Skocz do zawartości

Interwencja I.10.4 Inwestycje przyczyniające się do ochrony środowiska i klimatu

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@Wicherek, Ty mnie nie ucz co to uprawa bezorkowa, bo ja się jej przyglądałem od lat 90 tych. Jeśli nie rozumiesz pojęcia „siew w mulcz” to po co się odzywasz. Siew w mulcz, rozumiesz? Odróżniasz od siewu bezpośredniego, czy dla Ciebie to to samo może? 

Opublikowano
9 minut temu, Celownik07 napisał(a):

Ps. na te maszyny z dofinansowan to trzeba jakies naklejki umieszczac że brane z UE ? bo głupio tak z pilarka po lesie latac i taka naklejka jak z darów dla powodzian tam drynda

Trzeba 

Opublikowano

w umowie jest taki punkt? modernizacji jeszcze nie brałem a w restrukturyzacji nie kojarzę żeby trzeba bylo umieszczać naklejki na maszynie (na dachach to tabliczka na budynku)

4 minuty temu, d4rek napisał(a):

mój chłop od wniosku sie uparł ze w talerzówce musza być w ofercie talerze 610 a nie 560, ktoś cos o tym może sie wypowiedziec mi osobiscie 560 jak to ma sie do wniosku ?

zaraz kolory ramy bedzie zmieniał na różowe jak jakiś "ciepły" jest :)

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Matey napisał(a):

Narazie walą tych co mają kilka siedzib gospodarstwa pod jednym adresem. Do BWI z talerzówką bede dzwonil po 13 bo właśnie sie szkolą.

Wracam ze swojego starostwa i tu ciekawe info dla wszystkich co wklepali sobie 4pkt za zbiorniki na wode - bez znaczenia czy nadziemny, podziemny, 2000 czy 22000l - pozwolenie na budowę. Pytanie czy Agencja bedzie tego wymagala czy interesuje ich tylko zakup w tym przypadku zbiornika

Ja bym się kłócił, jak agencja może stać ponad ustawą prawo budowlane i wymagać pozwolenia na budowę do czegoś co nie jest trwale związane z gruntem (przynajmniej w przypadku nadziemnego)?

Edytowane przez Roxer
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Przeemko napisał(a):

A ktoś podpowie czy kosiarka bijakowa/mulczer przejdzie? Czy nie może być w nazwie kosiarka bijakowa : p bo by pasowała taka tylno-boczna 

ryzykuj z nazwą mulczer.

obraz.png obraz.png

Edytowane przez Celownik07
Opublikowano

Skąd takie info o konieczności umieszczania nalepek na maszynach z tego programu? Nigdy tego nie było i wątpię aby takie coś wprowadzili -jedynie trzeba powiesić tablicę informacyjna z celem operacji w widocznym miejscu tj. Na budynku w siedzibie gosp. I to też po przekroczeniu pełnej kwoty dofinansowania.

Ten harmonogtsm używania maszyn jest obowiazkowy przy grupie rolników - jest o nim w umowie grupy - wyznaczona osoba prowadzi go...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dopiero przyszła wiadomosc o zarejestrowaniu wniosku, wysłany chwile po północy ma nr 4XX (końcówka ciągu liczb)

Poszło na Elizówke pod Lublinem - dobre tam ludzie pracuja?

Edytowane przez Celownik07
Opublikowano

Sklada ktos na agregat talerzowy z siewnikiem talerzowym, jako siew bezposredni? Wedlug pytan i odpowiedzi taki przejdzie.

Druga sprawa, czy majac prawie nowy agregat talerzowy przejdzie sam siewnik talerzowy wedlug was? Argumentujac, ze bedzie spiety z agregatem talerzowym, ktory juz mam.

Opublikowano
Godzinę temu, thor1984 napisał(a):

Że co? Poważnie trzeba pisać kiedy używało się danej maszyny?

Prawdopodobnie tak. We wzorze umowy na stronie agencji w paragrafie 5 jest taki zapis.  - 15) ewidencjonowania przez Beneficjenta wykorzystania przedmiotu operacji od momentu objęcia w posiadanie do dnia, w którym upłynie 5 lat od dnia wypłaty płatności końcowej.

Opublikowano
11 minut temu, Celownik07 napisał(a):

dopiero przyszła wiadomosc o zarejestrowaniu wniosku, wysłany chwile po północy ma nr 4XX (końcówka ciągu liczb)

to chyba tak nie działa bo ja składałem wczoraj przed południem, też niedawno dostałem powiadomienie i mam końcówkę 8502xxx

Opublikowano

i znowu zawiłości PL przepisów bo:

a 1, 2 dotyczy:

obraz.png

obraz.png

2 minuty temu, spwrp napisał(a):

to chyba tak nie działa bo ja składałem wczoraj przed południem, też niedawno dostałem powiadomienie i mam końcówkę 8502xxx

myslalem ze sama koncowka sie liczy bo u mnie 85004XX  ...takze ty jestes grubo po 2k ?

4 minuty temu, aki- napisał(a):

Chłopy wy już wszystko w polu porobione, że na forum od rana ploteczki? :D

majac internet na polu i autonomiczny ciagnik co tu mozna robic :P  Samo sie robi, a chłop nadzoruje

Opublikowano

Otwiera wam się załącznik,,informacja o gospodarstwie" .xlsb ? Próbuje to otworzyć w celu uzupełnienia i bezskutecznie. Wyskakuje jakiś komunikat ,, podłącz kartę inteligentną"