Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No ale przecież jest tysiąc sposobów. A wymienić żadnego nie sposób.

pierwszy z brzegu ani najlepszy ani jedyny i wymyślony w .. nno góra dziesięć sekund a zwisa mi temat się wysilać bo ani mnie kto wysłucha ani poważnie potraktuje ... etc
podciągnąć śmieci ale to wszystkie które są wpuszczane na wysypiska czy sortownie recyklingowe pod ADR a reszta już należy do całkiem sprawnie działającego systemu choćby jak skutecznie udaje się wyeliminować przekraczanie dopuszczalnej ładowności. nie od razu się to udało ale na pewno jest lepiej niż czasy gdy Polska przypominała te muzułmańskie czy okołokacapskie kraje z aż memicznymi .. pierwszy lepszy
980.jpg

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

coś dla wyborców rudego 

Mieszkańcy TBS Wrocław - wzrost opłat podgrzewu wody nawet o 300 %. Średnio 200-300 zł wzrostu rachunków, a przed mieszkańcami jeszcze wzrost opłat za wodę i prąd

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

ktos kot mysli o kontrolach na granicy niemieckiej niech sie choc raz tam przejedzie ...

moj pies to jest madrzejszy niz statystyczny wyborca pis-u 🤣🤣

jeśli się za głupszego od swego psa uważasz to nawet zdrowy objaw samokrytyki bo pewnie można znaleźć na af wpisy sprzed lat że będziesz głosował na pisdzielców

na Twoje nieszczęście w już zamkniętych czyli nieedytowalnych tematach

z całym szacunkiem  do Twojego nierzadko mistrzowsko wyrafinowanego humoru to nie przypominam sobie u Ciebie kontralternartyw dla poczynań innych których - i co z tego że,najczęściej słusznie - wyśmiewasz.

ani widzę u Ciebie naprawdę fachowej czysto technicznej Wiedzy na tematy rolnicze ani na żadne inne aby można było się bodaj jednej wartościowej umiejętności.. do... podpatrzeć u Ciebie która by miała wymierną wartość rynkową
no chyba że co przegapiłem lub zapomniałem bo do końca nie jestem pewien czy aż tak totalnie malkontenctwo przedkładasz własne nad kreatywność ale najczęściej mi a zapewne nie tu jedynemu tak się kojarzysz

ps
zakładam że ani @jacus ani @hubertuss
nie bierzecie sobie personalnie ostrość i bezkompromisową - nazwę - wyrazistość moich wobec Was ale i wielu innych wypowiedzi.

inaczej nawet ten wyżej wymieniony pies Jacus-ia by tego nie czytał bo było by nudne jak większość naszej rzeczywistości codziennej i po to tylko jeszcze ktokolwiek tu zagląda aby bodaj namiastkę urozmaicenia znaleźć
i tak nikogo tu nie przekonamy ani wzajem siebie ani niczego nie poprawimy no może oprócz samopoczucia  czytelnika
rozumiecie o co mi chodzi? na pewno rozumiecie

On to chyba prześladował salcesonem.

no tego to bym wystawił na publiczny widok i nawet dał mu trochę autonomii w znajdywaniu pacjentów/wyznawców. Diagnostyka poziomu debili jak ich personalnego rozpoznania kto zacz w populacji wydatnio by się poprawiła.

Nie da się odgórnie nakazowo zabronić bycia debilem; na tym fundamencie zbudowano chyba wszystkie w tym i te największe religie
Po co wyłapywać idiotów? sami dobrowolnie się zejdą do jednej kupy :P

no ostatnio nie na salceson a na KPO Jeden taki zwoływał i nawet całkiem nieźle Mu poszło ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

moj pies to jest madrzejszy niz statystyczny wyborca pis-u 🤣🤣

Eeee, przesadzasz. Psa aż tak  nie da rady wytresować 

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

że nawet pies potrafi bardziej swój rozum zachować

Wszystko zależy od wielkości kiełbasy użytej w czasie tresury, Jednak żołądek czasem wygrywa.

