Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dobra wiadomość taka że Trump pogonił żebraka z białego domu.

Dobra wiadomość to jest taka, że idzie wiosna, pszczoły wszystkie żyją i zboże przezimowało. A reszta to rzeczy na które i tak taka szara masa jak zwykłe trybiki nie ma wpływu.

• Like 2
Opublikowano

Europa dalej śpi tzn Niemcy i Francja mają wyyebongo. Już zaczeli remontować Nord Stream. Niech Sikorski i Tusk jeszcze pobrykaja do Trumpa to będziemy w d*pie.

Tak się kończy gdy priorytetem są: ekologia, prawa LGBT, wolność słowa tzn lewacka wolność słowa.

Z drugiej strony czytałem że zachodnie koncerny wydzierżawiają ziemie od ukropków po 1600zł za hektar czyli czują biznes i pszenica będzie płynąć szerokim steumieniem do UE tzn do Polski.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie za głęboko?

Nie, pod kukurydzę będzie dobrze. Zresztą, tu nie jest jakoś głęboko, może lekko ponad 20.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Dzień dobry...1°, śnieg z deszczem se padają wspólnie...można zgodną koalicyję stworzyć można 🤷😁...

Córka wczoraj z koleżankami urzędowała...ale mam z niej dzisiaj ubaw🤭...niedobry ojciec 😱

Opublikowano
34 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Córka wczoraj z koleżankami urzędowała

Europa psia ich mać 

Teraz, radekz200 napisał(a):

pospieszyłeś się 😛

Bywa 

Teraz czas na tanie ciągnik

Tylko nie wiem czy będą tańsze czy wycofane z produkcji 

Pewnie producenci się podzielą i każdy będzie się trzymał swojego kawałka mocy tego torta

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Europa psia ich mać 

Eeee ja wiem...normalnie se dziewuchy popiwkowały...koleżanki dopiero się wyłaniają...oczy podpuchnięte, włos w kazdą stronę...przy porodzie by Ci dzisiaj raczej nie pomogły 😁🤭

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Eeee ja wiem...normalnie se dziewuchy popiwkowały...koleżanki dopiero się wyłaniają...oczy podpuchnięte, włos w kazdą stronę...przy porodzie by Ci dzisiaj raczej nie pomogły 😁🤭

To Karol rodzi 🤔🙆‍♂️😁

Opublikowano
pedro2 napisał:

Coś tam kapie. 7mm odkąd zaczęło. 

Szału ni ma, ale dobre i to 

@wojtal24 może być? Odpuszczasz grzechy 🤔😏

wygląda teraz lepiej niż Radkowa 👍👍👍👍 jak już fotkę zrobiłeś to wystaw na olx za 70 może się kto trafii😀

• Haha 1
Opublikowano
Popier96 napisał:

Wysyłał ktoś tutaj ostatnio ciekawy prostownik z rozruchem. Kojarzycie? Jakiś link? 

https://allegro.pl/oferta/ladowarka-akumulatora-prostownik-inwerterowy-z-rozruchem-bjc-600a-12v-24v-15833175236

Opublikowano
46 minut temu, Popier96 napisał(a):

Wysyłał ktoś tutaj ostatnio ciekawy prostownik z rozruchem. Kojarzycie? Jakiś link? 

@6465 chba Cię kolega potrzebuje 

55 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jakie normalne jak baba z babą 

I nie pisz że nie bo 

58 minut temu, Qwazi napisał(a):

włos w kazdą stronę...

I kobicie chłop bycka kupił 

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, pedro2 napisał(a):

O bogol,nawet ziemię złotą ma... Nie wywalaj bo Ci somsiady wyniosą 🤭

Kawałek górki przechodzi i tam dłuta łapią ... Pod zboża staram się nie łapać tej martwicy, a pod kukurydzę ziarnowke to się potem akurat wymiesza to z resztkami i coś tam się zwiększa ta warstwa orna. Nie będę splycal orki na 3ha bo 20a górki jest że lekko ta martwicę łapie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v