Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Roman Wydymał to chyba was. Ja nie czekałem na żadne CPK jeszcze jak rządził pis byłem wobec tego sceptyczny. Dziwne jest to, że piszecie, że Tusk wydymał z CPK a to wy na nie najbardziej czekacie to chyba was wydymał.

Poza tym to co tu wklejasz to jest fej kłamstwo i oszustwo którym pis dyma takich jak ty. Niemcy nic nie bedą budować tylko rozbudują za 600 mln Euro co przy kosztach polskiego CPK budowanego od zera jest kwotą niską  Zabawne jest, ze piszesz, że ktoś kogoś dyma tym co robisz pokazujesz jak sam jesteś dymany.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@hubertuss kurna jak mi się podobają rządy Tuska - niech panuje nam  nie ustanie .

Nie będzie blokad na drogach , wszyscy uśmiechnięci radośni .

Tusk wie jak traktować rolników nie będą płakać ze nie ma opłacalności i daj i daj.

Zapanowała radość tak trzymać Tusk .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Niemiec - powie że jest Niemcem .

Francuz - powie że jest Francuzem .

I tak dalej i dalej .

Polak powie że jest jak wyżej Europejczykiem :D . Nie Polakiem .

Będzie kto ty jesteś - Europejczyk.

Jaki znak twój - gwiazdki Europejskie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Nie słyszał wypowiedzi jak się wypowiadają w Polsce że są Europejczykami - Europejczykiem .

Nie Polakiem .

11 minut temu, hubertuss napisał:

Nieustraszony Az tak źle z twoją ortografią?

Galan ja tam jestem Polakiem, nie wiem jak ty.

Kto tam wie czy ty  Polak  .

Niech  panuje nam TUSK ZGADZASZ SIĘ DAJ PUCHARKA .

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Nie słyszał wypowiedzi jak się wypowiadają w Polsce że są Europejczykami - Europejczykiem .

Nie Polakiem .

Nauka o zbiorach się kłania. :lol:

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, hubertuss napisał:

Żeby mieć duży rynek cargo i duże do tego lotnisko trzeba mieć co i komu tym cargo wozić. A my co będziemy wozić części do Izery? Gdzie ona jest?

Jak jakieś firmy z Rzeszowa chciały aluminium z Chin na cito to do Rzeszowa przyleciała już nie istniejąca Mria prosto z Chin po co to było targać do Rzeszowa samochodem z Łodzi. Jak chodzi o międzynarodowy tranzyt to pisałem wyżej trzeba mieć na to rynek klienta i towar i dużą silną firmę lotniczą która będzie na tym lotnisku operować a LOT jest na świecie słabiutki i co chwila targają nim różne problemy.

Na chwilę obecną lotniska w Warszawie,Gdańsku , Wrocławiu, Krakowie i jeszcze kilka mniejszych trochę tego towaru przeładowują,ponadto mamy też terminal przeładunkowy w Małaszewiczach, ( transport kolejowy z Azji ). Można wpisywać się w retorykę Tuska i twierdzić, że nic więcej  poza tym co mamy nie jest nam potrzebne ,ale konsekwencją tego będzie likwidacja tego co mamy. Bo jaki sens będzie w tym aby  transportować towary do Polski a następnie  z Polski do Niemiec skoro wystarczy zlikwidować całe cargo w Polsce i kierować wszystko do rozbudowanego terminala we Frankfurcie.😉 Wystarczy przejąć rynek ,stopniowo wygaszać aby ostatecznie zlikwidować ,czego zaczynamy być świadkami .Terminal w Małaszewiczach też można " przesunąć" do Niemiec.😄

Edytowane przez andrzej78
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, andrzej78 napisał:

Wystarczy przejąć rynek ,stopniowo wygaszać aby ostatecznie zlikwidować ,czego zaczynamy być świadkami

Jak zrobi się atrakcyjne podatki, to cargo samo się znajdzie. A jak będzie taniej u Niemca, to CPK se pozłacane można wybudować. Moż e trza zacząć z tej strony?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

To by było za proste. U nas trzeba zacząć od d*py strony. Najważniejsze jest żeby cpk budować i je mieć. Czy to ma sens i jak zrobić na tym biznes jest co najmniej drugorzędne

Opublikowano

iiii wycieczki szkolne będzie gdzie wozić....

nie napisał:

Niemcy ogłosili, że do 2030 r., wybudują we Frankfurcie największy i najnowocześniejszy w Europie lotniczy port przeładunkowy. Lufthansa Cargo zainwestuje co najmniej 600 mln €. 

znowu megalomańskie po-łgłówki zostały wydymane :D 

Niemcy se robią modernizację tego przystanku. Przez ostatnie 15 lat bardzosz zdziadział jednak. Tam do lądowania samoloty ustawiają się jak pociąg od Muska. Bym jednak nie przesadzał z tym budowaniem.

mirro napisał:

A mam dylemat, bo miałem Romanow odpisać w kwestii PKP CARGO i ponoć niemieckich zakusów na nie. Ale to co miałem napisać mogłoby mu się nie bardzo spodobać, bo dotyczy raczej pewnej spółki ukraińskiej, która (przypadek oczywiście) ma siedzibę na Nowogrodzkiej.  Tylko czy przeczyta kto właściwy? 

