Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tigon napisał(a):

a mocznik w jakich cenach macie, u mnie import 1950 a polski coś koło 2000 brutto, różnica nie duża warto dopłacić do polskiego z inhibilatorem?

a chcesz żeby zarobił polski pracownik czy ruski żołnierz który zaatakuje twoja rodzine

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano
20 godzin temu, JarekBazydlo napisał(a):

Jak cały czas idą w górę to każdy bierze... Narazie nie ma tendencji spadkowej.

Z tym to nie wyczujesz. 

Ja już mam kupiony cały nawóz, jeszcze tylko saletrę i siarczan mają przywieść ale w agro ters to podejrzewam że może im to zająć czasu do wiosny. Saletrzak z borem i npk stoi w stodole.  Pewnie przepłacone ale dziadki nie wytrzymali presji i kupili resztę z którą wstrzymywałem się do wiosny. 

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

a chcesz żeby zarobił polski pracownik czy ruski żołnierz który zaatakuje twoja rodzine

Chcę ją zarobić, jak szedł import zboża to się nie troszczyli, problem było cła wprowadzić, jak teraz chłop zyskuje na imporcie to już źle i trzeba cła wprowadzić. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

Przez 3 lata tej wojenki wydawało mi się że już większość zmądrzała i zrozumiała że nie rusek a ukrainiec jest dla nas większym zagrożeniem. Dziadki jeżdżą na rehabilitację i ludzie z Tomaszowa Lub przyjeżdżają nawet bo tam wszystko likwidują i ciekawa rzecz usłyszeli jak w wawie milicja reaguje na przejaw bandytyzmow młodych urkow. Urki wykupują w wawie mieszkania na potęgę i zaczęli nękać Polaków wnukowi tej kobiety co dziś to mówiła w elektrycznej hulajnodze przecięli kable bili polskie dzieci a psy nawet nie chcieli reagować dopiero jak Polacy się zebrali i ubili mordy ukraincom aż krew się polała dopiero dali im spokój a mówimy dopiero o dzieciach a co mówić jak to dorośnie. Ale każdy chce być taki dobry tylko żeby jego to nie dotyczyło. Tak samo jak z wiatrakami czy innymi rzeczami . Wszyscy chcą ale żeby nie koło mnie to było 😜

• Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano

Bo najwięcej na tym zyska ruski żołnierz, on i tak w gumofilcach będzie walczyć czy kupie od nich czy nie, ale 50zł różnicy na tonie dużo nie jest i jestem skłony kupić nasz polski, tylko interesuje mnie czy ten inhibitor to taki pic na wodę czy jednak coś tam daje? 

Opublikowano
2 godziny temu, ŻakowskiSławomir napisał(a):

Saletrzak 1450 brutto. Saletra 1590 brutto. Ceny detal. Chyba nie najgorzej 

Gdzie dostałeś saletrę w tej cenie? 

Rolmex wola sobie już 1660, wesołek 1720 a agrofskt 1615 za małe worki. Bb -30zl

Opublikowano
24 minuty temu, Tigon napisał(a):

Bo najwięcej na tym zyska ruski żołnierz, on i tak w gumofilcach będzie walczyć czy kupie od nich czy nie, ale 50zł różnicy na tonie dużo nie jest i jestem skłony kupić nasz polski, tylko interesuje mnie czy ten inhibitor to taki pic na wodę czy jednak coś tam daje? 

A jest takie coś jak Polski mocznik czy tylko nazwa, jedź do Szczecina i zobacz kto bierze mocznik w porcie, transport jedzie do Polic zapakować w Polskie worki.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tigon napisał(a):

a mocznik w jakich cenach macie, u mnie import 1950 a polski coś koło 2000 brutto, różnica nie duża warto dopłacić do polskiego z inhibilatorem?

Bierz z inhibitorem

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, poosa21 napisał(a):

A jest takie coś jak Polski mocznik czy tylko nazwa, jedź do Szczecina i zobacz kto bierze mocznik w porcie, transport jedzie do Polic zapakować w Polskie worki.

To jest normalnie działanie. 20% GA jest w rękach Wiaczesława Kantora. To rosjanin, przywozi swoi towar po prostu :) 

Opublikowano

porównując oferty jakie dzisiaj dostałem do cen za które kupowałem w poprzednim sezonie jest prawie to samo, saletra i rsm troche taniej, mocznik i saletrosan cena ta sama. Chyba pora zacząć siać samą soje i zapomnieć o nawozach azotowych..

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v