Opublikowano

Nasi związkowcy wymieniali konkretne nazwisko . Człowiek ten zasiada w spółkach ukraińskich .I z tego co zrozumiałam to lobbował na korzyść Ukrainy.To skandal że jeszcze siedzi na swoim stołku .

dlatego związki są beeeeeee dla władzy  oczywiście chodzi o pkp cargo 

2 godziny temu, Ulman napisał:

To jest  mem  z kategorii dowcipnych czy głupkowatych?

za***isty 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał:

dlatego związki są beeeeeee dla władzy  oczywiście chodzi o pkp cargo 

Co było przyczyną kłopotów PKP Cargo? Przecież spółka giełdowa sobie radziła. Miała kontrahentów, woziła towary nikt nie myślał o upadłości. Lobbowanie może odbywać się na poziomie negocjacji kontraktów, czy nie zaproszeniu spółki do kontraktowania usług. A takie niezaproszenie jest też czymś spowodowane. Np. zostawieniem kontraktującego z dnia na dzień bez usługi. Jakoś związki nie protestowały, kiedy Cargo piznęło kontrakt i rzucili wszystkie siły na porty z węglem, bo tak się uwaliło Premierowi RP. Tak wygląda sterowanie ręczne i tak się kończy. Ja jestem ciekaw jak skończyła się sprawa z tym ruskim węglem, co był juz kupiony a zabronili go wwozić. Ktoś komuś zapłacił to obiecane odszkodowanie? Może po cichu, czy sprawa wisi i czeka . Bo zdaje sie pieniądze były niemałe.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo taka kasa nie mogła się zmarnować. Mnie śmieszy jak pisowcy płaczą nad pkp cargo zwłaszcza związkowcy. Jak rządził pis i pkp cargo było niszczone głupimi decyzjami rządu jak wyżej opisane czy jak wożenie towarów dla UA za darmo czy pół darmo to związki siedziały cicho. A teraz żal się firmy zrobiło. Tak jak na kopalniach jak ruski węgiel do PL jechał a nasz trafiał na hałdy to związkowcy siedzieli jak myszki pod miotłą. Bo rządził pis a teraz się władza zmieniła i związki nagle sobie przypominają, że coś nie tak.

5 godzin temu, nie napisał:

nic tak nie cieszy jak porażka i odpadnięcie niemców :D 

To jest fobia wy wszyscy w tym pisie mijacie jakiegoś fioła na punkcie tych Niemców. Tylko Niemcy i Tusk wam w głowach. Mie tam to ani ziębi ani grzeje czy odpadli czy zostali. Jak grali tak skończyli.

main_01_jest_to_jakies_rozwi_zanie_by_sekcja.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
15 godzin temu, dysydent napisał:

ani widzę u Ciebie naprawdę fachowej czysto technicznej Wiedzy na tematy rolnicze

Hola, hola, przecie podobno jest ,, specjalistą " od mocznika🤣

Opublikowano (edytowane)

To jest fobia wy wszyscy w tym pisie mijacie jakiegoś fioła na punkcie tych Niemców. Tylko Niemcy i Tusk wam w głowach. Mie tam to ani ziębi ani grzeje czy odpadli czy zostali. Jak grali tak skończyli.

pomijając kopanie pompowanego pęcherza bo to niepoważne zajęcie i uwagi i homeopatycznych resztek intelektu - kibic sportowy; to fobia antygermańska ma swoje podstawy historycznie uzasadnione i to nie tylko w Europie i nie tylko u nacjonalizujących band choćby takich jak PiS. Nigdzie w Europie dojście do władzy odłamów narodowych nie jest tak groźne jak w Niemczech i ci którzy mają fobię antypisowską też powinni się zastanowić co będzie jeśli w Niemczech do władzy dojdą pokrewne pisdzielcom siły polityczne a coraz więcej wskazuje że dojdą i wybiorą je ci sami Niemcy którzy teraz nawet deklarują się wrogami sił nacjonalistycznych u innych.