Nie pisz tego póki co. Te twin towers mogą się jednak budować i wtedy przyjdzie czas na moje oko.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Najważniejsze jest żeby cpk budować i je mieć. Czy to ma sens i jak zrobić na tym biznes jest co najmniej drugorzędne

Skoro Niemieckie firmy wchodzą na rynek to raczej nie po to aby działać charytatywnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak zrobi się atrakcyjne podatki, to cargo samo się znajdzie. A jak będzie taniej u Niemca, to CPK se pozłacane można wybudować. Moż e trza zacząć z tej strony?

dużo złego można napisać o iście okupanckiej polityce państwa polskiego wobec swoich obywateli choćby jeden przykład zusu gdzie nikogo nie obchodzi czy ktoś ma zysk czy stratę; ten haracz płacić musi a polegnie to państwo siepaczy wyśle i jeszcze mu dom zabierze o ile jeszcze jakiś swój ma i wiele ekip we wybory to obiecywało zmienić i co?

o ile w czasach względnego pokoju w regionie żadna rządząca świnia nie ulżyła w haraczach obywatelom "tego kraju" że milionami wielu plunęło na te pazerne świnie we władzach i wyrzekła się tej krainy w emigracji to o czymś świadczy i na czasy wojenne nie ma szans być lepiej a wręcz przeciwnie.
Jeszcze ten subwencjonizm i uznaniowe ulgi do reszty niszczą wolny rynek zamieniając biznes w Polsce w sztukę politycznego lawirowania że de facto dziś już mamy kraj niewiele mniej zoligarchizowany od rosji.

Kto miał największe ulgi podatkowe? firmy zarejestrowane z siedzibami w Polsce czy najeźdźcy gospodarczy w imię zdradziecko pojętej polityki budowania państwa przyjaznego obcemu kapitałowi? Prym w tej praktyce wiodła banda obecnych popaprańców tak że zapomnij o takich mżonkach jakoby państwo polskie stało się przyjaźniejsze polskiemu biznesowi a oczekuj że będzie jeszcze gorzej

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

Roman Wydymał to chyba was. Ja nie czekałem na żadne CPK jeszcze jak rządził pis byłem wobec tego sceptyczny. Dziwne jest to, że piszecie, że Tusk wydymał z CPK a to wy na nie najbardziej czekacie to chyba was wydymał.

nikt tak dymany jak ty nie był w historii jak ty argumenty wymyślone raportu Tuska co   ... audyt zakłamany jak ty , chyba pisowiec nie uwierzył w audyt Tuska po za tobą to chyba oczywiste ? 

12 godzin temu, hubertuss napisał:

Poza tym to co tu wklejasz to jest fej kłamstwo i oszustwo którym pis dyma takich jak ty. Niemcy nic nie bedą budować tylko rozbudują za 600 mln Euro co przy kosztach polskiego CPK budowanego od zera jest kwotą niską  Zabawne jest, ze piszesz, że ktoś kogoś dyma tym co robisz pokazujesz jak sam jesteś dymany.

po za tym nikt tak gupi jak ty to nie jest projekt cpk był tuska 

https://www.money.pl/gospodarka/co-zostalo-z-cpk-w-projekcie-rzadu-tuska-oto-lista-najwiekszych-zmian-7042943655107424a.html

to ze jesteś debilem to raz 

2 jesteś pasożytem bo pracujesz w urzędzie 

3 bo mam wyjętą kancelarie adwokacką ... nie wspomnę ze to rodzinne żeby walczyć z taka patologią urzędniczą jak ty   która do niczego się nie nadaje  .. bardzo pomaga mi to w rolnictwie szczególnie z lodżiami co przeszkadza rolnictwo a przeważnie to wyborcy rudego 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, andrzej78 napisał:

Na chwilę obecną lotniska w Warszawie,Gdańsku , Wrocławiu, Krakowie i jeszcze kilka mniejszych trochę tego towaru przeładowują,ponadto mamy też terminal przeładunkowy w Małaszewiczach, ( transport kolejowy z Azji ). Można wpisywać się w retorykę Tuska i twierdzić, że nic więcej  poza tym co mamy nie jest nam potrzebne ,ale konsekwencją tego będzie likwidacja tego co mamy. Bo jaki sens będzie w tym aby  transportować towary do Polski a następnie  z Polski do Niemiec skoro wystarczy zlikwidować całe cargo w Polsce i kierować wszystko do rozbudowanego terminala we Frankfurcie.😉 Wystarczy przejąć rynek ,stopniowo wygaszać aby ostatecznie zlikwidować ,czego zaczynamy być świadkami .Terminal w Małaszewiczach też można " przesunąć" do Niemiec.😄

Ale kto mówi o likwidacji. Kto mówi o tym, że by nic nie budować i nie rozwijać? Ludzie dlaczego wy kłamiecie a potem z tym co nakłamiecie dyskutujecie? Nikt też nie mówi, że nic więcej nie potrzeba na pewno nie Tusk. Wam to wpompowano do głów i wy się z tymi bredniami teraz kłócicie. 

PL ma 18 krotnie mniejszy ruch cargo niż DE. To co ty chcesz kierować do Frankfurtu to samo tam się kieruje choćbyś miał 6 CPK. Za sprawą choćby podatków już pisałem o autach z poza Europy które Polacy zamiast do Gdańska sprowadzają do DE lub ostatnio też NL. Bo w DE coś już z pieniędzmi nie tak. To kasa dyktuje gdzie płynie towar a nie megalomania pisu. 

Posłuchaj sobie Furgalskiego co mówi o CPK i znalezieniu na niego chętnych operatorów. Facet na tym się zna i jak trzeba krytykuje każdy rząd bez wyjątku.

Pis was ogłupił jak kiedyś z tymi caracalami. A teraz ty bredzisz o jakimś wygaszaniu. Ale kto chce wygaszać?

12 godzin temu, Ulman napisał:

To by było za proste. U nas trzeba zacząć od d*py strony. Najważniejsze jest żeby cpk budować i je mieć. Czy to ma sens i jak zrobić na tym biznes jest co najmniej drugorzędne

Na pewną część społeczeństwa tą z kompleksami Niemcy działają jak płachta na byka. I wystarczy im powiedzieć, ze zrobimy coś lepiej jak Niemcy i oni zawsze bedą za. Nie ważne czy nam to potrzebne czy nie ważne, ze większe jak niemieckie.

8 godzin temu, Roman176 napisał:

nikt tak dymany jak ty nie był w historii jak ty argumenty wymyślone raportu Tuska co   ... audyt zakłamany jak ty , chyba pisowiec nie uwierzył w audyt Tuska po za tobą to chyba oczywiste ? 

po za tym nikt tak gupi jak ty to nie jest projekt cpk był tuska 

https://www.money.pl/gospodarka/co-zostalo-z-cpk-w-projekcie-rzadu-tuska-oto-lista-najwiekszych-zmian-7042943655107424a.html

to ze jesteś debilem to raz 

2 jesteś pasożytem bo pracujesz w urzędzie 

3 bo mam wyjętą kancelarie adwokacką ... nie wspomnę ze to rodzinne żeby walczyć z taka patologią urzędniczą jak ty   która do niczego się nie nadaje  .. bardzo pomaga mi to w rolnictwie szczególnie z lodżiami co przeszkadza rolnictwo a przeważnie to wyborcy rudego 

Lżej ci jak sobie upuściłeś jadu?

Pasożytem to sam jesteś bo ja z podatków musze dopłacać do twojej kopalni abyś mógł tam fedrować i miał za co pić bo trzeźwy chyba nie byłeś jak to pisałeś. Frustracja aż się leje. Może nie dopity?

Roman wyzywasz od debili a po polsku pisać poprawnie nie umiesz. Jaka wyjęta kancelaria, skąd ją wyjąłeś? To trzeba miejscami po dwa razy czytać by zrozumieć. Nie wstyd ci?

No i na koniec Roman ja w urzędzie nie pracuje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pasożytem to sam jesteś bo ja z podatków musze dopłacać do twojej kopalni abyś mógł tam fedrować i miał za co pić bo trzeźwy chyba nie byłeś jak to pisałeś. Frustracja aż się leje. Może nie dopity?

ile do mnie dopłacili pasożycie   ? 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale kto mówi o likwidacji. Kto mówi o tym, że by nic nie budować i nie rozwijać? Ludzie dlaczego wy kłamiecie a potem z tym co nakłamiecie dyskutujecie? Nikt też nie mówi, że nic więcej nie potrzeba na pewno nie Tusk. Wam to wpompowano do głów i wy się z tymi bredniami teraz kłócicie. 

