Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli na cmentarzu najlepiej się robi interesy.

Dziwne to ale jak widać dla ciebie opinia przodków ma znaczenie 

Słuchasz się ich to dobrze o tobie świadczy

Jest msza 

Dużo ludzi, bardzo dużo nowych kontaktów 

Z ciekawych rzeczy, dziś jeden powiedział mi że niektórym krowom pobwycieleniu daje keting

5 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

na cmentarzu ?🤔🤔🤔

Tam też są, takie 20 letnie 

5 godzin temu, jacus napisał(a):

filipinczycy ci slabo program napisali.😂

nie, dwory.. brat babki od wojny do emerytury robil.. na rowerze ponad 7 km dymal na pociag..

juz leci na 1

u nas moda dostawiania plyt do pomnikow w miejscu rabatek..

na szczescie u nas deszcz pada .. po zasadzniu wystarczy podlac.

sie rozkreca..

pisszce o czyms zeby mogla sie wykazac 🤣

bardziej diabelek pasuje ??

u was chyba tez z pokolenia na pokolenie na tych samych miejscach leza ?? wiec na pewno jakies dziecko tam  lezy sprzed wiekow..

Świeże groby 

Nie wszyscy są grzebani na przodkach 

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał(a):

Pioter nie jesteś sam. Myślałem że wieczorem będę szedł ale jedna firma z pod Łęczycy awizacje na 18 zrobiła i po obiedzie cza ruszać. 

Dlatego żona nie daje mi na ciężarówkach jeździć. 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Uziu92 napisał(a):

Sprzedałeś Dojcza ?

Nie całkiem..🤭

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie sądzę raczej... Stary zły był?

Nie był...

To dobry traktor, ale niektórych rozwiązań w nim nie lubię.

I chcę coś nowszego, bardziej komfortowego....i w czterech cylindrach....raczej.

Po za tym zaliczkę tylko mam...

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie całkiem..🤭

Nie był...

To dobry traktor, ale niektórych rozwiązań w nim nie lubię.

I chcę coś nowszego, bardziej komfortowego....i w czterech cylindrach....raczej.

Po za tym zaliczkę tylko mam...

A mnie znajomy dziś naciągał na MF 255. Mówię mu, cytuję, "idź pan w uj".

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jest msza 

Dużo ludzi, bardzo dużo nowych kontaktów 

Z ciekawych rzeczy, dziś jeden powiedział mi że niektórym krowom pobwycieleniu daje keting

Tam też są, takie 20 letnie 

Świeże groby 

Nie wszyscy są grzebani na przodkach 

Dogadałeś coś 🤔

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dobre kleje robicie, na stolarnii używaliśmy do woodmaxa taki sam dobry jak germański rakoll a może nawet i lepszy 

Też rakolla już nie kupuję... Praktycznie wszystko kleje na Kilto d4. A jak coś na zewnatrz to poliuretanem. 

Opublikowano
39 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Dlatego żona nie daje mi na ciężarówkach jeździć. 

Najgorsze było jak dzieci się przytulały z łezka w oku że wyjeżdżam. Po 11 miesiącach już jest lepiej ale jak wracam synek mówi" tata ja za tobą tęskniłem". Kuźwa tylko to w tej robocie jest trudne. Reszta to super sprawa. 

Opublikowano
37 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Rano ktoś tu pisał że napewno jakiś napaleniec wyjedzie w pole dziś, kto podbije ?

20251101_150226.jpg

Macie tak, że w Dzień Zaduszny się nie ryje w ziemi ? 

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A mnie znajomy dziś naciągał na MF 255. Mówię mu, cytuję, "idź pan w uj".

Za ile ?

Opublikowano

Dzień dobry...ciepło nawet dzisiaj i słonecznie...cmentarze objechane...

Poczułem się dzisiaj jak gówniarz🤦😱, kiedy zobaczyłem pod cmentarzem jedynego suva, który mi się podoba...ale kupić go to...mię nie stać 🤷

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v