inna sprawa że nie ma się co dziwić tym Niemcom gdy takie pisy reparacjami i wielu innymi w tym i nieracjonalnymi fobiami szczególnie te niemieckie grzechy atakują a ani słowa o roszczeniach reparacyjnych wobec rosji czy Ukrainy wobec których Polska ale i inne kraje moga mieć nie mniejsze podstawy takowych żądać.
Nie zmienia to faktu że nawet słusznie ale wqrwieni Niemcy są większym zagrożeniem dla pokoju w Europie z racji swojej siły niż jakieś poboczne siojtki na dorobku które teraz gospodarczo a i jeszcze politycznie stały się tylko satelitami tych Niemiec jak kiedyś sowietów ruskich.

Największym nieszczęściem Europy o długofalowych skutkach było tych Niemiec zjednoczenie i jeszcze wszystkie tego skutki... dopiero ujawniają się przesłanki tego do czego to doprowadzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

wicia ty tez miales urlop ?? opalasz sie nad wisla czy szreniawa ??

filozof-wez auto i bierz sie na s19 potem a4 .jak sie dobre rozpedzisz to po drugiej stronie nysy luzyckiej zobczysz ze te niemcy o ktorych piszesz sa tylko w twoje glowie..

no moze nie tylko..

takze milionow tych co nic nie widzieli i nigdzie nie byli...

wiesz jaka jest roznica miedzy nami a wyborcami pis-u ??

taka ja miedzy poslanka co psa oddala do schroniska dla zwierza a senatorem co go zameczyl .....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

to że obecne Niemcy są krajem w miarę cywilizowanym i jeszcze otwartym, dużo bardziej otwartym niż Polska nie oznacza że tak zostanie na zawsze
wyborca afd też się po schroniskach z psami nie będzie certolił i ta opcja tam rośnie w siłę a opcja obecna ... no wystarczy popatrzeć na Tego Sholtza. Poogubiło się chłopina bo podstawy siły gospodarczej Niemiec rosja pali na Ukrainie a jankesi w antychińskim izolacjoniźmie i ewentualny krach gospodarczy nawet nie musi być ogólnoświatowy a wystarczy aby lokalny - europejski na pewno ku lepszej cywilizacji nie pchnie nawet i te różnorasowe współczesne Niemcy a mają jeden z najniższych nie tylko w Europie wskaźnik wzrostu gospodarczego co już trudno wzrostem nazwać i nie widać przesłanek do poprawy sytuacji bo motory tego wzrostu się jeden po drugim tym Niemcom zacierają. Pogorszenie standardów życia w krajach słabych, małych inaczej się kanalizuje niż w dużych czy regionalnie silniejszych od sąsiedniego otoczenia. w małych do wewnątrz bo komu podskoczą ? w większych... hitler też przejął cywilizowane Niemcy tylko biedniejące na potęgę, lenin rosję po debilach feudałach, teraz ekolodzy też w przeważającej większości debile ciągną w nędzę jak ćmy w ogień bo oderwali się od realiów tej większościowej części planety

a Niemcy niebawem zaczną biednieć bo nic, no nic nie wskazuje aby było inaczej nawet te zielonoklimatyczne mrzonki są jednym z czynników ciągnących w dół gospodarkę

ponad sześć miliardów populacji planety szcza na te ekologie i jakiś trochę większy cypel jakim jest Europa tego klimatu nie uratuje a gospodarczo słabnie czyli nikomu niczego z tej reszty jeśli silniejsza nie narzuciła to słabsza tym bardziej nie narzuci gdy warunkiem siły gospodarczej nadal jest trucie planety czy to się komu a nawet i tej planecie podoba czy nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wiesz jaka jest roznica miedzy nami a wyborcami pis-u ??

taka ja miedzy poslanka co psa oddala do schroniska dla zwierza a senatorem co go zameczyl ...

O Panie Kolego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v