Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czyli jak zbiornik 10m3 i pismo ze starostwa na złozony wniosek ze nie potrzebne zadne pozwolenie, i traktuja to jako ruchomość to jest to ok?

Opublikowano
3 godziny temu, Wicherek napisał(a):

Byłem dzisiaj na spotkaniu z człowiekiem którego firma robi tysiące wniosków( Łukasz Czech  , Agrowe  ) i on twierdzi że żadnej pomyłki nie było  !  2000 wniosków wyleciało przez zbiornik na wodę  i  ARiMR  wysłała aktualną punktację 

Jakby robili 1000 to by z tobą na spotkania nie chodzili .  Zbiorniki wyleciały jak ktoś nie doczytał że ma być własność gruntu . Jeżeli starostwo upiera się że ma być pozwolenie to raczej też nikt w to nie brnie dalej . W takiej sytuacji nie odpada wniosek a 4 pkt chyba że ktoś źle to poprawi 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Wicherek napisał(a):

Byłem dzisiaj na spotkaniu z człowiekiem którego firma robi tysiące wniosków( Łukasz Czech  , Agrowe  ) i on twierdzi że żadnej pomyłki nie było  !  2000 wniosków wyleciało przez zbiornik na wodę  i  ARiMR  wysłała aktualną punktację 

poczekamy zobaczymy, jeśli były jednak błędy to pewnie przyjdą za chwilę nowe pisma, a jak nie to znaczy że ok

Opublikowano
43 minuty temu, masa24 napisał(a):

Jakby robili 1000 to by z tobą na spotkania nie chodzili .  Zbiorniki wyleciały jak ktoś nie doczytał że ma być własność gruntu . Jeżeli starostwo upiera się że ma być pozwolenie to raczej też nikt w to nie brnie dalej . W takiej sytuacji nie odpada wniosek a 4 pkt chyba że ktoś źle to poprawi 

Mi napisali że dwie poprawki w jednym temacie i wypad zgodnie z regulamijem ,więc bardzo dużo odpada . Zbiornik (opinia ze Starostwa czy zgłoszenie czy pozwolenie) , maszyne -wielkość według PROW 2014-2020 .

Opublikowano
39 minut temu, mzk napisał(a):

Mi napisali że dwie poprawki w jednym temacie i wypad zgodnie z regulamijem ,więc bardzo dużo odpada . Zbiornik (opinia ze Starostwa czy zgłoszenie czy pozwolenie) , maszyne -wielkość według PROW 2014-2020 .

Jeżeli okazuje się że na zbiornik jest potrzebne pozwolenie , usuwasz zbiornik z wniosku . Tracisz 4 pkt ale wniosek nie odpada 

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Sadek napisał(a):

Czyli obrabiają dużo więcej wniosków (ok. 15 000) bo kolega @czareczek85 był poniżej 10 tysięcy i przesunął się o ponad 100 miejsc a z miejsc 14 tysięcy poszli do przodu o ponad 2 tysiące 🤔🤔🤔.

najpierw był fałszywy skok o ponad 2000 miejsc napisałem pismo do nich czy to pomyłka i podali mi że pomyłka i podali miejsce prawidłowe czyli 100 miejsc do przodu od ostatniej prawidłowej aktualizacji listy

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, micgal39533 napisał(a):

Tylko jak ktoś ma 24-26 punktów i usunie zbiornik to jest w d*pie

Tylko zbiorniki ma pewnie 90% a może i więcej osób co złożyło wnioski. Więcej usunięcie zbiornika za wiele nie zmienia.

Edytowane przez Sadek
Edycja
  • Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Sadek napisał(a):

Tylko zbiorniki ma pewnie 90% a może i więcej osób co złożyło wnioski. Więcej usunięcie zbiornika za wiele nie zmienia.

I pewnie 90% z tych 90% planowało postawić mausera pod rynnę.

• Haha 2
Opublikowano
15 godzin temu, Wicherek napisał(a):

Mam koleżankę co pracuje w BWI i ona mi mówiła że mają wewnętrze wytyczne żeby nie upierdzielać za zbiornik.
Tak jak Masa pisał, problem ze zbiornikiem robi się wtedy jak nie masz współwłasności do działki gdzie są budynki.

Ale i to jest do obejścia jak się zrobi akt darowizny. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sadek napisał(a):

Trochę zmienia bo jeśli ktoś ma przykładowo 24 pkt i usunie zbiornik to zostaje mu tylko 20 i z miejsca 5-6k spada na miejsce 15-18k

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, melon10641 napisał(a):

Mam koleżankę co pracuje w BWI i ona mi mówiła że mają wewnętrze wytyczne żeby nie upierdzielać za zbiornik.
Tak jak Masa pisał, problem ze zbiornikiem robi się wtedy jak nie masz współwłasności do działki gdzie są budynki.

Ale i to jest do obejścia jak się zrobi akt darowizny. 

Coś w tym jest, jak kolega pisze. U mnie w księgach wieczystych doszukali się przy własności, służebność budynków. Kazali notarialnie spisać oświadczenie o zrzeknięciu się tej służebności. Na razie wystarczył akt zgonu, ale cos babka pitolila że przy podpisaniu w razie w umowy , musi to być wyprostowane w księgach wieczystych.

3 minuty temu, bizon1994 napisał(a):

Trochę zmienia bo jeśli ktoś ma przykładowo 24 pkt i usunie zbiornik to zostaje mu tylko 20 i z miejsca 5-6k spada na miejsce 15-18k

Wtedy tylko paciorki klepać by te 10000 zbiorników również odpadło 😉

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, Pawel20 napisał(a):

Błąd systemu z tym nowym rankingiem, przeskok to max 200 miejsc a nie 2000.

Też mi się tak wydaje, patrząc na tempo obsługi jednego wniosku.

Opublikowano
Godzinę temu, bizon1994 napisał(a):

Uważasz że ci co mają po 22 punkty to nie mają zbiorników 🤔

Opublikowano
5 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Bo cały program to pic na wode , co komu da taki zbiornik , albo tacki do nawozu

Mnie już Pani prowadząca przetrzepała ze zbiornika przy poprzednich poprawkach kto go podłączy i poniesie koszty podłączenia, szkic budynku i orynnowania i ile rocznie będzie zbierane wody itp. i myślałem że już odpuści a teraz znowu się czepiła czy miejsce postawienia jest utwardzone lub będzie i jaka powierzchnia utwardzenia😀

I tak sobie myślę po co ten zbiornik jak nawet wody nie można użyć do oprysków.

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, Wicherek napisał(a):

Dokładnie jest jak mówisz! 

• Like 1