Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Celownik07 napisał(a):

mam zadeklarować na siebie we wniosku cudze uprawy(doplaty) jezeli w 2024 były jeszcze jego a nie moje?

mozesz oszukać system i zadeklarować 0.23 ha tego pora zimowego i już będą 2 punkty więcej 

mass zadeklarować uprawy w płonie głównym za 2024 a nie uprawy w płonie 2025

Opublikowano

Chciałabym złożyć w tym naborze na wóz asenizacyjny. Problem jest w tym, że obora dopiero jest w planach. Mamy plan obory, ale karta środowiskową dopiero się pisze. Złożymy dokumenty w przeciągu 2 tyg. Czy da się jakoś to obejść? Dodatkowa maszyna w naborze to paszowoz i zbiornik na wodę. A może można pisać na coś innego, a potem zmienić aneksem na powyższy wóz. Gdy już będziemy mieli wszystkie pozwolenia? 

Opublikowano
27 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

A ten GPS co wspominałeś do ursusa ?

a to na ten program rolnictwo 4.0 jezeli uruchomia w grudniu.

29 minut temu, masa24 napisał(a):

mass zadeklarować uprawy w płonie głównym za 2024 a nie uprawy w płonie 2025

no to wiem, myślałem że jak nie mam tego w 2024 do dopłat to już po ptokach a wychodzi że można lekko naciągnąć było. akurat miałem ziemniaka 0,1ha to jeszcze bym dopisał 0,1ha pora i 2 pkt welcome to. za poźno.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Jak to jest dokładnie z utrzymaniem 85% UR.? Dotyczy to utrzymania tych samych działek zadeklarowanych do dopłat w 2024 czy po prostu utrzymanie nie mniej niż 85% UR ale np. z nową działką załóżmy za 2 lata wpisaną do dopłat.

Opublikowano
51 minut temu, Celownik07 napisał(a):

85% ogólnie. możesz zastąpić jedną drugą

ale 85% zgłoszonych do dopłat w roku wyjściowym czy ogólnej pow. UR  w gospodarstwie ?

Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Chyba nie

Widzę że Pani D na fb pisze że  są wolne miejsca i zaprasza do współpracy 🤔

do mnie "ni z gruszki ni z pietruszki" papfu pisze dziś sms-em żeby się zgłaszać na pisanie wniosku... moce przerobowe nie wykorzystane też mają skoro szukają klienta

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, john_deere7430 napisał(a):

Bardziej chodzi mi o to kiedy bd mógł zmienić maszynę podana we wniosku bo z ziemi co mam to nawet 5m mi przyznają ale po prostu na szybko wrzuciłem ofertę na 3m a teraz plany się zmieniają ze pasuje wziasc 4m 

co do opryskiwacza to raczej zdecyduje się na horscha bo jednak ta większa ilość końcówek na m belki pozwala na więcej , amazone jest dosyc prostym opryskiwaczem przy horschu (tak w skrócie , jest wiele więcej rzeczy co przekonuje mnie do horscha ) 

Ja w 4.0 znianilem na etapie poprawek szerokość belki z 21 na 27, a więcej już nie chce mieszać i producenta zmienię jeśli podpisze umowę 

Opublikowano
W dniu 7.11.2024 o 07:56, Celownik07 napisał(a):

import działek robisz w PUE w ewniosku - wysłane kampania 2024-> podgląd wniosku

tu masz plik z mniejsza ilosca makr /zalacznik/

gdzie było to szkolenie i skad sie o nim dowiedziales? MODR widze od wrzesnia nie aktualizuje harmonogramu

obraz.png

Informacja-I_10_4.xlsb 1.62 MB · 5 pobrań

co może być że nie pobiera działek  klikam w import csv i nic

Opublikowano

No dobra, ale część z nas pewnie będzie musiała przez to przebrnąć żeby móc skorzystać z dofinansowania. 

Ktoś ma doświadczenie z rozliczeniem jakiejś inwestycji w agencji gdzie potrzebne pnb było? Rozumiem że projekt opieczętowany przez odpowiedniego człowieka z uprawnieniami, później ustanowienie kierownika budowy, jakie jeszcze atrakcje?

Opublikowano

A ja zbiorniki odpuściłem niby łatwe 4 punkty, ale może się okazać, że wcale nie będą takie łatwe... 18 pkt uzbierałem, maszyny tylko te które naprawdę potrzebuje, uda się to się uda nie to trudno będą i używane💁

• Like 2
Opublikowano
Wicherek napisał:

4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

orientuje się ktoś dużo wniosków złożono już na ten program?

przekroczy 100 tys.

taa, co trzecie gospodarstwo edzie składać...., obstawiam max 40 tyś wniosków

• Like 1
  • Haha 2