tzw trójkącie bezpieczeństwa, którego tu nie było. Nie chce pisać więcej szczegółów, bo to będzie badane i po co ferować wyroki🤷

tu się objawia brak szkoleń - co z tego, że znasz teorię jazdy z przyczepami, jak 30 lat nie jeździłeś ??

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ano...

Się wykosilo, to cza suszyć.

Tylko ta pogoda...ze 4 dni bez deszczu by się przydało na sianko. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

tu się objawia brak szkoleń - co z tego, że znasz teorię jazdy z przyczepami, jak 30 lat nie jeździłeś ??

A tu taka sytuacja...tego zatrzymali. Albo sam się zatrzymali i ogloszono wielki sukces bo sprawa w sądzie. 

https://www.facebook.com/share/p/1Ct3QabqR6/

4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

nie no chłopy policjant WG MNIE AMATORA to nie powinno tak wyglądać jak Benny Hill podobno im jeszcze uciekł i w jakimś rowie dopiero skończył 

Dobrze że w trakcie nikogo nie rozjechał.  

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyżby odrobinę przybyło tu i ówdzie?🤭

Jak w odpowiednich miejscach, to nie kłopot...😏

Wszystko na swoim miejscu jest. Nie jem restauracyjnych posiłków bo nie lubię. Za dużo też się kuchennych rewolucji naogladalam

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

o to to pare ziarek leciało mi z przyczepy w znwia i zaraz haltnęli. takie rzeczy to lubią 

bo mają świadomość, że nikt z takich, co gubia ziarenka po drodze nie będzie strzelał

Opublikowano
54 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jednak kupujesz? 

Tak, chciałbym coś przed żniwami kupić. Mam trochę grosza, motocykl pod mlotek idzie i coś do tych 30-40k chciałbym przywieźć. Zobaczymy czy się powiedzie. Choć przeglądając ogłoszenia to w tych pieniądzach tylko MTZ w sensownym stanie. 

Opublikowano
11 minut temu, Popier96 napisał(a):

Tak, chciałbym coś przed żniwami kupić. Mam trochę grosza, motocykl pod mlotek idzie i coś do tych 30-40k chciałbym przywieźć. Zobaczymy czy się powiedzie. Choć przeglądając ogłoszenia to w tych pieniądzach tylko MTZ w sensownym stanie. 

Jakiś wiekowy zachód może by znalazł do 40: tys .