PL ma 18 krotnie mniejszy ruch cargo niż DE. To co ty chcesz kierować do Frankfurtu to samo tam się kieruje choćbyś miał 6 CPK. Za sprawą choćby podatków już pisałem o autach z poza Europy które Polacy zamiast do Gdańska sprowadzają do DE lub ostatnio też NL. Bo w DE coś już z pieniędzmi nie tak. To kasa dyktuje gdzie płynie towar a nie megalomania pisu. 

Naiwny jesteś ,takie teorie to  powiedz  pracownikom Calfrostu , to idealny przykład obchodzenia się z konkurencją w sferze biznesu. Sprawa druga , sam widzisz ,że nie jest wielkim problemem aby część z istniejącego w PL  lotniczego Cargo przekierować do Frankfurtu , kwestia tylko   odpowiedniego długofalowego działania , a reszta sam się zrobi.

Opublikowano

Roman wyzywasz od debili a po polsku pisać poprawnie nie umiesz. Jaka wyjęta kancelaria, skąd ją wyjąłeś? To trzeba miejscami po dwa razy czytać by zrozumieć. Nie wstyd ci?

ja cię nie wyzywa tylko stwierdzam fakt 

Jaka wyjęta kancelaria, skąd ją wyjąłeś? 

przy gospodarstwie inwestycjach i ta chamów typowego lewaka platformy trzeba mieć 

miesiąc sierpień  ......... wyborcy platformy 

próba wyłudzenia ode mnie kasy  

kradzież ziemniaków wyborca rudego ......... gdyby był to biedny człowiek to nawet dał bym za darmo ale to prywaciarz drogie samochody   itp wiec nie popuszczę 

pochwal się tu wszystkim jak rudy stworzył dla takich pasożytów   jak ty sztucznych ok 150tyś etatów  ...tak zwanych ekodoradców 

pochwal się wszystkim o kontrolach rio .... 

debil roku powiem coś ale nie znam się   w Polsce z transportem  2tyś zł  koszt Hamburgu 2 tyś euro 😆

tvn ma odloty ale wyborcy rudego chyba też mają 

Czyli idąc dalej, wysoka cena masła to wina węgla, a Tym samym górników
Tak, więc chciałbym z całego serca przeprosić całe europejskie masło, że musi być przez nas drogie i krowy, że je zestresowalismy. I zjadaczy masła, że jedzą zestresowane drogie masło. I krowy 🥴
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby, newsroom i tekst
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, andrzej78 napisał:

Naiwny jesteś ,takie teorie to  powiedz  pracownikom Calfrostu , to idealny przykład obchodzenia się z konkurencją w sferze biznesu. Sprawa druga , sam widzisz ,że nie jest wielkim problemem aby część z istniejącego w PL  lotniczego Cargo przekierować do Frankfurtu , kwestia tylko   odpowiedniego długofalowego działania , a reszta sam się zrobi.

Ale co ty chcesz przekierowywać. Już ci napisałem. DE 18 razy więcej cargo niż PL. DO PL już tylko leci naprawdę to co musi. Wszyscy inni korzystają z DE. Posłuchaj sobie Furgalskiego ja wiem, ze wasz pis dla was najmądrzejszy ale jak byś posłuchał obiektywnych specjalistów to byś wiedział, ze samo zbudowanie CPK nic nie znaczy i nic nie gwarantuję cargo dalej mogło by być przekierowywane do DE jak twierdzisz. Weź sobie zbuduj dużą halę produkcyjną zobaczysz czy w niej pojawi się fabryka. 

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Ale co ty chcesz przekierowywać. Już ci napisałem. DE 18 razy więcej cargo niż PL. DO PL już tylko leci naprawdę to co musi. Wszyscy inni korzystają z DE. 

To w jakim celu i co ,według ciebie  Lufthansa chce przewozić 6 razy w tygodniu  z Katowic do Frankfurtu ?  

Opublikowano

Lufthansa czy klient z Katowic? Po co klientowi z Katowic lotnisko pod Łodzią jak ma blisko w w Katowicach? A może na pusto będą latać bo chcą na złość Polakom zrobić? Lufthansa ma sieć połączeń której nie ma LOT. Zrozum to ktoś z Katowic chce nadać towar do Australii. Mógł by LOT em ale LOT tam nie lata bo nie ma tyle towaru by tam polecieć. Lufthansa ten towar ma z innych klientów i może tam polecieć pełny samolot. Naprawdę nic nie rozumiesz. Posłuchaj Furgalskiego chłop naprawdę zna się lepiej niż Kaczyński i Tusk razem wzięci.

Tak jak chce pis wybudujemy mega lotnisko a klient z Katowic dalej będzie wysyłał towar w świat przez Frankfurt bo LOT mu tego nie zawiezie bo leciał by pusty samolot z tylko towarem tego klienta bo lot nie ma tak wielkiej siatki na świecie jak niemiecka linia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v