Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, thomek napisał:

Netto?

Tak netto ale tylko przy całym aucie 24t , i to ma być świeży towar nie jakiś leżak ,prosto z fabryki . Dziś podzwonię do innych

Opublikowano
17 godzin temu, Damianek20 napisał:

Strasznie spadła jak polidap 50 zł w górę a poli po 3 tys w rol mechu 

LRA wczoraj 

Polifoska 6 2600

Bialfoska 8 20 30 2700 i dziś już chyba 100 w górę. 

Blend NPK 2300

Opublikowano

Opolskie Anvistar 1400netto , Zaksan 1500netto . Niech ktoś mi powie co te GA odwala skoro pod kominem zaksan o 100zl drozszy od saletry z drugiego końca kraju? Chyba cos zamowie bo gaz na giełdzie poszedł w górę.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

@Dastan, za ktôry zaksan ta cena? 

Za 33, u mnie na miejscu 1760 brutto 😂

Edit

Zamówiony anvi 1380netto co ma być to będzie. 

Edytowane przez Dastan
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dastan napisał:

Za 33, u mnie na miejscu 1760 brutto 😂

Edit

Zamówiony anvi 1380netto co ma być to będzie. 

u kogo anvistar ponizej 1380 ? moze jakby jeszcze poczekac to poleci wiecej

Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

LRA wczoraj 

Polifoska 6 2600

Bialfoska 8 20 30 2700 i dziś już chyba 100 w górę. 

Blend NPK 2300

Dziś kolega wybrał resztki od Kuczyńskiego Poli 6 to po 2920 brutto. I nigdzie u siebie nie miał w koło gdzie kupić. Robią celowo brak towaru żeby panikę wywołać i żeby ludzie kupowali 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Dastan napisał:

Osadkowski, ciężko powiedzieć co będzie,  gaz poszedł w górę. 

Pewnie ,że poszedł ,ale azot tanieje bo nie ma kupca  ,a dodatkowo towar idzie od Ruskich na Europę w ogromnych o ilościach. Myślę że jak ceny zejdą do tych z maja to coś sprzedaż może ruszyć , na razie stagnacja się zrobiła.

Edytowane przez marek1977
Opublikowano
4 godziny temu, Damianek20 napisał:

Dziś kolega wybrał resztki od Kuczyńskiego Poli 6 to po 2920 brutto. I nigdzie u siebie nie miał w koło gdzie kupić. Robią celowo brak towaru żeby panikę wywołać i żeby ludzie kupowali 

Dokładnie tak już się dzieje. 

Opublikowano

No i GA mocno lobbuje za ograniczeniem lub wysokim cłem na import że wschodu. Zresztą na zachodzie to samo się dzieje, kto wie czy czegoś nie wymyślą. 

Nie trzeba bomb, już bardziej bym czekał, aż rolniki w końcu zaczną zamawiać,  a będą i to niezależnie od ceny. 

Opublikowano (edytowane)

Dziś rozmawiałem.z handlowcem, mówi, że wschodni import nawozow NPK będzie dostępny u nas dopiero na połowę września. Oczywiście są zapasy w kraju ale ceny się podnoszą. Niestety nie ma szans aby pod zasiew rzepaku było taniej...

Edytowane przez Marl
Opublikowano
14 godzin temu, ozotek napisał:

Tak netto ale tylko przy całym aucie 24t , i to ma być świeży towar nie jakiś leżak ,prosto z fabryki . Dziś podzwonię do innych

Nikt Ci nie da gwarancji, że z fabryki przyjedzie swieży z produkcji

Opublikowano
52 minuty temu, Dastan napisał:

No i GA mocno lobbuje za ograniczeniem lub wysokim cłem na import że wschodu. Zresztą na zachodzie to samo się dzieje, kto wie czy czegoś nie wymyślą. 

Nie trzeba bomb, już bardziej bym czekał, aż rolniki w końcu zaczną zamawiać,  a będą i to niezależnie od ceny. 

Niektórzy popłyną w tym roku na zbożu przy tych cenach nawozów. Podejrzewam że będą schodzić z npk do minimum bo sprzedać zboże cena u mnie od 650 u Jasiny do 890 w Grabowcu tylko że idzie ludziom max 760-780 brutto. Sam trochę sprzedałem i strasznie jestem zawiedziony bo pszenica przed deszczowa nie wytrzymała w Grabowcu nic a po deszczu prawie prawie to dał po 760

Opublikowano

nie dawałem 3 lata npk przy zasobnoscisch średnich potasu i niskich fosforu , w tym roku najlepsze plony pszenicy w ostatnich katach . czasem trzeba sprawdzić niż bezmyślnie sypać bo tsk zalecają 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v